Connect with us

Actualitate

INCENDIAR… pe bune! Nu o să ghicești niciodată cu ce a stins acest lugojean coșul în flăcări al casei sale

Publicat

în

Vecinii unui lugojean din cartierul Țesători au rămas muți de uimire când au văzut cum a reușit acesta să își salveze casa din calea flăcărilor neiertătoare, care i-au cuprins coșul sobei care încălzea locuința. Omul, în vârstă de 76 de ani, pensionar și mare fan al băuturii, a lăsat laptele pe sobă, la încălzit, și a uitat de el pentru zeci de minute bune, până când lichidul a fiert și a dat pe afară din oală. Din acest motiv, plita s-a aprins și a cuprins și parte din coș, care a început să scoată fum și flăcări.a stins focul cu gogonele muraturi incendiar nu crezi socant extraordinar asa ceva lugojeanul 2013

Speriați, vecinii bătrânului au intrat peste acesta în casă, să vadă dacă nu a fost cuprins și el de flăcări. Când au deschis ușa, gata să sune la 112, au rămas înmărmuriți de uimire să constate că acesta stingea focul cu… murături. Bărbatul se folosea de un borcan aproape gol de gogonele, de 10 litri, în care rămăsese doar lichidul și câteva legume murate, din care arunca, cu un alt borcan mai mic, cu saramură pe foc, în încercarea de a-l stinge. Culmea, spun vecinii, acesta a și reușit, într-un final, să stingă incendiul, fără a mai fi nevoie ca aceștia să cheme pompierii.

Martorul ce ne-a povestit cele întâmplate, la începutul lunii februarie a acestui an, s-a declarat atât amuzat, dar și mândru că vecinul său, care până acum nu s-a remarcat cu nimic, a reușit minunea să stingă focul cu gogonele, fapt despre care niciun ziar nu a scris, dar care cu siguranță că o să rămână în mintea tuturor celor care îl cunosc pe „cel care a stins focul cu gogonele”.

3 Comments

3 Comments

 1. lugojean

  17 aprilie 2013 at 18:59

  incredibil? nu e incredibil, dar amuzant sigur:)

 2. Greu de crezut!

  17 aprilie 2013 at 19:01

  mi-e tare greu sa cred ca e adevarat, dar daca e, atunci nenea a baut prea multe, prea repede, si a confunrat bidonul cu apa cu ala de muraturi. greu de crezut! dar in romania, ste posibil.

  • Lugojeanul

   17 aprilie 2013 at 19:08

   Bună ziua,

   Din câte știm noi, sursa este de încredere, nu credem că ar avea de ce să mintă în legătură cu un asemenea eveniment cel puțin… amuzant 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Controale drastice la Târgul de Crăciun, în piețele, magazinele, supermarketurile și restaurantele din Lugoj

Publicat

în

Venirea sărbătorilor înseamnă creșteri semnificative în industria comerțului și alimentației. Din acest motiv inspectorii OPC se pregătesc să lanseze o campanie de controale drastice la cei care vând diferite produse de consum, fie că o fac în magazine, piețe sau restaurante.

Până și Târgul de Crăciun din Lugoj, precum și supermarketurile și restaurantele din oraș vor fi verificate de către inspectorii de la Protecția Consumatorului. Aceștia vor verifica întâi de toate condițiile în care cei care vând anumite produse sau alimente le păstrează, condițiile de igienă, termenele de valabilitate și multe alte aspecte care țin de siguranța clienților.

Totodată, inspectorii vor verifica dacă supermarketurile care oferă reduceri de sărbători o fac în conformitate cu legea și dacă reducerile sunt într-adevăr reale sau doar menite să atragă și mai mult clienți. Vor fi verificate cu prioritate cărnurile de porc, pui sau vită, la mare căutare în această perioadă a anului. Nu doar la Lugoj vor avea loc controale amănunțite, ci și la magazinele și piețele din restul județului.

Citiţi mai departe

Actualitate

Jumătate din incendiile din luna noiembrie din Timiș au fost cauzate de improvizații electrice

Publicat

în

Număr de intervenții record al pompierilor de la ISU Timiș în luna noiembrie a anului curent. Salvatorii au participat la peste 1500 de intervenții în doar 30 de zile, adică peste 50 pe zi, potrivit publicației Tion. Pompierii au avut de-a face nu doar cu incendii, ci și cu intervenții pentru comunitate, de salvare sau de degajare a unor persoane rămase blocate în autoturisme sau locuințe.

Potrivit sursei citate, în luna noiembrie pompierii și paramedicii timișeni au fost implicați în 1552 de misiuni specifice, cu o medie de 51.73 pe zi. Dintre acestea, 330 au fost de competența pompierilor militari, cu o medie de 11 intervenții pe zi. Cele mai multe dintre situațiile cu care s-au confruntat salvatorii au fost acțiunile de protecție a comunităților, 92 la număr, urmate de incendii, incendii de vegetație uscată, asanarea munițiilor neexplodate, salvarea de animale și alte misiuni specifice.

“Pe timpul intervențiilor pompierilor timișeni au fost salvate 125 de persoane, 4 animale și bunuri în valoare de aproximativ 9359000 lei”, transmit reprezentanții ISU Banat citați de Tion.

Paramedicii de pe autospecialele SMURD au intervenit de 1222 de ori în noiembrie. Doar 982 din cele 1216 persoane la care s-a intervenit au și acceptat într-un final transportul la o unitate medicală. Totodată, aproape jumătate dintre incendiile la care au fost chemați pompierii au avut ca și cauză instalații electrice defecte sau improvizații. Salvatorii fac apel la timișeni să exploateze corect instalațiile electrice și să evite improvizațiile.

sursa foto: arhiva Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojeni cu care România se mândrește: Gala Premiilor Lugojene – Premiile „Josif Constantin Drăgan”, la ediția a IX-a

Publicat

în


Fundația Europeană Drăgan și Primăria Lugoj, împreună cu publicația Lugojeanul organizează cea de-a IX-a ediție a manifestării Gala Premiilor Lugojene – Premiile “Josif Constantin Drăgan. Evenimentul va avea loc vineri, 13 decembrie, începând cu ora 18:00, la Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu” din Lugoj.

La fel ca în fiecare an, vor fi premiați lugojenii care au excelat în domeniile lor de activitate. Se vor acorda premii în Educație, Cultură, Social, Administrație, Economie, Sport și Marele Premiu “Josif Constantin Drăgan”.

“Gala Premiilor Lugojene – Premiile Josif Constantin Drăgan a devenit o manifestare de tradiție pentru municipiul Lugoj, în care dorim să evidențiem elitele orașului, care duc Lugojul înainte. Un oraș fără elite nu poate exista, nu poate progresa. Sunt oameni de valoare, pe care nu-i găsim nici în piața publică, nici în Parlamentul României. Sunt oameni care studiază, cercetează și se pregătesc neîncetat în domeniul în care activează. Am găsit mai multe domenii în care să acordăm premii în cadrul acestei gale și asta este un lucru bun. Suntem la a noua ediție, pe care o realizăm împreună cu partenerul nostru tradițional, Fundația Europeană Drăgan și cu publicația Lugojeanul. Suntem convinși că și în acest an vom avea o sărbătoare, pentru că avem oameni de valoare care merită să fie apreciați”, a declarat Francisc Constantin Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Gala Premiilor Lugojene se organizează în fiecare an, începând din 2008, cu excepția perioadei 2013-2016, la inițiativa Fundației Europene Drăgan din Lugoj. De-a lungul anilor au fost premiați lugojeni care au contribuit decisiv la dezvoltarea orașului și a imaginii comunității lugojene. Printre aceștia, putem să-i amintim pe: astronomul Cristian Maier, teologul Vasile Muntean, istoricul Victor Neumman, cercetătoarea Virginia Faur, mezzosoprana Aura Twarowska și sopranele Camelia Voin și Mirela Zafiri, scriitorul Gheorghe Schwartz etc.

Fiecare ediție se încheie cu un moment artistic deosebit. În edițiile anterioare au ajuns la Lugoj Maia Morgenstern, Johnny Răducanu și Ion Caramitru, Horațiu Mălăele, Nicu Alifantis, Marius Mihalache, Stela Popescu și Alexandru Arșinel etc. Și în acest an, Gala Premiilor Lugojene va găzdui un moment artistic de excepție. Este vorba despre concertul cunoscutului cântăreț Florin Chilian, care vine pentru prima dată la Lugoj.

Citiţi mai departe

Cele mai citite