Connect with us

Lugoj

[FOTO] Cina cu bune si rele la J’adore, cel mai nou restaurant din Lugoj

Publicat

în

Manati de curiozitate si de faptul ca aveam de pus la cale o ieseala, subsemnatul si alti cativa amici ne-am decis sa punem de-o cina la cel mai nou si mai modern restaurant din Lugoj. Se cheama J’adore si este situat pe strada Caransebesului, iar restaurantul este doar o parte dintr-un adevarat complex dedicat petrecerii timpului liber si distractiei.

Vara, aici functioneaza o piscina, un bar si exista posibilitatea de inchiriere de sezlonguri. Intr-o alta parte a cladirii gigant exista o sala de evenimente luxoasa. Am participat la un eveniment si pot spune ca atat ambianta, cat si mancarea si servirea au fost impecabile. Revenind la cina noastra, am inceput-o pe la sapte si ceva.

Restaurantul era aproape gol, daca erau vreo 3 mese ocupate, semn că lumea inca nu a auzit de local prea bine. Primul pas a fost consultarea meniului, variat, cu pizza, paste, preparate din pui, porc, vita, peste si alte minuni. Preturile sunt peste media Lugojului, asta e clar, astfel ca si asteptarile noastre au fost ridicate. Pentru ca nu am stiut ce sa ne comandam, dupa ce am luat bauturile, ape si fresh-uri adevarate, am decis sa incercam specialitatile bucatarului.

Cum imi era pofta si de peste, si de steak, deh, pofta e mare la mine mereu, am decis sa merg pe Surf and Turf, o reteta americana (doar americanii puteau face cumva sa combine si fructele de mare si carnea de vita pe o singura farfurie) si bine am facut.
recenzie restaurant jadore lugoj foto cetateanul (1)
Carnea de vita, desi taiata subtire, a fost tinuta fix cat trebuia pe gratar. Crevetii au fost moi, suculenti si placuti la gust, se simtea ca erau proaspati. Garnitura, o combinatie de cartofi cu brocoli, a picat numai bine unui preparat nici greu, dar nici usor pentru stomac. Ii dau un sincer 9 si va spun la final de ce nu primeste nota maxima.

Comesenii au ales, pe langa un al doilea Surf and Turf, un piept de rata cu ratatouille si respectiv un Chateaubriand cu orez. Pieptul arata ca in poza de mai jos (scuzati tremuriciul, muream de foame efectiv)
recenzie restaurant jadore lugoj foto cetateanul (3)
Am gustat din el, a fost suculent, deloc prea patruns, fiind pe placul celui care l-a servit, care i-a dat nota 8. In schimb garnitura, un ratatouille invelit in foietaj, a primit nota 1 de la comesean. Amicul s-a declarat total dezamagit de el, spunand ca e orice altceva decat un ratatouille.

La Chateaubriand-ul comeseanului, din spusele acestuia, desi era bine facut, avea probleme la capitolul „unt”, care trebuie bine condimentat si preparat ca sa inmoaie carnea de vita si sa ii dea acea savoare de preparat special. Primeste un 7 de la client.
recenzie restaurant jadore lugoj foto cetateanul (2)
Normal ca am luat si desert, ca doar nu suntem la dieta. Arata ca mai jos si a fost foarte bun, ciocolata neagra faina, inghetata de vanilie, reusit. Din pacate, nimic spectaculos, care sa te faca sa zici wow, asa ca primeste un 8 pentru incurajari.
recenzie restaurant jadore lugoj foto cetateanul (4)
Per total, putem spune ca experienta la J’adore events a fost una satisfacatoare, desi ne asteptam la mai mult de la specialitatile bucatarului si desert. Din pacate, in ciuda faptului ca la Lugoj apar tot mai multe restaurante, ceea ce este bine, un lucru ramane general valabil: bucatarii, dintr-un motiv sau altul, au o anumita teama in a condimenta mancarea.

Desi preparatele au fost de calitate superioara si nu ne-au creat niciun dubiu in acest sens, faptul ca bucatarul nu a folosit sarea si piperul indeajuns de mult, la niciuna dintre cele trei feluri de mancare, arata ca acesta este nesigur pe ceea ce trimite din bucatarie la mese. Repet, dupa parerea mea, acest lucru este valabil in mai toate restaurantele din oras, cu o singura exceptie, dar despre asta, intr-o recenzie separata in curand.

Recomandam restaurantul J’adore pentru o noua experienta culinara, au preparate interesante si, cu putina sare si piper in plus, nu cred ca va vor dezamagi. Poate pe parcurs nu ar strica din partea bucatariei mai mult curaj, mai multa savoare, trucuri de dat gust preparatelor, atentie la detaliile care conteaza. Vorbim totusi de preparate care au preturi peste media orasului, deci cu pretentii de restaurant timisorean. Cu siguranta pentru noi a fost o cina buna si vom reveni cu alte ocazii pentru pizza si paste, ca tare curiosi suntem de ele.

Surf and Turf cu garnitura de cartofi si brocoli: 69 de lei;
Piept de rata cu ratatouille: 52 de lei;
Chateaubirand: 56 de lei;
Fresh portocale/mar: 10 lei;
Apa plata: 4 lei.

Mancare: 3,5/5;
Curatenie: 5/5;
Timp de asteptare: 5/5;
Servire: 4,5/5;
Preturi: 4/5;
Nota: 4,4/5.

P.S.: Recenziile de pe blogul Lugojeanul nu sunt platite de catre patronii localurilor, reprezentand parerea sincera a autorului si a tovarasilor lui de pranz sau cina.

P.P.S.: Toalete curate, moderne, la fel si mobilierul, ambianta, muzica ok pentru o cina. In schimb nu au meniul online, ceea ce e un minus, dar in fiecare zi au meniu business la 25 de lei, de la 12 la 15, ceea ce e un plus si sigur o sa il incercam in viitorul apropiat.

7 Comments

7 Comments

  1. Catalin

    16 martie 2016 at 21:29

    Suna foarte bine si am auzit impresii bune pentru restaurant. Dar preturile mi se par piperate rau de tot (pentru Lugoj cel putin – as zice chiar de Bucuresti sau alte orase mari), chiar daca mancarea din cate ai spus nu e chiar asa. Meniul acela business are un pret ok la 25 de lei. Totusi cele 3 feluri, desi mai speciale, mi se foarte scumpe pentru un oras mic cum e Lugojul (imi iau 3 pizza cu tot cu sos la pretul unui singur fel de mancare la orice pizzerie din oras, chiar spre 4 in cazul Surf and Turf sau 2 pizza family de mananci de te spargi, nici nu poti o singura persoana sa dai gata 2 pizza family), unde salariile nu sunt chiar cine stie ce.

    • flo

      17 martie 2016 at 10:08

      clar,la banii aia defapt poti sa-ti deschizi o pizzerie…

  2. Amalia

    16 martie 2016 at 23:12

    Daca e vorba de pizza si restaurantul J’adore are aceleasi preturi ca in alte restaurante sau pizzerii,domnii (doamnele) au incercat ce era mai scump din meniu,asta nu inseamna ca un preparat precum pizza,pe care il gasim la orice local,pizzerie,restaurant,are preturi piperate.Restaurantul e gandit intocmai pentru ca oricare om,indiferent de unde si ce lucreaza sa isi permita sa manance o mancare buna la un pret decent.Ceea ce domnii(doamnele) au incercat,e totusi o specialitate,nu o mananci in fiecare zi.O seara buna 🙂

  3. Adi

    17 martie 2016 at 11:33

    Catalin … Preturi de Bucuresti?! De cate ori si unde ai mancat tu in Bucuresti?! … E parerea ta si ai dreptul sa te exprimi, corect … dar sa compari, indirect, preparatele din acest articol cu pizza, mi se pare ca „vorbesti” si tu doar sa te afli in treaba … Nu te obliga nimeni sa mananci la locatia respectiva si daca iti place asa mult pizza in cantitatile pe care tu le-ai mentionat, Octavian Catering cred ca solutia cea mai buna pentru tine …

  4. Munteanu

    17 martie 2016 at 12:09

    Am servit masa la J’adore trei zile consecutiv ,vrei sa va spun ca mâncarea este excepțională servire prompta iar prețurile sunt mai mult decât acceptabile. Recomand restaurantul J’adore tuturor. Domnulcatalin a postat un comentariu răutăcios făcând comparație între prețurile unui produs de lux si pizza, e ca si cum ai face comparație între Mercedes si Dacia logan. Păcat ca știm sa aruncam cu noroi in oameni de afaceri din Lugoj care încearcă sa facă lucruri frumoase in orașul nostru pe bani lor nu ai statului.

  5. muntean

    18 iunie 2017 at 19:58

    raport pret/calitate+serv.+cant este 5/2 care este si nota 2.5 pe oscara de la 1 la 5

  6. Anonim

    23 iunie 2018 at 23:50

    Am comandat 3 pizza, am asteptat o ora si nimeni nu m-a anuntat ca nu mai vine. Preturile sunt foarte mari. Asteptarea dureaza foarte mult. J’adore este cel mai prost restaurant la care am fost vreodata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Camera de Conturi a descoperit de ce nu se finalizează lucrările la timp în Lugoj. Ce nu face Primăria

Publicat

în

Una dintre abaterile descoperite de inspectorii Camerei de Conturi în controlul efectuat la Primăria Lugoj este legată de termenele privind finalizarea lucrărilor contractate de anumite firme. Este vorba despre faptul că Primăria Lugoj nu respectă clauzele contractuale și nu aplică penalități de întârziere. Cazul concret este la un contract de reparare a trotuarelor din Lugoj, semnat cu firma SC Compact SRL.

“Echipa de audit constată faptul că, a fost încheiat Contractul de lucrări nr. 58701/17.07.2018 între UATM Lugoj în calitate de achizitor și SC Compact SRL în calitate de executant, având ca obiect: ”Reparare trotuare prin asfaltare (Lot 2)”. Prețul contractului: 862.969,73 lei (fără TVA), la care se adaugă: 163.964,25 lei (TVA). Valoarea totală fiind de: 1.026.933,98 lei (cu TVA). Termenul de execuție a lucrărilor este de 4 luni de la data primirii ordinului administrativ de începere a lucrărilor. Conform Ordinului de începere a lucrărilor nr. 60127/23.07.2018 (anexa nr. 3) a fost stabilită data de 30.07.2018 pentru începerea lucrărilor, respectiv până la data de 30.11.2018”, se arată în raportul întocmit de inspectorii Camerei de Conturi.

Chiar dacă lucrările nu au fost finalizată la data prevăzută, UATM Lugoj nu a calculat executantului, penalități de întârziere de 0,1 % pe zi din prețul contractului, clauză ce se aplică și pentru lucrările parțiale, pe etape de realizare, datorate nerespectării clauzelor contractuale.

“Contractul de lucrări nr. 58701/17.07.2018, pct. 12 sub pct. 12.1; pct. 12: sub pct. 12.1 – În cazul în care, din vina sa exclusivă, executantul nu reușește să-și îndeplinească obligațiile asumate prin contract, la termenele stabilite, atunci achizitorul este îndreptățit de a deduce din prețul contractului, ca penalități, o sumă echivalentă cu 0,1% din prețul contractului pentru fiecare zi de întârziere până la îndeplinirea efectivă a obligațiilor. Prezenta clauză se aplică și pentru lucrările parțiale, pe etape de realizare …….”, este clauza care ar fi obligat Prim[ria Lugoj s[ aplice aceste penalități.

Valoarea abaterii constatate: suma de 36.356 lei reprezintă penalități de întârziere de 0,1% pe zi pentru lucrările neexecutate în termen, datorate nerespectării clauzelor contractuale.

Reprezentanții Primăriei Lugoj motivează că “nu a calculat executantului penalități de întârziere de 0,1% pe zi pentru lucrările parțiale, apreciind că aceste întârzieri nu se datorau executantului, ci condițiilor meteorologice nefavorabile și imposibilității achitării lucrărilor parțiale executate în luna noiembrie, datorită lipsei prevederilor bugetare pe anul 2019, plata lucrărilor efectuate în luna noiembrie fiind realizată după aprobarea bugetului local pe anul 2019. ”

“Referitor la afirmația că: situația de lucrări care, datorită neconformităților cu realitatea, a fost returnată executantului pentru a o reface” este nefondată, deoarece executantului i-au trebuit aproximativ 6 luni de zile (noiembrie – aprilie) pentru refacerea situației de lucrări”, arată inspectorii Camerei de Conturi.

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Clădiri mari scoase pe bandă rulantă la vânzare la Lugoj. Încă un imobil de pe strada Timișorii își caută proprietar

Publicat

în

După ce în ultimele săptămâni Lugojeanul a relatat despre faptul că una dintre clădirile importante ale orașului, clădirea CEC de pe strada Timișorii va fi scoasă la licitație pentru un preț de pornire de 1,5 milioane de euro, acum o altă clădire a orașului a fost scoasă la vânzare de către proprietari.

Clădirea este una mai nouă decât cea în care funcționează momentan sediul local al ANAF. Situată pe strada Timișorii, construcția adăpostește mai multe magazine, apartamente, dar și pizzeria Neon.  

Clădirea este compusă din demisol, parter, etaj 1 și 2, precum și mansardă. Suprafața totală de teren este de 1200 de metri pătrați. Prețul pe care proprietarii îl cer este de 399.000 de euro. Afacerile din Lugoj nu o duc prea bine, chiar și cele cu istorie bogată. O altă afacere, magazinul de piese auto Baldios, a fost de asemenea scoasă la vânzare.

Citiţi mai departe

Lugoj

Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu

Publicat

în

Clinica Opticline Dr Angelescu a fost întotdeauna alături de pacienții care prezintă afecțiuni oftalmologice, cu servicii de cea mai bună calitate și echipamente performante. În perioada aceasta, până pe data de 30 noiembrie, clinicile Opticline Dr Angelescu oferă prețuri absolut excepționale la cea mai selectă gamă de cristaline, respectiv cele multifocale. Prețurile sunt astfel reduse cu 500 lei/ cristalin, ceea ce înseamnă o reducere totală pentru ambii ochi de 1.000 lei.

Cristalinele multifocale sunt cele mai complexe variante ale implantelor artificiale, utilizabile în rezolvarea chirurgicală a afecțiunilor oftalmologice cum sunt cataracta senilă sau asociată cu anumite vicii de refracție sau defecte refractive extreme. Cristalinele multifocale pot oferi independență parțială sau totală față de ochelari, ceea ce înseamnă că pacientul, de cele mai multe ori, nu va mai resimți nevoia de utilizare a ochelarilor. Parametrii tehnologici moderni alături de performanțele deosebite impun un standard înalt de calitate reflectat într-un grad de satisfacție foarte ridicat al pacientului care optează pentru astfel de implant.

Pacientul poate vedea foarte bine după operație, iar efectul se păstrează pe termen lung, materialele biocompatibile ale acestor cristaline multifocale nu prezintă deteriorări nici după un interval prelungit de la implatare. Avantajul alegerii acestui tip de cristalin este furnizat de posibilitatea reducerii viciului de refracție inițial alături de un grad de independență de ochelari. Operația de schimbare de cristalin este foarte rapidă și nedureroasă. Se realizează cu anestezie locală – sub formă de picături, în regim ambulatoriu – nu necesită spitalizare, iar pacientul poate pleca acasă imediat. De obicei, această operație se efectuează separat la cei doi ochi, la distanță de câteva zile, urmată de un control post-operator a doua zi, la 45 zile și 6 luni.

”Ne dorim să ajutăm cât mai mulți pacienți să vadă din nou bine, iar cristalinele multifocale au capacitatea de a oferi pacienților vedere îmbunătățită la orice distanță, reduc dioptiile, practic scad nevoia de ochelari. Sperăm să venim în întâmpinarea pacienților care prezintă cataractă sau defect refractiv (de dioptrii) mare și astfel să permită unui număr cât mai mare de pacienți să beneficieze de aceste tipuri de intervenții. Ne străduim ca astfel de acțiuni să fie cât mai frecvente, pentru că au fost de fiecare dată foarte bine primite de pacienții noștri”, spune dr. Daniel Angelescu.

În clinicile Opticline Dr Angelescu se realizează anual peste 3.000 de astfel de operații pentru înlocuire cristalin. Adusă pe plan local, încă din anul 2016, Clinica Opticline Dr. Angelescu a reușit în doar 3 ani, să devină un reper în domeniul chirurgiei oftalmologice din țară. Doctorii Angelescu, au deschis clinica din Deva din dorința de a veni în sprijinul pacienților din județul Hunedoara, cu servicii și echipamente performante. Ca urmare a solicitărilor numeroase adresate de către pacienții din zona Văii Jiului, a urmat deschiderea celei de-a doua clinici, la Petroșani. În aceste clinici s-au efectuat, în numai 3 ani, câteva mii de intervenții chirurgicale de cataractă, LASER și retină, realizate cu mult profesionalism și aparatură de ultimă generație, cu o satisfacție și o bucurie uriașă resimțită de către pacienți.

 

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite