Connect with us

Administrație

Sute de lugojeni asteptau ecranul! Campionatul Mondial din Brazilia nu se vede in acest an in aer liber la Lugoj

Publicat

în

fotbal ecran lugoj 2014 anulat monitorul de lugoj numarul 13 iunie 2010Banii puțini și prețul prea mare cerut de firma care urma să închirieze ecranul pentru lugojenii fani ai sportului rege au stricat planurile acestora de a privi în acest an, în direct și alături de o bere rece, Campionatul Mondial la fotbal din Brazilia pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. În 2010, atunci când cupa a fost disputată în Africa de Sud, sute de lugojeni s-au putut bucura pe tot parcursul competiției de ecranul gigant montat pe clădirea casei de cultură, însă în acest an investiția s-a dovedit a fi una prea costisitoare, spun cei din administrația locală.

„Anul acesta s-a luat decizia de a nu se mai monta ecranul pentru vizionarea meciurilor de la Cupa Mondială de fotbal, deoarece firma care urma să îl închirieze a cerut o sumă mult prea mare, de peste 10.000 de euro, pentru a-l monta la Lugoj pentru toată durata competiției”, a declarat pentru LUGOJEANUL.ro Angelica Rus, purtător de cuvânt al primăriei Lugoj.

Prima partidă a Campionatului Mondial de fotbal 2014 are loc pe 12 iunie, între Brazilia și Croația, în Sao Paulo, cu începere de la ora 17:00, ora 23:00 a României. În 2010, lugojenii care au venit la casa de cultură au beneficiat nu doar de ecranul gigant pe care rulau partidele, ci și de spații special amenajate, cu bănci și mese acoperite de razele soarelui sau ploaie, pentru vizionarea meciurilor.

Deși este catalogată ca o sumă mare, în 2008, când Campionatul European de Fotbal s-a transmis în același mod în centrul orașului, tot pe un ecran imens, primăria a plătit nu mai puțin de 45.000 de lei pentru ecranul montat deasupra intrării în casa de cultură, astfel că prețul de atunci era cel puțin asemănător cu cel cerut acum de firma ce urma a fi contractată.

sursa foto: Monitorul de Lugoj, numărul 13, iunie 2010lugojeanul-news-everywhere,-everytime-bannerA apărut „We are Happy in Lugoj”! LIKE&SHARE

4 Comments

4 Comments

 1. Catalin P.

  13 mai 2014 at 19:06

  Oricum la diferenta de fus orar mare intre Brazilia si Romania, nu prea cred eu ca se vor gasi amatori sa vizioneze meciurile in direct. Cel mult poate ar fi fost fani ai fotbalului care le-ar fi vizionat in reluare. Este buna decizia de a nu mai monta ecranul din centru pentru vizionarea meciurilor. Un meci ar fi trebuit vizionat cu incepere de la ora 2 sau 4 noaptea in direct, sau cel mai devreme de la ora 22-23. La ora aceea toti lugojeni dorm ca merg a doua zi la lucru, cel mult in reluare daca s-ar fi dus sa vizioneze vreun meci.

 2. Catalin P.

  13 mai 2014 at 19:16

  urmarind acum cateva minute programul camionatului monmdial de fotbal 2014 din Brazilia am observat ca totusi organizatorii s-au gandit si la cei din Europa si restul lumii si au programat meciurile mai ales de la faza optimilor pana la finala la ore foarte accesibile. Adica ora 13, 16, 17, 19 ora Braziliei, deci totusi doar in grupe ar fi fost ore mai inaccesible pentru fanii fotbalului din Romania, in rest meciurile ar fi fost difuzate cu incepere de la ora 22-23 ora Romaniei si chiar ora 19. Deci tin sa rectific si sa precizez ca in aceasta situatie s-ar fi gasit destul de multi lugjojenii sa urmareasca in centru meciurile. Eu credeam ca meciurile vor fi difuzate la ore mai inaintate cum a fost cazul la celelalte campionate mondiale, adica ora 16/17, 19, 21 sau 22 ora locala, care ar fi insemanat ore foarte tarzii in Romania si Europa, datorita diferentei de fus orar de 6 ore.

  • victor L

   13 mai 2014 at 22:22

   e bine ca ai revenit.
   Dar si in grupe meciurile, majoritatea, sint la ore accesibile. Poate nu intotdeauna cele mai dorite, caci fiecare chibit are preferinte.
   Uite aici:
   http://www.fifa.com/worldcup/matches/index.html
   da click pe fiecare zi si vei vedea.
   Asa ca data viitoare cind vei avea impulsul de a sari in ajutorul primarului abtine-te intii si documenteaza-te.

 3. boro

  13 mai 2014 at 22:23

  Trebuie să ne uităm ce firme au beneficiat de contracte cu Primăria, pentru închirierea acelui ecran. De când au loc controale serioase, nimeni nu se mai riscă să genereze legea…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

FOTO “Mastodontul” cu care Primăria Lugoj vrea să lupte la iarnă împotriva zăpezilor

Publicat

în

sursa foto: LugojExpres

Vor deszăpezi toate străzile cu el! Asta spun reprezentanții administrației locale despre noul încărcător frontal pe care l-au cumpărat pentru sezonul rece. Problema? Dimensiunile noului utilaj, care seamănă mai mult cu o jucărie decât cu un echipament cu care să lupți împotriva nămeților, glumesc lugojenii pe internet.

Cel mai nou utilaj intrat în dotarea administrației lugojene este un excavator cu lamă și cupă ce va fi utilizat mai ales pentru a încărca nămeții în utilajele de transport. Utilajul fabricat de Hitachi are atât cupă pentru ridicarea și încărcarea nămeților în basculante, cât și lamă pentru îndepărtarea zăpezii.

“A costat în jur de 50.000 de euro utilajul, este nou-nouț. Este utilajul nostru, va funcționa alături de cele de la Salprest. Acum ne pregătim să achiziționăm sare și nisip, avem deja, însă vrem să refacem stocurile să fim pregătiți în caz că ninsorile vor fi abundente”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Francisc Boldea.

Utilajul va fi administrat de către cei de la Meridian.

Citiţi mai departe

Administrație

Imagini dezolante din centrul Lugojului, plin de “boschetari, porumbei și pisici”. Boldea: “Eu de porumbei nu mă iau”

Publicat

în

Centrul Lugojului, mai exact aleea pietonală Alexandru Mocioni, a fost din nou subiect de discuție între lugojeni. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de starea în care se află centrul orașului, spunând că acesta este plin de mizerie, de porumbei care fac ravagii în urma lor, dar și de o familie de pisici care locuiesc în tufișurile decorative de pe centru și care s-au înmulțit.

Unul dintre cei care au semnalat problema deloc plăcută din centrul orașului este Oliviu Gaidoș, muzeograf și unul dintre lugojenii care au militat mereu pentru păstrarea cât mai autentică și mai curată a zonelor și clădirilor de patrimoniu din Lugoj.

“Stimați lugojeni, ăsta e adevărul, indiferent dacă vă place sau nu: centrul este plin de boschetari, nu se respectă normele de igienă, porumbeii sunt hrăniți cu sacul pe stradă și pisicile, săracele, s-au înmulțit prin tufișuri. Ăsta este satul Lugoj în 2019, la o sută de ani de la Unire!”, a scris Oliviu Gaidoș pe un grup de Facebook.

Administrația locală a comentat acuzațiile lugojenilor, spunând că nu au ce să le facă porumbeilor.

“Eu de porumbei nu mă iau. Am rezolvat cât de cât problema câinilor vagabonzi, majoritatea sunt la adăpost. Dar la porumbei ce să le fac? Așa sunt și la Timișoara, și în orice oraș mare din lume și nimeni nu se ia de ei. De ciori am scăpat. Pisicile la fel, ce să le fac, probabil sunt ale celor de acolo că le dau de mâncare”, este de părere Francisc Boldea, primarul din Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Buldozere și excavatoare pe malurile Timișului. Se lucreză la un obiectiv nereabilitat de 40 de ani

Publicat

în


Buldozere, excavatoare și zeci de muncitori roiesc de câteva săptămâni pe malurile Timișului. Chiar dacă inițial lugojenii credeau că aici se amenajează faleza cu terase promisă de ani buni de către administrația locală, lucrarea nu are nimic de-a face cu petrecerea timpului liber.

Este vorba despre o lucrare de consolidare a malurilor râului Timiș, cuprinse într-un proiect mai mare al Administrației Bazinale a Apelor Banat. La Lugoj, se consolidează malurile contra sumei de 1.213.000 de lei, suma totală cuprinsă de cei de la Ape pentru întreg proiectul fiind de 2.760.000 de lei.

„Refacerea apărării malului Timiş este, la Lugoj, în lungime totală de 600 m. Dintre aceştia, pe malul stâng sunt prevăzuţi 470 m, din care 320 deja finalizaţi cu dale de tip fagure şi 150 metri liniari sunt pentru refacere pereu de piatră. Pe malul drept, sunt 130 m refacere din care 53 m va fi şi refacerea parapetului de beton.”, a declarat Titu Bojin, directorul Administraţiei Bazinale a Apelor Banat.

După o serie de inundații devastatoare din anul 1970, ultimele lucrări de consolidare a nivelului de apărare împotriva inundațiilor s-au realizat în 1980. De atunci, la Lugoj au mai avut loc inundații severe, ultimele două în anii 2000 și respectiv 2005.

sursa foto: Facebook.com

Citiţi mai departe

Cele mai citite