Connect with us

Social

Terapeuta din Lugoj care îți citește boala în ochi

Publicat

în

Ileana Rosocha, terapeut

Ileana Rosocha, de loc din localitatea Gavojdia, a studiat iridologia și alte terapii alternative în Spania, iar acum îi ajută pe lugojeni cu îndrumări, dar și cu diferite forme de terapii are pot părea “de pe alte lumi” atunci când femei și bărbați de toate vârstele îi trec pragul cabinetului. Cu ajutorul unui aparat, femeia fotografiază ochiul pacientului, după care descarcă imaginea pe calculator și, ajutată de o hartă a irisului și ani de experiență, îi spune acestuia la ce boli este predispus.

Întreaga aventură a Ileanei a început cu o misiune de recunoaștere de sine. Ajunsă în Spania, terapeuta a descoperit dragostea pentru ajutorarea aproapelui, așa că a decis să urmeze o școală în domeniul naturoterapiilor.

“Am studiat pentru o perioadă de 5 ani aceste terapii în Spania. Am simțit că aceasta îmi este menirea, că vreau și că pot să îmi ajut aproapele. Am decis să revin în România ca să fiu mai aproape de casă. Aceste terapii datează de mii de ani și și-au dovedit de-a lungul vremii importanța și veridicitatea”, a declarat pentru Lugojeanul Ileana Rosocha. 

Pacienții care îi deschid ușa terapeutei sunt dintre cei mai diverși, de la copii și adolescenți, la adulți și persoane în vârstă. Ileana Rosocha începe o primă ședință cu întrebarea “cu ce vă pot ajuta?”, după care îi oferă clientului posibilitatea de a se destăinui în voie despre situația în care se află.

“În cabinet nu folosim cuvântul “problemă”. Clientul vine și spune cu ce situație se confruntă, după care eu îi explic care sunt căile pe care putem porni cu tratamentul. De obicei facem o ședință de iridologie, prin care ne dăm seama la ce afecțiuni este predispusă persoana. Mai apoi, în funcție de istoricul medical, de ceea ce aflăm în urma citirii irisului și așa mai departe, încotmim un plan de tratament. Acesta poate consta în administrarea de suplimente naturiste, masaje, dar și în efectuarea de ședințe de bioenergie, terapie cu flori de Bach sau chiar meditație.”

Harta irisului uman

Oamenii care vin la cabinetul de pe strada Bălcescu suferă de toate afecțiunile posibile, de la artrită, la diabet, boli de ficat, renale, de inimă, dar și cancere și boli ce țin de psihicul uman. Ileana Rosocha spune că deși irisul este oglinda corpului și prin acesta se pot vedea bolile la care sunt predispuși oamenii, ca terapeut aceasta nu poate pune un diagnostic.

“Noi nu punem diagnostice. Noi doar aflăm cu ajutorul acestor tehnici dacă persoana în cauză este predispusă la o anumită afecțiune, pe care mai apoi o tratăm prin metode naturiste sau apelând la una dintre metodele de terapie. De fiecare dată când a fost cazul, am trimis clienții la controale amănunțite, la ecografii și așa mai departe”, a explicat Rosocha. 

Terapeuta ne-a povestit și despre deschiderea pe care lugojenii o au spre aceste forme noi de terapii alternative, care pentru unii rămân la stadiul de poveste.

“Oamenii sunt de obicei deschiși la propunerile terapeuților. Eu am de exemplu un grup frumos la meditație, care funcționează de minune pentru cei care vin la ședințe. Indiferent de situație, ideal ar fi ca persoana care vine la cabinet să fie deschisă și să respecte tratamentul, fie el bazat pe suplimente naturiste, schimbare de dietă sau terapie. Astfel, oamenii se simt mai bine foarte repede și pot să se vindece mai ușor”, a concluzionat Ileana Rosocha.

Cabinetul terapeutei este deschis de mai bine de un an și jumătate la Lugoj, timp în care sute de pacienți i-au trecut pragul pentru diferite motive. Chiar dacă poate sceptici la început, aceștia au recomandat într-un final serviciile Ileanăi și altor amici sau rude.

Potrivit Wikipedia, iridologia (sau analiza irisului, diagnosticul pe iris, sau diagnostic ocular) este o metodă de diagnostic folosită în medicina alternativă bazată pe ideea că bolile oamenilor pot fi detectate prin analiza imaginii irisului. Diagnosticarea pe baza aspectului irisului nu trebuie confundată cu identificarea după iris a persoanelor, metodă care, similar cu identificarea după amprentele digitale), profită de faptul că structura irisului este unică la fiecare persoană.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Turiști din cinci țări s-au dat cu sania trasă de cal pe străzile din Margina

Publicat

în

Mai mulți turiști ajunși pe meleagurile noastre în ultimele zile s-au putut bucura de o experiență de-a dreptul inedită. Veniți tocmai din Anglia, Polonia, Finlanda, Portugalia și Italia, călătorii străini au ajuns la Margina, acolo unde au participat la o plimbare ieșită din comun.

Vizitatorii Centrului Turistic Margina s-au plimbat cu sania trasă de cal pe drumurile pline cu nămeți. Într-un cadru ca de poveste, aceștia au admirat frumusețile naturii din comună și din împrejurimi. Au făcut poze și s-au bucurat de momentele unice alături de gazde. Iar la final, s-au înfruptat la un prânz bănățean ca la carte.

Gazdele din Margina spun că vor organiza aceste ieșiri cu sania trasă de cal pentru turiști atât timp cât zăpada o va permite. Dacă vrei să participi poți suna pentru programare la telefon 0767 959 289.

Citiţi mai departe

Social

De ce i-a numit Francisc Boldea “autişti” pe luptătorii de la CSM. Cum explică primarul declaraţia

Publicat

în

Francisc Boldea a făcut o gafă “a la Iohannis”, într-una din emisiunile la care a participat. A folosit termenul “autişti” referindu-se la luptătorii de la CSM Lugoj, care nu au obţinut performanţe. Prezent la o emisiune a postului local de televiziune, primarul Lugojului s-a arătat foarte supărat din cauză că sportivii de la secţia de lupte libere de la CSM nu fac performanţe. Cu această ocazie a dezvăluit şi motivul pentru care a desfiinţat echipa de lupte libere.

“Am scos echipele ca să nu ne mai ascundem după echipe, că mai sunt doar trei echipe în România. Am luat medalia de bronz la campionatul national şi au fost trei echipe. Adică din trei echipe am luat bronzul, pe ultimul loc. Clasicile, adică greco-romanele, au mers perfect, liberele autişti, în afară de Guidea. Nici bani nu primiţi! Performanţa se plăteşte, prezenţa la antrenament doar pentru bere… Ce m-a deranjat, la libere, a fost nelupta. Nu intră pe saltea de frică. Te plătim un an şi tu nu intri pe saltea pentru că îţi e frică! Nu trebuia să ajungi să-ţi fie frică”, a fost declaraţia lui Boldea la postul local de televiziune.

Contactat de Lugojeanul.ro, primarul Boldea a confirmat că sunt luptători care au refuzat să intre pe saltea, pentru că le-a fost frică de adversari. Acesta a explicat că nu s-a referit la termenul medical “autism” când a folosit respectivul cuvânt, ci la “autist, adică în afara concursului”, a precizat primarul.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, în decembrie anul trecut, că, dacă ne uităm în urmă, la ce s-a mai întâmplat cu guvernele pesediste, “nu putem să ne facem că suntem autiști și că nu se discută despre ordonanță pe amnistie și grațiere”.

În urma acestor declarații, președintele Klaus Iohannis și-a cerut scuze, după ce a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Dezbaterea Discriminării de către o asociaţie neguvernamentală.

Citiţi mai departe

Social

Procurorii au închis dosarul fără să găsească niciun vinovat de moartea unei lugojence care a dispărut din spital

Publicat

în

Gheorghina Lungu (60 de ani), bolnavă psihic, a fost internată la Jebel, la sfârşitul lunii iunie, 2017. Starea ei se agravase după moartea soţului, iar familia nu se mai descurca să-i acorde îngrijirile de care avea nevoie.

După aproximativ o lună, de la internare, Andreea, fiica bolnavei, a fost anunţată telefonic, de către cei de la spital, că mama ei a dispărut. A fost găsită, în zilele următoatre, în stare de putrefacție, în bălăriile din curtea spitalului. La aceea vreme, Ministerul Sănătăţii a comunicat că o singură persoană a fost mustrată verbal, pentru incident. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, însă în 4 ianuarie, anul acesta, procurorii au clasat dosarul.

Din ordonanţa de clasare iese la iveală şi modul cum s-au petrecut faptele şi cum a dispărut femeia bolnavă din saloanele spitalului, dar şi faptul că ar fi murit la două zile după ce a dispărut din spital.

“Pe fondul afecţiunii de care suferea, a părăsit pavilionul unde era internată, profitând de lipsa de atenţie din partea personalului de îngrijire…Întrucât, în data de 31.07.2017, cadavrul pacientei Lungu Gherghina a fost descoperit în stare de putrefacţie în curtea unităţii spitaliceşti, într-un loc greu accesibil, acoperit cu vegetaţie, aspecte ce au fost consemnate în procesul verbal de cercetare a locului faptei, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legae, iar din concluziile Raportului medico-legal de necropsie rezultă că moartea numitei Lungu Gheorghina poate data din 30.06.2017(n.r – la două zile de la dispariţie) şi a fost de natură neoviolentă, datorându-se insuficienţei cardio-respiratorii, apărute pe fondul fibrozei miocardice”, se arată în documentul emis de către procurorii din Deta.

Reacţia familiei

Având în vedere certificatul medico-legal, procurorii nu au mai ţinut cont de faptul că femeia, fără discernământ, fusese lăsată nesupravegheată şi a dispărut din spital. Au închis dosarul suţinând că nu e nimeni vinovat de moartea acesteia. “Având în vedere materialul probator administrat în cauză, se constată că infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 Cod penal, îi lipseşte un element din latura obiectivă a conţinutului constitutiv, şi anume legătura de cauzalitate dintre elementul material şi urmarea imediată, respectiv moartea victimei”, se arată în decizia procurorilor.

Familia femeii a primit, zilele trecute, ordonanţa de clasare a cazului. “Am primit decizia acasă şi aşa am aflat că nu a fost nimeni găsit vinovat, deoarece mama, conform certificatului medico-legal ar fi făcut infarct. Practic nu a fost găsit nimeni vinovat de faptul că ea a plecat din spital şi a lipsit trei zile, după care a fost găsită moartă”, spune Andreea, fiica bătrânei.

Aceasta e extrem de dezamăgită de decizia procurorilor şi spune că nu are încredere să continue lupta în sălile de judecată în care să demonstreze că bătrâna a decedat la două zile ce a dispărut din spital fiind lăsată nesupravegheată. “Ar trebui să deschidem un proces civil, însă nu ştiu dacă mai are rost. Am vorbit şi cu câţiva avocaţi care ne-au spus că nu avem şanse mari să câştigăm”, a mai spus Andreea.

Conform Codului de procedură penală, aceasta poate face o plângere către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, în termen de 20 de zile de la comunicarea actului prin care s-a dispus soluţia.

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: