Connect with us

Divertisment

FOTO “Serile cu gust de poveste” au mare succes la copiii din Lugoj

Publicat

în

În fiecare iarnă, în ultimii șase ani, zeci de copii cu vârsta între 2 și 10 ani se strâng la o școală din oraș pentru a asculta o poveste. Proiectul se numește “Seri cu gust de poveste” și aparține asociației Asociația AlternativEd, condusă de către Camelia Popescu.

Serile de poveste au început în toamna anului 2012, la fosta Libraria “Ursu”, unde au continuat și în anul următor. Încă din primul an, spațiul s-a dovedit prea mic pentru numărul mare de copii care au venit la atelierul de spus povești și meșteșugărit, 65 de prichindei fiind dornici să participe la activități. Pentru că pe lângă povestea pe care o ascultă cu multă atenție, cei mici construiesc din hârtie, carton și alte materiale tot felul de personaje.

“Primii ani ai copilăriei sunt magici, plini de imaginație, personaje, povești. Acum copiii învață tot felul de lucruri, iar cititul poveștilor nu face altceva decât să-i facă oameni mari într-un mod frumos – așa credem și așa s-au născut Serile cu gust de poveste”, spune Camelia Popescu.

Din 2014 “Serile cu gust de poveste” se desfășoară la Ludoteca Scolii Gimnaziale “Eftimie Murgu”. Asta și datorită numărului tot mai mare de copii, în acest an, 150 de micuți fiind înscriși în acest program.

“Am avut și avem parteneriate cu Școala Gimnazială “Eftimie Murgu”, Grădinița PP2 și Grădinița PN Nădrag în cadrul cărora copiii participă împreună cu doamnele învățatoare și educatoare la o seară de poveste. Participarea se face în baza unui abonament care include patru seri de poveste, activități de craft, ceai și biscuiți. Cea mai așteaptată seară este cea în care vine și Moș Crăciun, cu cadouri pentru toți copiii”, povestește Camelia Popescu.

Poveștile sunt alese pe nivel de vârstă (de la 2 până la 10 ani), cele preferate fiind cele de la Editura Cartea Copiilor, Univers Enciclopedic Junior, Gulliver Publishing, etc fiind prezentate coopiilor în moduri creative și interactive.

 

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Divertisment

Ansamblul “Lugojana” îi aşteaptă pe lugojeni la un spectacol de folclor

Publicat

în

Ansamblul “Lugojana” pregăteşte un spectacol pentru lugojeni, sunt titlul “Lugojana – acasă”! Manifestarea va avea loc marţi, 29 mai, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Municipal “Traian Grozavescu”.

Programul va fi susţinut de către dansatorii ansamblului şi interpreţii Petrică Miulescu Irimă, Camelia Bojin Ceocu, Ghiţă Călţun Bracu, Dana Gruescu, Ramona Ilieşi Drăgan, Andreea Dragoman, Andra David şi Ionela Toma.

Aranjamentul muzical este asigurat de către Sebastian Subţire, iar conducerea muzicală de către Ionel Groza. Coregrafia este semnată de către Puiu Munteanu.

 

 

Citiţi mai departe

Divertisment

Top 3 curiozități despre jocurile online

Publicat

în

Jocurile online au devenit o relaxare și un tip de petrecere a timpului liber foarte căutat și apreciat ȋn zilele noastre. Cu cȃt ȋnaintează tehnologia și cu cȃt apar versiuni noi ale unor jocuri obișnuite, cu atȃt mai mulţi aleg confortul casei pentru astfel de activităţi.

Unul dintre principalele tipuri de joc care ne atrage ȋn lumea virtuală sunt jocurile de cazinou. Acestea au o istorie de mai bine de 20 de ani chiar dacă ȋn Romȃnia varianta online nu a dat lovitura cea mare ȋncă. Ȋnsă nu este tȃrziu, avȃnd ȋn vedere că foarte mulţi practică această activitate ȋn locurile special amenajate cum sunt barurile, casele de pariuri și cazinourile stradale.

 

      Lucruri interesante despre jocurile online de cazinou:

 

Foarte puţini dintre jucători sunt interesaţi de statistici și curiozităţi legate de acest domeniu, ȋnsă noi enumerăm mai jos minim 3 lucruri despre care probabil nu aţi auzit ȋnainte:

1.  Gadget-uri

Trăind ȋn secolul XXI orice dispozitiv este la ȋndemȃna noastră, smartphone-urile și tabletele fiind pe primul loc și la dispoziţia oricui iar aceste gadget-uri sunt din ce ȋn ce mai folosite pentru jocurile online. În Marea Britanie de exemplu din 2012 și pȃnă ȋn 2015 acest obicei a crescut cu 75% de la an la an.

2.  Cei mai împătimiţi

Australienii sunt cei mai activi ȋn acest domeniu, ȋn ceea ce privește prezenţa online. Unele studii arată că 80% dintre adulţi joacă o formă sau alta ale acestor jocuri. După ei urmează Singapore pe locul 2, iar Irlanda, Canada și Italia se clasează pe urmatoarele locuri.

Mai mult, un sondaj arată că 55% dintre jucătorii din ȋntreaga lume sunt femei.

3.  Jocul care a oferit recordul

Cea mai mare sumă cȃștigată vreodată la păcănele online a fost ȋncasat de către norocosul Jonathan Heywood în jocul Mega Moolah.

Desigur aceste jocuri se pot diversifica, nu există regulă de a cȃștiga cu acest joc din nou o sumă mare, ȋnsă pentru alegerea unui joc potrivit admiral.ro oferă cele mai cunoscute sloturi.

Ȋn concluzie

Decizia de a alege jocul online sau offline ȋi aparţine fiecărei persoane, deși motivele pentru care online este mai indicat sunt multe: comoditate, timp cȃștigat, discreţie și nu ȋn ultimul rȃnd siguranţă.

 

 

Citiţi mai departe

Divertisment

Concert Jul Baldovin la Casa Bredicenilor

Publicat

în

Jul Baldovin revine la Lugoj într-un concert care va avea loc în această seară la Casa Bredicenilor.

Iulian „Jul” Baldovin s-a născut în 6 iulie 1979 la Iași, dintr-o familie de muzicieni şi cântă la chitară de la 13 ani. Și-a început cariera muzicală în 1992, ca instrumentist sau backing vocal în diferite proiecte, având colaborări cu artişti precum Ovidiu Mihăilescu, Cătălina Beţa, Sorin Minghiat, Maria Gheorghiu, Dinu Olăraşu, Berti Barbera şi Nicu Paţoi.

În 1996 a înfiinţat grupul Cristal, alături de George Baldovin şi Ovidiu Maxim, cu care a participat la primul festival concurs, obţinând Premiul Special al Juriului.

Din 2007 începe o colaborare cu Mircea Vintilă, fiind şi component al trupei “Brambura”, iar din 2010, lucrează cu colegul din trupa “Brambura” Gelu Ionescu, debutând la festivalul internațional de film “Anonimul” sub numele de “Old stories”. Genul muzical de bază al proiectului este blues în interpretare personală, sau compoziții Jul Baldovin.

Imprimările acustice și aranjamentele orchestrale ce-i poartă semnătura nu trec niciodată neobservate.

În deschiderea concertului de la Casa Bredicenilor vor cânta Tania Ionescu, Amina Kareta și Amalia Ștefan. Ora de începere este 18,30.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: