Connect with us

Lugoj

Lugoj – București cu trenul: CFR, întârzieri, stres, nervi

Publicat

în

dsc01752bDupă ce s-a făcut atâta vâlvă la televizor cu privatizarea CFR Marfă, se pare că nici CFR Călători nu se lasă mai prejos… de la a fi foarte jos! În aceste momente, unul dintre redactorii LUGOJEANUL.ro se află într-un tren pe ruta Timişoara – Bucureşti Nord. De ce, nu vă spunem încă, dar dacă ne vizitați zilnic veți afla în curând, însă nu aceasta este problema. Chiar dacă s-a vrut a fi o călătorie lungă și liniștită, după o săptămână plină de știri, se pare că problemele au început chiar înainte de începutul călătoriei.

Lugojeanul - Anunturi online

Trenul ajunsese cu o întârziere de 15 minute în gara din Lugoj, venind de la Timișoara. Nu a mers mult, totuși, pentru că pe ruta Lugoj – Caransebeş s-a oprit pe câmp, preţ de câteva zeci de minute. Se pare că nu a fost vorba despre o defecţiune, ci despre un tren marfar care se afla în faţa trenului cu care ne deplasăm şi care a avut câteva probleme de ordin tehnic. Cu o întârziere de mai bine de o oră, ajungem şi la Caransebeş, iar până la destinație mai avem… ca să nu ne întindem, o spunem într-un cuvânt: mult.

La un moment dat s-a auzit printr-o bârfă care circula prin vagon că în câteva ore s-ar putea produce o grevă spontană, ceea ce ar însemna un dezastru național, dar și pentru pasagerii din acest tren în special. Toate trenurile din ţară se vor opri pentru câteva ore, ziceau oamenii. Să sperăm că nu se va întâmpla acest lucru, deoarece temperatura de afară este foarte ridicată şi riscul de a rămâne fără aer condiţionat este destul de mare. Și totuși, dacă s-ar da semnal de grevă și s-ar lua aerul, în tren ai putea să dormi, dar să te trezești sau să te trezești cu bagajele intacte, asta nu o să îți poată garanta nimeni.

Ajunşi la destinaţie, constatăm că trenul a avut 140 de minute întârziere. Condiţiile din tren au fost de salutat, în unele momente chiar îţi venea să iei o haină pe tine din pricina aerului condiţionat care a funcţionat continuu, cu mici întreruperi.

Citiţi mai departe
4 Comments

4 Comments

 1. Marieta

  29 iulie 2013 at 16:37

  O fi functionat aerul conditionat in anumite vagoane dar nu in toate. Vagonul 435 in care earm si eu a dat in clocot

  • Daniela

   29 iulie 2013 at 16:48

   Eu am fost in vagonul 3 si a mers foarte bine. Chiar mi-au inghetat picioarele si deabea asteptam sa ajung la destinatie ca sa nu ma transform intr-un cub de gheata.

 2. victor L

  30 iulie 2013 at 15:22

  Fetelor,
  cald, rece, dar pare mai sigur decit cu elicopterul personal 😛

  • Daniela

   30 iulie 2013 at 15:49

   Exact. 🙂 Era un domn langa mine care initial dorea sa ajunga cu autobuzul din Timisoara in Craiova. Cand s-a gandit la riscuri, a renuntat. 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

“Cupa Respect” merge la Arad. Opt echipe s-au luptat să o câştige

Publicat

în

“Cupa Respect” la minifotbal și-a desfășurat sâmbătă, cea de-a șasea ediție la baza sportivă din Cotu Mic. Evenimentul sportiv a reunit opt echipe. Acestea au fost împărțite în două grupe: Grupa Albastră și Grupa Roșie.

Lugojeanul - Anunturi online

După desfășurarea meciurilor din grupe, în finala mică Era Club Caransebeș a fost învinsă de Vulturii Bazoș cu 1-2, iar în finala mare Florconstruct Suceava a fost învinsă de Ortopedia Arad, după loviturile de departajare, formația din Arad fiind și câștigătoarea competiției.

După desfășurarea jocurilor, în sala mare de la Casa Armatei a avut loc festivitatea de premiere și socializarea. S-au acordat următoarele premii: old boys în activitate lui Dan Avram de la Era Club Caransebeș, în vârstă de 64 de ani, golgheterul competiției a fost Ovidiu Moraru de la Ortopedia Arad, cel mai tehnic jucător al ediției- Vasile Florea de la Suceava și cel mai bun portar- Vlad Hancescu, tot de la Florconstruct Suceava. Câștigătoarea reprizei a III-a a fost Barca Roman Sibiu.

Organizatoarea acestei competiții a fost echipa Amicii Veseli Lugoj, prin reprezentantul Constantin Goloșie.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Retim a stabilit programul după care ridică deşeurile din Lugoj

Publicat

în

Societatea de salubritate Retim începe să opereze de la 1 mai, în municipiul Lugoj, după ce, anul trecut, a câştigat licitaţia pentru ridicarea deşeurilor din Zona 0 a Deponeului Ghizela. Pe lângă Lugoj, în Zona 0 mai sunt incluse încă 23 de localităţi: Buziaş, Recaş, Balinţ, Bara, Belinţ, Bogda, Boldur, Brestovăţ, Chevereşu Mare, Coşteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Niţchidorf, Racoviţa, Sacoşu Turcesc, Secaş, Ştiuca,Topolovăţu Mare şi Victor Vlad Delamarina.

Lugojeanul - Anunturi online

Zilele trecute, Retim a stabilit programul colectării deşeurilor menajere şi reciclabile din Lugoj. Angajaţii companiei au lipist deja afişe la scările blocurilor sau în zonele populate din cartierele lugojene şi au transmis SMS-uri cu noul program.

Dacă nu aţi aflat programul Retim pentru Lugoj, îl găsiţi aici

Citiţi mai departe

Lugoj

Primarul Lugojului a cerut intervenţia prefectului şi a Gărzii de Mediu pentru a putea duce gunoiul la deponeu

Publicat

în

Primarul Lugojului, Francisc Boldea, a anunţat că situaţia legată de transportul gunoiului la deponeul de la Ghizela s-a deblocat. Boldea susţine că a fost necesară intervenţia prefectului Eva Andreaș şi a Gărzii de Mediu Timiş.

Lugojeanul - Anunturi online

“Am sunat astăzi, la prima oră, pe doamna prerfect. Ea este singura care m-a ajutat. Nici ADID-ul, nici Consiliul Judeţean. Doamna prefect şi cei de la Garda de Mediu. Cei de la Retim trebuie să înţeleagă un lucru, groapa este a judeţului. Ei doar o administrează şi nu pot interzice maşinilor cu gunoi din Lugoj să intre în deponeu. Astăzi, cu oamenii care îi mai avem, facem în aşa fel încât să ridicăm tot gunoiul rămas în oraş”, a declarat Francisc Boldea.

Primarul Lugojului îi avertizează pe cei de la Retim să rezolve toate problemele pe care le mai au la Lugoj. “Să nu facă cum au făcut la Arad. Ei trebuie să respecte obligaţiile contractuale. Au zece zile să-şi rezolve problemele, după care discutăm altfel. Mai ca la Arad!”, a spus  Boldea. Primarul cere  ADID-ului, asociaţia care supreaveghează activitatea de salubritate din Timiş, să urmărească atent ceea ce se va întâmpla la Lugoj, odată cu preluarea serviciului de salubritate de către Retim şi să intervină dacă nu se va respecta contractul.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: