Connect with us

Politică

PNL cere primarului să plătească datoriilor spitalului.”De zece zile nu se mai fac radiografii”

Publicat

în

Preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, cere primarului Francisc Boldea să rectifice bugetul local şi să aloce bani pentru plata unor datorii pe care spitalul lugojean le are şi, din cauza cărora, anumite sevicii nu mai funcţionează. Buciu a dezvăluit că la spitalul din Lugoj nu se mai pot face nici măcar radiografii, de zece zile.

PNL Lugoj

“Lugojenii sunt puşi pe drumuri pentru că aparatul digital Röntgen nu mai funcţionează. Echipamentul este relativ nou, însă firma care asigură service-ul reacţionează după bunul plac. Subfinanţarea spitalului de către Primaria Municipiului Lugoj va duce încet, încet la un blocaj financiar fatal. Spitalul înregistrează datorii de 34 de miliarde (lei vechi).

Cu toate ca PNL Lugoj a propus plata a 20 de miliarde din totalul datoriei, consilierii PSD şi Boldea s-au opus. Datoriile uriaşe genereaza penalităţi zilnice, bani risipiţi, care ar putea fi folosiţi exclusiv în interesul şi pentru sănătatea pacienţilor.

Am propus deasemenea alocarea sumei de 15 miliarde pentru achiziţia unui computer tomograf, din nou, consilierii PSD şi Boldea s-au opus. Mai mult, „la mişto“, pentru a spăla rusinea PSD-iştilor de la Lugoj, Consiliul Judeţean (condus tot de PSD) a alocat suma de 5 miliarde de lei pentru achiziţia computerului tomograf. “La mişto” pentru că banii nu sunt suficienţi nici măcar pentru achiziţionarea unui computer tomograf second hand chinezesc… deci, banii nu vor putea fi folosiţi de către spital”, susţine preşedintele PNL Lugoj.

Buciu mai spune că  PNL Lugoj îi va solicita actualului primar să regândeasca bugetul Lugojului, să renunţe la zugrăveli, borduri şi panseluţe şi să aloce masiv fonduri pentru renovarea şi dotarea spitalului.

“Suntem conştienţi ca speranţele noastre sunt slabe cât timp Boldea şi PSD au facut praf Lugojul, având bani şi neavând datorii. Tocmai de aceea, îi rugăm pe lugojeni să ia atitudine de fiecare dată când lucrurile nu merg bine şi să ceară socoteală direct primarului sau consilierilor PSD pe care îi cunosc sau pe care îi întâlnesc pur şi simplu pe stradă, pentru ca audienţe nu mai dau de cinci ani”, susţine Claudiu Buciu,preşedintele PNL Lugoj.

 

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Poluarea de la stația de epurare a Lugojului ajunge la Comisia Europeană

Publicat

în

USR Lugoj va sesiza Comisia Europeană despre problemele pe care stația de epurarea a Lugojului le provoacă pe râul Timiș. Inițiativa vine după ce instituția europeană a anunțat lansarea proiectului Săptămâna verde a UE 2019.

PNL Lugoj

Evenimentul se va desfășura în perioada 13-17 mai. În această perioadă Comisia Europeană va publica un set de rapoarte despre starea implementării legislației privind protecția mediului în Europa. Lugojenii de la USR vor transmite un raport despre situația râului Timiș.

“Am sesizat Comisia Europeană cu privire la poluare care se întâmplă de zece ani de zile pe râul Timiș, din cauza stației de epurarea de la Jabăr, stație care aparține muncipiului Lugoj. Așa cum se știe a fost modernizată dar nu a fost finalizată, deși s-au cheltuit șase milioane de euro. În cadrul acestui proiect, vom informa atât Comisia Europeană, dar și cetățenii din Lugoj dar și pe cei care locuiesc în comunitățile pe unde trece râul.

“Vom tipări flyere și vom completa chestionare, după ce vom sta de vorbă cu cetățenii. De la ei dorim să obținem informații cu privire la modul în care le este afectată viața. Toate aceste informații vor fi transmise Comsiei Europene”, a declarat Liviu Brîndușoni, președedintele USR Lugoj, care a precizat că de această inițiativă se ocupă, în cadrul partidului, lugojeanca Ștefania Șchiop.

În cadrul acestui proiect “Săptămâna verde a UE 2019”, Comisia  va evalua constatările acestei analize, punând mai multe întrebări.

“Ce beneficii aduce legislația privind protecția mediului a UE pentru cetățeni? Cum arată implementarea cu succes? Care sunt domeniile cu probleme? Cum pot părțile interesate să își asume această legislație? Cel mai important este faptul că vom analiza modul în care poate facilita UE acest proces, asigurându-ne că sunt auzite vocile cetățenilor”, se arată pe site-ul dedicat manifestării.

Citiţi mai departe

Politică

Alianţa USR-PLUS, interzisă la europarlamentare. PNL Lugoj sprijină cele două partide să strângă semnături

Publicat

în

După decizia BEC de a respinge candidatura Alianței USR-PLUS la alegerile europarlamentare, PNL Lugoj a anunţat printr-un comunicat de presă că sprijină cele două partide să strângă semnături pentru a putea depune liste separate, dacă nu se revine la decizie.

“Luând în considerare că există posibilitatea ca această decizie să fie menținută în continuare, având în vedere că, dacă decizia va fi menținută, cele două partide își vor putea înscrie candidaturile doar în mod independent (adică nu în alianță).

Timpul rămas celor două partide pentru a strânge semnături, pentru a-și putea depune din nou candidatura, va fi foarte scurt. Biroul Politic Local al PNL Lugoj își oferă tot sprijinul către cele două organizații locale, în vederea strângerii de semnături, pentru depunerea candidaturilor. Dreptul Românilor de a fi aleși și de a alege este garantat prin Constituție. A împiedica cetățenii români, organizați politic în partide, să candideze, echivalează cu acceptarea totalitarismului.

A împiedica cetățenii români să voteze cu cine doresc, blocând accesul unor partide în alegeri, este la fel de nedemocratic.”,  se arată în comunicatul PNL Lugoj semnat de Claudiu Buciu, preşedintele organizaţiei locale. Acesta a mai precizat că actul blocării Alianţei USR-PLUS este împotriva tuturor românilor.

Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă de Biroul Electoral Central. Anunțul a fost făcut de USR-PLUS într-un comunicat, dar și de Dacian Cioloș, liderul PLUS, în pagina sa de Facebook. „Pretextul BEC a fost acela că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice”

PNL Lugoj

Citiţi mai departe

Politică

Szentpeteri nu mai este preşedintele PMP Lugoj. Acuză că i s-au cerut bani de către cei de la Timişoara

Publicat

în

Conducerea PMP Timiș a anunțat, printr-un comunicat de presă, că organizația din Lugoj a Partidului Mișcarea Populară a rămas fără președinte.

„Organizația PMP Timiș vă informează că începând cu data de 23.02.2019 i-a fost retrasă funcția de președinte interimar a PMP Lugoj domnului Szentpeteri Ștefan. În următoarea perioadă de timp, Consiliul Executiv Județean a PMP Timiș va nominaliza o altă persoană în funcția de președinte interimar a organizației din Lugoj”, se menționează în comunicatul semnat de Cornel-Mircea Sămărtinean, președintele PMP Timiș.

Stefan Szentpeteri, fostul preşedinte interimar al PMP Lugoj are cu totul altă versiune. Acesta susţine că a renunţat la funcţie după ce i s-au cerut bani, pentru campania europarlamentarelor.

“Am părăsit interimatul dupa o discuţie cu deputatul Samartinean. Eram invitat să particip financiar la campania pentru europarlamentare din Timişoara. Sigur la Lugoj se puteau face mai multe acţiuni cu toate că viaţa în opoziţie are multe neajunsuri. Ceea ce însă s-a sesizat a fost faptul ca într-un climat de înţelegere s-au putut realiza acţiunile cu succes şi consilierii nostri au fost la înălţime. Colaborarea cu acestia fiind una normală în cadrul organizaţiei. Vreau să asigur persoana care v-a prelua interimatul de toată susţinerea mea în realizarea obiectivelor Biroului PMP Lugoj”, a anunţat Szentpeteri.

PNL Lugoj

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: