Connect with us

Divertisment

Stufat din carne de miel. Care este amestecul de condimente care-i dă un gust incredibil

Publicat

în

Uica Mihai va invata sa gatiţi

Anul acesta, Paştele pică mult mai devreme, aşa că miei vor fi mult mai mici şi mai scumpi, dar carnea lor va fi foarte fragedă numai bună de gătit un stufat din carne de miel, aşa cum ne învaţă Uica Mihai, unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din Banat.

Bucătarul bănăţean spune că din două pulpe de miel, bine condimentate, o să vă iasă un stufat excelent. Iată ce spune Uica Mihai că trebuie să faceţi.

Reţeta lui Uica Mihai pentru stufat din carne de miel

 „Să alegi cele două pulpe ale mielului şi să le împarţi în patru. Şi fă un amestec de sare, piper, cimbru, multă zeamă de lămâie în aşa fel încât toată combinaţia asta să fie mai mult noroioasă şi cu ea să freci până osteneşti carnea, mai înghesuind din noroiul aromat şi pe lângă osul ieşit în afară. Iar cărnurile să stea peste noapte puse la rece şi căpăcite în oală.
Îţi mai trebuie zece legături de ceapă verde, două de usturoi şi pre ele să le opăreşti scurt în apă îndoită cu vin sec. Apoi taie bucăţi lungi de o palmă, pune-le într-un vas de lut drept podea. Aşează carnea cu mirodeniile ei deasupra şi iară acoperă cu ceapă şi usturoi. Iar la urmă, pune peste tot felii de lămâie mai groase. Presară boabe de piper, câteva foi de cimbru şi mai două crenguţe de rozmarin.
Din zeama în care ai opărit ceapa şi usturoiul, să iei un polonic să îl torni în vas. Apoi dă la cutor cam un ceas şi jumătate. Şi mai aruncă un ochi în cuptor ca să nu se întâmple ceva nenorocire. Potriveşte focul în aşa fel încât să fie între 160 şi 180 de grade, iar la urmă, fă proba cărnii care trebuie să cadă uşor de pe os“, povesteşte bucătarul.
Mai multe reţete de la Uica Mihai, găsiţi pe blogul său
Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Divertisment

Mircea Vintilă vine la Lugoj cu un concert extraordinar

Publicat

în

Mircea vintila

Mircea Vintilă

Lugojenii sunt aşteptaţi la Teatrul Municipal ” Traian Grozavescu” din Lugoj, joi, 19 aprilie 2018, de la ora 19:00, la un concert extraordinar al cunoscutului câtăreţ de folk Mircea Vintilă.

Alături de acesta vor mai urca pe scenă Daniel Juleanu şi soprana Maria Nicoleta Brola.

Spectacolul va fi prezentat de Vasile Gondoci. Biletele se pot cumpăra de la casieria Teatrului ” Traian Grozavescu” şi costă 30 de lei. Programul acesteia este de luni până sâmbătă, între orele 15.00-18.00.

Citiţi mai departe

Cultură

Slujbă de sfinţire a apei în cartierul lugojean Cotu Mic

Publicat

în

Parohia “Sfântul Ioan Botezătorul” Lugoj-Cotu Mic îi invită pe lugojeni, în data de 13 aprilie, 2018, de la orele 16.30, la Troiţa Cotu Mic,  cu ocazia Slujbei de Sfinţire a Apei “Aghiasma Mică”.

Binecuvântarea  şi  Sfinţirea Apei vor  fi  oficiate  de  către un  sobor  de  preoţi  şi  corul  bisericesc.

După încheierea slujbei va avea loc un spectacol folcloric. Manifestările artistice vor fi susţinute de Ansamblul Lugojana, formaţia Titel Brestoviceanu, soliştii: Toni Bagiu, Andra David şi Denisa Lupulescu.

Citiţi mai departe

Divertisment

Expoziţie de caricatură a lui Radu Clețiu, la English Pub

Publicat

în

Joi, 5 aprilie, de la ora 19 la English Pub va fi vernisată expoziția de caricatură a artistului timișorean Radu Clețiu.

Membru onorific al grupului CreARTiv3, timişoreanul are o experienţă în domeniu de peste 30 de ani. A debutat la doar 17 ani în revista „Urzica”.

A pus bazele revistei de caricaturi „Strada”, care timp de 6 ani, a circulat ca şi supliment al cotidianului „Renaşterea Bănăţeană”. În aceasta a avut timp de mai mulți ani serialul de benzi desenate “Hominid”.

Record în caricatură

A ilustrat numeroase volume de scrieri şi este realizatorul a cinci cărţi de colorat pentru copii. În anul 2005 la Salonul Internaţional de Caricatură din Saint Just Le Martel, a doborât recordul pentru cel mai rapid caricaturist portretist. A relizat 137 caricaturi într-o singură oră.

Evenimentul de joi va cuprinde și un recital Tania Ionescu și Eduard Argălaș.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: