Connect with us

Divertisment

Pârtie de schi lângă Lugoj, într-un proiect de 65 de milioane de euro

Publicat

în

Încă de anul trecut se vorbește de construirea primei pârtii de schi din județul Timiș. Pârtia ar urma sa fie amplasată pe versantul nordic al vârfului Padeș din Munții Poiana Rusca și va avea o lungime de 4,6 km, pe teritoriul comunei timișene Nadrag și ar transforma localitatea într-o adevarată stațiune de iarnă, cu telescaun, spații de cazare, restaurante etc.  Primarul comunei Nădrag, Liviu Muntean s-a adresat Prefecturii Timiș și Consiliului Județean Timiș în vederea obținerii sprijinului necesar pentru realizarea acestui proiect.

,, Deocamdată am depus documentația la Prefectura Timiș și la Consiliul Județean, pentru ca proiectul să fie trecut pe interes județean. Investiția trebuie susținută cu fonduri europene, pentru că noi suntem o primărie mică și 65 de milioane de euro, cât necesită acest proiect, este peste puterile noastre financiare. Am consultat specialistul care ne ajută la întocmirea PUG cu care ne-am si deplasat pe teren, pe golul alpin din vârful Pades (1384 metri). E vorba de o suprafața de aproximativ 95 ha care se află în proprietatea comunei Nădrag. Ar trebui să mai luăm 40 hectare de la Direcția Silvică. Proiectul se compune din 4 etape și pârtia ar avea o lungime de 4,6 km și ar deveni una dintre cele mai lungi pârtii din țară. Situată pe partea nordică a golului alpin, pârtia va fi dotată cu telescaun, tunuri de zăpadă, bazin de colectare a apei pentru alimentarea cu apă a tunurilor și va avea toate cele necesare bunei funcționări”, a menționat Liviu Muntean.

 

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

“Untold de Lugoj”, primul festival dedicat exclusiv muzicii electronice din oraș

Publicat

în

Un prim festival dedicat muzicii electronice are loc în septembrie la Lugoj. Inspirându-se de la festivalurile de top precum Neversea sau Untold, câțiva pasionați ai muzicii electronice au decis să organizeze Electric Field, o variantă mult mai restrânsă a acestor evenimente, dar care să ofere iubitorilor de muzică electronică din Lugoj și nu numai două seri de distracție totală.

Cele două zile de petrecere sunt programate pentru 6 și 7 septembrie. Locația aleasă este terenul de sport al fostului Liceu Agricol de pe strada Timișorii, de la ieșirea din Lugoj spre Coșteiu. Pentru festivalieri vor fi amenajate locuri de campare, precum și tonete cu mâncare și băuturi. Astfel, nu va fi permisă intrarea în perimetrul festivalului cu mâncare sau băuturi din afara acestuia.

Intrarea la Electric Field costă 15 lei pe zi și se va face pe baza unei brățări. Aceasta poate fi cumpărată de la intrare sau de la barul “La Fițe” din Piața “I.C. Drăgan” până la festival.

Vineri, 6 septembrie, festivalul debutează la orele 18:00 cu DJ Silviu, Trava, Iceman, Luc!an, Beto și Sebastiann. Sâmbătă, 7 septembrie, platanele se învârt începând cu orele 16:00 de către DJ Silviu, Addytzu, Trava și Alex Pintilie.

Citiţi mai departe

Cultură

Lugojeanul Amos Midas, unul dintre cei mai excentrici designeri de modă, fashion show in orașul de pe Timiș

Publicat

în

Amos Midas, unul dintre cei mai excentrici designeri vestimentari din România, se pregătește de o prezentare de modă inedită chiar la Lugoj, orașul din care provine. Acesta a anunțat pe rețelele de socializare că va pune la cale „cea mai spectaculoasă prezentare de modă din Lugoj!”

Amos Midas este un designer vestimentar cunoscut mai ales pentru colaborările lui cu vedetele din showbiz. A îmbrăcat vedete precum Elena Gheorghe, Ellie White, Maria Pască și multe altele. Cunoscut pentru stilul ieșit din tipare, Amos Midas și-a început cariera după ce a terminat studiile Facultății de Arte și Design din Timișoara.

Spectacolul modelistic este programat pe data de 6 septembrie, începând cu orele 19, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din oraș. La finalul prezentării spectatorii vor putea urmări un recital la chitară semnat Adrian Sidoreanu.

Citiţi mai departe

Divertisment

Festival cu muzică bună și mâncare tradițională la Valea lui Liman

Publicat

în

Românii de pretutindeni sunt așteptați la o nouă ediție a festivalului “Nedeea Românilor”, de la Valea lui Liman, în 10 și 11 august. Organizatorii au pregătit două zile de sărbătoare, în binecunoscuta locație de la poalele Munților Poiana Ruscă.

“Sâmbătă pregătim o seară pentru tineret, cu o discotecă în aer liber, iar duminică, de la ora 11.00 avem pregătit un program folcloric cu mulți artiști din România, Serbia și Ungaria (foto afis)”, a declarat Costel Medelean, primarul comunei Tomești.

La festival vor participa și mai mulți comercianți și bucătari care vor avea standuri cu mâncare de unde puteți să serviți  mici, grătare, gulaș etc.

Organizatori sunt Primăria comunei Tomești și Consiliul Județean Timiș.

Citiţi mai departe

Cele mai citite