Connect with us

Actualitate

Poliţia cercetează un abuz în serviciu pentru organizarea Sărbătorii Berii la Lugoj

Publicat

în

Sărbătoare Berii, de la Lugoj, de anul acesta, le dă dureri de cap celor din primărie şi primarului Francisc Boldea.  Manifestarea nu a fost organizată conform legii şi a ajuns obiect de cercetare într-un dosar penal, pentru abuz în serviciu, deschis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş.

Consilierul local Liviu Brînduşoni susţine că nimeni nu îşi asumă organizarea acestui tip de evenimente din cauza banilor negri care se plătesc cu această ocazie. Brînduşoni spune că, în momentul de faţă, există doar un acord de parteneriat între Casa de Cultură a Municipiului şi o societate comercială care face legea pe spaţiul public cu ocazia evenimentelor desfăşurate în centrul oraşului. Acordul respectiv nu îi dă însă dreptul legal societăţii să închirieze spaţii din domeniul public al Lugojului, pentru care să încaseze sume de bani.

La toate aceste evenimente, angajaţii Poliţiei, Jandarmeriei şi Ambulanţei Lugoj au fost prezenţi, deşi consilierul local susţine că aceştia nu au fost convocaţi conform legii. La Primăria Lugoj nu există un document din partea organizatorului care să anunţe şi să ceară aprobare conform procedurilor în vigoare, pentru desfăşurarea acestui gen de evenimente.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie i-a comunicat lui Liviu Brânduşoni (foto jos) că toate aspectele sesizate fac deja obiectul unui dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Acţiunea este deschisă este in rem, urmând ca la final, dacă se dovedeşte că este reală, să fie stabiliţi făptaşii.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Record de intervenții ale pompierilor în cele două zile de calvar! Străzile din Lugoj și satele din Timiș unde încă nu funcționează curentul

Publicat

în

Luni seara, majoritatea lugojenilor și o bună parte din locuitorii județului Timiș afectați de furtuna de zăpadă din weekend au fost din nou conectați la rețeaua de energie electrică. Din nefericire însă, un număr mare de persoane încă stau la beznă, fără lumină și deci încălzire sau apă, din cauza defecțiunilor create de nămeți.

La ora redactării acestei știri, marți dimineața, la Lugoj nu funcționa curentul pe străzile din Dealul Vii, dar și pe alte străzi din oraș, ce-i drept puține în comparație cu zilele precedente.

“De vineri seara, până astăzi, am avut un număr total de 50 de intervenții pe pompieri, precum și 17 intervenții a autospecialei SMURD. Datorită situației create, am primit sprijin de la ISU București, ISU Mureș și ISU Bihor. Situația începe să revină la normal, însă suntem pregătiți să acționăm la orice oră acolo unde vom fi solicitați”, au declarat pentru Lugojeanul.ro reprezentanții Detașamentului de Pompieri Lugoj.

Primăria nu a putut fi contactată pentru a ne explica ce se întâmplă pe străzile încă afectate. La nivel județean, situația nu a revenit încă la normal în localități cum sunt Gavojdia, Șanovița, Dubești, Surducu Mic, Jabăr, Ohaba Română, Bethausen, dar și la Făget, acolo unde nici la ora redactării acestei știri nu funcționa curentul electric de la rețea.

“Pompierii au instalat 6 generatoare care acționează acum și menține curentul electric la punctele cheie din oraș. Din ce știm de la ENEL, aceștia încă lucrează la un stâlp rupt într-o zonă greu accesibilă. Avem colegi din mai multe județe care sunt aici și ne ajută cu orice avem nevoie”, a precizat pentru Lugojeanul.ro reprezentanții .

Primarul din Făget nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Nici cel de la Lugoj nu a răspuns la telefon marți dimineața, în ciuda insistențelor redacției noastre.

Căderile abundente de zăpadă de vineri și sâmbătă au dus la defectarea a 8 linii de medie tensiune. Din această cauză, peste 50.000 de oameni au rămas pentru mai bine de 48 de ore fără curent electric, încălzire și apă la robinete.

Citiţi mai departe

Actualitate

Cum au fost deszăpezite peste 70 de străzi din Lugoj de doi fermieri și un constructor

Publicat

în

Peste 70 de străzi din Lugoj au fost deszăpezite prin contribuția unor oameni de afaceri, la inițiativa unui politician. Povestea a început sâmbătă seara, când președintele PNL, Claudiu Buciu a făcut apel la primarul Francisc Boldea să ceară ajutorul firmelor private pentru deszăpezirea orașului.

“Am cerut primarului să solicite ajutorul oamenilor de afaceri din oraș, pentru că era clar că Salprestul cu cele patru utilaje nu avea cum să facă față. Nu am primit niciun răspuns, însă apelul pe care l-am făcut și pe Facebook a fost văzut de trei oameni de afaceri: doi fermieri, care nu sunt din Lugoj, și patronul unei firme de construcții, care m-au întrebat dacă ne pot ajuta. Ne-au dat utilaje și o parte din motorina necesară. Am mai cumpărat motorină, a fost o întreagă nebunie, că nici motorină nu am găsit în Lugoj. A trebuit să o aducem de la Timișoara. Am reușit, până în momentul de față, să curățăm peste 70 de străzi, dar încă mai sunt locuri unde trebuie intervenit”, a spus Claudiu Buciu.

Primarul Francisc Boldea nu a putut fi contactat pentru a afla care este în momentul de față situația în Lugoj.

Citiţi mai departe

Actualitate

Cum au trăit lugojenii cele 48 de ore “apocaliptice” în care nu au avut curent, apă, Facebook și încălzire centrală

Publicat

în

Cu greu, așa au trecut zeci de mii de lugojeni de cel mai lung weekend din viața lor. De la cei mai mici, până la cei mai în vârstă, lugojenii au petrecut aproape 2 zile fără să aibă acces la curent electric, încălzire, apă caldă sau rece, internet și televiziune.

Orele s-au simțit ca zile, zilele, ca săptămâni și așa mai departe. Dacă duminică, lucrurile erau oarecum sub control, spun lugojenii, luni dimineața oamenii au început să iasă din case pentru a se aproviziona. Unul dintre magazinele cele mai căutate a fost hipermarketul Kaufland de pe strada Timișorii. Aici, pâinea și apa s-au dat până la orele 10 ale dimineții.

“A fost groaznic. Am stat 40 de minute la coadă. Pâine a găsit doar soția, care s-a trezit mai devreme și a mers la prima oră. Eu la 11 nu am mai găsit decât niște carne de pui și cozonac. Am luat pentru că nu știam ce se va întâmpla. De-abia am ieșit din parcare”, a declarat pentru Lugojeanul Marius D., unul dintre lugojenii afectați de criza din weekend.

La benzinăriile din oraș, oamenii au intrat mai mult degeaba, pentru că majoritatea au rămas fie fără benzină, fie fără curent electric la doar câteva ore după întreruperea curentului, lucru ce s-a întâmplat sâmbătă seara.

“Nu mai avem curent. Avem combustibil, dar degeaba, nu mai putem da nimic fără curent, nu merg casele, nu putem vinde nici de pe rafturi”, ne-au anunțat cei de la benzinăria OMV de pe Timișorii luni dimineața, la orele 10.

Oamenii au stat la rând la o altă benzinărie până la 3 ore, doar pentru câțiva litri de motorină.

“La Rompetrol era coada până la Coștei. Aproape 3 ore am stat, dar am fost nevoit pentru că aveam drum de Timișoara pe care nu l-am putut amâna luni seara. Prăpăd”, ne-a explicat Florin, șofer de autocamion.

Cei mai tineri dintre lugojeni au rămas acasă, pentru că luni și marți la Lugoj s-au închis toate unitățile de învățământ. Tinerii s-ar fi bucurat, însă faptul că nu au avut curent electric și deci nu au putut sta pe Facebook sau Instagram nu le-a picat tocmai bine.

“Nu am putut vorbi, nu am putut sta pe Facebook, nimic. Am ieșit din casă pentru că în casă nu aveam semnal, nici date mobile, am ieșit că simțeam că o iau razna. Nu mai puteam să stau în casă fără să fac nimic, ne-am urcat în mașină și am plecat de nebuni pe străzi”, a explicat pentru Lugojeanul.ro Sorin, unul dintre tinerii afectați de pana de curent cauzată de zăpadă.

Lucrurile au revenit la normal, luni seara, în majoritatea orașului și a satelor din jur. Din nefericire însă, unele sate mai îndepărtate se află încă sub nămeți și nu sunt nici acum legate la rețeaua de energie electrică.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: