Connect with us

Divertisment

FOTO “Serile cu gust de poveste” au mare succes la copiii din Lugoj

Publicat

în

În fiecare iarnă, în ultimii șase ani, zeci de copii cu vârsta între 2 și 10 ani se strâng la o școală din oraș pentru a asculta o poveste. Proiectul se numește “Seri cu gust de poveste” și aparține asociației Asociația AlternativEd, condusă de către Camelia Popescu.

Serile de poveste au început în toamna anului 2012, la fosta Libraria “Ursu”, unde au continuat și în anul următor. Încă din primul an, spațiul s-a dovedit prea mic pentru numărul mare de copii care au venit la atelierul de spus povești și meșteșugărit, 65 de prichindei fiind dornici să participe la activități. Pentru că pe lângă povestea pe care o ascultă cu multă atenție, cei mici construiesc din hârtie, carton și alte materiale tot felul de personaje.

“Primii ani ai copilăriei sunt magici, plini de imaginație, personaje, povești. Acum copiii învață tot felul de lucruri, iar cititul poveștilor nu face altceva decât să-i facă oameni mari într-un mod frumos – așa credem și așa s-au născut Serile cu gust de poveste”, spune Camelia Popescu.

Din 2014 “Serile cu gust de poveste” se desfășoară la Ludoteca Scolii Gimnaziale “Eftimie Murgu”. Asta și datorită numărului tot mai mare de copii, în acest an, 150 de micuți fiind înscriși în acest program.

“Am avut și avem parteneriate cu Școala Gimnazială “Eftimie Murgu”, Grădinița PP2 și Grădinița PN Nădrag în cadrul cărora copiii participă împreună cu doamnele învățatoare și educatoare la o seară de poveste. Participarea se face în baza unui abonament care include patru seri de poveste, activități de craft, ceai și biscuiți. Cea mai așteaptată seară este cea în care vine și Moș Crăciun, cu cadouri pentru toți copiii”, povestește Camelia Popescu.

Poveștile sunt alese pe nivel de vârstă (de la 2 până la 10 ani), cele preferate fiind cele de la Editura Cartea Copiilor, Univers Enciclopedic Junior, Gulliver Publishing, etc fiind prezentate coopiilor în moduri creative și interactive.

 

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Doru Octavian Dumitru, spectacol de comedie la Lugoj

Publicat

în

Unul dintre cei mai renumiți comedianți ai României poposește la Lugoj în acest weekend, pentru un spectacol de stand-up comedy ca în filme. Doru Octavian Dumitru este un One Man Show care invită, prin spectacolele sale, la destindere și terapie prin râs.

Artistul reușește, prin temele abordate, să îi surprindă plăcut pe toți cei care vin să petreacă o seară relaxantă alături de el. Despre Doru, publicul spune că este un om de calitate, căruia îi place să vadă zâmbete pe fețele oamenilor și care se bucură să audă râsul publicului prezent.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 decembrie, începând cu orele 20, la Grand Corso. Prețul biletului este de 35 de lei de persoană, sau 40 de lei dacă este  cumpărat în seara evenimentului. Rezervările se pot face și telefonic, la 0737.896.110 sau direct la cafeneaua Grand Corso.

Citiţi mai departe

Divertisment

Un lugojean va mânca cei mai iuți 10 ardei iuți din lume

Publicat

în

Concurs de mancat ardei iuti organizat la D`arc Cafe din Timisoara

Fie că îți lasă gura apă sau nu când auzi de ardeii iuți, cert este că un lugojean va gusta din toți cei mai iuți 10 ardei de pe glob. Încercarea nu va fi una prea ușoară, pentru că cei mai iuți ardei dintre cei iuți sunt… ei bine, extrem de iuți!

Lugojeanul, care probabil că nu va fi singurul din orașul de pe Timiș care va participa la încercare, va da tot ce are mai bun din el pentru a face față celor 10 ardei din Iad în cadrul concursului Chilli Eating Contest, programat sâmbătă, 27 octombrie, în curtea interioară de la localul D’arc. Doar 30 de alți fani ai ardeiului iute vor lua parte la concurs.

“Este pentru prima dată când particip și sincer am ceva emoții. Am încercat unii ardei foarte iuți cum este bhut jolokia, care are peste 1.000.000 de unități pe scara de iuțeală Scoville. Cel mai iute ardei are însă 1.5 milioane de unități, așa că… vedem ce putem face”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Emil, lugojeanul care a decis să ia parte la concurs.

Cele zece tipuri de ardei iuți pe care concurenții vor trebui să îi mestece și înghite sunt jalapeno, cherry bomb, serrano, lemon drop, cayenne red, purple haze, cayenne golden, habanero orange, fatalli white, habanero chocolate, naga bhut jolokia și carolina reaper, catalogat ca având 1.590.300 de unități pe scara Scoville.

Citiţi mai departe

Divertisment

Cinematograful din Lugoj a vândut peste 100.000 de bilete

Publicat

în

Cifră importantă atinsă de cinematograful din Lugoj în această perioadă. În urmă cu câteva zile a reușit să vândă biletul cu numărul 100.000 la trei ani și jumătate de la inaugurare. De pe 9 aprilie 2015, atunci când cinematograful își deschidea porțile cu primele proiecții ale peliculei “Insurgent”, zeci de mii de spectatori au cumpărat bilete și au ales să vadă cele mai noi apariții în orașul de pe Timiș.

“Suntem al doilea cinematograf din țară în lista cinema-urilor care nu fac parte din lanțurile mari. Am vândut peste 100.000 de bilete și ne bucurăm că lugojenii aleg să vadă filmele noi la ei în oraș, nu la Timișoara”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Francisc Boldea.

Cinematograful dispune de două săli de spectacole cu 96 și 60 de locuri, cu posibilități de redare 3D. La intrarea în incintă există o stație pentru popcorn, răcoritoare și dulciuri.

Cinematograful funcționează de joi până duminică și are în program două sau trei filme pe zi. Prețul biletelor este de 10 lei pentru filmele fără 3D și respectiv 15 pentru cele 3D. Cinematograful oferă reduceri de 50% pentru copii, elevi, studenți și pensionari.

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: