Connect with us

Administrație

SONDAJ! Ai mai merge daca ar fi pe bani? Lugojenii s-au obisnuit (prost) sa mearga la fotbal sau volei pe gratis

Publicat

în

volei csm lugoj cs rapid bucuresti foto (8)Săli pline, atmosferă de vis și, câteodată, rezultate care au aprins sala la propriu! Voleiul și fotbalul, cele mai apreciate sporturi la care sute de lugojeni merg de fiecare dată cu entuziasm maxim, mai ales ca spectatori, au fost dintotdeauna accesibile tuturor, cluburile sportive neavând nicio pretenție financiară de la iubitorii de spectacol sportiv. Totuși, pentru a-și mai plăti din cheltuieli, oamenii din sport, dar și administrația locală, se gândesc tot mai des în ultima perioadă să introducă o taxă de intrare, un bilet, la fiecare eveniment sportiv din Lugoj, fie că vorbim de o partidă de volei sâmbăta, fie un meci de fotbal pe stadionul municipal.

Această măsură este privită însă cu o oarecare spaimă de aceștia, care se gândesc că oamenii nu ar mai alege să vină la stadion sau la sală, să își susțină pe bani echipa pentru două ore, ci mai degrabă ar prefera să cheltuie banii, de exemplu o taxă de 5 lei, pe două beri sau un hamburger. Practica tăierii de bilete este un lucru normal în majoritatea orașelor din țară, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate să apară: săli goale la meciurile de volei, în care doar cei doi antrenori și jucătoarele sunt și galeriile, dar și stadioane municipale în care singurii spectatori sunt medicii de pe ambulanță și pompierii, obligați de lege să stea acolo, în caz de orice.

Dacă la volei s-ar introduce o taxă de 5 lei, oare câți lugojeni ar mai veni, sâmbătă de sâmbătă, să își susțină favoritele? S-ar mai umple sala sporturilor de pe Timișorii? Dar la fotbal? Ar mai fi atâta lume pe stadion, să îndure frig, caniculă sau ploaie și să și plătească un bilet pentru asta? Părerea ta contează! Dacă de sâmbătă s-ar introduce un bilet de 5 lei la meciurile de volei, te-ai mai duce la sală să le vezi pe jucătoarele noastre în acțiune? Dacă din etapa viitoare, intrarea la partidele Vulturilor ar costa 5 lei, te-ai mai duce să îi vezi pe teren? Exprimă-ți părerea în comentarii!

Citiţi mai departe
19 Comments

19 Comments

 1. Cetatean

  13 februarie 2014 at 16:49

  Daca Primaria nu ar fi sponsorul principal al echipelor de fotbal sau volei as plati bilet cu siguranta. Dar atata timp cat echipa este, pana la urma, sustinuta si din banii mei mi se pare incorect ca sa fie perceputa taxa de intrare.

  • boro

   14 februarie 2014 at 16:08

   Primăria spirjină cât poate sportul. Este adevărat că laudele duc la o părere, precum ai descris tu situaţia. Te asigur că acele sume ( Consiliul Local Lugoj + Consiliul Judeţean Timiş ), sunt foarte mici, în comparaţie cu ceea ce este necesar.
   În toate oraşele mari, spijinul contă din contribuţia administraţiei locale şi judeţene, dar ca un gest de devotament, oamenii îşi plătesc biletul.

 2. boro

  13 februarie 2014 at 18:03

  Pentru volei este bine dacă s-ar introduce această taxă. 5 lei este un preţ accesibil.
  În cazul fotbalului este o glumă sper. Cum să dai 5 lei pentru un meci de liga 3-a ?. Mai ales că primesc sprinin peste nevoile reale.

  • boro

   13 februarie 2014 at 18:10

   “sprijin”

   • eu

    14 februarie 2014 at 10:11

    sprijin peste nevoile reale??? tu scuzama dar nu ai habar!!! pe langa faptului ca jucatorii nu sunt platiti, adica sunt restante reale!!! sunt alte preturi la fotbal la tot, pe langa alte sporturi deoarece este cel mai mediatizat (sportul rege). asa ca te rog frumos daca nu iti place fotbalul nu il si critica, ca nici altii nu se i-au de alte sporturi!!!!!!

    • boro

     14 februarie 2014 at 15:44

     Primăria Lugoj sprijină sportul lugojean !. Parcă am citit acest motto pe undeva.
     Ştiu de situaţia de la fotbal. Cum de altfel, este prezentă la toate sporturile din oraş. Dar gândeşte logic. Să lansăm ipoteza că formaţia va promova în liga II-a. Oare se vor găsi resurse pe măsura competiţiei ?. Mă tem că nu…Atunci nu este mai bine să investim într-un singur sport, dar să facem performanţă adevărată ?. Fără salarii restante, cu un climat sportiv adecvat şi multe alte aspecte. Eu sunt mândru de toţi sportivii din acest oraş, dar dacă te uiţi peste suma alocată pentru fotbal, vei constata că este suficientă pentru liga III-a. Despre acoperirea restanţelor, sunt personaje cheie care trebuie să rezolve situaţia.
     Ca şi o concluzie. Tebuie găsiţi parteneri privaţi pentru progresul sportului lugojean. Sportivii cred că s-au săturat să muncească benevol. Uitaţi-vă că în afara voleiului şi al luptelor, Lugojul este aproape inexistent în sfera sportivă. Restul sunt doar vorbe goale.

  • Biggie

   13 februarie 2014 at 22:54

   hear hear!

 3. DANA

  13 februarie 2014 at 18:43

  DA ! Dar nu as mai merge la toate meciurile din cauza ca: doua persoane x 5 lei = 10 lei x 5 sau 6 sau 7 meciuri = 50 , 60 sau 70 lei, ups cam mult pentru salariile noastre !
  NU ! Nu cred ca ne-am “obisnuit prost”, e bine cand salile de sport sunt pline si cand sunt alocate sume de la bugetul local pentru activitatile sportive !
  Si totusi, cand vorbim despre sport ar trebui sa vorbim mai putin despre bani si mai mult despre performanta.
  Succes CSM Lugoj !

  • boro

   14 februarie 2014 at 15:53

   Trebuie să vorbim şi de bani. Din acest punct porneşti spre perfomanţă. Eu propun taxa de 5 lei, exclusiv pentru adulţi. Copiii trebuie sprijiniţi să urmărească sportul, iar mai apoi, dacă este posibil să-l practice.
   Salariile sunt mici. Între-adevăr. Dar trebuie să ne gândim că acea taxă de intrare, poate reprezenta şi un mic devotament arătat faţă de echipa favorită.
   Un exemplu din Germania. Cu toate că fanii aveau interdicţie de a intra la meci ( stadionul suspendat), ei au cumpărat bilete !!!. Sub formă de donaţii, nu ştiu exact modalitatea.
   Sper să se introducă taxa, cel puţin din toamnă.

 4. Sorin

  13 februarie 2014 at 19:17

  În primul şi primul rând nu-mi permite timpu, să merg şi merg atunci când pot dar dacă aş avea free time 100% nu aş avea nici o problemă cu introducerea taxei O persoană care doreşte cu adevărat să susţină echipa favorită şi iubeşte acest sport, nu va ţine cont de preţul unui bilet de 5 lei…aci se va vedea cine este un adevărat susţinător.. Dar cu privire la fotbal cum spunea cineva mai sus mi se pare exagerat să dai 5 lei pt un meci de liga a 3a

 5. moby

  13 februarie 2014 at 19:18

  de ce sa nu dam bani de intrare? macar 5 lei ar fi destul pentru k cei ce se plang de salarii le dau copiilor bani de iesit in cluburi shi chiar destui bani de stricat. sincer pe langa pretul biletului eu as da pentru echipa 50 de lei lunar din salar k nu saracesc shi cred k nu saraceste nimeni

  • boro

   14 februarie 2014 at 16:04

   Foarte corect ceea ce ai scris. Facem un calcul simplu. Zona voleiului.
   5 lei biletul de intrare x 12 meciuri sezon regulat = 60 de lei
   5 lei bilet de intrare x 5 meciuri ( media play-off /play-out ) = 25 lei
   Total 85 de lei anual/persoană.
   Gândiţi-vă că această sumă ajută la creeare unor condiţii mai bune pentru sportivi.

 6. Big Sam

  13 februarie 2014 at 20:04

  Pentru ce sa dau bani???Sa vad o echipa care se zbate prin fundul clasamentului….o echipa care tot participa la o Cupa si unde anul trecut a luat locul doi care oricum era asigurat datorita faptului ca am fost gazda..hai ca suntem penibili…daca nu ne prezentam tot locul 2 luam..deci o varza murata si puturoasa!!! Sa bage taxa de intrare poate asa nu mai vin 50 de oameni vin 5..:D..si asa consuma prea multe miliarde anual, prea zeci de milioane salarii…prea mult!Mai bine sa se incerce o finantare mai puternica de la CJT ca doar reprezentam si judetul!…daca nu asta e….toaca anual bani care nu sunt deloc putini

  • Little Sam

   14 februarie 2014 at 01:11

   Se vede după cum pui problema că folosesti destul de des lichidul rezultat din varza murata si puturoasa, leac pentru mahmureala din mintea ta! Nu desteptule, nu luam locul 2 prin prezență, eventual locul 3, ca au fost trei echipe. Iar la meciurile la care tu nu ai fost, pentru că esti un sedentar ce stai in fata calculatorului, vin minim 600 de oameni. Iar despre penibilitate ma bucur că te autocaracterizezi. Sper să nu îți schimbi parerea! Și rămâi în afara sălii, acolo unde nouă ne place să te știm… Spectacolul e înăuntru, dar tu nu ai cum să înțelegi…

  • boro

   14 februarie 2014 at 16:00

   Nu doresc să intru în polemică cu tine. Fiecare îşi poate exprima părerea. Dar te invit la un meci de volei, pentru a vedea exact cum stă situaţia. Din faţa calculatorului, multe persoane pot denigra uşor anumite aspecte. Am o bănuială că acest comentariu postat de tine, are o legătură cu antipatia faţă de o persoană din conducerea CSM-ului.
   Crede-mă că eu am avut unele schimburi de replici cu un personaj din conducere ( e drept doar replici în mediul online), dar acest aspect nu mă împiedică să vin la meciuri.
   Pentru că vin pentru fete. Şi pentru cei ce se implică cu adevărat în acest fenomen. Fără a implica şi persoane colaterale cu fiecare ocazie.
   Munca depusă de sportive este nemărginită. Aceste vorbe aruncate fără să te gândeşti la repercursiuni, pot dăuna privitorilor de pe margine. Este adevărat că poporul român este învrăjbit. Principala cauză fiind sfera politică. Dar haideţi să ne unească totuţi ceva…sportul !

 7. victor L

  13 februarie 2014 at 22:16

  3 “iubitori de volei” ( @ Cetatean, @ moby si @ Big Sam) sint impotriva sa plateasca la intrare la un meci de volei sub diferite pretexte.
  Normal, cei 3 sint si sustinatorii transportului gratuit. Daca s-ar putea si la noul cinematograf ar trebui sa existe gratuitate. Cind se va deschide o casa de toleranta dece nu ar fi si acolo gratuit Glumesc 😉
  Dar nu glumesc cind spun ca gratuitatile fac servicii proaste (stiti, si invatamintul e gratuit si nu o duce prea bine).
  Sigur, o familie mai numeroasa, cum zice @ DANA, simte la buzunar.
  @ Cetatean spune ca din moment ce Primaria este sponsor principal, el nu ar vrea sa plateasc. Ei bine, exista foarte multi lugojeni care contribuie la bugetul Primariei si nu ii pasioneaza sportul, poate nici cultura, ori mersul cu autobuzul, dar platesc pentru ca el, @ Cetatean-Big Sam-moby sa mearga gratuit cu autobuzul, sa intre gratuit la un meci de volei si, cum ziceam, si daca s-ar legaliza… pai e drept?

 8. ciprian

  14 februarie 2014 at 13:06

  ar fi normal la echipa de volei sa fie o taxa de 5 lei,e prima liga,e sala,nu te ploua,nu induri frig, dar la fotbal,e liga a 3 a la unele meciuri te plictisesti rau, de exemplu acum cativa ani, la poli timisoara era biletu 5 lei,in liga 1. aaa dar ar fi normal ca, copii sa nu plateasca nimic!

 9. Big Sam

  15 februarie 2014 at 13:13

  Victor L…nu ai inteles problema…nu merg nici gratis la volei nu merg nici daca pune cei 5 lei taxa! nici cu autobuzul nu merg..:D
  Little Sam…ce sa iti mai explic 3 echipe in Cupa Balcanica din care echipa gazda avea un loc asigurat datorita faptului ca a gazduit evenimentul..te las pe tine sa ghicesti locul..:D…care spectacol ca anul 2013 au maturat aproape toate echipele cu voi pe jos=))..dar ai dreptate spectacolul oferit de alte echipe nu de a Lugojului…si la banii care ii tocati an de an normal ca macar in comentarii sa fiti tari..ca in meciuri sunteti ciuca batailor..(mi se pare ca esti din interior..responsabil cu partea de online departamentul comentarii)

  Eu va propun sa va faceti o fundatie anti Boldea in care sa participe toti frustratii carora nu le convin sensurile, gratuitate la autobuz, un trotuar dalat, care nu inteleg ca cinematograful e o lucrare multianuala…..formati voi o fundatie si un partid ca sa faceti voi bine lugojenilor….voi care comentati toate cele facute in oras dar mergeti la volei, mergeti la cinema cand va fi gata, etc….

  • suporter

   16 februarie 2014 at 20:34

   Big Sam ma mir ca nu iti e rusine sa faci asemenea afirmatiii inainte de a te documenta.
   In primul rand Lugojul a gazduit Cupa Balcanica datorita muncii fetelor si a staff-ului tehnic , efort care a dus la ocuparea LOCULUI 6 in campionat(loc care iti oferea participarea in Cupa Balcanica) !!! Si-au asigurat participarea printr-un efort colectiv , o munca asidua si peste o mie de ore de antrenament !!!
   In returul campionatului trecut , incepand cu ianuarie 2013 , echipa a pierdut un singur meci pe teren propriu si acela cu 2-3 in fata campioanei Stiinta Bacau … au invins cu scorul de 3-0 echipe ca DINAMO , TARGU-MURES , PIATRA-NEAMT , au invins cu 3-2 echipa din BLAJ … S-au calificat in Cupa Balcanica invingand din nou echipa din Blaj , acasa cu 3-1 si la Blaj cu 2-3 !!!
   Ti se pare putin ? De spectacol au avut parte din plin cei ce au venit la meci si au incurajat echipa nu cei ca tine care stau in fata calculatorului si carcotesc. Ma bucur ca cei ca tine nu vin la sala. Oricum nu ai intelege probabil mare lucru…
   P.S. Nu sunt din interior …. sunt suporter care vine LA FIECARE meci si respecta tot ceea inseamna aceasta echipa: jucatoare , antrenori si persoane deosebite care ii inconjoara si le ofera sprijinul neconditionat. BRAVO LOR !!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primăria Lugoj plătește datoriile Guvernului. Aproape un milion de lei, în doar trei luni

Publicat

în

Primăria Muncipiului Lugoj achită, pentru cea de-a treia lună consecutiv, partea de contribuție a Guvernului pentru salariile asistenților persoanelor cu handicap. Suma pe care Guvernul o datorează acum bugetului local se ridică la aproape un milion de lei.

“Asistenții personali ai persoanelor cu handicap nu pot să primească salarii pe noiembrie, acum în decembrie, pentru că nu am primit bani de la Guvern. Ne mai trebuie 355 de mii de lei. Primăria trebuie să plătească 10 la sută din salarii, care pe un an de zile sunt 9,2 milioane de lei. Noi, pe lângă cei 920 de mii de lei, am mai pus încă 600 de mii de lei și trebuie să mai punem încă 350 de mii de lei și acum, pentru că am primit decât 45 de mii de lei de la Consiliul Județean. Trebuie să punem banii ca asistenții personali să-și salariile”, a spus primarul Francisc Boldea.

Primarul Lugojului a declarat pentru Lugojeanul.ro, că nu știe la această oră dacă în luna ianuarie, Primăria Lugoj va fi nevoită să achite încă 400 de mii de lei pentru Guvern, ca asistenții persoanelor cu handicap să-și primească salariile pentru luna decembrie.

 

Citiţi mai departe

Administrație

De ce nu se împodobește bradul de Crăciun din Lugoj, “arestat” de polițiști

Publicat

în

După ce a fost confiscat de polițiști și a zgâriat mașinile lugojenilor, fiind târât în condiții improprii pe străzile din oraș, bradul de Crăciun al Lugojului a rămas și fără podoabe. Dacă în alți ani bradul era împodobit până de Moș Nicolae, în acest an pe brad se zăresc doar câteva globuri și un pic de beteală. Nici vorbă de instalația cu beculețe.

Bradul era de obicei împodobit de multinaționalele din oraș, care în acest an nu au mai vrut să sponsorizeze această acțiune. Primăria Lugoj spune că bradul se va împodobi mai încolo.

“Eu am vorbit cu cei de la Mondial, însă din cauza unor situații interne, care nu țin de ei, nu au mai primit undă verde să organizeze împodobirea bradului în acest an. Nu am știut de această situație, ne-a luat prin surprindere, dar ne adaptăm. Vom vorbi cu Elba și vom rezolva situația. Bradul este de Crăciun, nu e brad de 1 Decembrie”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Boldea.

Bradul de Crăciun nu rămâne fără podoabe, acesta urmând să fie împodobit ca la carte, spune primarul, până la finalul săptămânii viitoare.

foto: arhivă

Citiţi mai departe

Administrație

Un oraș din Timiș riscă să rămână fără conducere. Primarul și viceprimarul, declarați în conflict de interese și în incomptibilitate

Publicat

în

Primarul comunei Recaș  și viceprimarul au fost declarați de ANI în conflict de interese, respectiv în stare de incompatibilitate. Primarul Pavel Teodoru (foto mijloc), a fost declarat în “conflict de interese”, deoarece ar fi alocat firmei soției un teren fără licitație.

“În exercitarea mandatului de primar (2016 – 2020) a semnat un contract de închiriere teren, precum și documente ce au stat la baza încheierii acestui contract, în baza căruia SC Belis Construct SRL, societate al cărui asociat unic și administrator era soția sa, a închiriat fară licitație publică de la Primăria Orașului Recaș un teren în suprafață de 150 mp.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 76 alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, a comunicat Agenția Națională de Integritate. Din 2004, până în 2012, când a devenit primar, Pavel Teodoru a deținut funcția de administrator la SC Belis Construct SRL

Vicele orașului Recaș, Constantin Carcea a fost găsit incompatibil de inspectorii ANI. În perioada 14 aprilie – 09 iunie 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Recaș, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și ale art. 91, alin. (3), teza 1 din Legea nr. 161/2003.

Primarul Pavel Teodoru spune că va contesta decizia ANI . “Bineînțeles că o voi contesta pentru că e vorba despre o hotărâre de consiliu care aduce bani comunității. La fel de bine puteam să las terenul acolo să-l folosească, din contra am solicitat să îi fie închiriat, legea îi dă prioritate pentru închiriere. S-au respectat tarifele din consiliul local, nu văd ce conflict de interese ar putea să fie”, a declarat primarul Recașului.

Își pot pierde funcțiile

Dacă decizia ANI rămâne în vigoare cei doi îi vor pierde funcțiile și nu vor mai putea candida trei ani de zile.

“Persoana eliberată sau destituită din funcție potrivit prevederilor alin. (1) sau față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepția celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetarii de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o functie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași functie pe o perioada de 3 ani de la încetarea mandatului.

În cazul in care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdicția de 3 ani operează potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unui conflict de interese sau a unei stări de incompatibilitate”.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: