Connect with us


Lugoj

Si prin Lugoj trec turisti! O bloggerita isi spune parerea intr-o postare pe internet despre orasul de pe Timis

Publicat

în

12032248594_4048370b66Bloggerița Steluța Ghiocela, pasionată de călătorii și deținătoare a unui blog cu aproape un milion de accesări, a trecut prin orașul nostru și, cum era de așteptat, și-a exprimat părerile despre municipiu printr-un articol pe pagina sa. Scriitoarea de ocazie, care a vizitat mai multe țări europene și de pe alte continente, dar și majoritatea locurilor de văzut din România, spune despre orașul nostru că este un loc ideal pentru un popas, dar și pentru vizitarea de clădiri istorice bine prezervate sau reabilitate.

La final de articol, Steluța a făcut referire la motivele pentru care cititorii ei merită să viziteze orașul, spunând despre Lugoj că este un municipiu curat și frumos. „Dacă ajungeți prin zonă, merită să faceți un popas de câteva ore, să admirați frumusețea și curățenia orasului, dar și să vă transpuneți în epoca care a dat aceste superbe construcții”, scrie bloggerița în jurnalul ei online, ghiocel07.wordpress.com.

Articolul este însoțit de fotografii reușite cu cele mai importante obiective din oraș, cum sunt Universitatea Europeană Drăgan, primăria, bisericile lugojene sau Podul de Fier, fiecare captură fiind însoțită de o explicație, scriitoarea notând că „toate informațiile sunt preluate de pe plăcile montate în dreptul fiecărui obiectiv și scrise în română, engleză și germană”. Puteți citi articolul Steluței făcând un click AICI!

11 Comments

11 Comments

 1. ioana

  22 ianuarie 2014 at 16:18

  Foarte prost scris acest material

  • Lugojeanul

   22 ianuarie 2014 at 18:47

   Poate și argumentați 🙂

  • wally

   23 ianuarie 2014 at 19:29

   subscriu la ale tale vorbe tu Ioano!!!

   • Lugojeanul

    23 ianuarie 2014 at 19:47

    Poate argumentați dvs. și de ce „subscrieți”, că domnișoara nu a făcut-o 🙂

 2. ANA BENZAR

  22 ianuarie 2014 at 22:38

  DA AVEM UN ORAS MINUNAT MERITA SA FACETI UN POPAS MI E TARE DOR DE ORASUL MEU LUGOJ

 3. Abby

  22 ianuarie 2014 at 23:18

  Curat ? Serios ? … Ar fi frumos daca ar fi adevarat …

 4. localnic

  23 ianuarie 2014 at 08:44

  Cel mai frumos oras Lugojul

 5. Ghiocel07

  23 ianuarie 2014 at 18:12

  Multumesc pentru aprecieri. Se pare ca nu toti sunt multumiti de articol, dar pentru mine vizita a fost placuta si chiar m-a surprins curatenia, cladirile restaurate si amabilitatea localnicilor. De asemenea multa verdeata si obiectivele bine marcate cu explicatiile de rigoare. Eu ma bucur cand vad ca se face ceva, chiar daca mai este mult de munca. Acum fiecare cu parerea lui…..

 6. boro

  23 ianuarie 2014 at 18:24

  Prea forţată descrierea…

 7. George

  24 ianuarie 2014 at 03:49

  Ar fi bine daca ar exista niste reguli pentru noile constructii si pentru cele vechi, fiecare dupa bunul plac dar totusi trebuie respectat un anume stil general al orasului ca de aia se traieste in oras nu intr-un catun ca fiecare sa faca ce constructii vrea.

 8. Serb Ionel

  24 ianuarie 2014 at 16:16

  Padure fara uscaturi nu este … asa-i si la Lugoj !
  Persoane gen, „Ioana” sau „vally” fac aprecieri cand doar nu era cazul ,
  Noua, mie si sotiei mele, ne-a placul Lugojul pe care l-am vizitat pentru a nu stiu cata oara, intr-o frumoasa zi de iarna !
  In primul rand, pentru ca aici s-a nascut si si-a trait tineretea, un om probabil unic in Romania, care mie mi-a marcat tineretea , IOSIF CONSTANTIN DRAGAN
  Pe voi doamnelor, daca va pot spune asa, nu v-a intrebat nimeni despre cum e scris articolul …
  Mai bine taceati, v-am vorbit urbea numai de bine !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

VIDEO Povestea lui Dan Haica, omul care și-a transformat barul în „Colțul de Cultură” al Lugojului

Publicat

în

Lugojeanul.ro continuă campania prin care vă prezintă “Lugojenii cu care România se mândreşte”. În următoarea perioadă, Lugojeanul vă va prezenta laureaţii Galei Premiilor Lugojene – Premiile “Josif Constantin Drăgan”, într-un demers jurnalistic menit să dezvăluie cine sunt, cum gândesc și cum au ajuns la statutul pe care îl au astăzi.

Dan Haica este lugojean de peste 30 de ani. A ajuns aici ca inginer constructor, detașat temporar din Timișoara, pe o funcție de conducere. La Lugoj l-a prins Revoluția și în contextul evenimentelor de atunci a fost numit viceprimar. La sfârșitul mandatului a ales să se retragă din politică și viața publică. A rămas la statutul de om de afaceri. English Pub-ul care, în ultimii ani, a devenit un pol al evenimentelor culturale din oraș a fost inițial o afacere de suflet.

Fin cunoscător al muzicii, Dan Haica și-a dorit un loc în care să poată asculta ce își dorește, nu l-a conceput ca un spațiu pentru evenimente culturale. Printr-o frumoasă colaborare cu Ștefan Katona, un reper al cunoștințelor muzicale de gen, se formează aici un club de jazz. Sugestia înființării lui a venit din partea maestrului Constantin Răducanu, care a avut de altfel și prima expoziție de pictură la Colțul de Cultură de la English Pub. Așa s-a deschis seria evenimentelor culturale, locația reușind sa monopolizeze în scurt timp mare parte din evenimentele culturale ale orașului.

„Eu fiind mare amator de jazz și existând un club de jazz, un reputat club condus de Ștefan Katona pe vremuri, la un moment dat s-a gândit să predea ștafeta și la sugestia pictorului Constantin Răducan care era un membru al clubului s-a mutat acest club de jazz aici. După aceea am început să chemăm formații să cânte, Răducanu a propus să facă și o expoziție, de aici s-a început cu partea de artă vizuală, Henrieta Szabo, directoarea bibliotecii care și ea face parte din clubul nostru a sugerat câteva lansări de carte cu nume cunoscute și așa fiecare și-a adus aportul. Eu am început cu partea de muzică și acum mă ocup în general de partea muzicală, restul am ca să zic așa consilieri, prietenii mei consilierii pe toate direcțiile inclusiv pe pictură, pe carte, care mă ajută tot timpul”, povestește Dan Haica

Au expus în cei 10 ani ai Colțului de Cultură, printre alții artiștii Viorel Toma, Ștefan Pelmuș, Suzana Fântânaru, Petru Galiș, Sorin Nicodim, Eugen Keri, Mihai Olteanu. Dan Haica este selectiv, spune, i-a vrut pe cei mai buni dar nu a spus nu artiștilor din noua generație, pe care îi sprijină: Flora Răducan, Rafael Mateiaș, Laura Pokker, Viorica Buga, Adrian Sandu, Adrian Sabău sau Lucia Kola. Faptul că Silviu Orăvițan, care a expus în marile galerii de artă ale lumii, a ales English Pub-ul pentru singura expoziție într-un spațiu neconvențional rămâne un argument decisiv în demersul său. Prieteni vechi ai amfitrionului, Dan Buruleanu, Mihai Zegrea, Lucian Ionică, Valentina Sarosi, fotografi cu recunoaștere națională și internatională au prezentat artă fotografică, iar Ioan T. Morar, Radu Paraschivescu, Mircea Mihăieș, Adriana Babeți, Robert Șerban, Marius Ghilezan, Marius Chivu, Cornel Ungureanu, Adriana Cârcu, Andrei Ruse și Nina Ceranu au ales să își lanseze aici cărțile. Bega Blues Band, JazzyBit, Marius Dobra Band, Maria Hojda, Horia Crișovan, dar și artiști din SUA, Canada, Austria, Serbia, Ungaria, Franța(doar Cedric Henriot Trio, câștigător de premiu Emmy spune totul). Așa s-a ajuns la o medie de 50 de evenimente pe an și un public constant la care Dan Haica ține.

„Știți foate bine, cultura e consumatoare de bani, nu generatoare de bani și mi-am dorit un loc în care să mă simt eu bine și să-mi găsesc prieteni de un anumit nivel, pentru că și muzica și arta și cărțile pe care le lansăm aici evident că triază lumea care vine. Și atunci am avut norocul să întâlnesc oameni excepționali din Lugoj pentru că fără ei, deși nu am făcut-o pentru ei, fără ei nu o puteam face. Asta e de fapt esența și mulțumirile mele”, spune Haica

Cea mai mare apreciere pe care i-a făcut-o cineva lui Dan Haica pentru al său Colț de Cultură? Cea făcută de Ingo Glass, artist plastic de talie internațională, „Coltul de Cultură de la English Pub este un «Cabaret Voltaire» al României”.

 

 

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Prima zăpadă a provocat și primul accident din zona Lugojului în noul an

Publicat

în

Prima zăpadă din zona Lugojului din acest an a cauzat și primul accident rutier, în a doua zi a noului an. S-a întâmplat pe drumul ce leagă Lugojul de satul Hezeriș aparținător de comuna Coșteiu. Joi dimineața, după ce un strat subțire de zăpadă s-a depus pe drumul județean dintre centura ocolitoare și Hezeriș, o șoferiță care circula pe șosea nu a adaptat viteza la condițiile de drum.

Într-un moment de neatenție, șoferița a tras prea tare de volan într-o curbă. După ce a pierdut controlul volanului, mașina pe care o conducea s-a răsturnat în șanț. Ceilalți șoferi i-au sărit în ajutor conducătoarei auto, sunând totodată la 112. La fața locului au sosit imediat un echipaj de la descarcerare și o autospecială SMURD.

Femeia a fost scoasă din mașină și transportată la spital. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili exact modul în care s-a produs accidentul.

sursa foto: ISU Timiș

Citiţi mai departe

Lugoj

Camera de Conturi a descoperit de ce nu se finalizează lucrările la timp în Lugoj. Ce nu face Primăria

Publicat

în

Una dintre abaterile descoperite de inspectorii Camerei de Conturi în controlul efectuat la Primăria Lugoj este legată de termenele privind finalizarea lucrărilor contractate de anumite firme. Este vorba despre faptul că Primăria Lugoj nu respectă clauzele contractuale și nu aplică penalități de întârziere. Cazul concret este la un contract de reparare a trotuarelor din Lugoj, semnat cu firma SC Compact SRL.

“Echipa de audit constată faptul că, a fost încheiat Contractul de lucrări nr. 58701/17.07.2018 între UATM Lugoj în calitate de achizitor și SC Compact SRL în calitate de executant, având ca obiect: ”Reparare trotuare prin asfaltare (Lot 2)”. Prețul contractului: 862.969,73 lei (fără TVA), la care se adaugă: 163.964,25 lei (TVA). Valoarea totală fiind de: 1.026.933,98 lei (cu TVA). Termenul de execuție a lucrărilor este de 4 luni de la data primirii ordinului administrativ de începere a lucrărilor. Conform Ordinului de începere a lucrărilor nr. 60127/23.07.2018 (anexa nr. 3) a fost stabilită data de 30.07.2018 pentru începerea lucrărilor, respectiv până la data de 30.11.2018”, se arată în raportul întocmit de inspectorii Camerei de Conturi.

Chiar dacă lucrările nu au fost finalizată la data prevăzută, UATM Lugoj nu a calculat executantului, penalități de întârziere de 0,1 % pe zi din prețul contractului, clauză ce se aplică și pentru lucrările parțiale, pe etape de realizare, datorate nerespectării clauzelor contractuale.

“Contractul de lucrări nr. 58701/17.07.2018, pct. 12 sub pct. 12.1; pct. 12: sub pct. 12.1 – În cazul în care, din vina sa exclusivă, executantul nu reușește să-și îndeplinească obligațiile asumate prin contract, la termenele stabilite, atunci achizitorul este îndreptățit de a deduce din prețul contractului, ca penalități, o sumă echivalentă cu 0,1% din prețul contractului pentru fiecare zi de întârziere până la îndeplinirea efectivă a obligațiilor. Prezenta clauză se aplică și pentru lucrările parțiale, pe etape de realizare …….”, este clauza care ar fi obligat Prim[ria Lugoj s[ aplice aceste penalități.

Valoarea abaterii constatate: suma de 36.356 lei reprezintă penalități de întârziere de 0,1% pe zi pentru lucrările neexecutate în termen, datorate nerespectării clauzelor contractuale.

Reprezentanții Primăriei Lugoj motivează că “nu a calculat executantului penalități de întârziere de 0,1% pe zi pentru lucrările parțiale, apreciind că aceste întârzieri nu se datorau executantului, ci condițiilor meteorologice nefavorabile și imposibilității achitării lucrărilor parțiale executate în luna noiembrie, datorită lipsei prevederilor bugetare pe anul 2019, plata lucrărilor efectuate în luna noiembrie fiind realizată după aprobarea bugetului local pe anul 2019. ”

“Referitor la afirmația că: situația de lucrări care, datorită neconformităților cu realitatea, a fost returnată executantului pentru a o reface” este nefondată, deoarece executantului i-au trebuit aproximativ 6 luni de zile (noiembrie – aprilie) pentru refacerea situației de lucrări”, arată inspectorii Camerei de Conturi.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite