Connect with us

Lugoj

Lugoj – București cu trenul: CFR, întârzieri, stres, nervi

Publicat

în

dsc01752bDupă ce s-a făcut atâta vâlvă la televizor cu privatizarea CFR Marfă, se pare că nici CFR Călători nu se lasă mai prejos… de la a fi foarte jos! În aceste momente, unul dintre redactorii LUGOJEANUL.ro se află într-un tren pe ruta Timişoara – Bucureşti Nord. De ce, nu vă spunem încă, dar dacă ne vizitați zilnic veți afla în curând, însă nu aceasta este problema. Chiar dacă s-a vrut a fi o călătorie lungă și liniștită, după o săptămână plină de știri, se pare că problemele au început chiar înainte de începutul călătoriei.

China Mega Shop Lugoj

Trenul ajunsese cu o întârziere de 15 minute în gara din Lugoj, venind de la Timișoara. Nu a mers mult, totuși, pentru că pe ruta Lugoj – Caransebeş s-a oprit pe câmp, preţ de câteva zeci de minute. Se pare că nu a fost vorba despre o defecţiune, ci despre un tren marfar care se afla în faţa trenului cu care ne deplasăm şi care a avut câteva probleme de ordin tehnic. Cu o întârziere de mai bine de o oră, ajungem şi la Caransebeş, iar până la destinație mai avem… ca să nu ne întindem, o spunem într-un cuvânt: mult.

La un moment dat s-a auzit printr-o bârfă care circula prin vagon că în câteva ore s-ar putea produce o grevă spontană, ceea ce ar însemna un dezastru național, dar și pentru pasagerii din acest tren în special. Toate trenurile din ţară se vor opri pentru câteva ore, ziceau oamenii. Să sperăm că nu se va întâmpla acest lucru, deoarece temperatura de afară este foarte ridicată şi riscul de a rămâne fără aer condiţionat este destul de mare. Și totuși, dacă s-ar da semnal de grevă și s-ar lua aerul, în tren ai putea să dormi, dar să te trezești sau să te trezești cu bagajele intacte, asta nu o să îți poată garanta nimeni.

Ajunşi la destinaţie, constatăm că trenul a avut 140 de minute întârziere. Condiţiile din tren au fost de salutat, în unele momente chiar îţi venea să iei o haină pe tine din pricina aerului condiţionat care a funcţionat continuu, cu mici întreruperi.

Citiţi mai departe
4 Comments

4 Comments

 1. Marieta

  29 iulie 2013 at 16:37

  O fi functionat aerul conditionat in anumite vagoane dar nu in toate. Vagonul 435 in care earm si eu a dat in clocot

  • Daniela

   29 iulie 2013 at 16:48

   Eu am fost in vagonul 3 si a mers foarte bine. Chiar mi-au inghetat picioarele si deabea asteptam sa ajung la destinatie ca sa nu ma transform intr-un cub de gheata.

 2. victor L

  30 iulie 2013 at 15:22

  Fetelor,
  cald, rece, dar pare mai sigur decit cu elicopterul personal 😛

  • Daniela

   30 iulie 2013 at 15:49

   Exact. 🙂 Era un domn langa mine care initial dorea sa ajunga cu autobuzul din Timisoara in Craiova. Cand s-a gandit la riscuri, a renuntat. 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

VIDEO Cum poți să-ți reglezi problemele cu somnul. Care sunt soluțiile

Publicat

în

Nu poți să dormi? Ai avut o zi grea? Medicul nutriționist Irene Alexoi îți face câteva recomandări.

China Mega Shop Lugoj

“De multe ori oboseala sau gândurile nu te lasă să dormi. Astăzi vin cu 3 leacuri foarte ușor de folosit și cu eficiență maximă.

1. Ceaiul de lavandă: pentru stări de anxietate și tensiune psihică.

1 linguriță la 250 ml de apă

2. Ceaiul de valeriană: sedativ, te calmează.

1 linguriță la 250 ml de apă

3. Tinctura de tei argintiu: 50 picaturi în 150 ml de apă.”, spune medicul nutriționist.

Citiţi mai departe

Lugoj

La Lugoj s-a deschis un mega magazin cu peste 10.000 de produse (P)

Publicat

în

Un magazin cu o ofertă bogată de peste 10.000 de produse pe rafturile sale și prețuri foarte s-a deschis de curând la Lugoj.

China Mega Shop Lugoj

La noul China Mega Shop vei găsi îmbrăcăminte și încălțăminte pentru bărbați și femei, haine pentru copii, articole de uz casnic, menaj, textile, jucării, covoare, trollere pentru vacanțe, articole pentru construcții, electrice, prosoape și pături, lenjerii de pat, poșete, curele, ghiozdane, articole pentru telefonia mobilă, scule, unelte și multe altele.

Magazinul și-a deschis oficial porțile vineri, 26 octombrie. Acesta este situat în Centrul Comercial Elis de pe strada Bucegi, acolo unde până acum a funcționat doar un supermarket Carrefour. Programul magazinului este de luni până vineri între orele 9 dimineața și 20 seara. Sâmbăta, programul este între 9 și 18, iar duminica între 10 și 16.

Citiţi mai departe

Lugoj

Primăria Lugoj cere o finanţare europeană de aproape patru milioane de lei ca să reducă birocraţia

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj a depus spre finanțare, în data de 24 septembrie, proiectul cu titlul „Consolidarea capacității administrative a Municipiului Lugoj prin dezvoltarea capacității de planificare strategică și prin simplificarea procedurilor administrative pentru reducerea birocrației destinate cetățenilor”.

China Mega Shop Lugoj

Valoarea totală a proiectului este de 3.999.351,65 lei, din care suma de 3.919.364,62 lei este finanțarea nerambursabilă, iar suma de 79.987,03 lei reprezintă  contribuția proprie a Municipiului Lugoj la proiect.

Obiectivul proiectului îl constituie consolidarea capacității administrative a Municipiului Lugoj prin dezvoltarea capacității de planificare strategică și prin simplificarea procedurilor administrative, corelată cu introducerea de metode electronice de gestionare și management a documentelor administrative, fapt ce va determina creșterea calității actului administrativ pe termen lung.

În cadrul proiectului se va elabora Strategia de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Lugoj pentru perioada 2021-2027, Strategia Smart City, se va implementa un sistem informatic integrat, se va dezvolta, proiecta, implementa, operaționaliza și testa sistemul informatic integrat – soluția de portal cu servicii digitale pentru cetățeni, managementul documentelor, care va oferi atât accesul publicului la informații și servicii on-line, dar va oferi totodată și un instrument modern de asistare a deciziei în cadrul instituției, se va realiza arhiva digitală.

Printre serviciile publice digitale ce vor putea fi oferite de către sistemul informatic sunt următoarele: înregistrare cereri, întocmire și eliberare certificate de urbanism, eliberare/prelungire autorizații de construire; Înregistrare mențiuni și modificări intervenite în statutul civil, domiciliul și reședința unei persoane, solicitări audiențe, programare audiențe și gestionare registre și rapoarte aferente audiențelor etc

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: