Connect with us

Administrație

FOTO: O parte din molozul de la trotuarele reabilitate din Lugoj a fost depozitat pe o stradă lăturalnică din oraș

Publicat

în

gunoaie strada herendestiului foto galerie lugojeanul 2013 (1)Lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe splaiul Tinereţii le dau mari bătăi de cap lugojenilor care nu mai suportă mizeria ce se adună în locurile în care sunt amenajate şantierele, mizerie care se depune de obicei pe străzile care duc la ieşirea din oraş. Reabilitatea trotuarelor a început încă de săptămâna trecută în zonele unde era necesară această reparaţie, cum este splaiul Tinereţii, unde lucrările din sunt aproape finalizate, folosindu-se metoda dalării pentru reparaţie, dar şi pe strada Făgetului, unde s-au realizat doar scoaterile bordurilor vechi din pământ.

Muncitorii care au fost implicaţi în repararea acestor probleme de asfaltare s-au mişcat mai repede decât s-a plănuit iniţial, doar că a existat o mică problemă în ceea ce priveşte molozul depozitat pe strada Herendeştiului, loc în care nu se poate arunca aşa ceva conform celor de la Garda de Mediu Timiş, care vor lua măsuri împotriva neregulilor create. Asfaltul vechi, spun autoritățile, trebuia dus la Ghizela, acolo unde se permite depozitarea acestuia.

Gunoaiele menajere care sunt aruncate de o parte şi de alta a străzii Herendeştiului sunt adevărate focare de infecţie, care ar putea cauza boli grave în rândul lugojenilor care locuiesc aici, iar cele rezultate din construcții au fost depozitate chiar între două plăcuțe pe care se poate citi că acest lucru este strict interzis.

2 Comments

2 Comments

 1. Indy

  1 august 2013 at 08:35

  De ce nu faceti un reportaj pe toate zonele laturlanice din lugoj incepand de la tapiei (malul timisului pana la timisorii) daca faceti astfel de reportaje sistematic poate se sesizeaza cineva de la primarie si va face ceva intr-un final…

  • Daniela

   1 august 2013 at 11:31

   Nu e o idee rea. Cu siguranta vor mai aparea astfel de articole.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

FOTO “Mastodontul” cu care Primăria Lugoj vrea să lupte la iarnă împotriva zăpezilor

Publicat

în

sursa foto: LugojExpres

Vor deszăpezi toate străzile cu el! Asta spun reprezentanții administrației locale despre noul încărcător frontal pe care l-au cumpărat pentru sezonul rece. Problema? Dimensiunile noului utilaj, care seamănă mai mult cu o jucărie decât cu un echipament cu care să lupți împotriva nămeților, glumesc lugojenii pe internet.

Cel mai nou utilaj intrat în dotarea administrației lugojene este un excavator cu lamă și cupă ce va fi utilizat mai ales pentru a încărca nămeții în utilajele de transport. Utilajul fabricat de Hitachi are atât cupă pentru ridicarea și încărcarea nămeților în basculante, cât și lamă pentru îndepărtarea zăpezii.

“A costat în jur de 50.000 de euro utilajul, este nou-nouț. Este utilajul nostru, va funcționa alături de cele de la Salprest. Acum ne pregătim să achiziționăm sare și nisip, avem deja, însă vrem să refacem stocurile să fim pregătiți în caz că ninsorile vor fi abundente”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Francisc Boldea.

Utilajul va fi administrat de către cei de la Meridian.

Citiţi mai departe

Administrație

Imagini dezolante din centrul Lugojului, plin de “boschetari, porumbei și pisici”. Boldea: “Eu de porumbei nu mă iau”

Publicat

în

Centrul Lugojului, mai exact aleea pietonală Alexandru Mocioni, a fost din nou subiect de discuție între lugojeni. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de starea în care se află centrul orașului, spunând că acesta este plin de mizerie, de porumbei care fac ravagii în urma lor, dar și de o familie de pisici care locuiesc în tufișurile decorative de pe centru și care s-au înmulțit.

Unul dintre cei care au semnalat problema deloc plăcută din centrul orașului este Oliviu Gaidoș, muzeograf și unul dintre lugojenii care au militat mereu pentru păstrarea cât mai autentică și mai curată a zonelor și clădirilor de patrimoniu din Lugoj.

“Stimați lugojeni, ăsta e adevărul, indiferent dacă vă place sau nu: centrul este plin de boschetari, nu se respectă normele de igienă, porumbeii sunt hrăniți cu sacul pe stradă și pisicile, săracele, s-au înmulțit prin tufișuri. Ăsta este satul Lugoj în 2019, la o sută de ani de la Unire!”, a scris Oliviu Gaidoș pe un grup de Facebook.

Administrația locală a comentat acuzațiile lugojenilor, spunând că nu au ce să le facă porumbeilor.

“Eu de porumbei nu mă iau. Am rezolvat cât de cât problema câinilor vagabonzi, majoritatea sunt la adăpost. Dar la porumbei ce să le fac? Așa sunt și la Timișoara, și în orice oraș mare din lume și nimeni nu se ia de ei. De ciori am scăpat. Pisicile la fel, ce să le fac, probabil sunt ale celor de acolo că le dau de mâncare”, este de părere Francisc Boldea, primarul din Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Buldozere și excavatoare pe malurile Timișului. Se lucreză la un obiectiv nereabilitat de 40 de ani

Publicat

în


Buldozere, excavatoare și zeci de muncitori roiesc de câteva săptămâni pe malurile Timișului. Chiar dacă inițial lugojenii credeau că aici se amenajează faleza cu terase promisă de ani buni de către administrația locală, lucrarea nu are nimic de-a face cu petrecerea timpului liber.

Este vorba despre o lucrare de consolidare a malurilor râului Timiș, cuprinse într-un proiect mai mare al Administrației Bazinale a Apelor Banat. La Lugoj, se consolidează malurile contra sumei de 1.213.000 de lei, suma totală cuprinsă de cei de la Ape pentru întreg proiectul fiind de 2.760.000 de lei.

„Refacerea apărării malului Timiş este, la Lugoj, în lungime totală de 600 m. Dintre aceştia, pe malul stâng sunt prevăzuţi 470 m, din care 320 deja finalizaţi cu dale de tip fagure şi 150 metri liniari sunt pentru refacere pereu de piatră. Pe malul drept, sunt 130 m refacere din care 53 m va fi şi refacerea parapetului de beton.”, a declarat Titu Bojin, directorul Administraţiei Bazinale a Apelor Banat.

După o serie de inundații devastatoare din anul 1970, ultimele lucrări de consolidare a nivelului de apărare împotriva inundațiilor s-au realizat în 1980. De atunci, la Lugoj au mai avut loc inundații severe, ultimele două în anii 2000 și respectiv 2005.

sursa foto: Facebook.com

Citiţi mai departe

Cele mai citite