Connect with us

Social

Terapeuta din Lugoj care îți citește boala în ochi

Publicat

în

Ileana Rosocha, terapeut

Ileana Rosocha, de loc din localitatea Gavojdia, a studiat iridologia și alte terapii alternative în Spania, iar acum îi ajută pe lugojeni cu îndrumări, dar și cu diferite forme de terapii are pot părea “de pe alte lumi” atunci când femei și bărbați de toate vârstele îi trec pragul cabinetului. Cu ajutorul unui aparat, femeia fotografiază ochiul pacientului, după care descarcă imaginea pe calculator și, ajutată de o hartă a irisului și ani de experiență, îi spune acestuia la ce boli este predispus.

Honeywell

Întreaga aventură a Ileanei a început cu o misiune de recunoaștere de sine. Ajunsă în Spania, terapeuta a descoperit dragostea pentru ajutorarea aproapelui, așa că a decis să urmeze o școală în domeniul naturoterapiilor.

“Am studiat pentru o perioadă de 5 ani aceste terapii în Spania. Am simțit că aceasta îmi este menirea, că vreau și că pot să îmi ajut aproapele. Am decis să revin în România ca să fiu mai aproape de casă. Aceste terapii datează de mii de ani și și-au dovedit de-a lungul vremii importanța și veridicitatea”, a declarat pentru Lugojeanul Ileana Rosocha. 

Pacienții care îi deschid ușa terapeutei sunt dintre cei mai diverși, de la copii și adolescenți, la adulți și persoane în vârstă. Ileana Rosocha începe o primă ședință cu întrebarea “cu ce vă pot ajuta?”, după care îi oferă clientului posibilitatea de a se destăinui în voie despre situația în care se află.

“În cabinet nu folosim cuvântul “problemă”. Clientul vine și spune cu ce situație se confruntă, după care eu îi explic care sunt căile pe care putem porni cu tratamentul. De obicei facem o ședință de iridologie, prin care ne dăm seama la ce afecțiuni este predispusă persoana. Mai apoi, în funcție de istoricul medical, de ceea ce aflăm în urma citirii irisului și așa mai departe, încotmim un plan de tratament. Acesta poate consta în administrarea de suplimente naturiste, masaje, dar și în efectuarea de ședințe de bioenergie, terapie cu flori de Bach sau chiar meditație.”

Harta irisului uman

Oamenii care vin la cabinetul de pe strada Bălcescu suferă de toate afecțiunile posibile, de la artrită, la diabet, boli de ficat, renale, de inimă, dar și cancere și boli ce țin de psihicul uman. Ileana Rosocha spune că deși irisul este oglinda corpului și prin acesta se pot vedea bolile la care sunt predispuși oamenii, ca terapeut aceasta nu poate pune un diagnostic.

“Noi nu punem diagnostice. Noi doar aflăm cu ajutorul acestor tehnici dacă persoana în cauză este predispusă la o anumită afecțiune, pe care mai apoi o tratăm prin metode naturiste sau apelând la una dintre metodele de terapie. De fiecare dată când a fost cazul, am trimis clienții la controale amănunțite, la ecografii și așa mai departe”, a explicat Rosocha. 

Terapeuta ne-a povestit și despre deschiderea pe care lugojenii o au spre aceste forme noi de terapii alternative, care pentru unii rămân la stadiul de poveste.

“Oamenii sunt de obicei deschiși la propunerile terapeuților. Eu am de exemplu un grup frumos la meditație, care funcționează de minune pentru cei care vin la ședințe. Indiferent de situație, ideal ar fi ca persoana care vine la cabinet să fie deschisă și să respecte tratamentul, fie el bazat pe suplimente naturiste, schimbare de dietă sau terapie. Astfel, oamenii se simt mai bine foarte repede și pot să se vindece mai ușor”, a concluzionat Ileana Rosocha.

Cabinetul terapeutei este deschis de mai bine de un an și jumătate la Lugoj, timp în care sute de pacienți i-au trecut pragul pentru diferite motive. Chiar dacă poate sceptici la început, aceștia au recomandat într-un final serviciile Ileanăi și altor amici sau rude.

Potrivit Wikipedia, iridologia (sau analiza irisului, diagnosticul pe iris, sau diagnostic ocular) este o metodă de diagnostic folosită în medicina alternativă bazată pe ideea că bolile oamenilor pot fi detectate prin analiza imaginii irisului. Diagnosticarea pe baza aspectului irisului nu trebuie confundată cu identificarea după iris a persoanelor, metodă care, similar cu identificarea după amprentele digitale), profită de faptul că structura irisului este unică la fiecare persoană.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Proiect transfrontalier al Institutul Intercultural Român, defăşurat la Măguri

Publicat

în

Zeci de copii din localitatea timișeană Măguri, acolo unde trăiește una dintre cele mai mari comunități de romi din Timiș, au fost incluși într-un proiect româno – sârb, cu finanțare europeană.

Honeywell

Proiectul își propune să faciliteze accesul tinerilor și copiilor din medii defavorizate la cultură și artă. În cadrul proiectului, astăzi a fost organizată o expoziție a lucrărilor realizate de copiii din Măguri.

 “În ultimele săptămâni, 30 de copii din Măguri au creat şi decorat căsuţe de păsări, cutiuţe pentru bijuterii, semne de carte, rame pentru fotografii şi alte obiecte care sunt foarte frumoase şi le dau mai multă încredere în ei şi în ceea ce pot să facă”, Oana Bajka, reprezentant al Institutului Intercultural Timișoara.

Ateliere de creație similare celor de la Măguri au mai avut loc în cadrul proiectului transfrontalier și în cartierele timișorene Kuntz și Iosefin, dar și în Banloc. Parteneri ai proiectului sunt Institutul Intercultural Timișoara, Asociația Nevo Parudimos  din Reșița, Primăria orașului Zrenjanin din Serbia și Centrul pentru Arte Fine și Aplicate Terra din Kikinda, Serbia.

Citiţi mai departe

Social

Cât de mult rău ne face zahărul. Care sunt cele mai simple metode să-l înlocuim

Publicat

în

Dacă ne gândim la zahăr asociem imediat gustul lui dulce cu plăcerea, voia bună, serotonina (hormonul fericirii), prăjituri, bomboane, ciocolată – fără să ne gândim la ce se ascunde de fapt în spatele acestui ”aliment minunat” – obezitate, diabet zaharat, probleme digestive, risc de Alzheimer și lista e lungă. Se pare că balanța atârnă pe partea negativă.

Honeywell

Adevărul și cruda realitate este că este foarte greu să renunți astăzi la zahăr pentru că alimentația modernă îl adaugă aproape la orice.

Chiar dacă nu-l mai folosim noi propriu-zis, el apare în compoziția multor alimente pe care le cumpărăm din comerț. Așa că ar fi bine să învățăm să citim bine etichetele produselor alimentare.

Ce avem de făcut, pentru că în mintea noastră apare sincer întrebarea: „De ce să renunțăm la ceva „atat de bun”?, când corpul nostru și gustul îl cer cu atâta ardoare?

Aici intervine conștiința umană și MĂSURA.

Daca nu poți renunța cu totul la zahăr încearcă să îl folosești pe post de „condiment” – o linguriță, maxim două pe zi și asta doar în caz de necesitate

– fii atent la etichete și evită produsele care au adaos de zahăr – protejați-vă singuri!

– daca doriți să mâncați o prăjtură de poftă – încercați să nu depășiți maxim 40g sau 80g variantele de prăjiturele mici.

E o luptă cu tine însuți să mănânci doar puțin cât să te bucuri de gust. Dar este o luptă din care tu ieși învingător!

Căutați variantele de dulce natural:

– Fructe uscate – acum gasești rețete multe și ușor de făcut.

– Mierea de abine cu toate proprietățile ei benefice. Atenție însă – alegeți doar varianta naturală cumpărată de la un producător de încredere sau de la magazine naturiste unde puteți cere referințe exacte despre calitățile mierii.

– Îndulcitor din extract de ștevie – are proprietăți terapeutice, reglează glicemia și reduce pofta de dulce, este săracă în calorii. Poate fi folosită pentru prăjituri, îndulcit ceaiuri sau cafea, există și ciocolată îndulcită cu ștevie.

– Siropul de agave (extras din unele specii de fructe de cactus). Este mai dulce decât zahărul, deci cantitatea utilizată va fi mai mică pentru îndulcire. Conține inulina, prebiotic ce reface flora bacteriană și protejează de cancerul de colon.

Atenție! Specialiștii ne sfătuiesc să nu depășim 25 g zaharuri pe zi dacă vrem să ne ținem sănătatea sub control.

În concluzie – nu renunțăm la gustul de dulce dar îl ținem sub control prin ajustare cantităților, atenția pe care o acordăm produselor cu conținut de zahăr și încercarea de a alege dulcele din variante naturale – miere, sirop de agave, fructe uscate – alimente care pe lângă faptul că au gust bun au și proprietăți terpeutice atâta timp cât sunt consumate cu măsură!!!

Urmărește video-ul mai jos:

Vă sfătuiește cu drag, dr.Iren Alexoi

Citiţi mai departe

Social

Doi lugojeni, tată și fiu, atacaţi de doi câini pitbull în timp ce se plimbau pe malul Timișului

Publicat

în

Seară nefastă pentru doi lugojeni, tată și fiu, care au ieșit la plimbare pe malul Timișului. Miercuri seară, ajunși în zona Podului de Beton, cei doi au observat că pe faleză stătea un tânăr cu doi câini pitbull în lesă, însă fără botnițe. Fără să-i provoace în vreun fel, câini au sărit dintr-o dată spre ei, reușind să îi muște pe cei doi.

Honeywell

“Din senin, câinii ne-au atacat. Însoțitorul a încercat să îi țină, dar pe unul dintre ei l-a scăpat. Pe copil l-a mușcat de coapsă și de piept, dar nu a reușit să îl prindă, are doar tricoul sfâșiat, iar pe mine de mâna dreaptă și la un genunchi, unde am o vânătaie. Nu i-am provocat, pur și simplu am trecut pe lângă ei și ne-am trezit cu ei sărind la noi. Până și cel care îi însoțea a fost surprins de gestul câinilor”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Dan Bînă, unul dintre lugojenii mușcați.

Bărbatul a mai spus că, dacă cei doi câini ar fi avut botniță, cel mai probabil că incidentul ar fi fost cu totul evitat.

“Din câte am înțeles, proprietarul câinelui îi lăsase în grija prietenului său, plecând la spital pentru că i se făcuse rău. Eu îl înțeleg și pe el, însă acești câini trebuie ținuți în lesă și mai ales scoși la plimbare cu botniță. La spital am primit îngrijirile medicale, vaccin antitetanos. Am încercat să vorbesc cu proprietarul să văd dacă sunt vaccinați, însă nu am reușit. Intenționez să depun și o plângere la poliție”, a mai declarat lugojeanul.

Potrivit OUG 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi, republicată, “accesul cainilor prevazuti la art. 1, lit. b), precum si al exemplarelor cu potential agresiv in localurile publice, in mijloacele de transport in comun, in locurile publice, precum si in partile comune ale imobilelor este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti in lesa de catre o persoană care îndeplinește condițiile prevăzute de lege.” Câinii considerați periculoși sunt cei din rasele Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor în categoria I, precum și American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor în categoria II.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: