Connect with us

Social

Terapeuta din Lugoj care îți citește boala în ochi

Publicat

în

Ileana Rosocha, terapeut

Ileana Rosocha, de loc din localitatea Gavojdia, a studiat iridologia și alte terapii alternative în Spania, iar acum îi ajută pe lugojeni cu îndrumări, dar și cu diferite forme de terapii are pot părea “de pe alte lumi” atunci când femei și bărbați de toate vârstele îi trec pragul cabinetului. Cu ajutorul unui aparat, femeia fotografiază ochiul pacientului, după care descarcă imaginea pe calculator și, ajutată de o hartă a irisului și ani de experiență, îi spune acestuia la ce boli este predispus.

Întreaga aventură a Ileanei a început cu o misiune de recunoaștere de sine. Ajunsă în Spania, terapeuta a descoperit dragostea pentru ajutorarea aproapelui, așa că a decis să urmeze o școală în domeniul naturoterapiilor.

“Am studiat pentru o perioadă de 5 ani aceste terapii în Spania. Am simțit că aceasta îmi este menirea, că vreau și că pot să îmi ajut aproapele. Am decis să revin în România ca să fiu mai aproape de casă. Aceste terapii datează de mii de ani și și-au dovedit de-a lungul vremii importanța și veridicitatea”, a declarat pentru Lugojeanul Ileana Rosocha. 

Pacienții care îi deschid ușa terapeutei sunt dintre cei mai diverși, de la copii și adolescenți, la adulți și persoane în vârstă. Ileana Rosocha începe o primă ședință cu întrebarea “cu ce vă pot ajuta?”, după care îi oferă clientului posibilitatea de a se destăinui în voie despre situația în care se află.

“În cabinet nu folosim cuvântul “problemă”. Clientul vine și spune cu ce situație se confruntă, după care eu îi explic care sunt căile pe care putem porni cu tratamentul. De obicei facem o ședință de iridologie, prin care ne dăm seama la ce afecțiuni este predispusă persoana. Mai apoi, în funcție de istoricul medical, de ceea ce aflăm în urma citirii irisului și așa mai departe, încotmim un plan de tratament. Acesta poate consta în administrarea de suplimente naturiste, masaje, dar și în efectuarea de ședințe de bioenergie, terapie cu flori de Bach sau chiar meditație.”

Harta irisului uman

Oamenii care vin la cabinetul de pe strada Bălcescu suferă de toate afecțiunile posibile, de la artrită, la diabet, boli de ficat, renale, de inimă, dar și cancere și boli ce țin de psihicul uman. Ileana Rosocha spune că deși irisul este oglinda corpului și prin acesta se pot vedea bolile la care sunt predispuși oamenii, ca terapeut aceasta nu poate pune un diagnostic.

“Noi nu punem diagnostice. Noi doar aflăm cu ajutorul acestor tehnici dacă persoana în cauză este predispusă la o anumită afecțiune, pe care mai apoi o tratăm prin metode naturiste sau apelând la una dintre metodele de terapie. De fiecare dată când a fost cazul, am trimis clienții la controale amănunțite, la ecografii și așa mai departe”, a explicat Rosocha. 

Terapeuta ne-a povestit și despre deschiderea pe care lugojenii o au spre aceste forme noi de terapii alternative, care pentru unii rămân la stadiul de poveste.

“Oamenii sunt de obicei deschiși la propunerile terapeuților. Eu am de exemplu un grup frumos la meditație, care funcționează de minune pentru cei care vin la ședințe. Indiferent de situație, ideal ar fi ca persoana care vine la cabinet să fie deschisă și să respecte tratamentul, fie el bazat pe suplimente naturiste, schimbare de dietă sau terapie. Astfel, oamenii se simt mai bine foarte repede și pot să se vindece mai ușor”, a concluzionat Ileana Rosocha.

Cabinetul terapeutei este deschis de mai bine de un an și jumătate la Lugoj, timp în care sute de pacienți i-au trecut pragul pentru diferite motive. Chiar dacă poate sceptici la început, aceștia au recomandat într-un final serviciile Ileanăi și altor amici sau rude.

Potrivit Wikipedia, iridologia (sau analiza irisului, diagnosticul pe iris, sau diagnostic ocular) este o metodă de diagnostic folosită în medicina alternativă bazată pe ideea că bolile oamenilor pot fi detectate prin analiza imaginii irisului. Diagnosticarea pe baza aspectului irisului nu trebuie confundată cu identificarea după iris a persoanelor, metodă care, similar cu identificarea după amprentele digitale), profită de faptul că structura irisului este unică la fiecare persoană.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

HELLA România: susținem sănătatea comunității

Publicat

în

Compania a oferit sprijin pentru renovarea a patru saloane din cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal Lugoj, care deservește anual mii de pacienți.

Persoanele bolnave care ajung în saloanele ATI vor beneficia de condiții de cazare moderne datorită renovării complete.

Cu sprijinul companiei de origine germană, s-au realizat lucrări de zugrăvire, s-au făcut intervenții de reparare a tencuielii, au fost schimbate toate instalațiile: cea electrică, termică și cea sanitară, s-au înlocuit ferestre, tavanuri, a fost montat linoleum special antibacterian.

“Suntem parte din comunitatea locală. Datorită activității colegilor noștri, compania se dezvoltă și este relevantă la nivel global pentru industria producătoare de mașini. Acest lucru este posibil atunci când starea de sănătate susține performanța la locul de muncă. Implicarea HELLA România pentru ca Spitalul Municipal Lugoj să ofere condiții mai bune pacienților este un gest de normalitate. Ne dorim să fim implicați în proiecte de educație și de sănătate, iar colaborarea cu echipa spitalului continuă o lungă tradiție a implicării în comunitatea din Lugoj”, a spus Alin Țăpîrdea, director general HELLA România.

“Ne dorim un parteneriat cu companiile mari din Lugoj. Implicarea HELLA România este binevenită pentru că are impact imediat în activitatea noastră medicală, în confortul de care pot beneficia pacienții și în condițiile de muncă ale colectivului medical. Colaborarea noastră cu mediul privat poate schimba radical, în bine, experiența de boală a celor care vin în acest spital”, a subliniat dr. Floroni Erwin, directorul Spitalului Municipal Lugoj.

“Secția de Anestezie și Terapie Intensivă este solicitată pentru mai multe servicii medicale. În 2018, am realizat aproape 1500 de anestezii, au beneficiat de îngrijire postoperatorie după intervenții chirurgicale majore aproape 500 de pacienți, au fost internați aproape 450 de pacienți cu afecțiuni amenințătoare de viață și multiple insuficiențe de organ, 300 de pacienți au beneficiat de aproape 700 de unități de sânge și componente sanguine. Condițiile din saloane sunt foarte importante pentru astfel de bolnavi”, a spus dr. Delia Radu, șef-secție ATI și coordonator al Unității de Transfuzii.

Compania HELLA România este prezentă în comunitatea din Lugoj din anul 2006, cu activitate în domeniul producției de echipamente de iluminat pentru industria automotive. Până astăzi, HELLA Lugoj s-a dezvoltat continuu, fiind acum cea mai mare locație globală pentru divizia Special Application, pentru produse de iluminat vehicule. Câteva dintre gamele de produse fabricate în Lugoj sunt: girofaruri, faruri, lămpi de spate, lumini de interior, lămpi auxiliare pentru mașini electrice, pentru autobuze, mașini agricole, caravane, motociclete. Echipa din Lugoj este formată din peste 1150 de angajați, care au competențe diferite.

Compania mai are locații și în Arad, Timișoara și Craiova, echipa întreagă fiind formată din peste 4.500 de angajați care au activitate în proiectare, dezvoltare, producție și servicii suport pentru locațiile HELLA din toată lumea (printre altele: IT, resurse umane, finanțe, marketing și comunicare.) România este o locație strategică în cadrul grupului datorită complexității competențelor pe care le au angajații.

HELLA Group este unul dintre cei mai importanți 40 de furnizori pentru industria automotive din întreaga lume, prezentă în 35 de țări. Strategia de afaceri pentru următorii ani vizează dezvoltarea de proiecte în domenii precum mașina electrică și sisteme de autonomie a mașinilor (mașina fără șofer).

 

 

 

 

 

 

Citiţi mai departe

Social

O nouă acțiune “Astăzi Tu Dăruiești!” la Lugoj de Paști

Publicat

în


Voluntarii din cluburile Rotaract și Interact, cu sprijinul Rotary Lugoj, se pregătesc și în acest an să facă o bucurie semenilor lor care au o situație financiară mai precară, prin campania “Astăzi Tu Dăruiești!”. Ca de fiecare dată, reprezentanții celor două cluburi vor strânge alimente la supermarketul Carrefour din Lugoj, strada Nicolae Bălcescu, numărul 2. Acțiunea din acest an are loc în zilele de miercuri și joi, 24 și respectiv 25 aprilie.

Lugojenii pot participa la campanie într-un mod foarte simplu: după ce vă terminați cumpărăturile, puteți lăsa o parte din aceste cumpărături la ieșirea din magazin, în coșurile special destinate campaniei. Puteți dona, printre altele, făină, ulei, zahăr, orez, lapte, conserve, paste, cozonaci, ciocolată sau alte dulciuri, dar și oricare alte produse alimentare pe care le considerați de cuviință. La finalul celor două zile de campanie, voluntarii vor aduna alimentele și le vor transforma în pachete pe care le vor dona familiilor nevoiașe.

Ca de fiecare dată, pachetele cu alimente care vor fi adunate în cadrul campaniei “Astăzi Tu Dăruiești!” vor fi distribuite spre familiile nevoiașe din Lugoj, dar și spre cele din satele din vecinătatea orașului.

Citiţi mai departe

Social

Se închide una dintre cele mai vechi săli de fitness din Lugoj

Publicat

în


Una dintre cele mai vechi săli de fitness din Lugoj se închide. Nu de tot însă, pentru că sala urmează să fie redeschisă într-o altă locație. Este vorba despre sala de sport de pe strada Timișorii, de vis-a-vis de benzinăria OMV. Sala, care inițial a fost patronată de celebrul culturist Florin Teodorescu, a fost cumpărată mai apoi de omul de afaceri Dinel Miculescu.

Acesta a decis acum să închidă locația de pe strada Timișorii și să deschidă o sală nouă în cartierul Stadion din oraș. Deocamdată, din sala cea veche se mută aparatele de fitness în cea nouă. Nu există o dată stabilită la care se va inaugura noua locație.

Sala de sport de pe strada Timișorii a fost inaugurată în anul 2010.

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: