Connect with us

Administrație

Oua de paraziti in parul copiilor lugojeni! Triajul epidemiologic din scolile lugojene s-a terminat

Publicat

în

LiceSwineÎn fiecare an, grădinițele, școlile și liceele sunt verificate la sânge de către angajați ai Direcției de Sănătate Publică Timiș, pentru a se asigura buna funcționare din punct de vedere sanitar pentru elevii care își petrec jumătate de zi în unitățile de învățământ. În acest an, aproape 7000 de elevi au fost testați de către medicii cabinetelor școlare pentru diferite afecțiuni, teste ce au loc la fiecare început de an școlar, 134 de copii fiind depistați cu angină, aceștia fiind duși la medicul de familie pentru investigații și tratament.

Chiar dacă în raporturile DSP nu au fost înscrise aceste cazuri, la Lugoj s-au găsit ouă de paraziți, cum ar fi păduchii, în părul câtorva copii, ouăle fiind însă uscate, motiv pentru care în aceste cazuri nu s-au luat măsuri de tratament sau carantină până la înlăturarea lor. Totodată, medicii spun că toate școlile din Lugoj sunt apte din punct de vedere sanitar, având avizele la zi, în urma verificărilor făcute de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș înainte de debutul școlii.

1 Comment

1 Comment

 1. Andreea Petrea

  17 aprilie 2014 at 12:19

  Fetita mea a avut paduchii si am cautat un tratament natural, care sa nu ii afecteze parul si sa nu ii irite scalpul.

  Am gasit un gel natural impotriva paduchilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation.

  Sunt foarte multumita de produs, fetita mea a scapa complet de paduchi si ouale lor.
  Gelul impotriva paduchilor miroasa tara bine, a primavara,a natura,… nu se scurge sa intre in ochi(cum fac sampoanele) si deja vine cu un pieptam de paduchi in pachet.
  Eu il recomand si va pup

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Demers important pentru reconstrucția stadionului. Consilierii locali discută proiectul

Publicat

în

Consilierii locali din Lugoj sunt chemați joi, în ședința Consiliului Local Lugoj, pentru mai multe proiecte care urmează să fie discutate. Unul dintre cele mai importante este cel legat de aprobarea alipirii, într-o singură parcelă în suprafaţă totală de 76.138 m.p. a unor imobile – terenuri aparţinând domeniului privat al municipiului Lugoj. Este vorba despre terenurile dintre fosta autogară și malul râului Timiș, unde în trecut a funcționat un teren de fotbal.

Alipirea terenului, într-o singură suprafață, se face pentru că Primăria Lugoj a depus un proiect la Compania Națională de Investiții(CNI) pentru finanțarea reconstrucției stadionului. După cum susține primarul Francisc Boldea, pe terenul de la fosta autogară este necesară construcția bazei de antrenament, obligatorie în proiectul depus de primărie.

“Acolo trebuie să avem o suprafață compactă. Proiectul pentru noul stadion conține și o bază de pregătire și de antrenament. Asta înseamnă un stadion cu 500 de locuri, cu teren de fotbal și de handbal, practic tot ce înseamnă o bază de antrenament. Noi suntem deja în lista de sinteză, prinși cu proiectul, la CNI, altfel nu ne cereau să facem aceste demersuri. Stadionul mare va avea 5.000 de locuri , cu tot ce înseamnă el: nocturnă, tribune noi, vestiare, tabelă nouă și așa mai departe”, spune Francisc Boldea.

Primarul Lugojului spune că se așteaptă ca, până la sfârșitul acestui an, proiectul să primească acceptul și finanțarea de la CNI, iar de anul viitor să înceapă lucrările.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj anunță că suspendă audiențele. Care este motivul invocat

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj anunță că suspendă alegerile pe perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

“Având în vedere organizarea alegerilor prezidențiale, Primăria Municipiului Lugoj anunţă suspendarea audienţelor în perioada 14.10.2019 – 22.11.2019”, au comunicat reprezentanții primăriei, printr-un comunicat de presă.

Primarul Francisc Boldea susține că reglementările legale legate de campania electorală l-au obligat să ia această decizie.

„Așa spune legea, că în perioada campaniilor electorale nu se țin audiențe. Le vom relua imediat după turul al doilea. Vor fi ținute mai departe de primar, viceprimar și secretarul general al primăriei”, a declarat Francisc Boldea.

Citiţi mai departe

Administrație

Interzis la spart străzi în Lugoj! Doar până la primăvară

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj anunţă că, începând cu data de 01.11.2019, nu se mai eliberează acordul pentru  executarea lucrărilor de branşamente şi racorduri subterane pe domeniul public cu carosabil asfaltat şi pavat solicitate de persoanele fizice şi juridice pe baza autorizaţiilor de construire.

„E o decizie pe care o dăm în fiecare an. Până în 15 martie nu se mai fac intervenții în carosabil, pentru că în această perioadă sunt foarte greu de reparat”, a spus Francisc Boldea. Cei care doresc informații suplimentare pot obţine de la Primăria Municipiului Lugoj, Biroul Tehnic,  Avize, Control Urban, camera 211, etaj II, telefon 0256/352240, zilnic intre orele 8.00 – 16.00. Fax 0256/350393, e-mail :contact@primarialugoj.ro.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite