Connect with us

Politică

Încă un consilier independent din Lugoj se înscrie într-un partid

Publicat

în

Din cei trei independenţi, Mihai Anghel, Liviu Brînduşoni şi Marius Martinescu, doar ultimul a mai rămas neafiliat

Consilierul Liviu Brînduşoni este cel de-al doilea ales local care renunţă, în acest mandat la statutul de independent, după Mihai Anghel care a trecut la PNL. Brînduşoni a devenit membru USR, sâmbătă, 20 ianuarie, ocazie cu care s-a constituit şi filiala lugojeană a acestui partid.

Acesta devine și primul reprezentant al USR într-un Consiliu Local, altul decât cel al Primăriei Municipiului București.

“Cu o experiență de douăzeci ani în presa locală din Lugoj și o foarte bună cunoaștere și înțelegere a problemelor și realităților locale, noul nostru coleg Liviu Brîndușoni a câștigat, la alegerile locale din 2016, primul său mandat de consilier local independent, într-un context politic local dificil, în care Primăria Lugoj și Consiliul Local sunt controlate de PSD. În cei aproape doi ani de mandat de consilier local independent, Liviu Brîndușoni s-a remarcat prin activitatea sa în Consiliul Local al Municipiului Lugoj ca fiind o voce critică articulată și pertinentă la adresa frecventelor derapaje ale actualilor reprezentanți ai majorității politice din C.L. Lugoj și ale primarului PSD Francisc Boldea”, arată USR, printr-un comunicat de presă.

Liviu Brîndusoni – născut la Lugoj acum 45 de ani, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Europene Drăgan, cu master în administraţie publică locală, redactor radio televiziune din 1994 – 2011, în prezent lucrează în presa scrisă, pentru publicaţia Lugoj Online.

“Nu am cochetat niciodată cu ideea de a mă înscrie în vreun partid politic, chiar dacă am avut astfel de oferte, deoarece şi eu, că mulţi cetăţeni de altfel, sunt dezamăgit de clasa politică care a condus România în ultimii 28 de ani. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care am decis să candidez că independent la alegerile locale din 2016. După doi ani de la acel moment am decis să mă înscriu în USR, în primul rând fiindcă mă identific cu multe obiective politice ale acestui partid, între care se număra transparenta administraţiei publice şi eliminarea risipei banului public, reaşezarea ierarhiilor în spiritul competenţei, coeziunii sociale şi civismului, o dezvoltare socio-economica durabilă ce respectă protecţia mediului, stimularea participării cetăţenilor la viaţa publică prin responsabilizare civică, susţinerea liberei iniţiative şi antreprenoriatului, optimizarea interacţiunii cu persoanele fizice şi juridice, dar şi fiindcă USR este un partid nou, format din oameni normali, profesionişti în domeniile în care îşi desfăşoară activitatea. Am ales să fac acest pas deoarece mi-am dat seama că nu e suficient să te implici de unul singur, mai ales când te lupţi cu politicieni a căror activitate nu se rezumă la a fi cinstiţi şi în slujba cetăţeanului, ci doar la furtişaguri şi contracte atribuite clientelei. Pentru a reuşi să împingi lucrurile înainte şi pentru a putea face mult mai mult pentru cetăţenii dezamăgiţi de aceşti politicieni care le decid destinele în prezent, e nevoie să activezi într-o echipă! Sunt convins că alături de colegii mei şi de toţi cei care vor veni alături de noi vom reuşi să demostram că suntem capabili să facem politica în mod onest şi în spre binele cetăţenilor”, arată Brânduşoni.

 

 

Gammet 2000
Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

PNL cere anchetă în cazul toboganelor de la ștrand care au funcționat fără ca recepția să fie făcută

Publicat

în

Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj, susține că funcționarea toboganelor de la ștrand fără ca lucrarea să fie recepționată și fără avizele necesare a fost periculoasă și ilegală, fapt pentru care va sesiza autoritățile.

“Am solicitat Primăriei Municipiului Lugoj eliberarea de copii după toate documentele care au stat la baza procedurii de achiziție publică a lucrărilor de la toboganele de la ștrand. Consider că gestul administrației PSD de a permite copiilor să folosească toboganele fără ca lucrările să fie finalizate, este unul de natură penală, fapt pentru care vom sesiza organele abilitate. Trebuie să ne apărăm împotriva acestor diletanți inconștienți care pun în pericol viața copiilor noștri. De dragul voturilor acești iresponsabili (Boldea și Galescu) au permis supunerea copiilor la riscuri impredictibile. Copiii nu se pot apăra, însă noi avem obligația de a reacționa, pentru a nu mai fi martorii unor tragedii”, arată Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj.

Primăria Lugoj a închis toboganele în urmă cu o săptămână, după ce acestea au fost date în funcțiune la sfârșitul lunii iulie. Întrebat de ce sunt închise și nu mai pot fi folosite, primarul Francisc Boldea a declarat pentru Lugojeanul.ro, că a fost doar o probă și urmează să fie redeschise în momentul în care se face recepția lucrării.

Citiţi mai departe

Politică

Fotografiile care fac mai mult decât o mie de cuvinte. Ce au Boldea și Dobra de împărțit

Publicat

în

Francisc Boldea și Călin Dobra s-au întâlnit la Ruga Lugojului pentru prima dată, într-un cadru oficial, după conflictul din PSD Lugoj. Fotografiile surprinse fac mai mult decât o mie de cuvinte.

Vă reamintim(aici gasiti articolele), filiala PSD Lugoj este scindată de conflictul dintre primarul Francisc Boldea și viceprimarul Cristian Galescu. În urmă cu mai multe săptămâni, Francisc Boldea a cerut filialei PSD, pe care o conduce, să nominalizeze un alt consilier care să-i ia locul lui Cristian Galescu, în funcția de viceprimar.

Demersul s-a soldat cu un eșec, colegii săi de partid refuzând propunerea. Galescu este protejatul lugojeanului Călin Dobra, președinte al PSD Timiș. Situația cu viceprimarul nu a făcut decât să readucă în prim plan tensiunile dintre Dobra și Boldea.

Fotografiile surprinse la Ruga Lugojeană vorbesc singure și arată că apele din PSD sunt în continuare destul de agitate. Pe tot parcursul întâlnirii, primarul Lugojului pare că are să-i reproșeze ceva lui Călin Dobra.

Citiţi mai departe

Politică

Prima femeie candidat la președinția României vine la Lugoj în weekend

Publicat

în

Prima femeie candidat la președinția României vine la Lugoj în acest weekend. Sâmbătă, 10 august, respectiv duminică, 11 august, candidatul Partidului Puterii Umaniste- Social Liberal la Președinția României, Ramona Ioana Bruynseels ajunge pentru prima dată în județul Timiș, într-o vizită oficială, parte a turneului național pe care îl întreprinde.

Timp de două zile, Ramona Ioana Bruynseels îi va cunoaște pe timișeni, la Timișoara, Lugoj, Buziaș, Silagiu și Pogănești (comuna Bârna), va avea întâlniri cu mediul economic, de afaceri, social, dar și cu umaniștii uneia dintre cele mai puternice filiale PPU-sl din țară, potrivit unui comunicat de presă remis de staff-ul acesteia.

Cei care doresc s-o cunoască și să stea de vorbă cu prima femeie care intră în cursa pentru Cotroceni au ocazia să o facă sâmbătă, la orele prânzului (12:30-13:00), în zona centrală a municipiului Lugoj sau duminică (12:15-14:30) la Timișoara, în Piața Unirii, Piața Libertății, Piața Operei.

Candidatul PPU-sl la Președinția României va avea, sâmbătă după amiaza o întâlnire cu Asociația Femeilor Antreprenor din România Filiala (AFAR) Timiș, pe tema „Femeile susțin femei în politică și administrație”, intervenții la radio și televiziune, deplasări la diverse obiective de interes din Timiș.

Duminică, Ramona Ioana Bruynseels va merge la Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, Memorialul Revoluției, Muzeul Satului Bănățean, urmând să încheie vizita în Vest cu o întâlnire la sediul PPU-sl Timiș din Timișoara, unde o așteaptă umaniștii și numeroși simpatizanți.

Cine este Ramona Ioana Bruynseels

După o relație de 18 ani, Ramona Ioana Bruynseels s-a căsătorit în mai 2019 cu Dominic Bruynseels, președintele băncii First Bank, mai bătrân cu aproape 30 de ani decât ea, conform stiripesurse.ro. Ei au împreună două fetițe.

În noiembrie 2017, Ramona-Ioana Lohan, așa cum se numea înainte de a se căsători cu Dominic Bruynseels, a fost numită în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, printr-o decizie a premierului Mihai Tudose. Până atunci, Ramona-Ioana Lohan fusese consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului.

Citiţi mai departe

Cele mai citite