Connect with us

Politică

Ioan Ambruş nu mai este consilier local din partea PNL Lugoj

Publicat

în

FOTO banatulazi.ro

Ioan Ambrus nu mai este membru al Consiliului Local Lugoj. Decizia a fost comunicată vineri, 12 ianuarie, de către Biroul Politic Judeţean al PNL şi a fost semnată de preşedintele Nicolae Robu.

Meridian 22 S.A. Luhoj

“Am primit decizia astăzi, din parte Biroului Politic Judeţean şi ca atare mandatul de consilier local al domnului Ambruş încetează începând cu această dată, urmând ca locul său să fie luat de către următorul membru pe care PNL Lugoj l-a avut pe lista depusă pentru alegerile locale”, a declarat Claudiu Buciu, preşedintele PNL Lugoj.

În vara anului trecut, Ambruş a fost exclus din organizaţia lugojeană a partidului, însă a fost salvat de către Nicolae Robu, care a declarat că fostul preşedinte PNL şi-a cerut transferul în organizaţia de la Timişoara. Jurnaliştii i-au întrebat pe Nicolae Robu şi Ludovic Orban, prezent la Timişoara, dacă Ambruş poate să fie membru PNL Timişoara şi consilier local la Lugoj. Ludovic Orban a declarat că acest lucru nu este posibil, iar Nicolae Robu a promis că Ambruş va demisiona din Consiliul Local al Muncipiului Lugoj.

Locul lui Ambruş în Consiliul Local va fi luat de către Mariana Epure.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Ce decizie a luat primarul Lugojului, în privința plecării din PSD la partidul lui Victor Ponta

Publicat

în

FOTO pressalert.ro

Francisc Boldea susține că nu s-a întâlnit cu Victor Ponta în cele două zile în care acesta a fost în vestul țării, pentru a racola primari din PSD.  “Nu am fost la Timișoara. M-a sunat și mi-a spus că e în zonă, dar că nu mai are timp să ajungă și la Lugoj”, a declarat primarul.

Meridian 22 S.A. Luhoj

Boldea susține că nu a știut de declarația făcută de Ponta la Timișoara în legătură cu relația de prietenie dintre ei și că a aflat despre ea din presă.  “Nu știam, dar îi mulțumesc! Așa este, l-am ajutat în toate campaniile. Și el m-a ajutat pe mine cu autostrada. E adevărat că între noi e o relație frumoasă de prietenie”, a spus Francisc Boldea.

În privința înscrierii în PRO România, partidul înființat de Victor Ponta, primarul Lugojului a fost categoric. “Nu se pune problema să plec din PSD. Și Victor Ponta știe treaba asta. Am o anumită vârstă, iar prioritatea e să-mi duc mandatul până la capăt”, a declarat Boldea, pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Politică

Primăria Lugoj a anulat peste 50% din semnăturile campaniei #FărăPenali

Publicat

în

Primăria Lugoj a anulat peste 50% din semnăturile campaniei #FărăPenali. Potrivit unui comunicat de presă al USR Timiș, peste 50% din semnăturile pe care voluntarii USR le-au strâns la Lugoj, în campania “Fără Penali în Funcții Publice”, au fost anulate de către reprezentanții primăriei municipiului. Astfel, peste 1000 de semnături au fost desemnate ca fiind nule de către administrația lugojeană.

Meridian 22 S.A. Luhoj

“Consider că este un abuz ceea ce se întâmplă. Nu ne-au fost prezentate motivele pentru care s-au anulat semnăturile. Analizăm posibilitățile legale de acționare în instanță a celor care se fac responsabili. Așteptăm cu interes să vedem și ce se va întâmpla la Timișoara, acolo unde au fost strânse peste 26.000 de semnături. Eu mă așteptam să se întâmple așa ceva, este clar că penalilor din funcțiile publice le este teamă de inițiativa noastră”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Liviu Brândușoni, președintele USR Lugoj.

Lugojeanul.ro a stat de vorbă și cu primarul Boldea, de la care am încercat să primim explicații despre numărul mare de semnături anulate.

“Dosarul a venit la primărie și a fost repartizat la SCLEP, ei se ocupă. Nu are primarul nicio treabă cu asta, nici nu știu ce și cum. Nu am discutat cu secretarul despre semnături, cu nimeni. Dacă spun asta (cei de la USR, n.r.) spun minciuni, ca de obicei”, a precizat pentru Lugojeanul.ro Francisc Boldea, primarul din Lugoj.

USR spun că majoritatea primăriilor la care s-au anulat un număr mare de semnături sunt conduse de edili PSD. Și la Sânnicolau Mare și Ghiroda au fost anulate în jur de 50% din semnăturile strânse de voluntari.

Citiţi mai departe

Politică

Părăseşte Boldea PSD? Victor Ponta vorbeşte despre relaţia pe care o are cu primarul Lugojului

Publicat

în

Mai mulţi primari PSD din Timiş şi Caraş-Severin s-au întâlnit în ultimele două zile cu Victor Ponta, liderul partidului PRO România. Aceştia sunt apropiaţi ai fostului premier şi mulţi dintre ei ar putea să părăsească PSD pentru partidul lui Ponta. Reţeta urmată ar fi ca primarii să rămână în partidul de guvernământ până la următoarele alegeri, ca să nu-şi piardă mandatul, după care să candideze din partea PRO România.

Meridian 22 S.A. Luhoj

În acest context, Victor Ponta a dat exemplu relaţia cu primarul Lugojului. “Ştiţi foarte bine, eu pe primarul din Lugoj îl iubesc. M-a ajutat, mi-a făcut campanie în 2008, 2012, 2016. Îl consider un prieten de familie. Nu o să mă duc la Lugoj, să zic că primarul de la PSD e rău, dimpotrivă nici primarul de la Lugoj nu o să zică despre Ponta că e rău. Noi nu ne ducem să ne luptăm cu primarii din PSD. Ei sunt prietenii mei, m-au susţinut au făcut campanie pentru mine, cum să zic eu ceva de rău despre ei?”, a declarat Ponta, la Timişoara.

Francisc Boldea, în relaţii reci cu PSD

Lugojeanul a încercat să-l contacteze şi pe Francisc Boldea pentru un punct de vedere privind apropierea de Ponta şi o eventuală trecere la formaţiunea acestuia, pentru următoarele alegeri. Primarul nu a răspuns la telefon.

Francisc Boldea se află în relaţii destul de proaste cu organizaţia locală a PSD, mai ales după scandalul balurilor pentru care Curtea de Conturi i-a obligat să înapoieze banii Primăriei Lugoj. De o bună perioadă nu mai participă nici la şedinţele filialei lugojene, iar relaţia cu presedintele PSD Timiş şi al Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra este strict oficială, asumată doar prin obligaţiile de serviciu.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: