Connect with us

Lugoj

PROGRAMUL rugilor de “Sfanta Marie Mica”

Publicat

în

ruga-la-costeiu-belint-lugojel-hitias-giroc-2013-foto-galerie-poze-lugojeanul-7La începutul acestei luni, mai exact pe data de 8 septembrie, se organizează o grămadă de rugi în zona Banatului, cu ocazia sărbătoririi Sfiintei Mărie Mică. Naşterea Maicii Domnului, prăznuită pe 8 septembrie, este prima mare sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie.

PNL Lugoj

TIMIŞ

Oraşele

Buzias – 8/9 septembrie
Ciacova, sat Obad – 8 septembrie
Faget – satele Bichigi si Begheiu Mic 8 septembrie

Comunele

Balint – sat Fadimac
Banloc – sat Ofsenita
Bara – sat Spata
Beba Veche – sat Cherestur 10 septembrie
Belint – satele Chizatau si Gruni 8/9 septembrie
Bethausen – satele Cutina si Nevrincea
Birda – Ruga si Zilele comunei Birda 8/10 septembrie
Barna- satele Juresti si Poganesti
Boldur 8/9 sept
Brestovat – satele Brestovat si Cosarii
Cheveresu Mare – sat Vucova (ruga ortodoxa romana)
Costeiu – satele Valea Lunga Romana, Salha si Paru
Darova – sat Hodos
Denta- sat Rovinita Mare (ruga romaneasca)
Dumbrava – sat Rachita
Fardea – sat Gladna Romana
Gavojdia – sat Jena
Ghiroda – sat Giarmata Vii
Ghizela – sat Sanovita 8/9 septembrie
Giarmata
Giera
Lenauheim
Liebling – sat Cerna
Margina
Manastiur- sat Remetea Lunca
Moravita – satele Moravita si Gaiu Mic
Nadrag – sat Crivina
Ohaba Lunga
Ortisoara
Parta
Padureni 8/9 septembrie
Periam
Racovita
Sacosu Turcesc – satele Icloda si Unip
Secas
Sandra – sat Uihei
Tomesti – sat Balosesti
Topolovatu Mare – sat Budint
Traian Vuia – sat Susani
Victor Vlad Delamarina- sat Honorici
Voiteg

CARAS-SEVERIN

Agadici, Bania, Baile Herculane, Barbosu, Bocsa Vasiova, Bogodint, Borlovenii Noi, Buchin, Ciuchici, Ciresa, Constanti Daicoviciu, Comaraste, Dalboset, Dezesti, Farliug, Garbovat, Golet, Globu Rau, Greoni, Mehadica, Ohaba Matnic, Padina Matei, Paltinis, Petrilova, Putna, Rachitova, Remetea-Pogonici, Sadova Noua, Sasca Romana, Surducu Mare, Valea Bolvasnitei, Valeadeni, Valiug, Varciorova, Vraniut, Zorlencior.

Citiţi mai departe
3 Comments

3 Comments

  1. George Nicolae

    31 decembrie 2013 at 18:12

    Bună ziua! Vă rog mult, îmi puteţi spune unde este făcută fotografia ce însoţeşte articolul? Mă interesează pentru a şti unde se poartă astfel de costume. Seamănă cu cele din Chesinţ, Sân Mihai etc. M-ar interesa de asemenea dacă mai aveţi o fotografie făcută în contextul respectiv în care să se vadăcostume în genul respectiv şi să-mi spuneţi dacă îmi puteţi oferi una pentru a o publica pe o pagină de facebook, bineânţeles cu menţionarea sursei şi link spre portalul dvs. Mulţumesc foarte mult! G. N.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Un elev de la Brediceanu s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de Informatică. Ce alte rezultate s-au obținut

Publicat

în

Sâmbătă, 9 martie 2019, a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de Informatică, la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”, Timișoara. Elevii Liceului Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj au obţinut rezultate foarte bune.

PNL Lugoj

Premiul I (calificat la faza națională) – Seracovanu Edward-Christian, clasa a VI-a, pregatit de prof. Dejica Ramona și prof. Vida Cristian

Premiul III – Palyo-Muset, clasa a VI-a, pregatit de prof. Dejica Ramona și prof. Vida Cristian

Mențiuni au obținut următorii elevi:

  • Manolache Alexandru Constantin, clasa a IX-a, pregatit de prof. Ianculescu Ionel Doru și prof. Dejica Ramona
  • Pop George, clasa a X-a, pregatit de prof. Jeberean Marineta și prof. Vida Cristian
  • Avram Alexandru Cristian, clasa a XII-a, pregatit de prof. Ianculescu Ionel Doru și prof. Dejica Ramona

Aurelian Sima, directorul Liceului Teoretic ”Coriolan Brediceanu” spune că i-a felicitat pe elevilor și speră la rezultate la fel de bune și la etapa națională.

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Prima campanie din 2019 de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0 Timiș

Publicat

în

RETIM Ecologic Service SA împreună cu ADID Timiș anunță debutul unei noi campanii pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0, adică  în municipiul Lugoj, orașele Buziaș și Recaș, precum și comunele Balinț, Belinț, Bara, Bogda, Brestovăț, Boldur, Chevereșu Mare, Coșteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina.

PNL Lugoj

Punctele de colectare din fiecare localitate, precum și intervalul orar, sunt menționate în tabelurile alăturate.

Cetățenii din aceste localități vor putea depune prin aport voluntar, în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare menționate, deșeurile voluminoase și periculoase.

Deșeurile voluminoase sunt: piese de mobilier, saltele, covoare, obiecte mari de folosință îndelungată altele decât deșeurile electrice și electrocasnice, etc. Deșeurile voluminoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.).

Deșeurile periculoase sunt: ambalaje de la produse de igienizare, baterii și acumulatori portabili, ambalaje de la vopseluri pe bază de ulei, ambalaje de spray-uri şi de la produse utilizate în amenajări interioare, etc.). Deșeurile nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.).

Nu se colectează deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere, etc.)!

Deșeurile voluminoase și periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul depunerii voluntare la punctul de colectare și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

RETIM Ecologic Service SA împreună cu ADID Timiș anunță debutul unei noi campanii pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0, adică  în municipiul Lugoj.

RETIM Ecologic Service SA împreună cu ADID Timiș anunță debutul unei noi campanii pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0, adică  în municipiul Lugoj.

Vezi în acest tabel programul de ridicare

Citiţi mai departe

Lugoj

O lugojeancă e dată dispărută. Cine a văzut-o e rugat să sune la 112

Publicat

în

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează verificări în vederea depistării unei femei, de 32 de ani, dispărută de pe raza municipiului Lugoj.

PNL Lugoj

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizaţi despre dispariţia unei femei, de 32  de ani, din Lugoj. La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orelor 14:00,  BOBRIUC ANDREEA FLORENTINA  ar fi plecat voluntar de la domiciliul său situat pe strada Huniade , din  municipiul Lugoj,  judeţ Timiş, iar până în prezent nu s-a mai întors.

Semnalmente: 1,60 m înălțime, 55 kg, păr lung şaten, ochi albaștri, faţă ovală.  La data dispariției, femeia purta o geacă neagră,pulover roşu,pantaloni tip blugi şi încălţăminte sport.

Oricine poate oferi detalii cu privire la persoana dispărută este rugat sa apeleze Serviciul de Urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: