Connect with us

Eveniment

[FOTO] Steven Ausnit a primit Cheia Orasului Lugoj! Final de concurs si festivitate de premiere a castigatorilor

Publicat

în

cheia orasului lugoj max ausnit steven ausnit concurs national memoria holocaustului 17 iulie 2014 final lugojeanul foto (10)Emoțiile au luat sfârșit pentru cei aproape 90 de participanți la Concursul Național „Memoria Holocaustului”, ce s-a desfășurat pe parcursul a mai multe zile în orașul nostru, odată cu festivitatea de premiere ce a avut loc astăzi în sala teatrului lugojean, acolo unde în urmă cu doar 3 zile se dădea startul competiției. Cei mai buni elevi care au dat dovadă de pregătire, ingeniozitate și spirit civic în domeniul cerut de organizatori s-au ales cu premii importante, care cu siguranță le vor servi acestora pe viitor în cariera pe care o vor alege.

După decernarea premiilor concursului impresionant ce a avut loc în orașul nostru în ultimele zile, a avut loc o conferință de presă la Memorialul „Max Ausnit” de pe centura ocolitoare a orașului. La conferință s-a discutat despre importanța concursului de la Lugoj, despre modul în care generațiile tinere trebuie să învețe adevărul despre ceea ce s-a întâmplat la Holocaust și despre cât de important este să evităm să se mai repete asemenea genocide de neimaginat, care totuși au avut loc foarte aproape de noi.

Festivitatea s-a mutat apoi în cortul de evenimente de la parcarea A&O Truck Stop, acolo unde a continuat cu momentul special al serii. Astfel, masa festivă de aici, închinată în cinstea tuturor participanților, indiferent de locurile pe care s-au clasat la concurs, a fost marcată de oferirea de către primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea, a distincției „Cheia Orașului” lui Steven Ausnit, urmașului unuia dintre cei mai importanți investitori din perioada interbelică a Lugojului.

Steven Ausnit a fost prezent la Lugoj pentru a participa la Concursul Naţional „Memoria Holocaustului”, eveniment organizat în perioada 14 – 17 iulie 2014, de către Ministerul Educaţiei Naţionale, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din Bucureşti “Elie Wiesel”, Memorial Library New York şi Precept Ministries Surduc. Steven Ausnit a primit această distincție importantă din partea municipalităţii pentru contribuţia la dezvoltarea economică, sportivă şi culturală a Lugojului.

lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Citiţi mai departe
1 Comment

1 Comment

  1. alexandru

    20 iulie 2014 at 15:39

    Pentru o parcare :)?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Vlad Grigorescu vine cu BeLIEve, un nou show de magie, la Lugoj

Publicat

în

Vlad Grigorescu, unul dintre cei mai renumiți artiști iluzioniști din România, vine la Lugoj cu un nou spectacol. Intitulat BeLIEve, show-ul va cuprinde atât numere de mentalism, cât și magie de tip close-up și de scenă.

Reprezentația va avea loc pe 30 martie, la Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu”. Biletele se găsesc pe iabilet.ro sau pot fi cumpărate direct de la magazinele Flanco din oraș. Prețul unui bilet este de 25 de lei.

Pe lângă faptul că face parte din echipa iUmor, Vlad Grigorescu este unul dintre artiştii de top ai României. Este considerat cel mai bun din domeniul său, mentalismul, fapt ce reiese din numărul mare de spectacole şi de fani pe care i-a câştigat de-a lungul timpului.

Este un magician cu un stil original, show-urile lui fiind pe cât de amuzante, pe atât de pline de substanţă. Cu sute de ore pe scenă şi în studiourile TV, Vlad Grigorescu este, cum spune și Andi Moisescu, unul dintre cei mai buni entertaineri pe care îi are România.

Citiţi mai departe

Eveniment

Concert special Adrian Sărmășan dedicat Zilei Femeii la Lugoj

Publicat

în

Un concert cu adevărat special dedicat Zilei Femeii va avea loc la Lugoj. Evenimentul are loc luni, 11 martie, cu începere de la orele 19:00. Locația evenimentului este Clubul Space Bowling. În centrul atenției vor fi reprezentantele sexului frumos, pentru care organizatorii au pregătit un recital de excepție.

Va urca pe scenă nimeni altul decât Adrian Sărmășan, cantautor și poet. Adrian Sărmășan este cunoscut pentru melodii precum “Dă-mi tinerețea înapoi”, “Iubește-mă ca pe-o vacanță” sau “Voi rămâne aici”.

Intrarea la eveniment se face doar pe bază de rezervare. Pentru informații, puteți suna la numărul de telefon 0724.070.833 sau direct la Clubul Space Bowling.

Citiţi mai departe

Eveniment

Bărbatul care și-a băgat în comă un consătean, arestat preventiv pentru 30 de zile și acuzat de tentativă de omor

Publicat

în

Bărbatul care și-a băgat în comă un consătean, după ce l-a bătut cu bestialitate în fața birtului din Sărăzani, comuna Bârna, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii timișeni au schimbat acuzația în cea de tentativă de omor, de la cea de loviri și alte violențe și mai apoi cea de vătămare corporală.

Starea victimei agresorului este în continuare gravă, bărbatul de 44 de ani fiind în continuare în comă la un spital din Timișoara și sub atenta supraveghere a medicilor. Potrivit anchetatorilor, medicii vor decide în aceste zile dacă îl vor supune sau nu pe bărbat unor intervenții chirurgicale.

Întreaga scenă dintre cei doi bărbați a avut loc vineri seara la Sărăzani, sat aparținător de comuna Bârna. În jurul orelor 22:30, după ce birtul din sat s-a închis, atacatorul de 28 de ani a rămas în fața localului, refuzând să plece acasă, alături de un alt amic.

Între timp, victima a ajuns în zonă cu o mașină, fapt ce l-a deranjat pe agresorul bine amețit de aburii alcoolului. După ce s-au luat la harță, între cei doi a început un conflict fizic.

După ce și-au împărțit pumni și picioare, victima a ajuns la spitalul din Timișoara cu răni deosebit de grave, fiind acum în comă. Potrivit anchetatorilor, medicii sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale bărbatului de 44 de ani.

Potrivit Noului Cod Penal, tentativa de omor se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea consumată, ale cărei limite se reduc la jumătate. Când pentru infracţiunea consumată legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă, iar instanţa s-ar orienta spre aceasta, tentativa se sancţionează cu pedeapsa închisorii de la 10 la 20 de ani.

Citiţi mai departe

Cele mai citite