Connect with us

Lugoj

PROGRAMUL rugilor de “Sfanta Marie Mica”

Publicat

în

ruga-la-costeiu-belint-lugojel-hitias-giroc-2013-foto-galerie-poze-lugojeanul-7La începutul acestei luni, mai exact pe data de 8 septembrie, se organizează o grămadă de rugi în zona Banatului, cu ocazia sărbătoririi Sfiintei Mărie Mică. Naşterea Maicii Domnului, prăznuită pe 8 septembrie, este prima mare sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie.

TIMIŞ

Oraşele

Buzias – 8/9 septembrie
Ciacova, sat Obad – 8 septembrie
Faget – satele Bichigi si Begheiu Mic 8 septembrie

Comunele

Balint – sat Fadimac
Banloc – sat Ofsenita
Bara – sat Spata
Beba Veche – sat Cherestur 10 septembrie
Belint – satele Chizatau si Gruni 8/9 septembrie
Bethausen – satele Cutina si Nevrincea
Birda – Ruga si Zilele comunei Birda 8/10 septembrie
Barna- satele Juresti si Poganesti
Boldur 8/9 sept
Brestovat – satele Brestovat si Cosarii
Cheveresu Mare – sat Vucova (ruga ortodoxa romana)
Costeiu – satele Valea Lunga Romana, Salha si Paru
Darova – sat Hodos
Denta- sat Rovinita Mare (ruga romaneasca)
Dumbrava – sat Rachita
Fardea – sat Gladna Romana
Gavojdia – sat Jena
Ghiroda – sat Giarmata Vii
Ghizela – sat Sanovita 8/9 septembrie
Giarmata
Giera
Lenauheim
Liebling – sat Cerna
Margina
Manastiur- sat Remetea Lunca
Moravita – satele Moravita si Gaiu Mic
Nadrag – sat Crivina
Ohaba Lunga
Ortisoara
Parta
Padureni 8/9 septembrie
Periam
Racovita
Sacosu Turcesc – satele Icloda si Unip
Secas
Sandra – sat Uihei
Tomesti – sat Balosesti
Topolovatu Mare – sat Budint
Traian Vuia – sat Susani
Victor Vlad Delamarina- sat Honorici
Voiteg

CARAS-SEVERIN

Agadici, Bania, Baile Herculane, Barbosu, Bocsa Vasiova, Bogodint, Borlovenii Noi, Buchin, Ciuchici, Ciresa, Constanti Daicoviciu, Comaraste, Dalboset, Dezesti, Farliug, Garbovat, Golet, Globu Rau, Greoni, Mehadica, Ohaba Matnic, Padina Matei, Paltinis, Petrilova, Putna, Rachitova, Remetea-Pogonici, Sadova Noua, Sasca Romana, Surducu Mare, Valea Bolvasnitei, Valeadeni, Valiug, Varciorova, Vraniut, Zorlencior.

Citiţi mai departe
3 Comments

3 Comments

  1. George Nicolae

    31 decembrie 2013 at 18:12

    Bună ziua! Vă rog mult, îmi puteţi spune unde este făcută fotografia ce însoţeşte articolul? Mă interesează pentru a şti unde se poartă astfel de costume. Seamănă cu cele din Chesinţ, Sân Mihai etc. M-ar interesa de asemenea dacă mai aveţi o fotografie făcută în contextul respectiv în care să se vadăcostume în genul respectiv şi să-mi spuneţi dacă îmi puteţi oferi una pentru a o publica pe o pagină de facebook, bineânţeles cu menţionarea sursei şi link spre portalul dvs. Mulţumesc foarte mult! G. N.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Primăria Lugojului vrea finanțări europene de peste 11,6 milioane de euro

Publicat

în

Viceprimarul Lugojului, Cristian Galescu a anunțat că, în acest an, Primăria vrea să obțină finanțări nerambursabile în valoare totală de 54.401.620 lei. Banii ar fi necesari pentru realizarea a patru proiecte

“Pe finalul anului 2018 Primaria Municipiului Lugoj a depus 4 noi proiecte pentru finantare din fonduri europene nerambursabile , speram ca anul 2019 să aducă aprobarea şi începerea implementării lor precum şi a următoarelor proiecte pe care le avem în vedere pentru a fi depuse pe parcursul acestui an”, a arătat Galescu.

Este vorba despre proiectul privind cumpărarea a nouă autobuze electrice, cu trei stații de încărcare lentă și nouă stații de încărcare rapidă, în valoare proiect 20.645.000 lei. Un alt proiect este pentru Centru Cultural Multifuncțional de la fosta cazarmă de pe strada Banatului. Valoare este de 23.205.672. Al treilea proiect privește realizarea Ghișeului Unic la Primăria Municipiului Lugoj și are o valoare de 3.999.951 lei. Ultimul proiect este pentru contruirea unei noi sali de sport la Colegiul Tehnic Valeriu Braniste, în valoare de 6.550.997 lei.

Citiţi mai departe

Actualitate

Când încep lucrările la magazinul Dedeman din Lugoj

Publicat

în

Magazinul Dedeman din Lugoj se construiește în sfârșit. După mai multe încercări eșuate de începere a ridicării magazinului la Lugoj, frații Pavăl care conduc lanțul de retail Dedeman se pregătesc de pornirea lucrărilor. Informațiile despre motivul pentru care s-a amânat atât de mult începerea lucrărilor sunt neclare.

De vină se pare că ar fi fost o investiție uriașă făcută de cei de la Dedeman la București. Din cauza acesteia, mai multe magazine care urmau să fie ridicate în țară în 2018 nu au mai primit finanțarea necesară. Aceste lucrări au fost amânate pentru 2019. Unul dintre primele magazine care se vor ridica este cel de la Lugoj.

“Eu am înțeles de la colegi, pentru că ei au vorbit cu directorul zonal, că vor începe construcția în luna martie-aprilie la Lugoj. Vă dați seama că e importantă lucrarea, va da valoare zonei aceleia a Lugojului. S-a amânat din cauza unei investiții mari a Dedeman la București. Asta nu s-a mai finalizat din câte știu. Acum se reiau construcțiile în toată țara”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Titu Bojin, patron la Lugomet.

Și magazinele Altex și Pepco urmau să se deschidă la Lugoj în 2018. Reprezentanțele trebuiau ridicate pe locul unei foste clădiri demolate de pe strada Timișorii, din vecinătatea clădirii Butan Gas. Despre cele două magazine nu se știe dacă vor mai fi sau nu deschise la Lugoj.

Citiţi mai departe

Lugoj

Casieria Retim, închisă două zile din cauza problemelor cu energie electrică

Publicat

în

FOTO arhiva

Din cauza problemelor cu furnizarea curentului electric în oraș, casieria RETIM din Lugoj va fi închisă luni și marți, 17 și 18 Decembrie 2018.

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: