Connect with us

Social

Terapeuta din Lugoj care îți citește boala în ochi

Publicat

în

Ileana Rosocha, terapeut

Ileana Rosocha, de loc din localitatea Gavojdia, a studiat iridologia și alte terapii alternative în Spania, iar acum îi ajută pe lugojeni cu îndrumări, dar și cu diferite forme de terapii are pot părea “de pe alte lumi” atunci când femei și bărbați de toate vârstele îi trec pragul cabinetului. Cu ajutorul unui aparat, femeia fotografiază ochiul pacientului, după care descarcă imaginea pe calculator și, ajutată de o hartă a irisului și ani de experiență, îi spune acestuia la ce boli este predispus.

China Mega Shop Lugoj

Întreaga aventură a Ileanei a început cu o misiune de recunoaștere de sine. Ajunsă în Spania, terapeuta a descoperit dragostea pentru ajutorarea aproapelui, așa că a decis să urmeze o școală în domeniul naturoterapiilor.

“Am studiat pentru o perioadă de 5 ani aceste terapii în Spania. Am simțit că aceasta îmi este menirea, că vreau și că pot să îmi ajut aproapele. Am decis să revin în România ca să fiu mai aproape de casă. Aceste terapii datează de mii de ani și și-au dovedit de-a lungul vremii importanța și veridicitatea”, a declarat pentru Lugojeanul Ileana Rosocha. 

Pacienții care îi deschid ușa terapeutei sunt dintre cei mai diverși, de la copii și adolescenți, la adulți și persoane în vârstă. Ileana Rosocha începe o primă ședință cu întrebarea “cu ce vă pot ajuta?”, după care îi oferă clientului posibilitatea de a se destăinui în voie despre situația în care se află.

“În cabinet nu folosim cuvântul “problemă”. Clientul vine și spune cu ce situație se confruntă, după care eu îi explic care sunt căile pe care putem porni cu tratamentul. De obicei facem o ședință de iridologie, prin care ne dăm seama la ce afecțiuni este predispusă persoana. Mai apoi, în funcție de istoricul medical, de ceea ce aflăm în urma citirii irisului și așa mai departe, încotmim un plan de tratament. Acesta poate consta în administrarea de suplimente naturiste, masaje, dar și în efectuarea de ședințe de bioenergie, terapie cu flori de Bach sau chiar meditație.”

Harta irisului uman

Oamenii care vin la cabinetul de pe strada Bălcescu suferă de toate afecțiunile posibile, de la artrită, la diabet, boli de ficat, renale, de inimă, dar și cancere și boli ce țin de psihicul uman. Ileana Rosocha spune că deși irisul este oglinda corpului și prin acesta se pot vedea bolile la care sunt predispuși oamenii, ca terapeut aceasta nu poate pune un diagnostic.

“Noi nu punem diagnostice. Noi doar aflăm cu ajutorul acestor tehnici dacă persoana în cauză este predispusă la o anumită afecțiune, pe care mai apoi o tratăm prin metode naturiste sau apelând la una dintre metodele de terapie. De fiecare dată când a fost cazul, am trimis clienții la controale amănunțite, la ecografii și așa mai departe”, a explicat Rosocha. 

Terapeuta ne-a povestit și despre deschiderea pe care lugojenii o au spre aceste forme noi de terapii alternative, care pentru unii rămân la stadiul de poveste.

“Oamenii sunt de obicei deschiși la propunerile terapeuților. Eu am de exemplu un grup frumos la meditație, care funcționează de minune pentru cei care vin la ședințe. Indiferent de situație, ideal ar fi ca persoana care vine la cabinet să fie deschisă și să respecte tratamentul, fie el bazat pe suplimente naturiste, schimbare de dietă sau terapie. Astfel, oamenii se simt mai bine foarte repede și pot să se vindece mai ușor”, a concluzionat Ileana Rosocha.

Cabinetul terapeutei este deschis de mai bine de un an și jumătate la Lugoj, timp în care sute de pacienți i-au trecut pragul pentru diferite motive. Chiar dacă poate sceptici la început, aceștia au recomandat într-un final serviciile Ileanăi și altor amici sau rude.

Potrivit Wikipedia, iridologia (sau analiza irisului, diagnosticul pe iris, sau diagnostic ocular) este o metodă de diagnostic folosită în medicina alternativă bazată pe ideea că bolile oamenilor pot fi detectate prin analiza imaginii irisului. Diagnosticarea pe baza aspectului irisului nu trebuie confundată cu identificarea după iris a persoanelor, metodă care, similar cu identificarea după amprentele digitale), profită de faptul că structura irisului este unică la fiecare persoană.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

O nouă acţiune de donare de sânge. Lugojenii sunt aşteptaţi la spital să se programeze

Publicat

în

Rotary Lugoj împreună cu Spitalul Municipal din Lugoj organizează în 26 şi 27 noiembrie o nouă acţiune pentru donare de sânge. Acţiunea va începe de la ora 9 dimineaţa, iar organizatorii fac apel la lugojeni să se implice şi să doneze sânge pentru persoanele care au nevoie.

China Mega Shop Lugoj

“Dacă au trecut 90 zile de la ultima donare şi doriţi să donaţi, vă puteţi programa din nou. Dacă doriţi să vă implicaţi şi dumneavoastră în aceasta campanie, trimiteţi informaţia cunoştintelor care doresc să doneze sânge. Un ajutor mare, cu un minim de efort!”, a declarat Mariana Agache de la Clubul Rotary Lugoj.

Informaţii utile

Ce trebuie sa stii pentru a putea dona sange
• Sa ai la tine cartea de identitate si o copie xerox dupa ea
• Sa ai vârsta: 18 – 60 de ani
• Sa ai greutate intre: 50 – 100 kg la femei, 50 – 110 kg la bărbati
• nu trebuie sa fi consumat alcool ( nici macar bere) cu 24 de ore înainte de donare
• nu trebuie sa fi consumat o masă bogată in grăsimi (maioneza, frisca, smantana, inghetata) cu 12 ore inaintea donării
• Sa ai tensiunea arterial sistolica intre 110 – 180 mmHg
• femeile sunt admise la donare cu conditia să nu fie însărcinate, sǎ nu alǎpteze, sa nu fie la menstruatie (cel mai indicat ar fi sa vina la 5 zile dupa oprirea sangerării)
• să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale, piercing sau tatuaje
• să fi trecut 2 săptămâni de la ultima vizită stomatologică si 6 luni de la implantul dentar
• sa nu fii racit, sa nu fi luat antibiotice in ziua dinaintea donarii
• să nu fi suferit de: TBC, sifilis, ulcer gastric sau duodenal acut, diabet zaharat decompensat, boli de inimă, epilepsie, boli de piele, bruceloză, malarie, miopie (-) 6 dioptrii

Ce este important in ziua donarii

• trebuie sa mananci inainte de a veni la donare un mic dejun usor (pȃine prǎjitǎ, biscuiți, fructe, cereale, etc)
• sǎ fii bine hidratat, adica sa bei apă, cafea sau ceai
• sǎ fii odihnit,, dupa un somn de minim 6 ore, in nici un caz dupa tura de noapte
• NU fuma cel putin 2 ore înainte şi după donare (recomandǎm sǎ nu se fumeze deloc ȋn ziua donǎrii, pentru asigurarea confortului fizic și psihic post-donare)

Ce cantitate de sange se donează:

• la o donare se recoltează 410-450 ml de sânge, cantitate care se reface: ca si volum in câteva ore (ȋn funcție de volumul de lichide ingerat post-donare) iar din punct de vedere biologic în 2 săptămâni
• Actiunea propriu zisa de donare dureaza 10 minute, dar ea trebuie sa fie obligatoriu precedata de completarea formularului si de consultatia medicala
Numǎr de donǎri pe an, ȋn conditii de maximǎ protecție, la un donator aflat ȋntr-o stare bunǎ fizicǎ și psihicǎ:
– pentru bǎrbați de 4- 5 ori de an (minim de 70 de zile ȋntre 2 donǎri)
– pentru femei de 3-4 ori pe an (minim de 90 de zile intre 2 donǎri)

Siguranţa actului donǎrii:

• trusa utilizată pentru fiecare donare este sterilă şi de unică folosinţǎ (este exclusa orice fel de contaminare)

Avantajele donării:
• monitorizarea stǎrii de sǎnǎtate cu ocazia fiecǎrei donǎri, prin evaluare clinicǎ și de laborator
• donatorul beneficiaza de următoarele analize: hemoglobina, grup sanguin OAB/Rh(D), probe hepatice (ALT), teste pentru hepatita B, C, pentru HIV, HTLV, sifilis, (rezultatele acestor analize sunt eliberate la cererea donatorului și sunt confidentiale)
• donatorul care doneazǎ mai mult de 3 ori pe an, beneficiaza de un panel extins de analize hematologice și de biochimie)
• ȋnregistrarea ȋn Registrul Național al Potențialilor Donatori de celule Stem
• 1 zi liberă
• la cei cu domiciliul in Timisoara, se acorda reducere de 50% pe mijloacele de transport în comun, pentru 30 de zile (pentru eliberare vă rugăm să aduceți copie xerox după pe buletin)
• satisfacția gestului altruist, deoarece cu o donare de sange poti sa salvezi 3 vieti!
• regenerarea sangelui induce o stare de bine fizica si mentala, cu totul aparte
• atribuire (la cerere) a 7 tichete valorice, fiecare a 9,57 RON

Ce este recomandat după donare:
• mentinerea pozitiei orizontale, ȋn scaunul de donare (5 – 10 minute post donare)
• ziua donǎrii este o zi “de rǎsfǎț” ȋn care se consumǎ multe lichide, de preferat necarbogazoase și se evitǎ eforturile fizice intense, consumul de alcool si tutun.

Citiţi mai departe

Social

VIDEO Seceta face ravagii în Banat. O acțiune de împădurire, de lângă Lugoj, amânată din cauza terenului

Publicat

în

O acțiune de împădurire în care erau implicați peste 1.200 de voluntari a fost amânată din cauză că puieții nu pot fi plantați în terenul extrem de tare. Este vorba de campania “Plantăm fapte bune”, care ar fi trebuit să se desfășoare, în 17 noiembrie, în localitatea Cralovăț, din Timiș. Aici urmau să fie plantați 25.000 de puieți forestieri, pe 5 hectare de teren.

China Mega Shop Lugoj

“Am sperat că luna Noiembrie va aduce ploi cantitative și temperaturi mai scăzute, specifice perioadei, după ce timp de 3-4 luni  nu a plouat deloc în zona noastră. Din păcate, schimbările climatice au adus un val de căldură neobișnuit, pe care l-am simțit cu toții aici în Timiș (temperaturi de peste 24 grade, anormale pentru luna oct-nov), care încă afectează calitatea terenului pentru împădurire.  

Conform raportărilor meteorologice (vezi raport meteo aici ), seceta se prelungește și în săptămânile următoare în întreaga țară/ deficit de precipitații  peste tot, și valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale ale perioadei, abatere ce va fi mai pronunțată în extremitatea vestică a țării. În urma vizitelor de evaluare stare teren, conform procedurilor noastre obișnuite înainte cu două săptămâni de plantare, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei, ai echipei PFBRo și ai Eco Club Timişoara, s-au constat următoarele:

– în mare parte terenul aflat pe deal, este compromis din cauza secetei prelungite și a lipsei de precipitații 

– terenul prezintă crăpături/cratere de 40-50 cm adâncime foarte dese pe toată suprafața sa. 

– cu un hârleț am încercat să facem o groapă conformă, dar nu am reușit.

În regim de urgență, am supus atenției și evaluări situației de pe teren și inginerilor silvici care ne expertizează proiectul și concluzia este – teren cu grad înalt de dificultate, uscat  în adâncime, iar în eventualitatea continuării cu evenimentul ar exista riscul de plantare incorectă ceea ce ar periclita rata de prindere a puieților/ riscul de a nu-i planta pe toți/ riscul de uscare”, a declarat Andreia Schneider, coordonatoarea proiectului pentru județul Timiș

Citiţi mai departe

Social

Tricolorul României, furat de pe clădirea bibliotecii din Lugoj

Publicat

în

Steagul României de pe clădirea Bibliotecii Municipale Lugoj a fost furat. Vineri după-masa, reprezentanții bibliotecii au observat că tricolorul de pe clădire dispăruse pur și simplu.

China Mega Shop Lugoj

“Ce se mai fură prin Lugoj? Steaguri tricolore. Că doar tot e anul centenarului, a dispărut steagul tricolor de pe clădirea Bibliotecii Municipale. Vă rugăm să-l aduceți înapoi! Mulțumim frumos”, a scris directoarea bibliotecii, Henrieta Szabo, pe Facebook.

Fotografia postată pe rețeaua de socializare a stârnit un val de nemulțumiri din partea lugojenilor, aceștia mirându-se la ce s-a ajuns în orașul în care trăiesc.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: