Connect with us

Administrație

SONDAJ! Ai mai merge daca ar fi pe bani? Lugojenii s-au obisnuit (prost) sa mearga la fotbal sau volei pe gratis

Publicat

în

volei csm lugoj cs rapid bucuresti foto (8)Săli pline, atmosferă de vis și, câteodată, rezultate care au aprins sala la propriu! Voleiul și fotbalul, cele mai apreciate sporturi la care sute de lugojeni merg de fiecare dată cu entuziasm maxim, mai ales ca spectatori, au fost dintotdeauna accesibile tuturor, cluburile sportive neavând nicio pretenție financiară de la iubitorii de spectacol sportiv. Totuși, pentru a-și mai plăti din cheltuieli, oamenii din sport, dar și administrația locală, se gândesc tot mai des în ultima perioadă să introducă o taxă de intrare, un bilet, la fiecare eveniment sportiv din Lugoj, fie că vorbim de o partidă de volei sâmbăta, fie un meci de fotbal pe stadionul municipal.

Această măsură este privită însă cu o oarecare spaimă de aceștia, care se gândesc că oamenii nu ar mai alege să vină la stadion sau la sală, să își susțină pe bani echipa pentru două ore, ci mai degrabă ar prefera să cheltuie banii, de exemplu o taxă de 5 lei, pe două beri sau un hamburger. Practica tăierii de bilete este un lucru normal în majoritatea orașelor din țară, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate să apară: săli goale la meciurile de volei, în care doar cei doi antrenori și jucătoarele sunt și galeriile, dar și stadioane municipale în care singurii spectatori sunt medicii de pe ambulanță și pompierii, obligați de lege să stea acolo, în caz de orice.

Dacă la volei s-ar introduce o taxă de 5 lei, oare câți lugojeni ar mai veni, sâmbătă de sâmbătă, să își susțină favoritele? S-ar mai umple sala sporturilor de pe Timișorii? Dar la fotbal? Ar mai fi atâta lume pe stadion, să îndure frig, caniculă sau ploaie și să și plătească un bilet pentru asta? Părerea ta contează! Dacă de sâmbătă s-ar introduce un bilet de 5 lei la meciurile de volei, te-ai mai duce la sală să le vezi pe jucătoarele noastre în acțiune? Dacă din etapa viitoare, intrarea la partidele Vulturilor ar costa 5 lei, te-ai mai duce să îi vezi pe teren? Exprimă-ți părerea în comentarii!

Citiţi mai departe
19 Comments

19 Comments

 1. Cetatean

  13 februarie 2014 at 16:49

  Daca Primaria nu ar fi sponsorul principal al echipelor de fotbal sau volei as plati bilet cu siguranta. Dar atata timp cat echipa este, pana la urma, sustinuta si din banii mei mi se pare incorect ca sa fie perceputa taxa de intrare.

  • boro

   14 februarie 2014 at 16:08

   Primăria spirjină cât poate sportul. Este adevărat că laudele duc la o părere, precum ai descris tu situaţia. Te asigur că acele sume ( Consiliul Local Lugoj + Consiliul Judeţean Timiş ), sunt foarte mici, în comparaţie cu ceea ce este necesar.
   În toate oraşele mari, spijinul contă din contribuţia administraţiei locale şi judeţene, dar ca un gest de devotament, oamenii îşi plătesc biletul.

 2. boro

  13 februarie 2014 at 18:03

  Pentru volei este bine dacă s-ar introduce această taxă. 5 lei este un preţ accesibil.
  În cazul fotbalului este o glumă sper. Cum să dai 5 lei pentru un meci de liga 3-a ?. Mai ales că primesc sprinin peste nevoile reale.

  • boro

   13 februarie 2014 at 18:10

   “sprijin”

   • eu

    14 februarie 2014 at 10:11

    sprijin peste nevoile reale??? tu scuzama dar nu ai habar!!! pe langa faptului ca jucatorii nu sunt platiti, adica sunt restante reale!!! sunt alte preturi la fotbal la tot, pe langa alte sporturi deoarece este cel mai mediatizat (sportul rege). asa ca te rog frumos daca nu iti place fotbalul nu il si critica, ca nici altii nu se i-au de alte sporturi!!!!!!

    • boro

     14 februarie 2014 at 15:44

     Primăria Lugoj sprijină sportul lugojean !. Parcă am citit acest motto pe undeva.
     Ştiu de situaţia de la fotbal. Cum de altfel, este prezentă la toate sporturile din oraş. Dar gândeşte logic. Să lansăm ipoteza că formaţia va promova în liga II-a. Oare se vor găsi resurse pe măsura competiţiei ?. Mă tem că nu…Atunci nu este mai bine să investim într-un singur sport, dar să facem performanţă adevărată ?. Fără salarii restante, cu un climat sportiv adecvat şi multe alte aspecte. Eu sunt mândru de toţi sportivii din acest oraş, dar dacă te uiţi peste suma alocată pentru fotbal, vei constata că este suficientă pentru liga III-a. Despre acoperirea restanţelor, sunt personaje cheie care trebuie să rezolve situaţia.
     Ca şi o concluzie. Tebuie găsiţi parteneri privaţi pentru progresul sportului lugojean. Sportivii cred că s-au săturat să muncească benevol. Uitaţi-vă că în afara voleiului şi al luptelor, Lugojul este aproape inexistent în sfera sportivă. Restul sunt doar vorbe goale.

  • Biggie

   13 februarie 2014 at 22:54

   hear hear!

 3. DANA

  13 februarie 2014 at 18:43

  DA ! Dar nu as mai merge la toate meciurile din cauza ca: doua persoane x 5 lei = 10 lei x 5 sau 6 sau 7 meciuri = 50 , 60 sau 70 lei, ups cam mult pentru salariile noastre !
  NU ! Nu cred ca ne-am “obisnuit prost”, e bine cand salile de sport sunt pline si cand sunt alocate sume de la bugetul local pentru activitatile sportive !
  Si totusi, cand vorbim despre sport ar trebui sa vorbim mai putin despre bani si mai mult despre performanta.
  Succes CSM Lugoj !

  • boro

   14 februarie 2014 at 15:53

   Trebuie să vorbim şi de bani. Din acest punct porneşti spre perfomanţă. Eu propun taxa de 5 lei, exclusiv pentru adulţi. Copiii trebuie sprijiniţi să urmărească sportul, iar mai apoi, dacă este posibil să-l practice.
   Salariile sunt mici. Între-adevăr. Dar trebuie să ne gândim că acea taxă de intrare, poate reprezenta şi un mic devotament arătat faţă de echipa favorită.
   Un exemplu din Germania. Cu toate că fanii aveau interdicţie de a intra la meci ( stadionul suspendat), ei au cumpărat bilete !!!. Sub formă de donaţii, nu ştiu exact modalitatea.
   Sper să se introducă taxa, cel puţin din toamnă.

 4. Sorin

  13 februarie 2014 at 19:17

  În primul şi primul rând nu-mi permite timpu, să merg şi merg atunci când pot dar dacă aş avea free time 100% nu aş avea nici o problemă cu introducerea taxei O persoană care doreşte cu adevărat să susţină echipa favorită şi iubeşte acest sport, nu va ţine cont de preţul unui bilet de 5 lei…aci se va vedea cine este un adevărat susţinător.. Dar cu privire la fotbal cum spunea cineva mai sus mi se pare exagerat să dai 5 lei pt un meci de liga a 3a

 5. moby

  13 februarie 2014 at 19:18

  de ce sa nu dam bani de intrare? macar 5 lei ar fi destul pentru k cei ce se plang de salarii le dau copiilor bani de iesit in cluburi shi chiar destui bani de stricat. sincer pe langa pretul biletului eu as da pentru echipa 50 de lei lunar din salar k nu saracesc shi cred k nu saraceste nimeni

  • boro

   14 februarie 2014 at 16:04

   Foarte corect ceea ce ai scris. Facem un calcul simplu. Zona voleiului.
   5 lei biletul de intrare x 12 meciuri sezon regulat = 60 de lei
   5 lei bilet de intrare x 5 meciuri ( media play-off /play-out ) = 25 lei
   Total 85 de lei anual/persoană.
   Gândiţi-vă că această sumă ajută la creeare unor condiţii mai bune pentru sportivi.

 6. Big Sam

  13 februarie 2014 at 20:04

  Pentru ce sa dau bani???Sa vad o echipa care se zbate prin fundul clasamentului….o echipa care tot participa la o Cupa si unde anul trecut a luat locul doi care oricum era asigurat datorita faptului ca am fost gazda..hai ca suntem penibili…daca nu ne prezentam tot locul 2 luam..deci o varza murata si puturoasa!!! Sa bage taxa de intrare poate asa nu mai vin 50 de oameni vin 5..:D..si asa consuma prea multe miliarde anual, prea zeci de milioane salarii…prea mult!Mai bine sa se incerce o finantare mai puternica de la CJT ca doar reprezentam si judetul!…daca nu asta e….toaca anual bani care nu sunt deloc putini

  • Little Sam

   14 februarie 2014 at 01:11

   Se vede după cum pui problema că folosesti destul de des lichidul rezultat din varza murata si puturoasa, leac pentru mahmureala din mintea ta! Nu desteptule, nu luam locul 2 prin prezență, eventual locul 3, ca au fost trei echipe. Iar la meciurile la care tu nu ai fost, pentru că esti un sedentar ce stai in fata calculatorului, vin minim 600 de oameni. Iar despre penibilitate ma bucur că te autocaracterizezi. Sper să nu îți schimbi parerea! Și rămâi în afara sălii, acolo unde nouă ne place să te știm… Spectacolul e înăuntru, dar tu nu ai cum să înțelegi…

  • boro

   14 februarie 2014 at 16:00

   Nu doresc să intru în polemică cu tine. Fiecare îşi poate exprima părerea. Dar te invit la un meci de volei, pentru a vedea exact cum stă situaţia. Din faţa calculatorului, multe persoane pot denigra uşor anumite aspecte. Am o bănuială că acest comentariu postat de tine, are o legătură cu antipatia faţă de o persoană din conducerea CSM-ului.
   Crede-mă că eu am avut unele schimburi de replici cu un personaj din conducere ( e drept doar replici în mediul online), dar acest aspect nu mă împiedică să vin la meciuri.
   Pentru că vin pentru fete. Şi pentru cei ce se implică cu adevărat în acest fenomen. Fără a implica şi persoane colaterale cu fiecare ocazie.
   Munca depusă de sportive este nemărginită. Aceste vorbe aruncate fără să te gândeşti la repercursiuni, pot dăuna privitorilor de pe margine. Este adevărat că poporul român este învrăjbit. Principala cauză fiind sfera politică. Dar haideţi să ne unească totuţi ceva…sportul !

 7. victor L

  13 februarie 2014 at 22:16

  3 “iubitori de volei” ( @ Cetatean, @ moby si @ Big Sam) sint impotriva sa plateasca la intrare la un meci de volei sub diferite pretexte.
  Normal, cei 3 sint si sustinatorii transportului gratuit. Daca s-ar putea si la noul cinematograf ar trebui sa existe gratuitate. Cind se va deschide o casa de toleranta dece nu ar fi si acolo gratuit Glumesc 😉
  Dar nu glumesc cind spun ca gratuitatile fac servicii proaste (stiti, si invatamintul e gratuit si nu o duce prea bine).
  Sigur, o familie mai numeroasa, cum zice @ DANA, simte la buzunar.
  @ Cetatean spune ca din moment ce Primaria este sponsor principal, el nu ar vrea sa plateasc. Ei bine, exista foarte multi lugojeni care contribuie la bugetul Primariei si nu ii pasioneaza sportul, poate nici cultura, ori mersul cu autobuzul, dar platesc pentru ca el, @ Cetatean-Big Sam-moby sa mearga gratuit cu autobuzul, sa intre gratuit la un meci de volei si, cum ziceam, si daca s-ar legaliza… pai e drept?

 8. ciprian

  14 februarie 2014 at 13:06

  ar fi normal la echipa de volei sa fie o taxa de 5 lei,e prima liga,e sala,nu te ploua,nu induri frig, dar la fotbal,e liga a 3 a la unele meciuri te plictisesti rau, de exemplu acum cativa ani, la poli timisoara era biletu 5 lei,in liga 1. aaa dar ar fi normal ca, copii sa nu plateasca nimic!

 9. Big Sam

  15 februarie 2014 at 13:13

  Victor L…nu ai inteles problema…nu merg nici gratis la volei nu merg nici daca pune cei 5 lei taxa! nici cu autobuzul nu merg..:D
  Little Sam…ce sa iti mai explic 3 echipe in Cupa Balcanica din care echipa gazda avea un loc asigurat datorita faptului ca a gazduit evenimentul..te las pe tine sa ghicesti locul..:D…care spectacol ca anul 2013 au maturat aproape toate echipele cu voi pe jos=))..dar ai dreptate spectacolul oferit de alte echipe nu de a Lugojului…si la banii care ii tocati an de an normal ca macar in comentarii sa fiti tari..ca in meciuri sunteti ciuca batailor..(mi se pare ca esti din interior..responsabil cu partea de online departamentul comentarii)

  Eu va propun sa va faceti o fundatie anti Boldea in care sa participe toti frustratii carora nu le convin sensurile, gratuitate la autobuz, un trotuar dalat, care nu inteleg ca cinematograful e o lucrare multianuala…..formati voi o fundatie si un partid ca sa faceti voi bine lugojenilor….voi care comentati toate cele facute in oras dar mergeti la volei, mergeti la cinema cand va fi gata, etc….

  • suporter

   16 februarie 2014 at 20:34

   Big Sam ma mir ca nu iti e rusine sa faci asemenea afirmatiii inainte de a te documenta.
   In primul rand Lugojul a gazduit Cupa Balcanica datorita muncii fetelor si a staff-ului tehnic , efort care a dus la ocuparea LOCULUI 6 in campionat(loc care iti oferea participarea in Cupa Balcanica) !!! Si-au asigurat participarea printr-un efort colectiv , o munca asidua si peste o mie de ore de antrenament !!!
   In returul campionatului trecut , incepand cu ianuarie 2013 , echipa a pierdut un singur meci pe teren propriu si acela cu 2-3 in fata campioanei Stiinta Bacau … au invins cu scorul de 3-0 echipe ca DINAMO , TARGU-MURES , PIATRA-NEAMT , au invins cu 3-2 echipa din BLAJ … S-au calificat in Cupa Balcanica invingand din nou echipa din Blaj , acasa cu 3-1 si la Blaj cu 2-3 !!!
   Ti se pare putin ? De spectacol au avut parte din plin cei ce au venit la meci si au incurajat echipa nu cei ca tine care stau in fata calculatorului si carcotesc. Ma bucur ca cei ca tine nu vin la sala. Oricum nu ai intelege probabil mare lucru…
   P.S. Nu sunt din interior …. sunt suporter care vine LA FIECARE meci si respecta tot ceea inseamna aceasta echipa: jucatoare , antrenori si persoane deosebite care ii inconjoara si le ofera sprijinul neconditionat. BRAVO LOR !!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Boldea încă promite venirea Marelui Investitor la Lugoj. Între timp s-au închis trei fabrici

Publicat

în

Boldea încă promite venirea unui mare investitor la Lugoj. Asta după ce trei companii mari au decis să plece oraș în ultimii trei ani. Torre, Primos și Rieker, toate din domeniul producției de pantofi, au decis să își închidă activitatea în oraș. Taxele tot mai mari, asigurarea greoaie a transportului pentru angajații de la sate, utilitățile tot mai scumpe, sunt motivele pentru care patronii au pus lacătele pe porțile fabricilor.

Prima care și-a întrerupt activitatea a fost firma Calzaturificio Torre, o fabrică de pantofi italiană. Angajații au rămas fără locuri de muncă brusc, la mijlocul lunii noiembrie din 2017. Peste 100 de angajați ai fabricii au rămas atunci fără locuri de muncă. Mai apoi, în 2018, a renunțat la Lugoj compania Primos, tot din Italia. Peste 400 de angajați au fost disponibilizați.

Rieker este ultima dintre cele trei companii care au decis să spună “adio” Lugojului. Aproape 700 de persoane vor rămâne, până la finalul lui martie, fără locuri de muncă. Autoritățile locale au rămas fără reacții la vestea că fabrica de pantofi de pe strada Timișorii se închide. Lugojeanul.ro a cerut un punct de vedere primarului, despre închiderea Rieker și a celor două fabrici închise în anii precedenți.

Plecarea Rieker, “mană cerească pentru restul lumii”

“Am discutat și cu cei de la Rieker, și cu restul companiilor, și credem că până la 1 mai toată forța de muncă disponibilizată va fi repartizată la alte fabrici. Acest lucru este o mană cerească pentru forța de muncă din Lugoj, pentru că restul firmelor caută angajați în Vietnam, caută în alte județe. Pentru noi, e importantă o stabilizare a forței de muncă lugojene. Vrem angajați de la noi, nu din alte părți. Și salariile au crescut, toți trebuie să înțeleagă faptul că salariile trebuie date în așa fel încât oamenii să se poată descurca, nu mai sunt cele de acum 10 ani. Până la 1 mai credem că se va rezolva totul”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Francisc Boldea, primarul Lugojului.

În luna iulie a anului trecut, Lugojeanul.ro titra despre inițiativa unui investitor francez de construire a unei hale de producție la Lugoj. Pe atunci, primarul Boldea declara că investitorul va ajunge la Lugoj în câteva luni. Informațiile noi spun că deocamdată nu au existat discuții între investitor și autoritățile locale.

Boldea: “Eu îmi doresc un nume de mașină”

“Vor veni în aprilie la discuții, da. Investitorul poate lua 30 de hectare de pământ, lângă depozitul Lidl, pentru a construi aici halele de care are nevoie. Noi îi vom susține așa cum putem, ei au venit cu inițiativa. Așteptările sunt o creștere a investițiilor. Eu îmi doream un nume de mașină, s-a auzit și de Skoda, și de alții, dar deocamdată nu s-a concretizat nimic. Fiecare investitor primește aceleași condiții avantajoase dacă vrea să vină la Lugoj”, a mai explicat edilul șef.

Lugojul a devenit tot mai atractiv pentru investitori în ultimii ani, mai ales pentru legătura directă pe care o are cu Autostrada Vestului. Ultima mare investiție ajunsă la Lugoj este cea a concernului Lidl, care a deschis un centru logistic la marginea orașului. Lugojul a și pierdut însă investitori în ultimii ani. Un exemplu este fabrica de biscuiți franceză Cornu, care a ales Mănăștiurul în detrimentul orașului de pe Timiș.

Citiţi mai departe

Administrație

VIDEO Focar de infecție într-un cartier mărginaș din Lugoj! Ce măsuri ia Meridian

Publicat

în

Focare de infecție cum vezi doar în filmele de groază într-un cartier mărginaș din Lugoj. Șobolani și mormane de gunoaie, cu asta se confruntă locuitorii cartierului Mondial-Bocșei. De luni bune, anumite zone din cartier s-au transformat în adevărate pericole pentru sănătate.

Nu doar în cartier situația este una îngrijorătoare. La ieșirea din oraș spre Satu Mic, gunoaiele au pus din nou stăpânire pe marginile drumului. Societatea Meridian va începe săptămâna viitoare o campanie de deratizare și dezinsecție în cartierul Mondial-Bocșei.

“Primăria Muncipiului Lugoj, în colaborare cu Societatea Meridian 22 SA, în perioada 18-19 februarie, desfășoară lucrări de dezinsecție și deratizare cu substanțe omologate de Ministerul Sănătății, printr-o firmă specializată. Acțiunea va avea loc pe strada Herendeștiului 10, pe stânga, rândurile 1-5, la imobilele administrate de societatea noastră. Pe perioada desfășurării acțiunii, este recomandat lugojenilor care locuiesc în zonă să își țină animalele de companie în case.”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Florin Iovescu, directorul Meridian 22 SA.

Clipul filmat de către un cititor al Lugojeanul.ro a surprins situația de la ieșirea din cartier, fiind înregistrat acum câteva zile.

Citiţi mai departe

Administrație

La Lugoj nu mai sunt bani nici pentru bitum rece. Gropile se acoperă doar cu piatră

Publicat

în

Sursa foto/Facebook

Primarul Francisc Boldea a anunţat, zilele trecute, că vor începe plombările la drumuri. Aproape 100 de străzi din Lugoj intră în reparații în această perioadă. Edilul a declarat că pentru umplerea gropilor se va folosi bitum rece. Motivul invocat pentru care se fac doar plombări şi nu se reasfaltează este faptul că nu s-a aprobat bugetul.

De la plombări cu bitum rece, administraţia Lugojului a ajuns la acoperirea gropilor cu piatră. Două fotografii, postate de o lugojeancă pe Facebook, arată cum au fost ”reparate”, gropile de pe strada Eminescu.

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: