Connect with us

Social

VIDEO Patru trucuri pentru a ne controla porția de mâncare

Publicat

în

Avem tendința uneori să punem alimente sănătoase  în farfurie, dar să nu fim atenți la porții. Asta înseamnă ca s-ar putea să nu dăm jos kilogramele pe care nu le mai dorim. Iată câteva trucuri sănătoase pe care am să vi le împărtășesc astăzi!

RETIM

Ce puteți face înainte de masă pentru a nu mai mânca atât de mult, mai ales seara când venim obosiți de la servici și suntem relaxați și am mânca ceva bun și…mult!

Există soluții întotdeauna!

AUTOLIV

O soluție ar fi să folosim tărâțele de psyllium. Ele se umflă în contact cu apa în stomacul nostru, formând un gel care se mai numește și „balonul gastric vegetal”, umflându-l, iar noi nu vom putea să mâncam foarte mult. Cu jumătate de oră cel puțin înainte de masă se pot lua aceste tărâțe de psyllium.

Dacă vrei să afli ce se întâmplă cu tărâțele de psyllium într-un pahar cu apă, urmărește video-ul de mai jos. 

Altă soluție ar fi să consumăm spirulină. Cu jumătate de oră înainte de masă, în funcție de cantitatea prescrisă de nutriționist sau de medicul specialist, se ia cu un pahar mare de apă. Așteptăm jumătate și foamea se va mai diminua, plus că spirulina are foarte multe proprietăți terapeutice.

O altă soluție ar fi polenul. Știm că polenul este bogat în foarte mulți nutrienți, în enzime, minerale, vitamine.

Dizolvăm o linguriță de polen cu un pic de lămâie și se bea cu un pahar cu apă. Așteptăm jumătate de oră. Nu vom dori să mâncăm foarte mult la masa care urmează.

O altă soluție ar fi să mâncăm jumătate de grapefruit. Cu jumătate de oră înainte de masă, ține-ți minte acest lucru!  Stimulează secrețiile bilei și atunci digestia va fi mult mai bună, mai ales dacă mâncăm proteine sau grăsimi.

Iată câteva soluții pe care le aveți la îndemână pentru a nu mai mânca atât de mult și pentru a vă controla porțiile de mâncare.

VIZIONARE PLĂCUTĂ! 

Vă sfătuiește cu drag, dr.Iren Alexoi

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Prognoză până în 15 aprilie. Cum va fi vremea în perioada următoare

Publicat

în

Foto Lugoj Story/Raimondo Mario-Rupp

Potrivit prognozei meteo emise de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), românii se pot aștepta la o vreme caldă în săptămânile ce urmează, cu temperaturi ușor peste medie pentru această perioadă a anului.

Începând cu săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024, media valorilor termice va fi în jurul celor specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Cu toate acestea, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sudice și sud-estice, în timp ce în restul țării va fi în general apropiat de normal.

Spre sfârșitul lunii, săptămâna 25.03.2024 – 01.04.2024, temperaturile medii vor fi chiar mai ridicate decât cele normale, cu un accent deosebit în regiunile vestice și nord-vestice ale țării. Cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de cele normale, cu un ușor deficit la munte și în nord-estul țării.

În perioada 01.04.2024 – 08.04.2024, temperaturile medii vor continua să fie peste medie în toate regiunile, în timp ce regimul pluviometric va rămâne apropiat de normal pentru această perioadă.

Pentru săptămâna 08.04.2024 – 15.04.2024, specialiștii prevăd că mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele specifice pentru această perioadă, iar cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normale în toate regiunile țării.

Astfel, românii sunt încurajați să se pregătească pentru o perioadă mai călduroasă decât de obicei, însă cu atenție la posibilele variații locale ale vremii și la schimbările bruște care pot apărea.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Modificări importante în procedura de susținere a examenului pentru permisul auto

Publicat

în

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului privind circulația pe drumurile publice, cu noutăți importante pentru șoferii din întreaga țară. Potrivit noilor prevederi, examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere poate fi susținut oriunde în țară, nu doar în localitatea de domiciliu.

Actul normativ, care modifică și completează Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, vine în sprijinul participanților la trafic, având în vedere nevoia de a reduce timpii de așteptare și de a eficientiza procesul de obținere a permisului de conducere.

Inițiativa urmărește eliminarea așteptărilor îndelungate între promovarea examenului teoretic și participarea la examenul practic, crescând în același timp responsabilitatea instructorilor auto în pregătirea viitorilor șoferi. De asemenea, legea oferă candidaților la obținerea permisului de conducere posibilitatea de a susține examenele teoretice și practice în orice localitate din țară.

Potrivit prevederilor legii, persoanele care doresc să participe la examenul teoretic trebuie să îndeplinească condițiile de vârstă și să demonstreze că au urmat cursuri de pregătire teoretică organizate de unități autorizate. În același timp, cei care doresc să susțină examenul practic trebuie să fie apte din punct de vedere medical, să demonstreze că au urmat cursuri practice autorizate și să fi fost declarați „admiși” la proba teoretică.

De asemenea, legea prevede că pregătirea teoretică și practică pentru obținerea permisului de conducere va fi organizată pe module și va fi recunoscută reciproc de către unitățile autorizate în domeniu.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Centralele de apartament vor fi interzise. Până când pot românii să le mai folosească

Publicat

în

Marți, Parlamentul European a adoptat Directiva privind schimbările climatice, care vizează eliminarea treptată a centralelor termice pe bază de combustibili fosili până în 2040. Această decizie interzice subvenționarea centralelor individuale pe bază de combustibili fosili începând din 2025 și încurajează adoptarea sistemelor de încălzire hibride.

Directiva, adoptată cu 370 de voturi pentru, 199 împotrivă și 46 abțineri, necesită acum aprobarea oficială a Consiliului pentru a deveni lege. Această măsură este parte a eforturilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din sectorul clădirilor.

„Statele membre trebuie să adopte măsuri pentru a decarboniza sistemele de încălzire și a elimina treptat combustibilii fosili din instalațiile de încălzire și răcire, obiectivul fiind eliminarea completă a centralelor termice pe bază de combustibili fosili până în 2040. Subvenționarea centralelor individuale pe bază de combustibili fosili va fi interzisă începând din 2025. Va fi în continuare posibil să se acorde stimulente financiare pentru sistemele de încălzire hibride, cum ar fi cele care combină o centrală pe combustibili fosili (centrala termică de apartament – n. red.) cu o instalație termică solară sau o pompă de căldură”, a informat Parlamentul European, arată ziarul Adevărul, citat de Ziare.com

Potrivit noilor reglementări, toate clădirile noi trebuie să aibă emisii zero începând din 2030, iar cele ocupate sau deținute de autoritățile publice trebuie să atingă acest obiectiv începând din 2028. Directiva impune și renovarea unui procent specific de clădiri cu performanțe energetice slabe până în 2030 și 2033, respectiv.

În ceea ce privește centralele termice de apartament, statele membre trebuie să ia măsuri pentru a decarboniza sistemele de încălzire și să elimine treptat combustibilii fosili din instalațiile de încălzire și răcire până în 2040. Această măsură vine ca parte a eforturilor de a reduce impactul clădirilor asupra mediului și de a încuraja utilizarea surselor de energie regenerabilă.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Temperaturile scad și mai mult de joi, sunt așteptate lapovița și ninsoarea. Ce se întâmplă în vestul țării

Publicat

în

Alina Șerban, reprezentant ANM, spune că se anticipează precipitații abundente și vânt puternic, cu ploi în mare parte din țară. De asemenea, în zonele montane, sunt așteptate lapovița și ninsoarea.

Începând de joi, temperaturile vor scădea semnificativ, inclusiv în București, unde se vor situa în jurul valorii de 8 grade Celsius.

„Ne regăsim sub influența unei depresiuni foarte bogate în umezeală, a cărei sisteme frontale ne afectează atât astăzi, cât și în zilele următoare, astfel încât vom avea nebulozitate și precipitații în mare parte din țară”, a declarat specialistului ANM, pentru Antena 3 CNN.

Zona de vest și sud-vest a țării poate fi mai puțin afectată, însă în restul teritoriului se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, la altitudini de peste 1.500 de metri.

„Astăzi ar fi important de sub subliniat faptul că vântul prezintă intensificări în jumătatea de est a teritoriului, de data aceasta cele mai mari valori rafale de 45-55-60 km/h astfel încât senzația de rece va fi amplificată”, a mai spus Alina Şerban, meteorolog ANM, pentru sursa citată.

RETIM

Citiţi mai departe

Cele mai citite