Connect with us

Actualitate

Peste 600 de lugojeni vor fi iertați de plata unor taxe

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj intenţionează să propună anularea unor restanţe ale persoanelor fizice şi juridice datorate către bugetul local. Decizia va fi pusă în aplicare dacă va trece de votul consiliului local. Primarul Francisc Boldea, și-a motivat această intenție prin prisma faptului că cheltuielile cu înștiințările și corespondența sunt mai mari decât suma ce ar urma să fie plătită.

Honeywell

“În urma ședinței executivului am constat că există peste 600 de persoane fizice sau juridice care au creanțe fiscale în sold la 31 decembrie 2017 sub 40 de lei. Am constatat de-a lungului timpului că mai mult cheltuim cu înștiințările, cu corespondența și cu celelalte decât este suma și am făcut o propunere să fie inventariate cele 600 de persoane și să fie scutite de la plata acestor creanțe. Unii au 6 lei, unii au 10 lei, unii au 20 de lei, unii au 40 de lei maxim”, spune Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj

În cauză sunt aproximativ 600 de contribuabili, persoane fizice şi juridice.Proiectul de hotărâre urmează să fie pus pe ordinea de zi la şedinţa Consiliului Local din 29 martie.

SURSA TENTV

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primarul Boldea anunță că ruga de anul viitor nu se mai ține în centrul orașului

Publicat

în

Sărbătorile Lugojului nu se vor mai organiza în centrul oraşului anunță, din nou, primarul Francisc Boldea. Desfăşurarea rugii, a sărbătorii berii şi a altor spectacole în fața Casei de Cultură a Sindicatelor stârnește de fiecare data nemulțumirea lugojenilor.

Honeywell

Francisc Boldea a promis, de mai mulţi ani, că va muta aceste manifestări, însă până acum nu s-a ţinut de cuvânt. Primarul vine cu o nouă promisiune şi arată că anul viitor de rugă, manifestările din centru se vor muta lângă fosta autogară a Lugojului, unde funcționează Atlassib.

“Am scos la licitație Splaiul Morilor, de la Podul de Fier, până la Atlassib. Canalizare, apă, asfalt, 200 de parcări, loc pentru desfășurarea evenimentelor, în zona unde a fost cortul pentru piață, lângă Atlassib. Ordinul de începere a lucrărilor se dă cu 1 septembrie, până în vara viitoare. Ce a fost acum, de rugă, în centrul orașului, la anul se va ține acolo”, a declarat primarul pentru Lugojeanul.ro.

Francisc Boldea spune însă, că partea de rugă care se desfăşoară acum în faţa Primăriei Lugoj, lângă Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, nu va fi mutată.

Citiţi mai departe

Actualitate

Autostrada A6 Lugoj-Balinț se redeschide circulației după reparațiile făcute

Publicat

în

Autostrada A6 Lugoj-Balinț se redeschide! Angajații DRDP Timișoara au comunicat presei că porțiunea de autostradă dintre Lugoj și Balinț, care face legătura între centura ocolitoare a orașului și Autostrada A1 dintre Margina și Nădlac, se va deschide începând cu această seară.

Honeywell

“Începând din această seară, marți, 14 august, se redeschide traficul pe Autostrada A6, între centura municipiului Lugoj și nodul rutier Balinț (Autostrada A1). În jurul orei 17, se va deschide și breteaua de ieșire (foto) de pe A1 spre A6 de pe sensul Deva – Lugoj, prin nodul rutier Balinț”, se arată în nota de presă a DRDP Timișoara.

Bucata de autostradă a fost închisă pentru mai bine de două săptămâni pentru reparații. În tot acest timp, traficul între Lugoj și Timișoara a fost îngreunat de autocamioanele transportatoare de marfă, de care șoferii s-au dezobișnuit odată cu deschiderea autostrăzii de acum câțiva ani.

Pe 30 iunie, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunța că accesul autovehiculelor pe Autostrada A6 a fost oprit, prima dată pe doar  unul dintre sensurile de circulaţie, pentru reparaţii, aceasta aflându-se încă în perioada de garanție.

Citiţi mai departe

Actualitate

Nemţii din Jena vor să marcheze parteneriatul cu Lugojul prin plantarea unui arbore, la ştrandul din oraş

Publicat

în

Marți, 14 august, la ora 10.00, în incinta noului Ștrand Municipal va avea loc un eveniment care va marca 35 de ani de parteneriat între municipul Lugoj și orașul Jena din Germania.

Honeywell

Delegația oficială a orașului Jena în frunte cu noul primar,  Thomas Nietzsche alături de fostul primar, Albrecht Schröter, prezentă în Lugoj cu prilejul Rugii Lugojene, a adus din Jena un arbore (stejar) care va fi plantat în incinta strandului și care va simboliza trăinicia relației de parteneriat între cele două orașe.

Cu acest prilej, oaspeții vor fi însoțiți de Francisc Boldea, primarul Municipiului Lugoj. În continuare, la ora 10.30 delegația din Jena va fi primită la sediul primăriei după care va vizita câteva instituții din Lugoj în care de-a lungul anilor orașul Jena a oferit diverse forme de asistență și ajutoare. Este vorba de Meridian 22, Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei, și Unitatea de Pompieri Lugoj.

Miercuri, 15 August, delegația din Jena va lua parte alături de celelalte delegații din orașele înfrățite Szekszard și Mako (Ungaria), Kriva Palanka (Macedonia), Veliko Gradiste (Serbia), Nisporeni (Republica Moldova) la manifestările prilejuite de Hramul bisericii Adormirea Maicii Domnului, Ruga Lugojeană, tradiționala sărbătoare a orașului.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: