Connect with us

Social

O familie cu șase copii are nevoie de ajutor

Publicat

în

Familia Popescu locuiește în comuna Victor Vlad Delamarina (jud. Timis) și are 6 copii. Pentru că nu au casa lor, de câțiva ani locuiesc în clădirea fostei farmacii din localitate. Primăria vrea însă să demoleze clădirea și le-a cerut să plece, oferindu-le un loc de casă în satul Herendesti, la 3 km de Lugoj. Tatăl copiilor lucrează ca și paznic la o firmă din comună, iar mama este femeie de serviciu. Trei dintre copiii familiei sunt premianți, doar cu note de 9 si 10.
 
Ca să poată să-și construiască o casă au luat un mic credit bancar, cu care inițial au ridicat două camere pe terenul primit de la primărie. Mai mulți constructori i-au ajutat la ridicarea locuinței la un pret mic și au acceptat sa primeasca banii în rate. Au mai primit sprijin să cumpere materiale de construcție pentru a mai face patru camere în plus, necesare având în vedere că au 6 copii.
 
Cei din familia Popescu sunt sprijiniți de către Asociația Speranța pentru România, care strânge bani și caută pentru ei persoane și firme care să-i ajute. “În urma apelului nostru, am găsit un sponsor din Timișoara, care le-a donat geamurile si ușile. O altă persoană, care vinde lemn pentru acoperiș, le oferă lemnul necesar și acceptă să fie plătit în rate. Cea mai mare nevoie acum este țigla pentru acoperiș care se ridică la un cost de aproximativ 1.500 de euro. Dacă vor reuși să acopere locuința, lucrurile vor merge mai ușor, iar ceea ce au făcut până acum nu se va degrada de la vânt, ploi, zăpadă și îngheț. Cei care doriți, puteți ajuta în mod direct și personal familia Popescu, cumpărand țigla necesară sau o cantitate mai mică și donând-o personal la fața locului familiei Popescu. De asemenea, puteți dona fonduri pentru cumpărarea țiglei necesare. Când vom strânge toată suma necesară, ne vom deplasa la familia Popescu, vom cumpăra țigla si vom filma întreaga acțiune, cât și un mesaj video de mulțumire din partea acestei familii”, arată Samuel Negoiescu, de la Asociația Speranța pentru România.

Meridian 22 S.A. Luhoj

De curând, cei din familia Popescu si-au pierdut vaca, aceasta fiind foarte bătrână. Acest eveniment neplăcut însemnat pierderea unei surse de hrană pentru copii și a unei surse de venit.

Cei care doresc să-i sprijine pe cei din familia Popescu o pot face direct, contactându-i la numărul de telefon 0724.613.792 sau prin asociația umanitară pe site-ul www.sperantapentruromania.ro
 

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

VIDEO: Cerere în căsătorie inedită la Lugoj! Mireasa a rămas fără aer

Publicat

în

Cerere în căsătorie inedită la Lugoj, în urma căreia viitoarea mireasă a rămas fără aer. Credea că merg la plimbare de aniversarea lor, însă nu mică i-a fost mirarea unei viitoare mirese când a văzut ce mesaje erau scrise pe lunetele mașinilor care o depășeau, în timp ce viitorii miri se plimbau pe strada Timișorii spre ieșirea din oraș.

Meridian 22 S.A. Luhoj

Bianca, ocupanta locului din dreapta în mașina condusă de Alin, viitorul ei soț, a rămas fără respirație când și-a dat seama ce se întâmplă. Pe mașinile din fața lor, care treceau pe lângă ei una câte una, tânăra a citit întrebarea “Vrei să fii soția mea?” Coloana s-a oprit mai apoi în parcarea restaurantului Santa Maria, acolo unde au loc o sumedenie de nunți în fiecare an la Lugoj.

Mireasa a spus “Da” propunerii venite din partea prietenului ei.

“A fost ceva wow, sincer nu mă așteptam la asta. Am rămas plăcut surprinsă și fără cuvinte. Efectiv nu știam ce se întâmplă”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Bianca, viitoarea mireasă.

Viitorul mire a plănuit surpriza cu meticulozitate, cu mai bine de trei luni înainte de momentul cererii.

“Am cerut-o la aniversarea de un an. Am scris pancartele cu trei luni în urmă. În ziua în care am cerut-o a primit de dimineață un ursuleț uriaș de pluș, ca să nu se mai aștepte la altceva. Cu o oră înainte m-am întâlnit cu prietenii noștri în parcare la benzinărie să pregătim mașinile. Am sunat-o și i-am zis că mergem să ne plimbăm de aniversare, pe la Buziaș sau pe undeva. Nu avea habar de ce o așteaptă”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Alin, viitorul mire al cuplului.

Nunta celor doi nu este încă programată, Bianca urmând să termine mai întâi facultatea, însă tinerii spun că greul a trecut și că au timp pentru a găsi data ideală în care să se căsătorească.

Citiţi mai departe

Social

VIDEO Ciocolata ajută dacă sunteţi la dietă. Câtă şi cum trebuie să o mâncaţi

Publicat

în

Ca să ne păstrăm greutatea ideală ciocolata trebuie să fie neagră, să aibă peste 70% cacao, unt de cacao care este ingredientul ce aduce cele mai multe beneficii sănătății noastre, să fie în cantitate mică, nu mai mult de 20 grame (2 bucățele de ciocolată).

Meridian 22 S.A. Luhoj

Beneficii:

  • scade pofta de mâncare dacă o mâncăm înainte cu 2 ore de masă (mai ales în prima parte a zilei)
  • recomand ciocolata neagră îndulcită cu ștevie
  • efect anti-îmbătrânire
  • ne ajută atunci când facem sport – o poți mânca în “sfertul de aur” pentru a nu mai face febră musculară
  • este un bun antidepresiv
  • Ciocolata este binevenită într-o dietă și ne dă o stare de bine.

Vă sfătuiește cu drag, Dr. Iren Alexoi

Citiţi mai departe

Social

VIDEO: O lugojeancă a evoluat la Vocea României de la Pro TV

Publicat

în

O lugojeancă a ajuns până la proba de audiții pe nevăzute de la Vocea României, cel mai popular show de televiziune dedicat talentelor în devenire din domeniul muzical. Aceasta a trecut prin mai multe proble până să ajungă în fața juriului pretențios.

Meridian 22 S.A. Luhoj

Tania Ionescu a avut mai întâi de trecut de preselecții, după care a ajuns la studioul din București, acolo unde, după câteva ore de așteptare, a urcat pe scenă. Din păcate, Tania nu a reușit să întoarcă niciunul dintre cele patru scaune ale juraților exigenți, deși melodia interpretată de lugojeancă a fost primită cu aplauze de public.

“Vocea României a reprezentat pentru mine o experiență extrem de plăcută, oameni frumoși, calzi și foarte organizați. Am trecut de prima preselecție care a avut loc la Timișoara, urmând cea de la București, unde juriul a fost extrem de pretențios la alegerea pieselor, iar mai apoi au urmat audițiile pe nevăzute.

După ore lungi de așteptare, a venit și rândul meu să urc pe scenă, unde am interpretat piesa “Back To Black” de la Amy Winehouse cât se poate de bine, dar probabil că abordarea ei nu a fost pe placul juriului. Feedback-ul publicului și al staff-ului a fost pe măsura așteptărilor mele. Per total a fost o experiență placută, cu multă emoție și sigur nu mă voi opri aici. Sunt un om ambițios, care știe ce vrea de la viață”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Tania Ionescu.

Tania este una dintre tinerele artiste ale Lugojului care s-a făcut remarcată mai întâi la balurile de boboci, după care a început să cânte la evenimente culturale și de divertisment din oraș, câștigând de-a lungul timpului nenumărate competiții muzicale.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: