Connect with us

Social

Reţetă unui mic dejun – sursă de energie și bună-dispoziție

Publicat

în

Diminețile sunt grele pentru mai toată lumea.Te trezești și nu știi ce să faci mai întâi, să îi organizezi pe copii, să pregătești hainele, pachetele…agitație totală. În toată harababura asta uităm de cele mai multe ori de prima masă a zilei – micul dejun – sursă de energie a organismului pentru întreaga zi.

Cumva dacă o scoatem din schemă, cam toate mesele noastre devin un haos – ore neregulate, foame excesivă, mâncare pe fugă, mâncare proastă de la primul colț de stradă și seri cu mese extrem de îmbelșugate. Un fapt real și corect ca reacție a organismului care măcar spre seară își cere drepturile….

Ca sfaturi – să știți că nu se mănâncă imediat cum ne trezim – organismul are nevoie de aproximativ o oră să își pună la punct funcțiile, dar nici nu se sare peste el dacă nu avem timp.

Există soluţii

Eu vă propun cel mai simplu mic, sănătos și sățios mic dejun – pe care SIMPLU DE TOT îl putem lua și la lucru – CEREALE INTEGRALE ȘI PRODUS LACTAT.

Dar ATENȚIE! – acesta trebuie să întrunească CĂTEVA REGULI IMPORTANTE.

Cerealele neapărat în varianta integrală – hrișcă, ovăz, secară.

În rețetă am folosit fulgii de hrișcă pentru că sunt sățioși, au multe fibre, reglează glicemia și ne scapă de pofta de dulce.

Evităm fulgii expandați, cei cu adaoas de zahăr sau musli din comerț cu etichete apetisante. Nu recomand fulgii de porumb – au indice glicemic mare.

Semințe crude – chia, in, cânepă, amestec de semințe. Sfat – să nu depășim o linguriță per porție – au valoare calorică mare. Să fie crude neapărat și păstrate în pungi etanșe. În contact cu aerul râncezesc repede. Eu am folosit semințe de chia – conțin omega 3, fibre hidrosolulbile (care se umflă în stomacul nostru-ne săturăm mai repede).

Câteva nucifere – migdale, nuci sau caju. Secretul stă tot în cantitate: 4-5 migdale per porție, 2 jumătăți de nucă, 5-6 caju, etc… Neapărat să fie crude. Eu am folosit migdale pentru că au conținut mare de magneziu și calciu.

Scorțișoara – care conține antioxidanți și reglează glicemia. Sfat: să fie varianta bio. Opțional pentru a da gust și savoare.

Câteva fructe uscate sau deshidratate. Atenție! să nu fie confiate – afine, stafide, agrișe, aronia, goji.

URMÂND SFATURILE MELE FACEȚI UN AMESTEC PE CARE ÎL PUTEȚI ȚINE ÎNTR-O CUTIE SAU SE POATE PUNE ÎNTR-O PUNGĂ ETANȘĂ ȘI SE IA LA LUCRU.

Ca și mediu lichid poate fi folosit de la lapte de vacă, capră până în 1,5°% grăsime, iaurt, sana, kefir sau pentru vegetarieni există lapte vegetal – de ovăz, quinoa, nuci, soia, etc.. Atenție la lactate! Îl servim când ajungem. Amestecul este energizant mai ales dacă adăugăm si o linguriță de POLEN CRUD.

Rețeta:

  • 2 – 4 linguri de fulgi de hrișcaă
  • o linguriță de semințe chia
  • 4-5 migdale
  • o lingură mică de fructe uscate
  • o linguriță de polen crud
  • 200 ml produs lactat după dorință

Se amestecă într-un bol și se mănâncă cu poftă.

Sfat fulgii de hrișcă sunt tari ca și consistență așa că îi puteți lăsa la înmuiat de cu seara dacă vă plac mai moi.

Respectați pe cât puteți 3 mese principale la diferență minimă de 3-3,5 ore între ele dacă vreți să slăbiți frumos și sănătos!

Vă sfătuiește cu drag,

dr.Iren Alexoi

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Protest aprobat de primărie la Lugoj. Când are loc și pentru ce vor scanda participanții

Publicat

în

Primăria Lugoj a aprobat singura manifestație pentru care s-a cerut aviz din partea organizatorilor în oraș din 2019. Este vorba despre inițiativa unui lugojean care organizează un protest împotriva sălilor de jocuri de noroc din vecinătatea școlilor la Lugoj. În ultima perioadă, sălile de jocuri s-au înmulțit simțitor în orașul de pe Timiș. Cum era și de așteptat, multe dintre sălile noi sau vechi se află chiar lângă școli sau licee.

Inițiativa este a lugojeanului Ștefan Dãnut Szentpéteri, care a decis să înceapă o luptă cu sălile de jocuri prin organizarea unui miting de protest în centrul orașului. În documentul depus la Primăria Lugoj, Szentpéteri solicita aprobare pentru protest pe data de 14 decembrie, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. Protestul a fost aprobat pentru data cerută, între orele 14:00 și 16:00. 

Legea care prevede ca sălile de jocuri de noroc să fie amplasate la cel puțin 200 de metri de orice unitate școlară preuniversitară este deocamdată în parlament și nu a fost încă votată.

sursa foto: arhivă

Citiţi mai departe

Social

Photoshoot de Crăciun, ultima idee a fotografilor din Lugoj pentru sezonul de iarnă

Publicat

în

Fotografii lugojeni au venit cu o nouă idee pentru clienții lor în acest sezon rece. Chiar dacă iarna nu au prea mult de muncă datorită postului Crăciunului, în care nu se pot organiza nunți sau botezuri, fotografii din Lugoj au venit cu o idee prin care nu doar să își rotunjească veniturile în extrasezon, ci și să ofere familiilor cu copii mici amintiri de neuitat, pe model american.

În America, în fiecare an familiile cu copii fac celebrele “Christmas postcards”, în care se pozează alături de copii în haine tradiționale și mai apoi transformă fotografiile în cărți poștale sau tablouri pe care le trimit rudelor. În același stil și fotografii lugojeni îi invită pe doritori la un Christmas Photoshoot.

Mai exact, doritorii au la dispoziție un studio realizat chiar de către fotografi, decorat cu tematică de Crăciun. Aici, copiii sau chiar familii întregi se pot fotografia și păstra o amintire unică din perioada iernii. 

“Pachetul nostru cuprinde 50 de fotografii în format digital, o fotografie printată 20x30cm, cinci fotografii printate 10x15cm și un stick cu carcasă personalizată. În cadrul shooting-ului vrem să surprindem magia Crăciunului într-un decor de basm pentru cei mici și cei dragi lor, pentru ca aceștia să aibă amintiri de neuitat pentru când cresc mai mari și își aduc aminte cu drag de copilărie. În trei zile de când am început promovarea pe Facebook am primit deja 20 de cereri”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Silviu Boian, fotograf.

Prețurile pentru un pachet de acest pornesc de la 150 de lei, în funcție de cerințele clientului. Pentru programări, fotografii pot fi contactați pe Facebook direct pe paginile personale.

Citiţi mai departe

Social

Un lugojean deschide primul restaurant cu bucate tradiționale românești din complexul Iulius Town Timișoara

Publicat

în

Unul dintre lugojenii care a redefinit conceptul de catering la nivel local și regional deschide primul restaurant tradițional românesc din complexul Iulius Town, cea mai modernă și râvnită zonă de shopping, birouri și apartamente din Timișoara. Este vorba despre Octavian Batori, patron la Catering Octavian și la cea mai cunoscută firmă de pompe funebre din vestul țării.

Batori a cumpărat recent brandul Ana Lugojana, acesta urmând să fie și numele viitorului restaurant. Localul este la doar câteva zile înainte de deschidere, astfel că pofticiosii în ale bucătăriei românești se pregătesc deja să încerce preparatele. Meniul cuprinde și o secțiune specială dedicată Contelui Dracula.

“Vineri, 8 noiembrie, de la orele 19 deschidem restaurantul printr-un eveniment pe bază de invitație. De sâmbătă programul va fi normal. Vom avea mâncare tradițională din Banat pe brandul nostru, Ana Lugojana. Dorim să promovăm produsele tradiționale din zona noastră și din bucătăria austro-ungaro-sârbă, bucătăria bănățeană. Produsele sunt în stil bănățean, supă, sarme, crumpi cu carne. Toate produsele sunt fără sosuri prefabricate și fără produse de stil vegeta sau supco. Ce reiese din pământ, gustul alimentelor, alea vor predomina, aia va simți clientul în farfurie. 

Vrem să ținem linia asta de tradițional, pentru că și noi avem ce vinde, nu doar bucătăriile italiene sau mexicane, care te miri ce fac acolo, produse prefabricate de trei-patru luni făcute prin China. Noi facem produse simple și tradiționale din pământul nostru. Vrem ca brandul Ana Lugojana să promoveze în țară și în lume ideea de mâncare curată, proaspătă și gustoasă”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Octavian Batori.

Cei mai mari dintre pofticioși vor putea mânca pe săturate la restaurant, datorită unui meniu inedit de tipul all you can eat (mananci cât poți, tr.) disponibil la prânz.

“Vom avea un meniu all you can eat la orele prânzului cu mai multe feluri de ciorbă, mai multe feluri principale, desert și apă cu Ph 9,2 făcută de noi inclusă în preț. După prânz avem meniu a la carte cu scenă și muzică populară bănățeană seara. Vrem să promovăm astfel și muzica și dansul, dar și spiritul nostru prietenesc, un exemplu de spirit cosmopolit între toate națiile din zona noastră”, a mai precizat Batori. 

Restaurantul, amplasat în aripa de sud a mall-ului, lângă Starbucks și vis-a-vis de showroom-ul eMag, va fi deschis zilnic între orele 8:00 dimineața și 02:00 noaptea. Meniul cuprinzător al restaurantului conține zeci de preparate tradițioanle, de la aperitive ca salata de ciuperci, cârnați afumați, tobă, ceafă sau jumări, la ciorbe cum sunt cea de burtă, de văcuță sau teiței, la feluri principale delicioase precum ciolan cu fasole, pomana porcului, ardei umpluți sau teiței cu branză, precum și deserturi sau preparate vegetariene.

Citiţi mai departe

Cele mai citite