Connect with us

Educație

Lugojeanul Sergiu Novac, cel mai bun din ţară la olimpiada de matematică. Va reprezenta România la Balcaniadă

Publicat

în

Colegiul Național C. Brediceanu Lugoj a obținut noi rezultate de prestigiu la olimpiadele naționale desfășurate săptămâna trecută.

Elevul Sergiu Novac din cls. a X-a (prof. Adriana Mariș) a continuat seria rezultatelor extraordinare obținute în ultimii ani ocupând din nou locul I la olimpiada națională de matematică desfășurată la Satu Mare, cu punctaj maxim (28 puncte).

La barajul susținut după olimpiadă, a reușit cel mai bun rezultat al Lugojului din ultimii 30 de ani, calificându-se în premieră în lotul României (format din 6 elevi, 4 din București, 1 din Constanța, 1 din Lugoj)  care va participa la Balcaniada de Matematică.

Premii şi la alte olimpiade naţionale

Și olimpiada de limba germană maternă, etapa națională ce a avut loc la Sibiu, a adus satisfacții brediceniștilor, eleva Floroni Isabella din cls. a XII-a (prof. Adina Lazăr) ocupând un merituos loc III.

De asemenea, eleva Antănaș Anastasia din cls. a XI-a (prof.dr. Bînă Mihaela) a obtinut mențiune (110,50 puncte) la olimpiada națională de limba română desfășurata în perioada 2-6 aprilie la București.

„Aceste rezultate vin să confirme munca susținută de elevii si profesorii noștri de-a lungul anilor. Ne bucurăm pentru performanțele obținute, felicităm toți participanții la fazele naționale ale olimpiadelor și le dorim mult succes la concursurile viitoare”, ne-a declarat Aurelian Sima, directorul Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” .

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație

Doi elevi din Lugoj au obţinut locul al doilea pe ţară la un concurs de robotică

Publicat

în

Doi elevi din Lugoj, de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” au obţinut locul al doilea la concursul naţional de robotică “Made for Europe”, desfășurat în perioada 12-14 aprilie la Constanța.

Elevii Nicolas Novac  şi Ovidiu Simota sunt în clasa a X-a, la electronică și automatizări și sunt coordonați de profesorul Robert Boagiu. Concursul organizat de Ministerul Educației nu a fost deloc ușor, în competiție fiind înscrise nu mai puțin de 131 de proiecte, însă lugojenii au reușit să impresioneze juriul și să ocupe locul al doilea.

“A fost foarte greu, am muncit foarte mult în echipă. Îi mulțumim domnului director și domnului profesor coordonator pentru susținere . Eu am prezentat un robot controlat prin gesturi, iar colegul meu a prezentat un robot cu comandă vocală. Amândoi am muncit foarte mult pentru a realiza acești doi roboți”, a spus Nicolas Novac, unul dintre elevii premiaţi.

“Atuurile noastre au fost configurația roboților și prezentarea în sine a elevilor din clasa a X-a. Este o mândrie pentru colegiu faptul că au câștigat locul II? Cu siguranță este o mândrie pentru că este un concurs național și pe viitor sperăm să fie mai bine. Acești roboți sunt alcătuiți din două părți, partea fizică și partea de soft, adică programul, care a fost realizat în C++”, a declarat Robert Boagiu, profesor coordinator.

Conducerea Colegiului Tehnic Valeriu Braniște consideră că rezultatele obținute de elevi reprezintă o consecință a perseverenței în a implementa proiecte europene.

SURSA TENTV

Citiţi mai departe

Educație

Elevul de la Liceul „Vlaicu”, bătut de doi colegi, va primi 10.000 de lei daune morale de la agresori

Publicat

în

Cei doi elevi, care la începutul anului trecut au bătut cu bestialitate un coleg într-o sală de clasă de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj, au fost condamnaţi la o pedeapsă neprivativă de libertate şi plata unor daune morale şi materiale către victima lor, arată ziuadevest.ro

Judecătorii lugojeni au apreciat că celor doi bătăuși li se poate aplica o măsură educativă neprivativă de libertate, respectiv cea a asigurării zilnice pe o perioadă de șase luni. Conform legii, măsura educativă a supravegherii constă în controlarea şi îndrumarea minorului în cadrul programului său zilnic, pe o durată cuprinsă între două şi 6 luni, sub coordonarea serviciului de probaţiune, pentru a asigura participarea la cursuri şcolare sau de formare profesională şi prevenirea desfăşurării unor activităţi sau intrarea în legătură cu anumite persoane care ar putea afecta procesul de îndreptare a acestuia.

Pe durata executării măsurii educative, cei doi minori trebuie să respecte un program stabilit de serviciul de probațiune, care conține orarul și condițiile de desfășurare a activităților, precum și unele interdicții. Totodată, cei doi bătăuși trebuie să-i plătească victimei 10.000 de lei daune morale și 363 de lei daune materiale. Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel.

Citiţi mai departe

Educație

Bredicenii au învăţat în Polonia cum să fie mai sensibili la nevoile semenilor

Publicat

în

În perioada 9 – 15 aprilie 2018 a avut loc, în orașul polonez Pulawy, cea de a doua activitate de predare – învățare – formare din cadrul proiectului european Erasmus+ „School 21, Digitally and Socially Yours”, implementat de Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” Lugoj în parteneriat cu alte patru licee europene. Această întâlnire a avut ca temă serviciul comunitar în favoarea persoanelor cu dizabilități mintale.

Colegiul Național ”C. Brediceanu” a fost reprezentat la această întâlnire de elevii Bianca Bredicean, Roxana Borlovan, Evelina Frățilă și Maximilian Bogdan, care au fost însoțiți de profesoarele Daniela Popovici și Adriana Mariș. Împreună cu gazdele și cu ceilalți parteneri, ei au vizitat un centru de zi pentru adaptarea tinerilor cu sindromul Down, și respectiv o instituție pentru persoanele cu dizabilități mentale și au participat alături de aceștia la activitățile lor obișnuite: confecționarea de obiecte decorative, pictură, gătit, cântat, dans.

Activitățile desfășurate la școală s-au concentrat pe învățarea socială și emoțională. Împărțiți în grupuri internaționale, liceenii europeni s-au documentat și au realizat prezentări referitoare la dependențele care amenință societatea secolului XXI: telefonul mobil, alcoolul, tutunul, medicamentele și substanțele halucinogene, căutând soluții pentru diminuarea efectului acestora asupra tinerilor.

Bredicenii vor găzdui următoarea întâlnire

În cursul acestei întâlniri a avut loc și o deplasare la Varșovia, unde, după o scurtă incursiune istorică, culturală și științifică asupra orașului, elevii și profesorii au participat la repetițiile grupului de dansatori Mazowiacy. Acest grup integrează persoane cu sindromul Down sau alte dizabilități alături de elevi de liceu și tineri dansatori, care ating împreună performanțe remarcabile și constituie astfel un bun exemplu de terapie prin artă.

Spațiul virtual al proiectului, https://twinspace.etwinning.net/44282/ găzduiește toate materialele realizate și prezentate în timpul întâlnirilor, ca și activitățile desfășurate între întâlniri, în grupurile online. În aceste zile, elevii lucrează la prezentarea unor sinteze referitoare la persoanele cu nevoi materiale accentuate. Acestea vizează familii monoparentale, șomeri, persoane cu dizabilități, persoane în vârstă, persoane fără adăpost și modul în care acestea pot fi ajutate de societate.

Următoarea întâlnire a partenerilor de proiect va avea loc la Lugoj la începutul anului școlar viitor și se va axa pe serviciul comunitar și persoanele cu dizabilități fizice. Proiectul „School 21, Digitally and Socially Yours” este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, acţiunea-cheie 2: Cooperare pentru inovare şi schimb de bune practici, domeniul Parteneriate strategice pentru educaţie.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: