Connect with us

Administrație

Scandal la Uzina 2. Angajații amenințați cu concedierea după apariția unor fotografii cu paragina de la obiectiv

Publicat

în

Fotografiile postate de liderul PNL, Claudiu Buciu, cu mizeria de la Uzina de apă numărul 2 au provocat supărarea conducerii Meridian 22. Angajații uzinei au fost puși să dea declarații despre felul în care fotografiile respective au ajuns pe Facebook. Surse din cadrul Meridian 22 susțin că angajații uzinei au fost amenințați că vor fi concediați pentru că fotografiile respective au ajuns la Claudiu Buciu.

Dan Florea, directorul tehnic de la Meridian, este cel care le-a cerut explicații angajaților. Directorul afirmă că nu este adevărat și că singură problemă e faptul că nu ar fi fost anunțat când liderul PNL a fost la uzină și că acesta ar fi intrat într-o zonă interzisă.

„Nu e o problemă că au intrat. Ci că nu au anunțat șefii și că s-au dus pe bazinele deschise. Nu mă înțelegeți greșit că eu nu am nimic de ascuns, că ce e acolo aia e, dar sunt niște bazine deschise prin care trece apa și acolo nu e voie să se urce nimeni pe ele. Aia a fost singura problemă care am avut-o cu ei. Nu e adevărat, nu o să îi penalizez. Le-am atras atenția la fiecare dintre ei. Eu am vorbit cu fiecare dintre ei, dacă vroiam până acum îi spulberam a doua zi. Le desfăceam contractele de muncă, fără să clipesc, și o făceam legal. Sunt oameni care sunt de 20 de ani acolo. Pe mine asta m-a supărat, trebuia să ne sune. Singura măsură care s-a luat a fost să li se atragă atenția și să țină porțile închise și să-și sune șefii. Nu se pune problema, că oamenii au 20 de ani de muncă acolo și ajung într-o situație din asta gingașă și atunci ce să facem”, a declarat Florea, pentru Lugojeanul.ro

Directorul de la Meridian nu a putut să justifice lipsa firmei de pază, de la obiectiv, cea care ar fi fost însărcinată să-i oprească pe cei care au făcut fotografii.

În data de 16 octombrie, președintele PNL Lugoj a postat, pe pagina sa de Facebook, un set de fotografii din interiorul Uzinei 2 acuzând mizeria și degradarea în care a ajuns locul de unde se furnizează apă lugojenilor.

„Nu, nu este o toaletă părăsită, este chiar locul de unde vine apa la robinet. Administratia Boldea&PSD se ocupa în continuare de panseluțe, asfalări de-o vară, festivaluri, iluminat ornamental și de zugrăveli de fașade în timp ce, lucruri esențiale pentru sănătatea lugojenilor, cum este calitatea apei de la robinet, nu-i preocupă sub nicio formă.

De 55 de ani Uzina de apă numărul 2 (cea care a generat ultimele probleme legate de furnizarea apei în Lugoj) nu a mai beneficiat de nicio reparație capitală. Boldea și PSD au fost totuși de acord să-i pună termopane la birou consilierului local PSD, Barboni Ioan, proaspăt mutat pe post de șef la uzina de apă. Fotografiile sunt făcute după avaria apăruta săptămânile trecute. Comentariile nu-și au niciun rost, fotografiile fiind mai mult decât grăitoare.

Ruinele din imagini sunt păzite însă de firma de casă a lui Boldea, controlată de BD, șeful de campanie al PSD. Ce păzesc, dacă păzesc, nimeni nu știe, că de infestat apa nu o poate nimic infesta mai rău decât e deja, iar de furat ceva, e chinul mai mare decât valoarea oricărei bucăti de fier vechi găsite în paragina de acolo”, a arătat liderul PNL Lugoj

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Cât costă închirierea patinoarului la Lugoj pentru sezonul rece și unde va fi amplasat

Publicat

în

Lugojenii vor avea și în acest an patinoar în orașul lor. Fanii datului pe ghețuș trebuie să știe însă că patinoarul nu va mai funcționa în locația de până acum, adică Parcul “George Enescu”, ci se mută în Piața “Iosif Constantin Drăgan” din oraș. 

Patinoarul va fi închiriat de la firma din Odorheiu Secuiesc, acolo de unde primăria îl închiriază de ani buni. Suma alocată pentru închirierea patinoarului pentru lunile iernii este de 134.000 de lei sau 28.165 de euro.

Piața “Drăgan” va fi transformată de Crăciun într-un loc special dedicat sărbătorilor, aici urmând să se desfășoare un târg cu lumini specifice, căsuțe cu produse tradiționale și o mică scenă pentru concerte de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Meridian face încă un pas spre faliment. Cum se îngroapă societatea în datorii

Publicat

în

Meridian 22 trece printr-o nouă situație care în loc să o salveze îi agravează situația. Penalitățile date de Apele Române Banat pentru faptul că de la stația de epurare se deversează apă care poluează râul Timiș au ajuns în faza de plată. Doar o parte din ele, cele pentru care Meridian a pierdut procesele în instanță și acum trebuie să le plătească.

În momentul de față, Meridian are de achitat sancțiuni de 583.709 lei.

Conducerea Meridian a obținut o eșalonare pentru plata acestei sume, urmând să achite până în 2025, o rată lunară care să ducă la achitarea sumei menționate mai sus. Problemele au apărut în momentul în care, Meridian a trebuit să depună o perioadă de garanție pentru această eșalonare. Cum nicio bancă nu a acordat această scrisoare, din cauza situației financiare prin care trece societatea, Meridian a apelat la un IFN (instituție financiară nebancară), cu comisioane extrem de mari. De altfel, specialiștii avertizează că împrumuturile de la IFN-uri nu sunt recomandate din cauza dobânzilor extrem de mari.

În momentul de față, se cunoaște doar numele IFN-ului care a acceptat să gireze plata sancțiunilor primite de Meridian 22, însă nu sunt cunoscute exact condițiile, directorul societății urmând să informeze Consiliul de Administrație al societății asupra acestora.

Numai că problemele Meridianului nu se opresc aici. Suma de 583.709 este doar valoarea sancțiunilor pentru care Meridian a pierdut procesele prin care contestă procesele verbale. Penalitățile date de Apele Române sunt mult mai mari, în jurul sumei de trei milioane de lei. În momentul când vor fi pierdute și restul proceselor, Meridian va trebui să achite și restul banilor.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Se colectează deșeurile voluminoase și periculoase în zona 0 Timiș

Publicat

în

RETIM Ecologic Service SA și ADID Timiș derulează în perioada 03 octombrie – 29 noiembrie 2019 campania de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase în Zona 0 – Timiș – zonă care include localitățile: Recaș, Balinț, Bara, Bogda, Boldur, Brestovăț, Chevereșu Mare, Coșteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare, Victor Vlad Delamarina, Belinț.

Cetățenii din aceaste zone vor putea depune deșeurile voluminoase și periculoase prin aport voluntar în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare menționate în tabel.

Deșeurile voluminoase sunt: mobilier, covoare, obiecte mari de folosință îndelungată altele decât deșeurile din echipamente electrice și electronice precum: calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși, geamuri, tocuri de geamuri și sticlă de geam, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative, mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice, canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, oale, ceasuri, perdele, draperii, dulapuri de baie, suporturi prosoape, lustre, tablouri, obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă, carpete, preșuri, etc.

Nu se colectează în cadrul acestei campanii: deșeuri periculoase; deșeuri industriale (inclusiv cele rezultate din producție), deșeuri din construcții si demolări; deșeuri de echipamente electrice si electronice ( televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere, etc.).

Deseuri periculoase sunt: ambalaje care conțin reziduri de substanțe periculoase sau sunt contaminate cu substante periculoase, ambalaje metalice care contin o matrica poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanti, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in altă parte), materiale de lustruire și îmbrăcăminte de protecție contaminate cu substanțe periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi și rășini cu conținut de substanțe periculoase; baterii și acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii și acumulatori nesortate conținând aceste baterii, solvenți, acizi, alcali, uleiuri și grăsimi, altele decât cele comestibile, detergenți cu conținut de substanțe periculoase, butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conținut de substanțe periculoase, deșeuri din lemn cu conținut de substante periculoase, pesticide, deșeuri de vopsele și lacuri cu conținut de solvenți organici sau alte substanțe periculoase.

ATENȚIE! Deșeurile voluminoase și periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul depunerii voluntare la punctul de colectare și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

Punctele de colectare din fiecare localitate, precum și intervalul orar, sunt menționate în tabelele alăturate și pe www.retim.ro/stiri

Citiţi mai departe

Cele mai citite