Connect with us

Eveniment

PROGRAM: Festivalul „Ana Lugojana”, ediţia aXII-a

Publicat

în

ana lugojana festival lugoj

După cum bine ştiţi, începând cu data de 11 august, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor se va desfăşura Festivalul Folcloric „Ana Lugojana”. Ansamblul de dansuri local „Lugojana” va avea în acest an oaspeţi de seamă din mai multe ţări, precum Georgia (Georgian Folk Dance Group „Mindia”), Cipru („Fogem”), Turcia („Tokat Valiligi”), Ungaria („Bartina”), Macedonia („Kud 8 Octombrie”) şi Serbia („Vlastimir Pavlovici Tarevac”) care vă vor încânta audiența cu dansuri specifice zonelor din care provin.

Vor fi invitate şi ansambluri din mai multe zone ale ţării noastre precum: Belinţ (Ansamblul „Hora Belintului”), Giroc (Ansamblul „Ghiocelul”), Caracal (Ansamblul Folcloric „Romanati”), Timişoara, Reşiţa, Bolşaviţa (Ansamblul „Zestrea Gugulanului”), Huşi (Ansamblul „Trandafir de la Moldova”), Ovidiu (Ansamblul „Dobrogeanca”) şi Borlova (Ansamblul „Gugulanul”).

Programul festivalului va fi următorul:

Duminica, 11 august 2013

Ora 19.30 – Platoul Casei de Cultura a Sindicatelor:
– Spectacole folclorice sustinute de formatii de copii si tineret ale Ansamblului Folcloric „Lugojana”.

Luni, 12 august 2013

Ora 18.30 – Parada portului popular. Traseu : I.Huniade – Primaria Municipiului Lugoj – Platoul Casei de Cultura a Sindicatelor.
Ora 19.00 – Platoul Casei de Cultura a Sindicatelor: Festivitatea de deschidere a festivalului.
Ora 19.30 – Spectacole folclorice sustinute de: Ansamblul Folcloric „Lugojana”- Lugoj; Ansamblul Folcloric „Fogem”- Cipru; Ansamblul Folcloric „Dobrogeanca”- Ovidiu; Ansamblul Folcloric „Kud 8 Octombrie”- Macedonia; Ansamblul Folcloric „Zestrea Gugulanului”- Bolvasnita; Ansamblul Folcloric „Bartina”- Ungaria; Ansamblul Folcloric „Gugulanul”- Borlova; Ansamblul Folcloric „Tokat Valiliği”- Turcia; Ansamblul Folcloric „Hora Belintului”- Belint; Ansamblul Folcloric „Mindia”- Georgia.

Marti, 13 august 2013

Ora 10.00 – Casa de Cultura a Municipiului Lugoj: Intalnire a reprezentantilor delegatiilor artistice cu directorul festivalului.
Ora 19.30 – Spectacole folclorice sustinute de: Ansamblul Folcloric „Dobrogeanca”- Ovidiu; Ansamblul Folcloric „Fogem”- Cipru; Ansamblul Folcloric „Kud 8 Octombrie”- Macedonia; Ansamblul „Trandafir de la Moldova”- Husi; Ansamblul Folcloric „Bartina”- Ungaria; Ansamblul Folcloric „Ghiocelul”- Giroc; Ansamblul Folcloric „Tokat Valiliği”- Turcia; Ansamblul Folcloric “Doina Timisului”- Timisoara; Ansamblul Folcloric “Romanati”- Caracal; Ansamblul Folcloric „Mindia”- Georgia.

Miercuri, 14 august 2013

Ora 10.00 – Spectacole folclorice stradale: str. Mocioni, Universitate, Primaria Municipiului Lugoj, Piata Dragan.
Ora 11.00 – Sala de Protocol a Primariei Municipiului Lugoj: Primirea delegatiilor artistice de catre primarul Francisc Boldea.
Ora 12.00 – Sala de Protocol a Primariei Municipiului Lugoj: Conferinta de presa.
Ora 18.30 – Vizitarea expozitiei etnografice „Portul popular din Banatul de campie si de munte la sfarsitul secolului XIX – inceputul secolului XX”.
Ora 19.30 – Spectacole folclorice sustinute de: Ansamblul Folcloric „Barzava”- Resita; Ansamblul Folcloric „Fogem”- Cipru; Ansamblul Folcloric „Kud 8 Octombrie”- Macedonia; Ansamblul Folcloric „Trandafir de la Moldova”- Husi; Ansamblul Folcloric „Bartina”- Ungaria; Ansamblul „Timisul”- Timisoara; Ansamblul Folcloric „Tokat Valiliği”- Turcia; Ansamblul Folcloric „Mindia”- Georgia; Ansamblul Folcloric „Romanati”- Caracal; Ansamblul Folcloric „Vlastimir Pavlovici Tarevac”- Serbia.

Joi, 15 august 2013

Ora 10.30 – Parada gostilor la „Ruga Lugojana”. Traseu: Casa de Cultura a Municipiului Lugoj – Primaria Municipiului Lugoj – Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. Spectacole stradale.
Ora 11.00 – Biserica „Adormirea Maicii Domnului”: Participarea delegatiilor artistice la Slujba Religioasa.
Ora 18.00 – Deschiderea „Rugii Lugojene”: parada portului popular, spectacole folclorice, inmanarea de diplome si trofee, festivitatea de inchidere a festivalului, participare la „Ruga Lugojana”.
Ora 24.00 – Focuri de artificii.

Citiţi mai departe
2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: 15 august, ruga Lugoj | Daniela Cristina

  2. Pingback: [FOTO-ZIUA1] Festivalul de folclor "Ana Lugojana" 2013 | Lugojeanul.Ro - Știi de la noi! Sursa ta de încredere de știri

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Vlad Grigorescu vine cu BeLIEve, un nou show de magie, la Lugoj

Publicat

în

Vlad Grigorescu, unul dintre cei mai renumiți artiști iluzioniști din România, vine la Lugoj cu un nou spectacol. Intitulat BeLIEve, show-ul va cuprinde atât numere de mentalism, cât și magie de tip close-up și de scenă.

Reprezentația va avea loc pe 30 martie, la Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu”. Biletele se găsesc pe iabilet.ro sau pot fi cumpărate direct de la magazinele Flanco din oraș. Prețul unui bilet este de 25 de lei.

Pe lângă faptul că face parte din echipa iUmor, Vlad Grigorescu este unul dintre artiştii de top ai României. Este considerat cel mai bun din domeniul său, mentalismul, fapt ce reiese din numărul mare de spectacole şi de fani pe care i-a câştigat de-a lungul timpului.

Este un magician cu un stil original, show-urile lui fiind pe cât de amuzante, pe atât de pline de substanţă. Cu sute de ore pe scenă şi în studiourile TV, Vlad Grigorescu este, cum spune și Andi Moisescu, unul dintre cei mai buni entertaineri pe care îi are România.

Citiţi mai departe

Eveniment

Concert special Adrian Sărmășan dedicat Zilei Femeii la Lugoj

Publicat

în

Un concert cu adevărat special dedicat Zilei Femeii va avea loc la Lugoj. Evenimentul are loc luni, 11 martie, cu începere de la orele 19:00. Locația evenimentului este Clubul Space Bowling. În centrul atenției vor fi reprezentantele sexului frumos, pentru care organizatorii au pregătit un recital de excepție.

Va urca pe scenă nimeni altul decât Adrian Sărmășan, cantautor și poet. Adrian Sărmășan este cunoscut pentru melodii precum “Dă-mi tinerețea înapoi”, “Iubește-mă ca pe-o vacanță” sau “Voi rămâne aici”.

Intrarea la eveniment se face doar pe bază de rezervare. Pentru informații, puteți suna la numărul de telefon 0724.070.833 sau direct la Clubul Space Bowling.

Citiţi mai departe

Eveniment

Bărbatul care și-a băgat în comă un consătean, arestat preventiv pentru 30 de zile și acuzat de tentativă de omor

Publicat

în

Bărbatul care și-a băgat în comă un consătean, după ce l-a bătut cu bestialitate în fața birtului din Sărăzani, comuna Bârna, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii timișeni au schimbat acuzația în cea de tentativă de omor, de la cea de loviri și alte violențe și mai apoi cea de vătămare corporală.

Starea victimei agresorului este în continuare gravă, bărbatul de 44 de ani fiind în continuare în comă la un spital din Timișoara și sub atenta supraveghere a medicilor. Potrivit anchetatorilor, medicii vor decide în aceste zile dacă îl vor supune sau nu pe bărbat unor intervenții chirurgicale.

Întreaga scenă dintre cei doi bărbați a avut loc vineri seara la Sărăzani, sat aparținător de comuna Bârna. În jurul orelor 22:30, după ce birtul din sat s-a închis, atacatorul de 28 de ani a rămas în fața localului, refuzând să plece acasă, alături de un alt amic.

Între timp, victima a ajuns în zonă cu o mașină, fapt ce l-a deranjat pe agresorul bine amețit de aburii alcoolului. După ce s-au luat la harță, între cei doi a început un conflict fizic.

După ce și-au împărțit pumni și picioare, victima a ajuns la spitalul din Timișoara cu răni deosebit de grave, fiind acum în comă. Potrivit anchetatorilor, medicii sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale bărbatului de 44 de ani.

Potrivit Noului Cod Penal, tentativa de omor se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea consumată, ale cărei limite se reduc la jumătate. Când pentru infracţiunea consumată legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă, iar instanţa s-ar orienta spre aceasta, tentativa se sancţionează cu pedeapsa închisorii de la 10 la 20 de ani.

Citiţi mai departe

Cele mai citite