Connect with us

Divertisment

Stufat din carne de miel. Care este amestecul de condimente care-i dă un gust incredibil

Publicat

în

Uica Mihai va invata sa gatiţi

Anul acesta, Paştele pică mult mai devreme, aşa că miei vor fi mult mai mici şi mai scumpi, dar carnea lor va fi foarte fragedă numai bună de gătit un stufat din carne de miel, aşa cum ne învaţă Uica Mihai, unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din Banat.

Bucătarul bănăţean spune că din două pulpe de miel, bine condimentate, o să vă iasă un stufat excelent. Iată ce spune Uica Mihai că trebuie să faceţi.

Reţeta lui Uica Mihai pentru stufat din carne de miel

 „Să alegi cele două pulpe ale mielului şi să le împarţi în patru. Şi fă un amestec de sare, piper, cimbru, multă zeamă de lămâie în aşa fel încât toată combinaţia asta să fie mai mult noroioasă şi cu ea să freci până osteneşti carnea, mai înghesuind din noroiul aromat şi pe lângă osul ieşit în afară. Iar cărnurile să stea peste noapte puse la rece şi căpăcite în oală.
Îţi mai trebuie zece legături de ceapă verde, două de usturoi şi pre ele să le opăreşti scurt în apă îndoită cu vin sec. Apoi taie bucăţi lungi de o palmă, pune-le într-un vas de lut drept podea. Aşează carnea cu mirodeniile ei deasupra şi iară acoperă cu ceapă şi usturoi. Iar la urmă, pune peste tot felii de lămâie mai groase. Presară boabe de piper, câteva foi de cimbru şi mai două crenguţe de rozmarin.
Din zeama în care ai opărit ceapa şi usturoiul, să iei un polonic să îl torni în vas. Apoi dă la cutor cam un ceas şi jumătate. Şi mai aruncă un ochi în cuptor ca să nu se întâmple ceva nenorocire. Potriveşte focul în aşa fel încât să fie între 160 şi 180 de grade, iar la urmă, fă proba cărnii care trebuie să cadă uşor de pe os“, povesteşte bucătarul.
Mai multe reţete de la Uica Mihai, găsiţi pe blogul său
Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Doru Octavian Dumitru, spectacol de comedie la Lugoj

Publicat

în

Unul dintre cei mai renumiți comedianți ai României poposește la Lugoj în acest weekend, pentru un spectacol de stand-up comedy ca în filme. Doru Octavian Dumitru este un One Man Show care invită, prin spectacolele sale, la destindere și terapie prin râs.

Artistul reușește, prin temele abordate, să îi surprindă plăcut pe toți cei care vin să petreacă o seară relaxantă alături de el. Despre Doru, publicul spune că este un om de calitate, căruia îi place să vadă zâmbete pe fețele oamenilor și care se bucură să audă râsul publicului prezent.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 decembrie, începând cu orele 20, la Grand Corso. Prețul biletului este de 35 de lei de persoană, sau 40 de lei dacă este  cumpărat în seara evenimentului. Rezervările se pot face și telefonic, la 0737.896.110 sau direct la cafeneaua Grand Corso.

Citiţi mai departe

Divertisment

Un lugojean va mânca cei mai iuți 10 ardei iuți din lume

Publicat

în

Concurs de mancat ardei iuti organizat la D`arc Cafe din Timisoara

Fie că îți lasă gura apă sau nu când auzi de ardeii iuți, cert este că un lugojean va gusta din toți cei mai iuți 10 ardei de pe glob. Încercarea nu va fi una prea ușoară, pentru că cei mai iuți ardei dintre cei iuți sunt… ei bine, extrem de iuți!

Lugojeanul, care probabil că nu va fi singurul din orașul de pe Timiș care va participa la încercare, va da tot ce are mai bun din el pentru a face față celor 10 ardei din Iad în cadrul concursului Chilli Eating Contest, programat sâmbătă, 27 octombrie, în curtea interioară de la localul D’arc. Doar 30 de alți fani ai ardeiului iute vor lua parte la concurs.

“Este pentru prima dată când particip și sincer am ceva emoții. Am încercat unii ardei foarte iuți cum este bhut jolokia, care are peste 1.000.000 de unități pe scara de iuțeală Scoville. Cel mai iute ardei are însă 1.5 milioane de unități, așa că… vedem ce putem face”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Emil, lugojeanul care a decis să ia parte la concurs.

Cele zece tipuri de ardei iuți pe care concurenții vor trebui să îi mestece și înghite sunt jalapeno, cherry bomb, serrano, lemon drop, cayenne red, purple haze, cayenne golden, habanero orange, fatalli white, habanero chocolate, naga bhut jolokia și carolina reaper, catalogat ca având 1.590.300 de unități pe scara Scoville.

Citiţi mai departe

Divertisment

Cinematograful din Lugoj a vândut peste 100.000 de bilete

Publicat

în

Cifră importantă atinsă de cinematograful din Lugoj în această perioadă. În urmă cu câteva zile a reușit să vândă biletul cu numărul 100.000 la trei ani și jumătate de la inaugurare. De pe 9 aprilie 2015, atunci când cinematograful își deschidea porțile cu primele proiecții ale peliculei “Insurgent”, zeci de mii de spectatori au cumpărat bilete și au ales să vadă cele mai noi apariții în orașul de pe Timiș.

“Suntem al doilea cinematograf din țară în lista cinema-urilor care nu fac parte din lanțurile mari. Am vândut peste 100.000 de bilete și ne bucurăm că lugojenii aleg să vadă filmele noi la ei în oraș, nu la Timișoara”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Francisc Boldea.

Cinematograful dispune de două săli de spectacole cu 96 și 60 de locuri, cu posibilități de redare 3D. La intrarea în incintă există o stație pentru popcorn, răcoritoare și dulciuri.

Cinematograful funcționează de joi până duminică și are în program două sau trei filme pe zi. Prețul biletelor este de 10 lei pentru filmele fără 3D și respectiv 15 pentru cele 3D. Cinematograful oferă reduceri de 50% pentru copii, elevi, studenți și pensionari.

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: