Connect with us

Actualitate

Râurile din Banat se menţin la cote de inundaţii. Scurgeri importante pe versanți și viituri rapide

Publicat

în

FOTO Facebook/Sorin Jivulescu

Râul Timiş se află în creştere de două zile în zona Lugojului. Conform prognozei hidrologice pe râuri şi Dunăre, în cursul zilei de astăzi apele nu vor scădea. La Lugoj, insula din Cotu Mic a fost acoperită de ape, dar probleme sunt şi în satele care se află pe lângă albia râurilor Bega şi Timiş.

“Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, exceptând râurile din bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Someșului Mic, Crișurilor, Mureșului, Târnavelor, Begăi, Timișului, Bârzavei, Moraviței, Carașului, Nerei, Cernei, Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, Trotușului, Bârladului, unde vor fi în scădere și râurile bazinul hidrografic Vedea, cele din Dobrogea, bazinul inferior al Oltului și cursul Prutului, unde vor fi relativ staţionare.

Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de niveluri și debite pe unele râuri din nordul ţarii, ca urmare a  precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ”, avertizează hidrologii.

– COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Bega-Balinț (550+50)-jud.TM, Timiş-Lugoj (250+10)-jud.TM, Nera-Sasca Montană (280+10)-jud.CS.

– COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Crişul Alb-Vaţa de Jos (350+5)-jud.HD, Crişul Alb-Chișineu Criș (600+50)-jud.AR, Bistra-Obreja (60+70)-jud.CS, Pogăniș-Valea Pai (200+10)-jud.CS.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Lugojean, aproape de comă alcoolică, prins la volan. A ajuns în arestul IPJ

Publicat

în

În data 22.04.2019 politiștii din cadrul Biroului Rutier Lugoj, au oprit pentru control pe strada Timișoarei, de pe raza municipiului Lugoj, un bărbat în vârsta de 56 de ani. In urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constat ca acesta avea suspendat dreptul de a conduce.

Totodata, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezolvat o valoare de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. În data de 16.05.2019 fiind în continuarea cercetărilor și luând la cunoștiință de buletinul de analiza toxicologică s-a constat că cel în cauza la data depistării avea în sânge o alcoolemie de 4,16 g/l alcoolul pur în sânge. În acest sens s-a procedat la reținerea bărbatului de 56 de ani pentru infracțiunile comise, fiind introdus în arestul IPJ Timis

Citiţi mai departe

Actualitate

Spărgătorii unui apartament din Lugoj, prinși de polițiști în timp record

Publicat

în

spargatori apartament lugoj
Trei tineri care au spart un apartament din Lugoj au fost prinși și reținuți de polițiști în timp record. În noaptea de 6 spre 7 mai, doi tineri de 18 și 19 ani, instruiți de un bărbat mai în vârstă de 29 de ani, conducătorul grupului, au forțat unul dintre geamurile apartamentului și au pătruns în acesta.

Din interior, cei trei spărgători au fugit cu mai multe bunuri electornice, televizor, laptop, sistem audio și telefon mobil. Agenții poliției lugojene au dat de hoți într-un timp record, prinzându-i pe aceștia la doar o săptămână după ce au intrat în apartament, pe 15 mai. Prejudiciul a fost recuperat parțial, iar pe numele tâlharilor a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili dacă spărgătorii sunt sau nu la prima acțiune de acest fel. Până la stabilirea detaiilor, cei trei au fost reținuți și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

Citiţi mai departe

Actualitate

Spectacole cu Pepe, Alexandra Ungureanu și Direcția 5 nu departe de Lugoj

Publicat

în

Spectacole cu Pepe, Alexandra Ungureanu și Direcția 5, nu departe de Lugoj la final de lună. Evenimentele se întâmplă la Buziaș, o destinație de weekend favorită pentru lugojeni, cu ocazia Zilelor Culturii Buzieșene.

Concertele și restul evenimentelor sunt programate pentru perioada 31 mai – 2 iunie. Acestea încep pe 31 mai, când la Casa de Cultură a orașului Buziaș are loc un simpozion care va marcha cei 200 de ani de existență ai orașului – stațiune. La întâlnire vor participa istorici, oameni de cultură și alți invitați.

Pe 1 și 2 iunie sunt programate Zilele Veveriței și Zilele Colonadei. Pe data de 1 iunie vor urca pe scena de spectacole Directia 5, Pepe si Alexandra Ungureanu. Mâine zi, pe 2 iunie, va avea loc un spectacol folcloric la care vor participa soliști îndrăgiți de muzică populară din Banat și nu numai.

Ca de obicei, la evenimentele de la Buziaș sunt așteptați să participe mii de oameni din tot județul.

Citiţi mai departe

Cele mai citite