Connect with us

Politică

PNL cere primarului să plătească datoriilor spitalului.”De zece zile nu se mai fac radiografii”

Publicat

în

Preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, cere primarului Francisc Boldea să rectifice bugetul local şi să aloce bani pentru plata unor datorii pe care spitalul lugojean le are şi, din cauza cărora, anumite sevicii nu mai funcţionează. Buciu a dezvăluit că la spitalul din Lugoj nu se mai pot face nici măcar radiografii, de zece zile.

Meridian 22 S.A. Luhoj

“Lugojenii sunt puşi pe drumuri pentru că aparatul digital Röntgen nu mai funcţionează. Echipamentul este relativ nou, însă firma care asigură service-ul reacţionează după bunul plac. Subfinanţarea spitalului de către Primaria Municipiului Lugoj va duce încet, încet la un blocaj financiar fatal. Spitalul înregistrează datorii de 34 de miliarde (lei vechi).

Cu toate ca PNL Lugoj a propus plata a 20 de miliarde din totalul datoriei, consilierii PSD şi Boldea s-au opus. Datoriile uriaşe genereaza penalităţi zilnice, bani risipiţi, care ar putea fi folosiţi exclusiv în interesul şi pentru sănătatea pacienţilor.

Am propus deasemenea alocarea sumei de 15 miliarde pentru achiziţia unui computer tomograf, din nou, consilierii PSD şi Boldea s-au opus. Mai mult, „la mişto“, pentru a spăla rusinea PSD-iştilor de la Lugoj, Consiliul Judeţean (condus tot de PSD) a alocat suma de 5 miliarde de lei pentru achiziţia computerului tomograf. “La mişto” pentru că banii nu sunt suficienţi nici măcar pentru achiziţionarea unui computer tomograf second hand chinezesc… deci, banii nu vor putea fi folosiţi de către spital”, susţine preşedintele PNL Lugoj.

Buciu mai spune că  PNL Lugoj îi va solicita actualului primar să regândeasca bugetul Lugojului, să renunţe la zugrăveli, borduri şi panseluţe şi să aloce masiv fonduri pentru renovarea şi dotarea spitalului.

“Suntem conştienţi ca speranţele noastre sunt slabe cât timp Boldea şi PSD au facut praf Lugojul, având bani şi neavând datorii. Tocmai de aceea, îi rugăm pe lugojeni să ia atitudine de fiecare dată când lucrurile nu merg bine şi să ceară socoteală direct primarului sau consilierilor PSD pe care îi cunosc sau pe care îi întâlnesc pur şi simplu pe stradă, pentru ca audienţe nu mai dau de cinci ani”, susţine Claudiu Buciu,preşedintele PNL Lugoj.

 

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Lugojul ar putea avea un senator. Cum se poate ajunge la această situație

Publicat

în

Senatorul de Timiș, Alina Gorghiu va candida pentru un loc de europarlamentar pe listele PNL. Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

Meridian 22 S.A. Luhoj

„Avem deocamdată anunţată candidatura doamnei senator Alina Gorghiu. Am avut o discuţie telefonică şi mi-a spus că doreşte să îşi anunţe candidatura. Evident că i-am spus că o să aibă susţinerea mea. Am pus pe ordinea de zi a şedinţei de joi şi acest subiect. În unanimitate BPJ consideră potrivită candidatura doamnei Alina Gorghiu şi apreciind prestaţia doamnei Gorghiu, BPJ şi-a dat votul pentru susţinerea candidaturii”, a declarat Nicolae Robu.

Surse din PNL susțin că Alina Gorghiu va fi pe loc eligibil, la europarlamentare. Dacă va obține mandatul de europarlamentar, locul din Senatul României va rămâne liber urmând să fie ocupat de către liberalul care a fost pe locul al doilea pe lista PNL Timiș, la alegerile parlamentare din 2016. Acesta este Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj

Citiţi mai departe

Politică

Un singur vot pentru Dragnea, din Timiş. 90 au fost împotrivă!

Publicat

în

Reprezentanţii PSD Timiş s-au întâlnit vineri în Comitetul Executiv Judeţean, pentru a stabili dacă susţin sau nu scrisoarea care cere demisia lui Liviu Dragnea. În urma întâlnirii s-a luat decizia să se susţină scrisoarea. Au fost 90 de voturi pentru, 11 abţineri şi un vot împotrivă. Dan Poenaru, fost preşedinte al PSD Timiş a declarat la ieşirea din şedinţă că ceea ce se întâmplă în PSD este “un divorţ din vina ambilor”, arată adevarul.ro

Meridian 22 S.A. Luhoj

“Eu cred că a greşit şi Dragnea, dar au greşit şi cei care l-au lăsat să aungă în situaţia asta. Asta e greşeala celor din jurul lui Dragnea. Unii au semnat scrisoarea”, a declarat Dan Poenaru. Întrebat ce s-a schimbat din iunie, când PSD Timiş a votat susţinerea necondiţionată a actualei conduceri, Dan Poenaru a declarat că “s-au schimbat sondajele”. “Sondajul este foarte important. Esenţa politicii este scorul de la alegeri. Când nu merge echipa, se schimbă antrenorul”, a declarat Poenaru.

Fostul preşedinte al PSD a mai declarat că pe lângă Dragnea, trebuie schimbate şi criteriile de selecţie a cadrelor.

Francisc Boldea, preşedintele PSD Lugoj a lipsit de la şedinţa PSD Timiş.

Citiţi mai departe

Politică

Președintele PSD Lugoj fuge de răspundere. Nu e nici cu Dragnea, nici împotriva lui!

Publicat

în

Francisc Boldea, cel mai important primar pe care PSD îl are în Timiș și președinte al celei de-a doua organizații din județ, nu va participa la întâlnirea de la Timișoara, unde se decide dacă PSD Timiș îl sprijină sau nu pe Liviu Dragnea. Călin Dobra, președintele PSD Timiș, i-a convocat pentru astăzi, la ora 12.00, pe toți președinții filialelor locale pentru a-și spune părerea în legătură cu această decizie.

Meridian 22 S.A. Luhoj

“Eu nu pot să merg, am ședință de consiliul local (n.r. – ora 14.00), am anunțat că nu pot să ajung”, a declarat Boldea, pentru Lugojeanul.ro.

Primarul Lugojului a refuzat să spună și de ce parte este. “Vă rog să vorbiți cu președintele (n.r Călin Dobra), care îi în măsură, după ce se termină ședința să vă spună decizia luată. Eu am doi șefi, pe care îi recunosc. Pe Dumnezeu și pe oamenii din Lugoj”, a declarat Boldea.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: