Connect with us

Actualitate

Locuitorii unui sat de lângă Lugoj au apelat disperați 112 în miez de noapte, din cauza indolenței autorităților

Publicat

în

Indolență de nedescris, de asta au dat dovada, spun locuitorii unui sat de lângă Lugoj, autoritățile locale. Oamenii au fost treziți, în miez de noapte, de o mașină care făcea un zgomot infernal pe străduțele comunei, din aceasta ieșind un fum alb înecăcios și urât mirositor.

Speriați, oamenii s-au trezit din somn cu casele pline de mirosul insuportabil, multă lume dormind cu geamurile deschise datorită căldurii de afară. De teamă, oamenii și-au mutat copiii dintr-o cameră în alta, după care au sunat la 112.

Localnicii din Costeiu au fost lămuriți de dispecerii poliției, care le-au spus acestora că, cel mai probabil, este vorba despre o mașină de la dezinsecție.

„Sunetul a fost infernal, parcă treceau avioane pe stradă. Am sărit direct în picioare de frică. Imaginați-vă să vă trezească un așa sunet și, când ieși pe geam, să vezi doar un fum alb și să miroase a benzină. Normal că m-am speriat, nu știam nimic, nu a anunțat nimeni nimic. E indolență gravă a primăriei, care nu a anunțat. Avem copii mici, dormim cu geamul deschis că e cald, nu este normal să se procedeze așa. Mașina nu avea inscripționat nimic, nu avea girofar galben să vedem că e de la firmă, nimic”, s-a plâns unul dintre localnici.

Cei din Costeiu se plâng de indolența autorităților, despre care spun că fac unele lucruri după cum le taie capul.

„Nu știu ce apeluri la 112, nu o murit nimeni la noi, nu or tras aringile. Eh, s-or speriat, nu știu de apeluri și nici nu vreau să știu. Or pus anunțuri la magazine că se întâmplă lucrul ăsta, s-au pus afișe, nu o fost peste noapte că așa am vrut noi. Azi avem la Țipari, Păru și Hezeriș – Valea Lungă. Tot la ora aia că ținem cont de albine. Nu o fost o acțiune neanunțată”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Petru Carebia, primar la Coșteiu.

Oamenii spun că s-au pus afișe doar la primărie și la căminul din Sâlha.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Incendiu devastator la o casă din Măguri, sat aparținător de Lugoj, înainte de sărbători

Publicat

în

Un incendiu devastator a cuprins o casă din satul Măguri, care aparține de Lugoj, sâmbătă după-masa. Pompierii au intervenit cu 4 autospeciale pentru a preveni extinderea focului, care în doar câteva minute a cuprins întregul acoperiș al unei case. Imobilul situat pe strada principală din oraș este nou construit. Pentru a interveni la înălțime, la fața locului a ajuns și o autospecială cu scară.

Deocamdată nu se știe încă de la ce a pornit incendiul. Pompierii vor stabili cauza exactă a producerii acestuia, precum și pagubele lăsate în urma focului. Vom reveni cu detalii.

Citiţi mai departe

Actualitate

FOTO Ei sunt lugojenii cu care România se mândrește: Laureații Galei Premiilor Lugojene, ediția 2019

Publicat

în

Lugojenii cu care România se mândrește au fost premiați, vineri seara, la Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu” din Lugoj. Evenimentul dedicat acestora, Gala Premiilor Lugojene, a strâns laolaltă sute de lugojeni care i-au felicitat pe laureați. Participanților le-au fost înmânate trofee și diplome pentru implicarea lor în diferitele domenii în care activează.

Iată care sunt laureații celei de-a noua ediții a Galei Premiilor Lugojene:

Medaliile speciale “Ștefan Highedy”: Titi Dumitrescu și Zoltan Gall;

Administrație: Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică – Daciana Vuia;

Social: FOA – Asociația “Fusion of Arts”;

Sport: Echipa de gimnastică masculină seniori a CSM Lugoj;

Educație: Sergiu Novac;

Cultură: Dan Haica;

Marele Premiu – Trofeul “Josif Constantin Drăgan”: PS. Alexandru Mesian;

În următoarea perioadă, până la Crăciun, Lugojeanul vă va prezenta fiecare laureat în parte, într-un exercițiu jurnalistic menit să dezvăluie cine sunt, cum gândesc și cum au ajuns la statutul pe care îl au astăzi lugojenii cu care România se mândrește.

La finalul evenimentului, momentul artistic așteptat de audiență a fost susținut de interpretul Florin Chilian. Gala Premiilor Lugojene este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Lugoj, Fundația Europeană Drăgan și Lugojeanul.

Citiţi mai departe

Actualitate

Controale drastice la Târgul de Crăciun, în piețele, magazinele, supermarketurile și restaurantele din Lugoj

Publicat

în

Venirea sărbătorilor înseamnă creșteri semnificative în industria comerțului și alimentației. Din acest motiv inspectorii OPC se pregătesc să lanseze o campanie de controale drastice la cei care vând diferite produse de consum, fie că o fac în magazine, piețe sau restaurante.

Până și Târgul de Crăciun din Lugoj, precum și supermarketurile și restaurantele din oraș vor fi verificate de către inspectorii de la Protecția Consumatorului. Aceștia vor verifica întâi de toate condițiile în care cei care vând anumite produse sau alimente le păstrează, condițiile de igienă, termenele de valabilitate și multe alte aspecte care țin de siguranța clienților.

Totodată, inspectorii vor verifica dacă supermarketurile care oferă reduceri de sărbători o fac în conformitate cu legea și dacă reducerile sunt într-adevăr reale sau doar menite să atragă și mai mult clienți. Vor fi verificate cu prioritate cărnurile de porc, pui sau vită, la mare căutare în această perioadă a anului. Nu doar la Lugoj vor avea loc controale amănunțite, ci și la magazinele și piețele din restul județului.

Citiţi mai departe

Cele mai citite