Connect with us

Social

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă Timiş este în „alertă roşie”, din cauza inundaţiilor

Publicat

în

Timişul a intrat în Cod Roşu, începând de la ora 14.30. Forţele de intervenţie de la ISU Arad au fost chemate în sprijin, pentru zonele afectate.

“În județul Timiș, ca urmare a avertizării cod roșu de inundaţii, începând cu ora 14:30 a fost dispusă măsura de creștere a capacității operaționale nivel IV, alertă roșie pentru Detașamentul de pompieri Lugoj și Stația de pompieri Făget. Analiza situației operative se face din teren, în zonele afectate, alaturi de mine fiind prezent președintele consiliului județean Timiș, conducerea ABA Banat, primarii din localitățile afectate și conducerea ISU Timiș. De asemenea, pentru creșterea capacității de intervenție, efective ale ISU Arad se deplasează în sprijinul colegilor din Timiș.​ Pentru protecția populației din zonele vizate de fenomenele prognozate, dispeceratul IGSU a transmis mesaje de avertizare, prin intermediul sistemului RO-Alert”, a anunţat prefectul judeţului, Eva Adreaş.

Pompierii au intervenit pentru înlăturarea efectelor produse de revărsarea apelor în 11 localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, aflate sub cod roșu de inundații, anunță IGSU.

Conform ISU Timiș, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată din localitatea Poeni.

Pe Drumul Comunal 100, pe raza localității Margina, traficul rutier a fost blocat temporar pentru autoturisme din cauza apei revărsate de pe versanți. Pe DJ 684B, în localitatea Pietroasa s-a intervenit pentru evacuarea apei acumulate pe carosabil; iar pe DJ 681, între Nădrag și Crivina s-a intervenit pe cc. 200 metri pentru evacuarea apei revărsate de pe versanți, traficul rutier fiind blocat.

Probleme au apărut și pe Drumul Județean 684B unde echipele ISU au intervenit pentru degajarea aluviunilor și a apei acumulate pe carosabil.

În acest moment, nivelul apei în amonte este în scădere și nu se mai înregistrează efecte negative.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

RETIM a premiat elevii care știu să colecteze selectiv

Publicat

în

În perioada 30 mai – 5 iunie 2019  RETIM și ADID TIMIȘ au desfășurat împreună concursul „Colectăm selectiv în familie”, concurs ale cărui premii se ridică la o valoare de peste 60.500 lei. Concursul face parte dintr-o campanie amplă RETIM care are ca scop să informeze populatia despre regulile de colectare selective și să plaseze județul Timiș în topul județelor din țară cu cele mai bune rezultate la atingerea țintelor de reciclare.

Peste 800 de elevi din 17 școli din zona 0 și zona 1 a județului Timiș s-au înscris în concurs și au trimis desenele care au fost expuse în Foaierul Consiliului Județean Timiș. Operele micilor artiști ilustrează reguli simple de colectare selectivă precum separarea deșeurilor reciclabile din plastic, hartie-carton și metal în sacul sau pubela galbenă și tasarea acestora, depozitarea exclusiv a ambalajelor de sticlă în clopotele stradale verzi și depozitarea separată a deșeurilor voluminoase și periculoase.

Câștigătorii au fost premiați în cadrul unei ceremonii care a a avut loc ieri, 13 iunie. 15 copii care au încheiat pe locul 1 au fost premiati cu trotinete electrice, alti 25 de pe locul al doilea au primit hoverboard-uri, iar cei 40 de pe locul al treilea au fost premiati cu biciclete. Premiile sunt in valoare de 60.500 de lei.

Lista cu elevii premiați este publicată pe website-ul RETIM în secțiunea știri, iar fotografiile lucrarilor castigatoare pot fi vizualizate pe pagina de Facebook RETIM:  https://bit.ly/2WJD6TD

 

 

 

 

 

Citiţi mai departe

Social

Imaginea zilei la Lugoj: N-au mai așteptat deschiderea ștrandului municipal

Publicat

în

Doi lugojeni n-au mai avut răbdare până vineri, când primăria a anunțat deschiderea ștrandului municipal pentru public. Toropiți de căldură, aceștia au sărit într-una dintre fântânile din centrul orașului, spre uimirea trecătorilor.

Cei doi nu s-au sfiit din a se bălăci în apa nicidecum plăcută ca aspect sau miros. Oamenii care traversau centrul și i-au văzut au început să râdă sau, din contră, să îi certe pe cei doi că s-au bălăcit într-o fântână publică.

Cei doi însă nu și-au întrerupt scăldatul doar pentru atât. Ștrandul municipal din Lugoj se deschide pentru public vineri, începând cu orele 10 dimineața. În primele patru zile de funcționare, intrarea este gratuită.

Citiţi mai departe

Social

S-a stabilit ziua de când se poate face baie în ștrandul din Lugoj. Intrare gratuită pentru primele patru zile

Publicat

în


Așteptarea a luat sfârșit pentru lugojenii care erau nerăbdători să facă baie în bazinele din ștrandul orașului. Amânată pentru ani la rândul, inaugurarea ștradnului va avea loc oficial vineri, 14 iunie.

Deschiderea de vineri nu se va face cu tăiere de panglică sau sobor de preoți. Doritorii pot intra în perimetrul ștrandului începând cu orele 10 dimineața, programul de funcționare fiind până la 18:00. Primele patru zile de bălăceală sunt gratuite, adică vineri, sâmbătă, duminică și luni.

“Avem 6 salvamari pe tură. Am decis să fie liber primele patru zile, inclusiv luni că e liber, fiind a doua zi de Rusalii. Începând cu lunea viitoare, intrarea la ștrand va costa 10 lei pentru adulți și respectiv 5 lei pentru copii. Începând de marți, nu vor exista taxe pentru șezlonguri, pentru colăcei, pentru nimic. Regula este primul venit, primul servit”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Francisc Boldea, primarul din Lugoj.

Primăria spune că, în funcție de reacția oamenilor, se va putea modifica și programul de funcționare al ștrandului. Cel din prezent este considerat de mulți ca fiind nepotrivit, de la 10 până la 18.

Citiţi mai departe

Cele mai citite