Connect with us

Lugoj

Lugoj – București cu trenul: CFR, întârzieri, stres, nervi

Publicat

în

dsc01752bDupă ce s-a făcut atâta vâlvă la televizor cu privatizarea CFR Marfă, se pare că nici CFR Călători nu se lasă mai prejos… de la a fi foarte jos! În aceste momente, unul dintre redactorii LUGOJEANUL.ro se află într-un tren pe ruta Timişoara – Bucureşti Nord. De ce, nu vă spunem încă, dar dacă ne vizitați zilnic veți afla în curând, însă nu aceasta este problema. Chiar dacă s-a vrut a fi o călătorie lungă și liniștită, după o săptămână plină de știri, se pare că problemele au început chiar înainte de începutul călătoriei.

Trenul ajunsese cu o întârziere de 15 minute în gara din Lugoj, venind de la Timișoara. Nu a mers mult, totuși, pentru că pe ruta Lugoj – Caransebeş s-a oprit pe câmp, preţ de câteva zeci de minute. Se pare că nu a fost vorba despre o defecţiune, ci despre un tren marfar care se afla în faţa trenului cu care ne deplasăm şi care a avut câteva probleme de ordin tehnic. Cu o întârziere de mai bine de o oră, ajungem şi la Caransebeş, iar până la destinație mai avem… ca să nu ne întindem, o spunem într-un cuvânt: mult.

La un moment dat s-a auzit printr-o bârfă care circula prin vagon că în câteva ore s-ar putea produce o grevă spontană, ceea ce ar însemna un dezastru național, dar și pentru pasagerii din acest tren în special. Toate trenurile din ţară se vor opri pentru câteva ore, ziceau oamenii. Să sperăm că nu se va întâmpla acest lucru, deoarece temperatura de afară este foarte ridicată şi riscul de a rămâne fără aer condiţionat este destul de mare. Și totuși, dacă s-ar da semnal de grevă și s-ar lua aerul, în tren ai putea să dormi, dar să te trezești sau să te trezești cu bagajele intacte, asta nu o să îți poată garanta nimeni.

Ajunşi la destinaţie, constatăm că trenul a avut 140 de minute întârziere. Condiţiile din tren au fost de salutat, în unele momente chiar îţi venea să iei o haină pe tine din pricina aerului condiţionat care a funcţionat continuu, cu mici întreruperi.

Citiţi mai departe
4 Comments

4 Comments

 1. Marieta

  29 iulie 2013 at 16:37

  O fi functionat aerul conditionat in anumite vagoane dar nu in toate. Vagonul 435 in care earm si eu a dat in clocot

  • Daniela

   29 iulie 2013 at 16:48

   Eu am fost in vagonul 3 si a mers foarte bine. Chiar mi-au inghetat picioarele si deabea asteptam sa ajung la destinatie ca sa nu ma transform intr-un cub de gheata.

 2. victor L

  30 iulie 2013 at 15:22

  Fetelor,
  cald, rece, dar pare mai sigur decit cu elicopterul personal 😛

  • Daniela

   30 iulie 2013 at 15:49

   Exact. 🙂 Era un domn langa mine care initial dorea sa ajunga cu autobuzul din Timisoara in Craiova. Cand s-a gandit la riscuri, a renuntat. 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Prima campanie din 2019 de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0 Timiș

Publicat

în

RETIM Ecologic Service SA împreună cu ADID Timiș anunță debutul unei noi campanii pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0, adică  în municipiul Lugoj, orașele Buziaș și Recaș, precum și comunele Balinț, Belinț, Bara, Bogda, Brestovăț, Boldur, Chevereșu Mare, Coșteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina.

Punctele de colectare din fiecare localitate, precum și intervalul orar, sunt menționate în tabelurile alăturate.

Cetățenii din aceste localități vor putea depune prin aport voluntar, în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare menționate, deșeurile voluminoase și periculoase.

Deșeurile voluminoase sunt: piese de mobilier, saltele, covoare, obiecte mari de folosință îndelungată altele decât deșeurile electrice și electrocasnice, etc. Deșeurile voluminoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.).

Deșeurile periculoase sunt: ambalaje de la produse de igienizare, baterii și acumulatori portabili, ambalaje de la vopseluri pe bază de ulei, ambalaje de spray-uri şi de la produse utilizate în amenajări interioare, etc.). Deșeurile nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.).

Nu se colectează deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere, etc.)!

Deșeurile voluminoase și periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul depunerii voluntare la punctul de colectare și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

RETIM Ecologic Service SA împreună cu ADID Timiș anunță debutul unei noi campanii pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0, adică  în municipiul Lugoj.

RETIM Ecologic Service SA împreună cu ADID Timiș anunță debutul unei noi campanii pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0, adică  în municipiul Lugoj.

Vezi în acest tabel programul de ridicare

Citiţi mai departe

Lugoj

O lugojeancă e dată dispărută. Cine a văzut-o e rugat să sune la 112

Publicat

în

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează verificări în vederea depistării unei femei, de 32 de ani, dispărută de pe raza municipiului Lugoj.

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizaţi despre dispariţia unei femei, de 32  de ani, din Lugoj. La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orelor 14:00,  BOBRIUC ANDREEA FLORENTINA  ar fi plecat voluntar de la domiciliul său situat pe strada Huniade , din  municipiul Lugoj,  judeţ Timiş, iar până în prezent nu s-a mai întors.

Semnalmente: 1,60 m înălțime, 55 kg, păr lung şaten, ochi albaștri, faţă ovală.  La data dispariției, femeia purta o geacă neagră,pulover roşu,pantaloni tip blugi şi încălţăminte sport.

Oricine poate oferi detalii cu privire la persoana dispărută este rugat sa apeleze Serviciul de Urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Primăria Lugojului vrea finanțări europene de peste 11,6 milioane de euro

Publicat

în

Viceprimarul Lugojului, Cristian Galescu a anunțat că, în acest an, Primăria vrea să obțină finanțări nerambursabile în valoare totală de 54.401.620 lei. Banii ar fi necesari pentru realizarea a patru proiecte

“Pe finalul anului 2018 Primaria Municipiului Lugoj a depus 4 noi proiecte pentru finantare din fonduri europene nerambursabile , speram ca anul 2019 să aducă aprobarea şi începerea implementării lor precum şi a următoarelor proiecte pe care le avem în vedere pentru a fi depuse pe parcursul acestui an”, a arătat Galescu.

Este vorba despre proiectul privind cumpărarea a nouă autobuze electrice, cu trei stații de încărcare lentă și nouă stații de încărcare rapidă, în valoare proiect 20.645.000 lei. Un alt proiect este pentru Centru Cultural Multifuncțional de la fosta cazarmă de pe strada Banatului. Valoare este de 23.205.672. Al treilea proiect privește realizarea Ghișeului Unic la Primăria Municipiului Lugoj și are o valoare de 3.999.951 lei. Ultimul proiect este pentru contruirea unei noi sali de sport la Colegiul Tehnic Valeriu Braniste, în valoare de 6.550.997 lei.

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: