Connect with us

Educație

Lugojeanul Sergiu Novac este cel mai bun matematician din vestul României

Publicat

în

În perioada 23 – 25 martie 2018 a avut loc, la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, concursul interjudeţean de matematică „Traian Lalescu”, la care participă an de an cei mai buni cinci elevi la nivel de clasă din judeţele Arad, Caraş – Severin, Hunedoara şi Timiş, calificaţi în urma rezultatelor obţinute la etapa judeţeană a olimpiadei de matematică.

În organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, a Universităţii de Vest din Timişoara şi a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, Filiala Timiş, acest concurs, ajuns la cea de a XXXII-a ediţie, constituie o ultimă verificare înaintea etapei naţionale a olimpiadei de matematică, la care cei mai buni dintre concurenţi vor participa.

Sergiu Novac, elev al Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, s-a clasat pe locul întâi la clasa a X-a, la o mare diferenţă de punctaj faţă de următorii candidaţi. Rezultatul este cu atât mai valoros cu cât în dreptul numelui său figurează, în această ediţie, cel mai bun punctaj înregistrat în concurs la toate clasele. Suntem mândri de rezultatul obţinut de elevul nostru şi îi urăm succes la naţională şi în competiţiile viitoare!

Subiectele, baremele de rezolvare şi rezultatele obţinute la toate clasele pot fi accesate la adresa http://info.tm.edu.ro/lalescu/

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație

Doi elevi din Lugoj au obţinut locul al doilea pe ţară la un concurs de robotică

Publicat

în

Doi elevi din Lugoj, de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” au obţinut locul al doilea la concursul naţional de robotică “Made for Europe”, desfășurat în perioada 12-14 aprilie la Constanța.

Elevii Nicolas Novac  şi Ovidiu Simota sunt în clasa a X-a, la electronică și automatizări și sunt coordonați de profesorul Robert Boagiu. Concursul organizat de Ministerul Educației nu a fost deloc ușor, în competiție fiind înscrise nu mai puțin de 131 de proiecte, însă lugojenii au reușit să impresioneze juriul și să ocupe locul al doilea.

“A fost foarte greu, am muncit foarte mult în echipă. Îi mulțumim domnului director și domnului profesor coordonator pentru susținere . Eu am prezentat un robot controlat prin gesturi, iar colegul meu a prezentat un robot cu comandă vocală. Amândoi am muncit foarte mult pentru a realiza acești doi roboți”, a spus Nicolas Novac, unul dintre elevii premiaţi.

“Atuurile noastre au fost configurația roboților și prezentarea în sine a elevilor din clasa a X-a. Este o mândrie pentru colegiu faptul că au câștigat locul II? Cu siguranță este o mândrie pentru că este un concurs național și pe viitor sperăm să fie mai bine. Acești roboți sunt alcătuiți din două părți, partea fizică și partea de soft, adică programul, care a fost realizat în C++”, a declarat Robert Boagiu, profesor coordinator.

Conducerea Colegiului Tehnic Valeriu Braniște consideră că rezultatele obținute de elevi reprezintă o consecință a perseverenței în a implementa proiecte europene.

SURSA TENTV

Citiţi mai departe

Educație

Elevul de la Liceul „Vlaicu”, bătut de doi colegi, va primi 10.000 de lei daune morale de la agresori

Publicat

în

Cei doi elevi, care la începutul anului trecut au bătut cu bestialitate un coleg într-o sală de clasă de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj, au fost condamnaţi la o pedeapsă neprivativă de libertate şi plata unor daune morale şi materiale către victima lor, arată ziuadevest.ro

Judecătorii lugojeni au apreciat că celor doi bătăuși li se poate aplica o măsură educativă neprivativă de libertate, respectiv cea a asigurării zilnice pe o perioadă de șase luni. Conform legii, măsura educativă a supravegherii constă în controlarea şi îndrumarea minorului în cadrul programului său zilnic, pe o durată cuprinsă între două şi 6 luni, sub coordonarea serviciului de probaţiune, pentru a asigura participarea la cursuri şcolare sau de formare profesională şi prevenirea desfăşurării unor activităţi sau intrarea în legătură cu anumite persoane care ar putea afecta procesul de îndreptare a acestuia.

Pe durata executării măsurii educative, cei doi minori trebuie să respecte un program stabilit de serviciul de probațiune, care conține orarul și condițiile de desfășurare a activităților, precum și unele interdicții. Totodată, cei doi bătăuși trebuie să-i plătească victimei 10.000 de lei daune morale și 363 de lei daune materiale. Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel.

Citiţi mai departe

Educație

Bredicenii au învăţat în Polonia cum să fie mai sensibili la nevoile semenilor

Publicat

în

În perioada 9 – 15 aprilie 2018 a avut loc, în orașul polonez Pulawy, cea de a doua activitate de predare – învățare – formare din cadrul proiectului european Erasmus+ „School 21, Digitally and Socially Yours”, implementat de Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” Lugoj în parteneriat cu alte patru licee europene. Această întâlnire a avut ca temă serviciul comunitar în favoarea persoanelor cu dizabilități mintale.

Colegiul Național ”C. Brediceanu” a fost reprezentat la această întâlnire de elevii Bianca Bredicean, Roxana Borlovan, Evelina Frățilă și Maximilian Bogdan, care au fost însoțiți de profesoarele Daniela Popovici și Adriana Mariș. Împreună cu gazdele și cu ceilalți parteneri, ei au vizitat un centru de zi pentru adaptarea tinerilor cu sindromul Down, și respectiv o instituție pentru persoanele cu dizabilități mentale și au participat alături de aceștia la activitățile lor obișnuite: confecționarea de obiecte decorative, pictură, gătit, cântat, dans.

Activitățile desfășurate la școală s-au concentrat pe învățarea socială și emoțională. Împărțiți în grupuri internaționale, liceenii europeni s-au documentat și au realizat prezentări referitoare la dependențele care amenință societatea secolului XXI: telefonul mobil, alcoolul, tutunul, medicamentele și substanțele halucinogene, căutând soluții pentru diminuarea efectului acestora asupra tinerilor.

Bredicenii vor găzdui următoarea întâlnire

În cursul acestei întâlniri a avut loc și o deplasare la Varșovia, unde, după o scurtă incursiune istorică, culturală și științifică asupra orașului, elevii și profesorii au participat la repetițiile grupului de dansatori Mazowiacy. Acest grup integrează persoane cu sindromul Down sau alte dizabilități alături de elevi de liceu și tineri dansatori, care ating împreună performanțe remarcabile și constituie astfel un bun exemplu de terapie prin artă.

Spațiul virtual al proiectului, https://twinspace.etwinning.net/44282/ găzduiește toate materialele realizate și prezentate în timpul întâlnirilor, ca și activitățile desfășurate între întâlniri, în grupurile online. În aceste zile, elevii lucrează la prezentarea unor sinteze referitoare la persoanele cu nevoi materiale accentuate. Acestea vizează familii monoparentale, șomeri, persoane cu dizabilități, persoane în vârstă, persoane fără adăpost și modul în care acestea pot fi ajutate de societate.

Următoarea întâlnire a partenerilor de proiect va avea loc la Lugoj la începutul anului școlar viitor și se va axa pe serviciul comunitar și persoanele cu dizabilități fizice. Proiectul „School 21, Digitally and Socially Yours” este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, acţiunea-cheie 2: Cooperare pentru inovare şi schimb de bune practici, domeniul Parteneriate strategice pentru educaţie.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: