Connect with us

Administrație

Oua de paraziti in parul copiilor lugojeni! Triajul epidemiologic din scolile lugojene s-a terminat

Publicat

în

LiceSwineÎn fiecare an, grădinițele, școlile și liceele sunt verificate la sânge de către angajați ai Direcției de Sănătate Publică Timiș, pentru a se asigura buna funcționare din punct de vedere sanitar pentru elevii care își petrec jumătate de zi în unitățile de învățământ. În acest an, aproape 7000 de elevi au fost testați de către medicii cabinetelor școlare pentru diferite afecțiuni, teste ce au loc la fiecare început de an școlar, 134 de copii fiind depistați cu angină, aceștia fiind duși la medicul de familie pentru investigații și tratament.

Chiar dacă în raporturile DSP nu au fost înscrise aceste cazuri, la Lugoj s-au găsit ouă de paraziți, cum ar fi păduchii, în părul câtorva copii, ouăle fiind însă uscate, motiv pentru care în aceste cazuri nu s-au luat măsuri de tratament sau carantină până la înlăturarea lor. Totodată, medicii spun că toate școlile din Lugoj sunt apte din punct de vedere sanitar, având avizele la zi, în urma verificărilor făcute de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș înainte de debutul școlii.

Gammet 2000
Citiţi mai departe
1 Comment

1 Comment

 1. Andreea Petrea

  17 aprilie 2014 at 12:19

  Fetita mea a avut paduchii si am cautat un tratament natural, care sa nu ii afecteze parul si sa nu ii irite scalpul.

  Am gasit un gel natural impotriva paduchilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation.

  Sunt foarte multumita de produs, fetita mea a scapa complet de paduchi si ouale lor.
  Gelul impotriva paduchilor miroasa tara bine, a primavara,a natura,… nu se scurge sa intre in ochi(cum fac sampoanele) si deja vine cu un pieptam de paduchi in pachet.
  Eu il recomand si va pup

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii locali, covocați pentru transferul terenului de la MApN. Ce ofertă de nerefuzat are Primăria

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea i-a convocat pe consilierii locali, în 18 iulie, la o ședință extraordinară, pentru o nouă discuție privind situația transferului terenului ce aparține MApN, de pe str. Timișoarei.  Proiectul fost propus de nenumărate ori de primar și a fost respins, consilierii din opoziție nefiind de acord cu transferul.

Este vorba despre 8.250 mp, teren și clădiri, pentru care MApN cere la schimb 30 de apartamente la cheie. Până luna trecută, consilierii locali din opoziție au refuzat acest schimb, deoarece valoarea apartamentelor ar fi mult mai mare decât cea a imobilului pe care municipalitatea ar urma să-l primească.

La ultima ședință a Consiliului Local, de la sfârșitul lunii iunie, viceprimarul Cristian Galescu a anunțat că Primăria Lugoj a găsit o soluție pentru nemulțumirea consilierilor locali. Banii pentru construirea apartamentelor ar urma să fie alocați de Agenția Națională pentru Locuințe.

“Din punctul meu de vedere respingerea proiectului (n.r. la ultima ședință) a fost un lucru total nejustificat pentru că am încercat diverse soluții și de data aceasta chiar am găsit una favorabilă, dar din păcate un număr de consilieri locali au fost împotrivă și au considerat că nu trebuie să voteze acest punct. Soluția la care noi am ajuns, în urma consultărilor cu Ministerul Apărării Naționale, a fost ca dânșii să ne cedeze acel teren și clădirea de acolo, iar noi să le dăm un număr de 30 de apartamente, care nu vor fi făcute, cum era până acum, din bugetul local, ci cu bani de la Agenția Națională pentru Locuințe. Am discutat cu cei de la ANL, am găsit sprijin și înțelegere și ne-au spus că vor finanța pentru acel cartier un număr de 150 de locuințe.  Dintre acestea, primele 30 ar urma să fie acordate MApN-ului, conform protocolului. Astfel bugetul local ar fi degrevat de orice cheltuială și nu văd niciun motiv pentru care colegii consilieri să nu voteze acest proiect. Până acum, motivul a fost că este neavantajos pentru Lugoj. Acum Lugojul primește ceva de la Ministerul Apărării, în mod gratuit și cedează ceva care va fi făcut de către ANL, fără bani de la bugetul local”, a declarat viceprimarul Lugojului, la ultima ședință în care s-a discutat acest proiect.

Citiţi mai departe

Administrație

S-au încheiat lucrările la toboganul de la ștrand. Când ar putea fi dat în folosință

Publicat

în

Bazinul cu tobogane de la ștrandul din Lugoj rămâne închis cel puțin până la finalul lunii iulie. Reprezentanții Primăriei Lugoj a anunțat că în aceste zile că lucrările s-au încheiat și în prezent se află în probe.

„Pentru punerea în folosință a toboganului din incinta Ștrandului Municipal, precizăm că în această săptămână au fost finalizate probele la bazinul cu topogane, urmând ca săptămâna viitoare să se facă recepția și imediat darea lui în folosință”, au transmis reprezentanții Primăriei Lugoj, printr-un comunicat de presă.

 

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

Șapte familii din Lugoj au primit locuințe ANL. Încă trei apartamente sunt libere

Publicat

în

Primăria Lugoj a anunțat printr-un comunicat de presă că s-a făcut repartizarea locuințelor vacante de la blocul ANL de pe strada Caransebeșului scara 1.

Au fost libere șapte apartamente, dintre care șase cu o cameră și un apartament cu două camere. Acestea au fost repartizate în funcție de pozițiile ocupate pe lista de priorități aprobată de Consiliul Local Municipal Lugoj.

„În ordinea punctajului, persoanele de pe lista aprobată de Consiliul Local, au fost contactate și chemate la sediul primăriei unde au putut să aleagă unul dintre cele șapte apartamente libere. Dintre cele 10 persoane care au venit, doar patru au acceptat repartiția, astfel încat, trei apartamente sunt în continuare libere. În perioada următoare procedura se va repeta astfel încât să se repartizeze și celălalte apartamente”, se arată în comunicatul de presă.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite