Connect with us

Actualitate

Primăria Lugoj a dat aprobări pentru construcţia a peste 1.000 de locuinţe. Cel puţin patru investitori privaţi au proiecte

Publicat

în

09_PLANSA AFERENTA UTRÎncă un antreprenor cere Primăriei Lugoj aprobarea pentru Planul Urbanistic Zonal, pentru construcţia de lucuinţe, pe str. Fundătura Crişan, pe o suprafaţă de 2660 de mp. Proiectul va fi supus aprobării în următoarea şedinţă a Consiliului Local Lugoj. Primarul Francisc Boldea spune că este cel de-al patrulea investitor care doreşte să construiască locuinţe în zonă. Edilul lugojean afirmă că, în total, pe Fundătura Crişan e vorba de aproximativ 400 de locuinţe.

“PUZ-ul cerut acum este pentru circa 100 de locuinţe. Am mai avut o solicitare, tot acolo, pentru 130, alta pentru încă 120. Ar putea să ajungă la 400 de locuinţe în zona respectivă. Mai sunt încă trei proiecte, acesta e al patrulea proiect care se dezvoltă acolo. Ei ne predau nouă terenul pentru construirea unui drum, de minim 9 metri lăţime. Partea de utilităţi va fi suportată de beneficiari, de cei care vor construi acolo”, a declarat Francisc Boldea pentru Lugojeanul.ro

În momentul de faţă, Primăria mai are terenuri pentru construcţia de locuinţe în Militari, Mondial şi zona Tapia Măguri. Un alt demers pentru construcţia unui cartier este cel de pe str. Timişoarei, unde un investitor privat doreşte să ridice aproximativ 600 de locuinţe. Până în momentul de faţă nu s-a construit nicio clădire pe terenul respectiv, deşi proiectului lui era anunţat cu câţiva ani în urmă. Omul de afaceri, Florin Măran a primit şi el aprobare de la Primăria Lugoj să ridice un cartier modern pe str. Buziaşului, însă nici acesta nu a demarat lucrările.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Gările din Timiș, verificate de către polițiști. Ce caută oamenii legii

Publicat

în

În această dimineață, polițiștii de la Direcția de Poliției Transporturi, desfășoară o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor CFR.

Se are în vedere depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea oricăror fapte ilegale.

În activități sunt angrenați și jandarmi, polițiști locali și colegi de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Acțiunea se desfășoară la nivelul înregii țări. Timp de 4 ore, peste 1.400 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică vor desfășura controale în zona a 324 de stații de cale ferată.

Citiţi mai departe

Actualitate

Cum s-a transformat o investiție a Primăriei Lugoj, într-o neplăcere pentru locuitori

Publicat

în

O nouă lucrare efectuată de administrația lugojeană în zona Cotu Mic, lasă de dorit. Aici au fost asfaltate mai multe străzi, însă pentru această operațiune, constructorul a trebuit să pună borduri noi. Ca să pună bordurile, au fost distruse toate trotuarele.

Cel mai bun exemplu este cel de pe str. Pongartz, unde locuitorii au fost nevoiți să aștepte mai mult de două luni pentru turnarea stratului de asfalt, după ce strada a fost spartă și pregătită pentru asfaltare. Trotuarele au rămas însă sparte și în momentul de față. „Proiectul nostru a fost pentru asfaltarea străzii. Cel cu trotuarele este alt proiect. O să le facem și alea”, a declarat Francisc Boldea, pentru Lugojeanul.ro.

Numai că până în momentul de față nu există niciun proiect privind refacerea trotuarelor de pe str. Pongratz, așa că anul acesta vor rămâne tot sparte.

Citiţi mai departe

Actualitate

Un tânăr de 21 de ani din Lugoj s-a spânzurat de lustră, la două zile după Ziua Mondială pentru Prevenirea Suicidului

Publicat

în

Sfârșit tragic pentru un tânăr de doar 21 de ani din Lugoj. Acesta și-a pus capăt zilelor joi, 12 septembrie, la doar două zile după Ziua Internațională pentru Prevenirea Suicidului. Tânărul de 21 de ani a decis să își pună capăt zilelor la orele 1:40 dimineața, spânzurându-se de o lustră din casa în care locuia.

Tânărul stătea în cartierul Stadion 1, acolo unde a și recurs la gestul extrem, fiind descoperit spânzurat de către membrii familiei sale. Se pare că tânărul a anunțat de mai multe ori că are de gând să își pună capăt zilelor. Medicii care au ajuns la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața acestuia. Este al patrulea caz de sinucidere la Lugoj din acest an.

În luna aprilie, un tânăr de 22 de ani din oraș, barman la un bar din municipiu, a decis să își pună capăt zilelor aruncându-se în fața trenului în urma unei decepții în dragoste. Tot în luna aprilie, o fată de 21 de ani s-a aruncat tot în fața trenului după ce se certase cu soțul ei. 

În luna iunie, un fost polițist din Lugoj și-a pus capăt zilelor prin spânzurare. Vecinii acestuia spuneau la acea dată că bărbatul era din ce în ce mai abătut în ultima vreme.

Citiţi mai departe

Cele mai citite