Connect with us

Eveniment

FOTOREPORTAJ: 50 de ani de Lugojana

Publicat

în

dansuri ansamblul lugojana 50 de ani lugojeanul 2013 foto (34)50 de ani, aceasta este frumoasa vârstă pe care Ansamblul Folcloric „Lugojana” a împlinit-o sâmbătă, 21 decembrie. Evenimentul, care a marcat jumătate de secol de istorie, tradiție și patrimoniu cultural, s-a desfășurat pe toată durata zilei, fiind compus din mai multe părți, printre care oferirea de diplome, spectacolul de amploare cu generațiile vechi și noi ale ansamblului și banchetul oficial al aniversării. La festivități au participat peste 130 de artiști dansatori, instrumentiști, soliști vocali și coregrafi, spectacolul organizat în cinstea aniversării fiind unul cum nu s-a mai văzut la Lugoj vreodată.

Celebrarea a 50 de ani de activitate a început dimineața, atunci când în holul Teatrului Municipal „Traian Grozavescu” din Lugoj a fost organizată o expoziție de fotografii, articole de presă și trofee pe care ansamblul lugojean le-a câștigat de-a lungul perioadei de activitate. De 50 de ani, grupul folcloric a vizitat zeci de țări de pe tot continentul, reprezentând orașul nostru cu succes peste tot pe unde a umblat. După ce invitații au vizitat expoziția din holul teatrului, au fost înmânate diplomele de excelență pentru membrii ansamblului, foști și actuali, în total peste 200 de distincții.

La lăsarea serii, sala mare a Teatrului Municipal „Traian Grozavescu” a fost neîncăpătoare pentru lugojenii care au venit la spectacolul aniversar a 50 de ani de activitate a Ansamblului „Lugojana”. Petrecerea folclorică, un adevărat tur de forță a tradiției bănățene și nu numai, a debutat cu înmânarea unor plachete de către directorul ansamblului, maestrul coregraf Puiu Munteanu, tuturor celor ce au ajutat ansamblul de-a lungul timpului, foști artiști și oameni de presă. Apoi, a fost rândul interpreților să ia conducerea spectacolului.

Lugojenii s-au bucurat timp de aproape 3 ore de un spectacol inedit, pus la cale de dansatorii ansamblului. Pe scenă au urcat și soliștii de muzica populară Ionel Todor, Dana Gruescu, Dorin Biriș Coșbuc, Mirela Petrean, Viorica Ciurescu, Achim Șchiopu și multi alții. Aceștia au susținut câte un recital, spre bucuria celor prezenți.

Dansatorii ansamblului s-au pregătit din timp pentru această aniversare, fapt ce s-a văzut din plin pe scenă și s-a auzit din plin din partea publicului, care a aplaudat frenetic fiecare mișcare pe care artiștii au executat-o. Au fost puse în scenă dansuri de tot felul, de șes, de câmpie, colaje și obiceiurile locului, precum hora pământului sau intrarea nunții în sat.

La această aniversare, toate cele trei generații de dansatori au fost prezente, făcând din întâlnire un moment cu adevărat de neuitat, atât pentru public, cât și pentru cei care și-au dedicat viețile pentru dansul și cântecul popular. Un adevărat spectacol în spectacol a fost oferit de generația tânără a ansamblului, care s-a bucurat de cele mai frenetice aplauze ale publicului.

La final de spectacol, lugojenii au fost așteptați în fața teatrului pentru a se bucura de focul de artificii.

Seara s-a încheiat cum altfel decât cu un banchet de neuitat,găzduit de restaurantul Royal, acolo unde dansatorii și invitații lor au jucat până dimineața, simțindu-se, indiferent de vârstă, ca la primele repetiții din viețile lor. Artiștii au depănat amintiri, au servit bucate alese și au închinat, în cinstea a 50 de ani de activitate, un pahar de rachiu de Banat, cum doar la noi se știe a face.

Din partea redacției noastre, dorim să urăm tuturor dansatorilor, interpreților vocali și instrumentiști și coregrafilor Ansamblului „Lugojana” un sincer și călduros „La mulți ani!”, la cât mai multe astfel de evenimente, turnee în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii și putere pentru a duce numele orașului Lugoj peste hotare și de acum încolo.

Citiţi mai departe
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Fotoretrospectiva anului 2013! Cele mai importante imagini cu si despre Lugoj din ultimele 12 luni | Lugojeanul.Ro - Știi de la noi! Sursa ta de încredere de știri

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Vlad Grigorescu vine cu BeLIEve, un nou show de magie, la Lugoj

Publicat

în

Vlad Grigorescu, unul dintre cei mai renumiți artiști iluzioniști din România, vine la Lugoj cu un nou spectacol. Intitulat BeLIEve, show-ul va cuprinde atât numere de mentalism, cât și magie de tip close-up și de scenă.

Reprezentația va avea loc pe 30 martie, la Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu”. Biletele se găsesc pe iabilet.ro sau pot fi cumpărate direct de la magazinele Flanco din oraș. Prețul unui bilet este de 25 de lei.

Pe lângă faptul că face parte din echipa iUmor, Vlad Grigorescu este unul dintre artiştii de top ai României. Este considerat cel mai bun din domeniul său, mentalismul, fapt ce reiese din numărul mare de spectacole şi de fani pe care i-a câştigat de-a lungul timpului.

Este un magician cu un stil original, show-urile lui fiind pe cât de amuzante, pe atât de pline de substanţă. Cu sute de ore pe scenă şi în studiourile TV, Vlad Grigorescu este, cum spune și Andi Moisescu, unul dintre cei mai buni entertaineri pe care îi are România.

Citiţi mai departe

Eveniment

Concert special Adrian Sărmășan dedicat Zilei Femeii la Lugoj

Publicat

în

Un concert cu adevărat special dedicat Zilei Femeii va avea loc la Lugoj. Evenimentul are loc luni, 11 martie, cu începere de la orele 19:00. Locația evenimentului este Clubul Space Bowling. În centrul atenției vor fi reprezentantele sexului frumos, pentru care organizatorii au pregătit un recital de excepție.

Va urca pe scenă nimeni altul decât Adrian Sărmășan, cantautor și poet. Adrian Sărmășan este cunoscut pentru melodii precum “Dă-mi tinerețea înapoi”, “Iubește-mă ca pe-o vacanță” sau “Voi rămâne aici”.

Intrarea la eveniment se face doar pe bază de rezervare. Pentru informații, puteți suna la numărul de telefon 0724.070.833 sau direct la Clubul Space Bowling.

Citiţi mai departe

Eveniment

Bărbatul care și-a băgat în comă un consătean, arestat preventiv pentru 30 de zile și acuzat de tentativă de omor

Publicat

în

Bărbatul care și-a băgat în comă un consătean, după ce l-a bătut cu bestialitate în fața birtului din Sărăzani, comuna Bârna, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii timișeni au schimbat acuzația în cea de tentativă de omor, de la cea de loviri și alte violențe și mai apoi cea de vătămare corporală.

Starea victimei agresorului este în continuare gravă, bărbatul de 44 de ani fiind în continuare în comă la un spital din Timișoara și sub atenta supraveghere a medicilor. Potrivit anchetatorilor, medicii vor decide în aceste zile dacă îl vor supune sau nu pe bărbat unor intervenții chirurgicale.

Întreaga scenă dintre cei doi bărbați a avut loc vineri seara la Sărăzani, sat aparținător de comuna Bârna. În jurul orelor 22:30, după ce birtul din sat s-a închis, atacatorul de 28 de ani a rămas în fața localului, refuzând să plece acasă, alături de un alt amic.

Între timp, victima a ajuns în zonă cu o mașină, fapt ce l-a deranjat pe agresorul bine amețit de aburii alcoolului. După ce s-au luat la harță, între cei doi a început un conflict fizic.

După ce și-au împărțit pumni și picioare, victima a ajuns la spitalul din Timișoara cu răni deosebit de grave, fiind acum în comă. Potrivit anchetatorilor, medicii sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale bărbatului de 44 de ani.

Potrivit Noului Cod Penal, tentativa de omor se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea consumată, ale cărei limite se reduc la jumătate. Când pentru infracţiunea consumată legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă, iar instanţa s-ar orienta spre aceasta, tentativa se sancţionează cu pedeapsa închisorii de la 10 la 20 de ani.

Citiţi mai departe

Cele mai citite