Connect with us

Politică

Pesediştii lugojeni, obligaţi să umple trei autocare pentru mitingul de la Bucureşti

Publicat

în

PSD Timiş şi-a asumat să ducă la Bucureşti 2.000 de persoane. PSD Lugoj, al doilea oraş ca mărime din Timiş, trebuie să ducă 150 de oameni. Surse din interiorul organizaţiei au declarat că s-a decis ca un autocar să îl umple consilierii locali, unul organizaţiile de femei şi tineret şi unul primarul.

RETIM

„Fiecare consilier local trebuie să ducă 4-5 oameni. Ăla care duce oamenii trebuie să asigure tot. Trebuie să le dai cel puţin 100 de lei, plus mâncare, apă cafea”, au dezvăluit surse din interiorul PSD. Preşedintele PSD Lugoj, Francisc Boldea, care este şi primarul oraşului, a confirmat că filiala pe care o conduce trebuie să ducă trei autocare de „turişti”.

Boldea susţine, însă, că nu face asta ca primar, ci ca preşedinte al PSD Lugoj. Edilul a declarat că numărul celor care vor să meargă la Bucureşti este mai mare de 150, dar nu sunt suficiente autocare.

Autoliv angajează

„Sunt mult mai mulţi care doresc, dar nu avem decât trei autocare. Tineretul şi femeile merg cu un autobuz, seniorii cu un autobuz şi asociaţiile de cartiere sunt încă un autobuz. E simplă treaba”, a spus Boldea. Primarul Lugojului a mai declarat că PSD-iştii din Lugoj vor pleca spre Bucureşti sâmbătă dimineaţa şi se vor întoarce duminică dimineaţa. Întrebat dacă va fi asigurată şi mâncarea celor care merg la Bucureşti, Francisc Boldea a spus că partidul asigură doar apa minerală. „Nu li se dă nicio masă. Iau apă minerală cu ei. Au ei doi lei să îşi ia un corn”, a mai spus Boldea.

 

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

PNL Lugoj a depus listele de candidați la Biroul Electoral Județean. Cine sunt liberalii care cer votul lugojenilor

Publicat

în

PNL Lugoj a depus la Biroul Electoral candidaturile pentru funcția de Primar al Municipiului Lugoj și pentru funcțiile de Consilieri Locali. Claudiu Buciu este candidatul pentru funcția de primar, iar candidații pentru funcțiile de consilieri locali îi regăsiți în tabelul de mai jos.
„Voi candida alături de colegii care sunt deja consilieri locali, dar și alături de oameni noi, de excepție. Nu a fost ușor să administrăm Lugojul în această perioadă, preluându-l practic într-o stare critică. Cu instituții subordonate deja lichidate, în faliment sau cu datorii enorme. Astăzi nicio instituție subordonată și niciuna din societățile publice nou create nu numai că nu mai au datorii, ci sunt pe plus. Lugojul suferea și suferă din multiple cauze, am luat doar decizii adaptate situației de criză, în contextul în care resursele financiare ale bugetului local sunt extrem de limitate. Nu am găsit niciun domeniu în care Lugojul să nu aibă probleme grave. Am prioritizat câteva domenii: sănătatea, educația, sportul și crearea de noi societăți publice și dotarea acestora cu utilajele necesare”, a scris Claudiu Buciu pe pagina sa de Facebook, unde a dat mai multe detalii și despre investițiile făcute pe fiecare domeniu în parte.

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

TRASEIST DE SUCCES: Fiul fostului viceprimar de Lugoj, numit subprefect. A fost membru PNL, a votat cu USR și a trecut la PSD

Publicat

în

Raul Ambruș este cunoscut în Timișoara pentru traseismul politic de care a dat dovadă

Astăzi, 24 aprilie 2024, Raul Ambruș, noul suprefect al județului Timiș, a depus jurământul de investire în funcție, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sistem videoconferinţă, în prezenţa reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne și a prefectului Mihai Ritivoiu.

RETIM

Raul Ambruș are 33 de ani, este absolvent al Universității Politehnica Timișoara și a fost ales consilier local în Consiliul Local Timișoara, în mandatul 2020-2024.  Acesta este fiul fostului viceprimar al Lugojului Ioan Ambruș.

Raul Ambruș renunță la calitatea de membru al Consiliului Local Timișoara, acolo unde a fost ales pe listele PNL. Ambruș este cunoscut pentru traseismul de care a dat dovadă în actualul mandat. În Consiliul local s-a alăturat și a asigurat majoritatea celor de la USR, însă recent a decis să se alăture social-democraților.

Autoliv angajează

Ambruș a bătut palma cu PSD, după ce inițial începuse campania pentru locale în cadrul Alianței pentru Timișoara, care îl susține pe Dominic Fritz pentru obținerea unui nou mandat.A declarat că a decis să treacă de partea stângii, deoarce nu poate să-l suțină pe Alin Nica cu care se află în conflict.

Citiţi mai departe

Politică

Andrei-Caius Neamțu: „Vreau să fiu un reper pentru comunitatea mea”

Publicat

în

Libertatea de a alege:
Candidând independent sunt liber să mă concentrez exclusiv pe nevoile și dorințele comunității noastre, fără să fiu constrâns de liniile directoare ale unui partid.

RETIM

Responsabilitate directă:
Responsabilitatea mea este directă față de voi nu față de interesele unor grupuri de influență.

Transparență, fermitate și integritate:
Vreau să aduc o nouă eră de transparență, fermitate și integritate în administrația locală unde fiecare decizie este luată în interesul public.

Autoliv angajează

Inovație și progres:
Sunt dedicat implementării de soluții inovatoare și sustenabile care să ne conducă orașul spre un viitor mai prosper.

Unitate și colaborare:
Cred în unirea forțelor cu toți membrii comunității, indiferent de afilierea politică pentru a lucra împreună în beneficiul orașului nostru.

Și fiindcă tot este perioada de precampanie, lansez o provocare cu mult simț de răspundere tuturor decidenților politici locali. Cine își asumă ca proiect deschiderea sau construirea unui bazin în următorul mandat, promit să mă alătur necondiționat pentru a pune umărul la acest proiect atât de benefic și necesar comunității noastre!

Citiţi mai departe

Politică

Începe înscrierea candidaților pentru alegerile locale. Până când se pot depune listele

Publicat

în

Având în vedere dispozițiile legale privind aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților parlamentare, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți, vor depune spre înregistrare propunerile de candidaturi pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 în perioada 16 aprilie – 30 aprilie ora 23:29, la sediul biroului electoral de circumscripție, în scris. 

RETIM

  1. PARTIDELE POLITICE, ORGANIZAȚIILE CETĂȚENILOR APARȚINÂND MINORITĂȚILOR NAȚIONALE, ALIANȚELE POLITICE ȘI ALIANȚELE ELECTORALE 

În vederea înregistrării propunerilor de candidați pentru primar, consiliu local, președinte al consiliului județean sau consiliul județean, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale vor depune 4 dosare. 

  1. Primul și al doilea dosar de candidatură vor cuprinde:
  2. a) un exemplar original al listei de candidați sau un exemplar original al propunerii de candidatură;
  3. b) câte o copie a actului de identitate al fiecărui candidat, așezată în ordinea înscrierii în lista de candidați de la litera a);
  4. c) câte un exemplar original al declarației de acceptare a candidaturii, pentru fiecare candidat, așezate în ordinea înscrierii în lista de candidați de la litera a);
  5. d) câte un exemplar original la declarației de avere și al declarației de interese, pentru fiecare candidat, așezate în ordinea înscrierii în lista de candidați de la litera a);
  6. e) câte un exemplar original al declarației pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securității sau colaborator al acesteia, așezate în ordinea înscrierii în lista de candidați de la litera a). 
  1. Al treilea și al patrulea dosar trebuie să cuprindă:
  2. a) câte o copie a documentelor prevăzute la pct.1 lit. a și b;
  3. b) câte un exemplar original al documentelor prevăzute la pct.1 lit. c – e.
  1. Fiecare dosar din cele patru, va fi însoțit de către un opis al documentelor existente în acesta. 
  1. Odată cu cele patru dosare, pentru fiecare listă de candidați propusă, se va depune o lista de susținători (care trebuie să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 100 în cazul comunelor, de 500 în cazul localităților urbane de rangul II și III și de 1.000 în cazul județelor, municipiului București, sectoarelor municipiului București și localităților urbane de rangul I), câte un exemplar original și câte o copie.

Listele vor fi îndosariate iar dosarele și filele din acestea vor fi numerotate, fiecare nedepășind 250 de file fiecare. La începutul fiecărui dosar, se va anexa un opis în care vor fi declarate pe propria răspundere de către persoana care a întocmit dosarul respectiv, numărul de semnături, județul aferent, și numărul de file al dosarului.

Autoliv angajează

Listele de susținători trebuie să fie însoțite de un opis centralizator, semnat și datat olograf de către persoana desemnată în acest sens de către conducerea partidului, a alianțelor politice, alianțelor electorale sau a organizației cetățenilor aparținând minorităților naționale care au propus lista de candidați.

  1. CANDIDAȚII INDEPENDENȚI 

În vederea înregistrării propunerilor de candidați pentru primar, consiliu local, președinte al consiliului județean sau consiliul județean, candidații independenți vor depune 4 dosare. 

  1. Primul și al doilea dosar de candidatură vor cuprinde:
  2. a) un exemplar original al declarației de acceptare a candidaturii independente;
  3. b) o copie a actului de identitate al candidatului independent;
  4. c) un exemplar original la declarației de avere și al declarației de interese;
  5. d) un exemplar original al declarației pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securității sau colaborator al acesteia. 
  1. Al treilea și al patrulea dosar trebuie să cuprindă:
  2. a) câte o copie a documentelor prevăzute la pct.1 lit. a și b;
  3. b) câte un exemplar original al documentelor prevăzute la pct.1 lit. c și d.
  1. Fiecare dosar din cele patru, va fi însoțit de către un opis al documentelor existente în acesta. 
  1. Odată cu cele patru dosare se va depune lista de susținători (Candidații independenți pentru funcția de consilier trebuie să fie susținuți de minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 100 în cazul comunelor, de 500 în cazul localităților urbane de rangul II și III și de 1.000 în cazul județelor, municipiului București, sectoarelor municipiului București și localităților urbane de rangul I.Pentru funcția de primar, candidații independenți trebuie să prezinte o listă de susținători, care trebuie să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 100 în cazul comunelor, 500 în cazul orașelor, 1.000 în cazul municipiilor și sectoarelor municipiului București, precum și în cazul municipiului București. Candidații independenți pentru funcția de președinte al consiliului județean trebuie să prezinte o listă de susținători, care să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 2.000), câte un exemplar original și câte o copie.

Listele vor fi îndosariate iar dosarele și filele din acestea vor fi numerotate, fiecare nedepășind 250 de file fiecare. La începutul fiecărui dosar, se va anexa un opis în care vor fi declarate pe propria răspundere de către persoana care a întocmit dosarul respectiv, numărul de semnături, județul aferent, și numărul de file al dosarului.

Listele de susținători trebuie să fie însoțite de un opis centralizator, semnat și datat olograf de către candidatul independent.

III. CANDIDAȚII CETĂȚENI AI UNIUNII EUROPENE

Pe lângă documentele prevăzute mai sus, cetățenii Uniunii Europene trebuie să depună în 4 exemplare:

  1. a) copia unui document care atestă adresa din România, potrivit art.23 din Legea nr.115/2015, cu modificările și completările ulterioare, sau copia unui document emis de Inspectoratul General pentru Imigrări;
  2. b) un document care să le ateste indentitatea;
  3. c) 4 exemplare originale ale unei declarații pe proprie răspundere: (i) că nu sunt lipsiți de dreptul de a candida în statul membru de origine, în urma unei hotărâri judecătorești penale sau civile definitive și (ii) că nu dețin funcții în alt stat membru al Uniunii Europene, echivalent funcțiilor incompatibile în România cu statutul de ales local. 

Notă 

Candidații pot renunța la candidatură până la data rămânerii definitive a candidaturilor, cel mai târziu la 8 mai 2024, cererile de renunțare urmând a fii comunicate la biroul electoral de circumscripție la care a fost depus dosarul de candidatură.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite