Connect with us

Sport

Luptător de la CSM, pe locul al treilea în Cecenia cu selecționata Europei

Publicat

în

Ivan Guidea, sportivul legitimat la secția de lupte libere a Clubului Sportiv Municipal Lugoj, a reușit o performanță de excepție săptămâna trecută. Acesta a fost selectat într-o reprezentativă a Europei cu care a participat la un turneu important ce a avut loc în Cecenia, unde pe lângă această  echipă, au mai luat parte formații precum Turcia, Belorusia, Kazakstan, Uzbekistan, Kirghistan, Rusia și formația gazdă. Selecționata Europei compusă din sportivi din țări precum Franța, Belgia, Polonia sau Macedonia  s-a clasat la final pe locul al treilea, fiind întrecută doar de Rusia și Cecenia. Ivan Guidea a fost titular în cadrul categoriei 61 kg. Emil Vanea, antrenorul lui Ivan la CSM Lugoj, a vorbit despre performanța de excepție a singurului sportiv legitimat la clubul de pe Timiș, care a participat la ultima ediție a Jocurilor Olimpice.

“Este o performanță importantă pentru noi în primul rând, pentru oraș, pentru că avem un sportiv care a reprezntat Clubul Sportiv Municipal Lugoj într-o selecționată europeană. Este o performanță foarte mare, mai ales după realizările pe care le-a avut în acest an, fiind clasat pe locul 8 la Campionatul Mondial”

Cu această peformanță, Ivan Guidea și-a încheiat activitatea competițională pe 2017 și în continuare se va pregăti pentru Campionatul European care va avea loc anul viitor.

Alina Damian

Gammet 2000
Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Consiliul Judeţean Timiş a alocat bani pentru CSM Lugoj. Mai puţini decât s-au cerut

Publicat

în

Consiliul Județean Timiș a alocat banii pentru sport, iar CSM Lugoj nu a fost omis. Suma pe care clubul lugojean o va primi este de 370.000 de lei, deși a cerut 405.000 lei. Totuși este cea mai mare sumă alocată celor 24 de proiecte aprobate pentru finanțare.

Banii au fost alocați pentru „Promovarea sportului de performanță” și reprzintă o gură de oxigen pentru clubul lugojean, după cum declară directorul Marius Maier. De banii de la CJT vor beneficia doar secțiile de lupte greco-romane și libere, și cele de gimnastică și box. Restul secțiilor se vor baza pe banii de la Consiliul Local și din sponsorizări.

„Această sumă se va folosi pentru secțiile de lupte greco-romane și libere, precum și pentru secțiile de gimnastică și box. Suma va fi cheltuită începând cu semnarea contractului. Noi preconizăm că până la finalul acestei săptămâni o să semnăm contractul pentru suma care va fi cheltuită până în luna decembrie. Este o sumă foarte importantă pentru clubul nostru, cu ajutorul căreia vom putea să funcționăm normal la aceste discipline sportive. Iar cu sumele alocate sportului de la Consiliul Local, să finanțăm voleiul, handbalul și fotbalul, adică disciplinele sportive care nu au beneficiat de finanțare în cadrul acestui proiect”, a declarat Mariu Maier pentru TEN TV

Tot la capitolul „Promovarea sportului de performanță” a fost aprobată și alocarea a 140.000 de lei pentru Clubul Moto Extrem din Lugoj. Anul acesta, Consiliul Județean Timiș a alocat pentru sport suma de 3.200.000 de lei, din care 2.310.000 de lei pentru „Promovarea sportului de performanță” și 280.000 de lei pentru „Sportul pentru toți”. Au mai rămas 610.000 de lei, care vor fi alocați la selecția din toamnă.

Sursa TENTV

Citiţi mai departe

Sport

Echipa de volei din Lugoj şi-a aflat adversara din Cupa Challenge

Publicat

în

volei-lugoj-echipaÎn urma tragerii la sorţi din Cupa Challenge, CSM Lugoj întâlneşte o echipă din Cehia. Lugojencele joacă pentru prima dată, în istorie, într-o competiţie de asemenea anvergură.

„După succesul istoric și calificarea în premieră în cupele europene intercluburi, fetele noastre și-au aflat adversara din Cupa Challenge. În urma tragerii la sorți care a avut loc, miercuri, în Luxemburg, CSM Lugoj va juca în optimile de finală împotriva celor de la Dukla Liberec, din Cehia. Meciul tur este prograat în perioada 3-5 decembrie, iar returul în 17-19 decembrie. Echipa noastră va evolua în primul joc pe propriul teren. Tot în Cupa Challenge, Știința Bacău va ca c Ponta Delgada (Portugalia). În Cupa CEV, CSM Târgoviște va juca în compania formației maghiare Nyiregyhaza, iar CSM București cu Valero Le Canet. CSM Volei Alba Blaj, campioana României, va juca direct în faza grupelor din Liga Campionilor”, au anunţat reprezentanţii clubului pe pagina oficială a echipei de volei.

programare-volei-lugoj

Citiţi mai departe

Sport

Se strâng bani pentru una dintre cele mai importante competiții sportive ale Lugojului

Publicat

în

Una dintre cele mai importante competiții sportive ale Lugojului are nevoie de sprijin financiar. Este vorba despre Cupa „Ana Lugojana” a persoanelor cu dizabilități, care în acest an are loc între 18 și 21 iulie. Ajunsă la ediția cu numărul 23, cupa va fi jucată la patru sporturi diferite, tenis de masă, atletism, șah și darts.

Evenimentele sportive vor avea loc la Sala Sporturilor „Lavinia Miloșovici” și la Stadionul Municipal Lugoj. Anul acesta competiția va reuni în jur de 90 de sportivi cu dizabilități, antrenori și însoțitori de la 10 cluburi din România şi 2 cluburi din Ungaria.

„Pentru a desfăsura în bune condiții și această competiție, avem nevoie de sprijin financiar pentru cheltuielile de cazare, masă, transport, premiere, echipament sportiv, arbitraj, organizare etc. Daca doriți să ne fiți partener în organizarea acestui eveniment important pentru Lugoj şi pentru persoanele cu dizabilităţi din România, avem nevoie de bani, produse și voluntari. Ajutorul dumneavoastră, oricât de mic, ne bucură și este de mare folos!” este apelul organizatorilor cupei.

Pentru relatii suplimentare, plata în numerar sau ridicare produse, puteți lua legătura organizatorii prin e-mail, la clubulmaraton93@gmail.com, mobil 0722.379665, persoană de contact Vărgatu Dorina.

Pentru a vira sume în contul Clubului Sportiv MARATON’93 Lugoj, contul IBAN este: RO42RNCB0252007378760001, deschis la B.C.R. sucursala Lugoj.

Citiţi mai departe

Cele mai citite