Connect with us

Actualitate

Sfaturi despre sănătate de la dr. Iren Alexoi. Cum să slăbeşti sănătos şi să te menţii în formă

Publicat

în

Dacă ar fi să faceţi o listă de dorinţe pentru mulţi să slăbiţi sau să ajungeţi la o anumită greutate, ar fi cu siguranţă o prioritate.

Unii visează la o siluetă frumoasă, alţii înţeleg că ţesutul adipos în exces poate însemna un pas mai aprope de boli. Studii medicale demonstrează legătura dintre bolile cronice care au la baza alimentaţia în exces sau consumul  alimentelor nesănătoase. Cancerul, aproximativ 30%, bolile cardiovasculare: 80%, diabetul zaharat, boli neurologice,  Alzheimer etc..

De ce nu reuşim să slăbim?

Pentru că de cele mai multe ori ne grăbim şi avem kilograme de grăsime adunate în mulţi ani de care vrem să scăpăm  în timp record. Acest lucru agresează şi oboseşte organismul şi îl destabilizează. Tesutul adipos reprezintă rezerva de supravieţuire care nu vrea să renunţe la “cămăruţa lui pentru zile negre”.

Cu cât te chinui să slăbeşti mai repede şi agresiv tot atât de repede te vei îngrăşa

Întelege ritmul organismului tău şi fii proriul tău nutriţionist. Dă-i timp să renunţe singur făcând doar alegerile sănătoase şi potrivite.

Se ţin prea multe diete făra fundament medical, sărace în nutirienţi necesari organismului. Se mănânca puţin şi doar anumite alimente, care cu siguranţă nu pot acoperi necesarul caloric de minerale şi vitamine. În acest caz, pe lângă faptul că te poţi îmbolnăvi, organismul va refuza să slăbească. Vezi fenomenul: CAUZĂ –EFECT.

Fii cumpătat şi dă organismului tău toţi nutrienţii necesari!

Mâncăm prea multe alimente procesate şi aditivate, obosim ficatul, distrugem flora bacteriană, încărcăm colonul. Acestea sunt câteva din daunele asupra organismului care blochează procesul de slăbire, toate aceste componente enumerate mai sus  fiind implicate intens în procesul de slăbire.

Nu mai încărcaţi, curaţaţi si deblocaţi drumul de topire al grăsimilor!

Uneori avem impresia că mâncăm puţin, fără să ne uităm însă la valoarea calorică a alimentelor sau mâncărurilor, de contţinutul de uleiuri şi grăsimi. 100 ml ULEI = 4-5 linguri valorează 890 KCAL. Acesta este aprope jumatate din necesarul mediu de calorii. Nici nu ne dăm seama dacă nu suntem atenţi că la o simplă ciorbă de legume sau la o salată, două linguri de ulei în plus pot ridica valoarea caloriilor dintr-o porţie.

Dacă vrei să slabeşti sanatos, urmăreşte filmuleţul cu sfaturi uşor de pus în practică care nu numai că te ajută să fii sănătos şi în formă, dar te ajuta să ajungi la silueta dorită fără prea mari eforturi.Vă sfătuieşte cu drag, Dr. Iren Alexoi.

 

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Autostrada A1 este blocată între Lugoj şi Timişoara, după un accident între două tiruri

Publicat

în

Două tiruri sunt implicate într-un accident pe Autostrada Lugoj-Timişoara. Circulaţia a fost blocată în urma impactului dintre cele două autovehicule.

“În data de 24.04.2019 ora 10.23 ISU Banat al jud. Timiş a primit un apel pe SNUAU 112 privind producerea unui accident rutier pe Autostrada A1 km 460, sensul de mers Lugoj – Timisoara. În accident a fost implicat un autotren aflat staţionar pe banda de urgenta şi un alt autotren( care transporta piese metalice) care circula pe banda I a autostrăzii. În urma accidentului traficul a fost blocat pe ambele benyi, direcţia Lugoj – Timisoara. Soferul autotrenului care circula pe banda I a suferit traume minore, i s-a acordat primul ajutor medical de urgenta de către un echipaj SAJ Timis aflat la fata locului şi a refuzat transportul la spital. Echipajul ISU Banat al jud Timiş, de la Detaşamentul de Pompieri Lugoj, 1 VW AMAROK CU 3 subofiţeri asigură măsuri PSI la fata locului”, a comunicat ISU Timiş.

Citiţi mai departe

Actualitate

Bun de te lingi pe degete! Oferta de Paști de la Catering Octavian

Publicat

în


Un meniu bun de te lingi pe degete! Așa s-ar putea descrie oferta de Paști de la Catering Octavian. Ca în fiecare an, firma de catering cea mai cunoscută din Lugoj a pregătit un meniu deosebit pentru masa de duminică.

Clienții vor putea degusta preparatele gătite cu pasiune, ca la mama acasă, la un preț rezonabil. Cei care vor să pună pe masa de paști toate preparatele tradiționale, dar să nu depună niciun efort, nu trebuie decât să sune la Catering Octavian și să comande un meniu de sărbătoare.

Meniul pentru masa de Paști conține următoarele preparate:

-ciorbă de miel (două porții);
-friptură de miel 400 de grame;
-garnitură de cartofi 200 de grame;
-drob de miel 5 felii;
-sarmale 8 bucăți;
-ouă roșii 4 bucăți;
-o tavă prăjitură (16 bucăți);
-un cozonac

Toate aceste produse vă vor fi livrate la domiciliu pentru Paști la prețul de 120 de lei. Pentru comenzi, puteți suna oricând la numerele de telefon 0737 324 010 sau 0736 391 574.

Citiţi mai departe

Actualitate

Se redeschide Hanul Ana Lugojana, localul ajuns celebru datorită clătitelor bănățene

Publicat

în

han ana lugojana
Unul dintre restaurantele legendare ale Lugojului și Banatului se redeschide în acest weekend pentru clienți. Este vorba despre Hanul Ana Lugojana. După o perioadă de inactivitate, hanul își redeschide porțile pentru fanii mâncărurilor tradiționale și a clătitelor.

Clătitele cu brânză, stafide și spumă de ouă, denumite și clătite bănățene, sunt cel mai cunoscut preparat al hanului. Localul, aflat la ieșirea din Lugoj spre Făget, lângă pădurea cu același nume, a atras de-a lungul timpului zeci de mii de vizitatori din toată lumea.

Redeschiderea localului Hanul Ana Lugojana are loc vineri, 19 aprilie, începând cu orele 13:00 la prânz. Patronii restaurantului își așteaptă clientela cu preparate noi, coaste, ceafă, burgeri de vită și vegetali, aripioare și, bineînțeles, tradiționalele clătite bănățene.

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: