Connect with us

Social

Terapeuta din Lugoj care îți citește boala în ochi

Publicat

în

Ileana Rosocha, terapeut

Ileana Rosocha, de loc din localitatea Gavojdia, a studiat iridologia și alte terapii alternative în Spania, iar acum îi ajută pe lugojeni cu îndrumări, dar și cu diferite forme de terapii are pot părea “de pe alte lumi” atunci când femei și bărbați de toate vârstele îi trec pragul cabinetului. Cu ajutorul unui aparat, femeia fotografiază ochiul pacientului, după care descarcă imaginea pe calculator și, ajutată de o hartă a irisului și ani de experiență, îi spune acestuia la ce boli este predispus.

Meridian 22 S.A. Luhoj

Întreaga aventură a Ileanei a început cu o misiune de recunoaștere de sine. Ajunsă în Spania, terapeuta a descoperit dragostea pentru ajutorarea aproapelui, așa că a decis să urmeze o școală în domeniul naturoterapiilor.

“Am studiat pentru o perioadă de 5 ani aceste terapii în Spania. Am simțit că aceasta îmi este menirea, că vreau și că pot să îmi ajut aproapele. Am decis să revin în România ca să fiu mai aproape de casă. Aceste terapii datează de mii de ani și și-au dovedit de-a lungul vremii importanța și veridicitatea”, a declarat pentru Lugojeanul Ileana Rosocha. 

Pacienții care îi deschid ușa terapeutei sunt dintre cei mai diverși, de la copii și adolescenți, la adulți și persoane în vârstă. Ileana Rosocha începe o primă ședință cu întrebarea “cu ce vă pot ajuta?”, după care îi oferă clientului posibilitatea de a se destăinui în voie despre situația în care se află.

“În cabinet nu folosim cuvântul “problemă”. Clientul vine și spune cu ce situație se confruntă, după care eu îi explic care sunt căile pe care putem porni cu tratamentul. De obicei facem o ședință de iridologie, prin care ne dăm seama la ce afecțiuni este predispusă persoana. Mai apoi, în funcție de istoricul medical, de ceea ce aflăm în urma citirii irisului și așa mai departe, încotmim un plan de tratament. Acesta poate consta în administrarea de suplimente naturiste, masaje, dar și în efectuarea de ședințe de bioenergie, terapie cu flori de Bach sau chiar meditație.”

Harta irisului uman

Oamenii care vin la cabinetul de pe strada Bălcescu suferă de toate afecțiunile posibile, de la artrită, la diabet, boli de ficat, renale, de inimă, dar și cancere și boli ce țin de psihicul uman. Ileana Rosocha spune că deși irisul este oglinda corpului și prin acesta se pot vedea bolile la care sunt predispuși oamenii, ca terapeut aceasta nu poate pune un diagnostic.

“Noi nu punem diagnostice. Noi doar aflăm cu ajutorul acestor tehnici dacă persoana în cauză este predispusă la o anumită afecțiune, pe care mai apoi o tratăm prin metode naturiste sau apelând la una dintre metodele de terapie. De fiecare dată când a fost cazul, am trimis clienții la controale amănunțite, la ecografii și așa mai departe”, a explicat Rosocha. 

Terapeuta ne-a povestit și despre deschiderea pe care lugojenii o au spre aceste forme noi de terapii alternative, care pentru unii rămân la stadiul de poveste.

“Oamenii sunt de obicei deschiși la propunerile terapeuților. Eu am de exemplu un grup frumos la meditație, care funcționează de minune pentru cei care vin la ședințe. Indiferent de situație, ideal ar fi ca persoana care vine la cabinet să fie deschisă și să respecte tratamentul, fie el bazat pe suplimente naturiste, schimbare de dietă sau terapie. Astfel, oamenii se simt mai bine foarte repede și pot să se vindece mai ușor”, a concluzionat Ileana Rosocha.

Cabinetul terapeutei este deschis de mai bine de un an și jumătate la Lugoj, timp în care sute de pacienți i-au trecut pragul pentru diferite motive. Chiar dacă poate sceptici la început, aceștia au recomandat într-un final serviciile Ileanăi și altor amici sau rude.

Potrivit Wikipedia, iridologia (sau analiza irisului, diagnosticul pe iris, sau diagnostic ocular) este o metodă de diagnostic folosită în medicina alternativă bazată pe ideea că bolile oamenilor pot fi detectate prin analiza imaginii irisului. Diagnosticarea pe baza aspectului irisului nu trebuie confundată cu identificarea după iris a persoanelor, metodă care, similar cu identificarea după amprentele digitale), profită de faptul că structura irisului este unică la fiecare persoană.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

VIDEO: Cerere în căsătorie inedită la Lugoj! Mireasa a rămas fără aer

Publicat

în

Cerere în căsătorie inedită la Lugoj, în urma căreia viitoarea mireasă a rămas fără aer. Credea că merg la plimbare de aniversarea lor, însă nu mică i-a fost mirarea unei viitoare mirese când a văzut ce mesaje erau scrise pe lunetele mașinilor care o depășeau, în timp ce viitorii miri se plimbau pe strada Timișorii spre ieșirea din oraș.

Meridian 22 S.A. Luhoj

Bianca, ocupanta locului din dreapta în mașina condusă de Alin, viitorul ei soț, a rămas fără respirație când și-a dat seama ce se întâmplă. Pe mașinile din fața lor, care treceau pe lângă ei una câte una, tânăra a citit întrebarea “Vrei să fii soția mea?” Coloana s-a oprit mai apoi în parcarea restaurantului Santa Maria, acolo unde au loc o sumedenie de nunți în fiecare an la Lugoj.

Mireasa a spus “Da” propunerii venite din partea prietenului ei.

“A fost ceva wow, sincer nu mă așteptam la asta. Am rămas plăcut surprinsă și fără cuvinte. Efectiv nu știam ce se întâmplă”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Bianca, viitoarea mireasă.

Viitorul mire a plănuit surpriza cu meticulozitate, cu mai bine de trei luni înainte de momentul cererii.

“Am cerut-o la aniversarea de un an. Am scris pancartele cu trei luni în urmă. În ziua în care am cerut-o a primit de dimineață un ursuleț uriaș de pluș, ca să nu se mai aștepte la altceva. Cu o oră înainte m-am întâlnit cu prietenii noștri în parcare la benzinărie să pregătim mașinile. Am sunat-o și i-am zis că mergem să ne plimbăm de aniversare, pe la Buziaș sau pe undeva. Nu avea habar de ce o așteaptă”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Alin, viitorul mire al cuplului.

Nunta celor doi nu este încă programată, Bianca urmând să termine mai întâi facultatea, însă tinerii spun că greul a trecut și că au timp pentru a găsi data ideală în care să se căsătorească.

Citiţi mai departe

Social

VIDEO Ciocolata ajută dacă sunteţi la dietă. Câtă şi cum trebuie să o mâncaţi

Publicat

în

Ca să ne păstrăm greutatea ideală ciocolata trebuie să fie neagră, să aibă peste 70% cacao, unt de cacao care este ingredientul ce aduce cele mai multe beneficii sănătății noastre, să fie în cantitate mică, nu mai mult de 20 grame (2 bucățele de ciocolată).

Meridian 22 S.A. Luhoj

Beneficii:

  • scade pofta de mâncare dacă o mâncăm înainte cu 2 ore de masă (mai ales în prima parte a zilei)
  • recomand ciocolata neagră îndulcită cu ștevie
  • efect anti-îmbătrânire
  • ne ajută atunci când facem sport – o poți mânca în “sfertul de aur” pentru a nu mai face febră musculară
  • este un bun antidepresiv
  • Ciocolata este binevenită într-o dietă și ne dă o stare de bine.

Vă sfătuiește cu drag, Dr. Iren Alexoi

Citiţi mai departe

Social

VIDEO: O lugojeancă a evoluat la Vocea României de la Pro TV

Publicat

în

O lugojeancă a ajuns până la proba de audiții pe nevăzute de la Vocea României, cel mai popular show de televiziune dedicat talentelor în devenire din domeniul muzical. Aceasta a trecut prin mai multe proble până să ajungă în fața juriului pretențios.

Meridian 22 S.A. Luhoj

Tania Ionescu a avut mai întâi de trecut de preselecții, după care a ajuns la studioul din București, acolo unde, după câteva ore de așteptare, a urcat pe scenă. Din păcate, Tania nu a reușit să întoarcă niciunul dintre cele patru scaune ale juraților exigenți, deși melodia interpretată de lugojeancă a fost primită cu aplauze de public.

“Vocea României a reprezentat pentru mine o experiență extrem de plăcută, oameni frumoși, calzi și foarte organizați. Am trecut de prima preselecție care a avut loc la Timișoara, urmând cea de la București, unde juriul a fost extrem de pretențios la alegerea pieselor, iar mai apoi au urmat audițiile pe nevăzute.

După ore lungi de așteptare, a venit și rândul meu să urc pe scenă, unde am interpretat piesa “Back To Black” de la Amy Winehouse cât se poate de bine, dar probabil că abordarea ei nu a fost pe placul juriului. Feedback-ul publicului și al staff-ului a fost pe măsura așteptărilor mele. Per total a fost o experiență placută, cu multă emoție și sigur nu mă voi opri aici. Sunt un om ambițios, care știe ce vrea de la viață”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Tania Ionescu.

Tania este una dintre tinerele artiste ale Lugojului care s-a făcut remarcată mai întâi la balurile de boboci, după care a început să cânte la evenimente culturale și de divertisment din oraș, câștigând de-a lungul timpului nenumărate competiții muzicale.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: