Connect with us

Administrație

Ministrul Fondurilor Europene a fost la Lugoj! Vezi ce i-au cerut primarul Boldea si reprezentantii primariei

Publicat

în

primaria lugojO întâlnire la nivel înalt a avut loc săptămâna trecută la Lugoj. Este vorba despre prezența unor membri ai Guvernului în municipiul nostru, care au venit în oraș pentru a discuta cu reprezentanții primăriei despre bani europeni. Joi, 3 aprilie au fost prezenţi la sediul Primăriei Municipiului Lugoj Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică şi Sorin Grindeanu, deputat în Colegiul 2, Timişoara.

„Am mulţumit oaspeţilor pentru prezenţa în municipiul Lugoj şi interesul manifestat pentru dezvoltarea oraşului nostru. Am discutat despre problemele legate de obiectivele de investiţii din oraş şi în mod concret am solicitat sprijin financiar pentru finalizarea lucrărilor la Grădiniţa din cartierul Balta Lată şi pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiu.

În cursul zilei de sâmbătă, 5 aprilie, împreună cu angajaţi din Primăria Municipiului Lugoj am pregătit documentaţiile necesare care au fost transmise la ministere prin intermediul deputatului Sorin Grindeanu, căruia îi mulţumesc pe această cale. Pentru grădiniţă am solicitat 1,7 milioane lei, iar pentru reţeaua de apă şi canalizare suma de 18 milioane lei.” a declarat primarul Francisc Boldea.

6 Comments

6 Comments

 1. dezamagire

  11 aprilie 2014 at 13:01

  vai de mine ,ati cerut bani pentru finalizarea retelelor de apa si canalizare?pai domnule primar dv de cind v-ati apucat de aceste lucrari spuneati pe la TeN T V ca aveti bani pusi la o parte si ca nu e nicio problema ,inseamna ca vom astepta mult si bine pina o sa avem apa de calitate si presiune la robinete—dv ati cistigat alegerile prin promisiuni ca veti moderniza orasul ,dar pina acum nimic concret–multe incepute dar nu beneficiem mai de nimic–faceti ceva sa fie macar p[resiune la apa ca la et 3 si 4 nu poti face baie in mandatul dv,ne spalam la lighean

 2. lugojanul

  11 aprilie 2014 at 18:50

  la fel face si cu izolarea blocuriolr,tot promite dar nu face –minciuni ,dar vin alegerile si putem sa schimbam pe mincinosi

 3. boro

  12 aprilie 2014 at 00:01

  Câtă putere de manipulare are primarul. Se tot lăuda că are bani puşi deoparte pentru marile investiţii…un fâs. O întrebare am şi eu. În cele două mandate, câte fabrici noi s-au deschis în Lugoj ??. Doar prin crearea locurilor de muncă, poţi avea pretenţia să dezvolţi un oraş. Nu cu dale, poduri şi o piaţă…

 4. deju b

  12 aprilie 2014 at 12:20

  pai pe mandatele lui ceausescu nu tot la lighean ne-am spalat ?cite injuraturi primeste de la mine in fiecare seara cind fac baie–isi bat joc ,si stati sa vedeti de sarbatori cum opresc apa ,cum scad presiunea asa ca sa-si bata joc de oameni

 5. luci

  12 aprilie 2014 at 12:24

  @boro primarul are bani pusi deoparte pentru chermeze,nu amina niciunul din lipsa de bani—acuma incep tot felul de festivaluri si parangheli boldiste

 6. boro

  12 aprilie 2014 at 18:44

  Vreau să fac o mică corectură. Să nu primesc înjurături ( dacă nu le-am primit deja ), de la pupincuriştii „omului gospodar”. Primarul nu poate dechide de unul singur o fabrică, pentru a ajuta la creearea locurilor de muncă. Dar poate facilita acest aspect. Unde este Kauflandul promis, uzina Mercedes ??. Tinerii pleacă din oraş…Pentru că, în oraş, avem disponibile locuri de muncă doar pentru cei cu studii medii ( în proporţie de 70-80%).
  Decât o piaţă refăcută total, dalarea oraşului, un pod inutil, nu mai bine se căutau soluţii să găsim investitoti puternici. Aşa se modernizează un oraş. Prin nivelul de trai al cetăţenilor. Dar poate, de acest lucru, se ocupă însuşi „marele premier”, Victor Viorel Ponta…
  PSD-iştilor le convine să fim săraci. Să trăim din ajutoarele acordate de ei, iar votul să valoreze un litru de ulei, un kg de zahă, etc…Mă bucur că eu nu fac parte din acest sistem. Care nu va dispărea niciodată…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

FOTO – Imagini dezolante la Lugoj la câteva zile după înființarea noului serviciu de curățenie al primăriei

Publicat

în

La câteva zile după anunțul oficial că primăria a închis definitiv Salprestul și a deschis un serviciu propriu de curățenie a orașului, cu 20 de angajați, rețelele de socializare au fost inundate de imagini din Lugoj cu mormane de gunoaie. Fotografiile sunt din tot orașul, mai ales de pe malurile Timișului, dar și din cartiere.

În pozele realizate de către lugojeni se pot observa adevărate focare de infecție răspândite în tot orașul. Gunoaiele au fost nu de mult aruncate la voia întâmplării, lugojenii spunând că observă zi de zi cum unii dintre locuitorii orașului aruncă gunoiul unde nu ar trebui. Primăria promitea acum câteva zile că gunoaiele vor dispărea de pe suprafața orașului.

„Începând de astăzi am început să cumpărăm mături, lopeți, europubele. Activitatea se va desfășura de la 7 la 3 zilnic. De azi încolo tot se mătură, se va schimba radical pentru că nu plătim o activitate care nu poate fi controlată. Acum poate să fie controlată în fiecare zi”, a declarat pe 17 ianuarie primarul Francisc Boldea.

Situația este la fel și în cartiere, acolo unde gunoaiele nestrânse dau pe afară din pubele. Deocamdată administrația locală nu a anunțat modul în care va funcționa noul serviciu al primăriei, dacă acesta își va mai recupera sau nu clădirile și dacă va mai curăța vreodată Lugojul de deșeuri.

Citiţi mai departe

Administrație

Meridianul şi-a cumpărat primul autoturism nou în ultimii 10 ani. Societatea încă are maşini din 1979

Publicat

în

Meridian 22, societatea lugojeană de apă-canal, beneficiază de la începutul acestui an de o maşină nouă, o Dacia Dokker, cumpărată în rate, prin programul Rabla, care a costat 47 de mii de lei fără TVA. Este singura maşină nouă achiziţionată în ultimii 10 de ani de zile.

Cu o floare nu se face însă primăvara. Parcul auto al societăţii, care are peste 30 de maşini, cele mai multe fabricate între 1979 şi 1990, uzate „fizic şi moral”, după cum spune directorul societăţii.

“Merdianul are în parcul auto peste 30 de maşini, dintre care şase sunt pentru transport de călători, iar restul sunt vidanjele, motoexcavatoare, autospeciale, escavatoare mici. Autobuzele au fost achiziţionate în 2010, anul de fabricaţie fiind 1998-2000, acestea fiind ultimele cumpărate. În rest, vidanjele, tractoarele, autocamioanele au an de fabricaţie între 1979 şi 1990. Tot parcul e depăşit fizic şi moral. Tot le-am înlocuit piesele, dar astea le avem şi cu astea defilăm”, a precizat Florin Iovescu- director Meridian 22 Lugoj.

O altă maşină din parcul auto al societăţi, un Renault Clio, are nu mai puţin de 450 de mii de km şi încă este folosit. În ceea ce priveşte parcul auto, nevoile ar fi multe, posibilităţile materiale reduse.

“Am făcut o solicitare la primărie pentru o vidanjă nouă, dar costă 90 de mii de euro.  Vidanja ne-o trebuie neapărat, apoi mai avem nevoie de o autobasculantă, pentru că cea pe care o avem este ,la fel, veche şi depăşită. Am mai avea nevoie încă o autoutilitară cum este acest Dokker pentru forajele de la uzinele de apă. Ne-ar mai trebui un escavator, pentru că avem doar trei şi ţinând cont că zilnic în oraş sunt trei avarii, este o necesitate. Fără investiţii nu poţi să faci nimic”, a concluzionat Florin Iovescu.

Citiţi mai departe

Administrație

Coadă în prima zi de plată a impozitelor și taxelor locale la Lugoj. Ce reducere oferă primăria

Publicat

în

Lugojenii își pot achita, începând de astăzi, taxele și impozitele locale. La ora 8 dimineața, la casieriile Serviciului de Taxe și Impozite se formaseră deja cozi, zeci de persoane așteptând să-și achite obligațiile. Primarul Francisc Boldea spune că cei care plătesc până la sfârșitul lunii martie beneficiază și de reducere.

„Spre surprinderea noastră totală, astăzi, începând de la  șase dimineața s-a făcut coadă. Chiar și acum, la această oră, sunt mulți cetățeni care așteaptă să le vină rândul să plătească, semn că cetățenii de bun-simț, loiali orașului, care văd dezvoltarea continuă își aduc contribuția. Cei care își plătesc până în 31 martie taxele și impozitele locale, pe întreg anul au o reducere de 10%, fie că sunt persoane fizice sau juridice. Menționez că de câțiva ani nu am mărit taxele și impozitele locale, doar le-am actualizat așa cum spune legea, cu rata inflației.

Primăria Lugoj a rămas cu un excedent bugetar, din anii trecuți, de 75,5 milioane de lei, bani care se vor regăsi în proiectul de buget din acest an.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite