Connect with us

Administrație

Filme 3D la Lugoj in 2014! Vezi in ce luna se deschide cinematograful

Publicat

în

cinema lugojÎn cadrul proiectelor importante pe care primăria lugojeană le vrea finalizate cât mai curând, cinematograful din centrul orașului reprezintă poate cel mai așteptat punct de divertisment pentru toți lugojenii. Fiind nevoiți să se deplaseze până la Timișoara pentru a urmări un film pe marele ecran, investiția care trebuia inaugurată la final de 2013 a suferit câteva modificări și inaugurarea a fost astfel amânată, însă veștile sunt bune pentru începutul de an. În acest sens, administrația locală a anunțat că cinematograful va fi dat în utilizare în luna martie.

Dotat cu două săli, una 2D și una 3D, de 60 și respectiv 90 de locuri, dar și cu un loc pentru copii, viitorul cinematograf va fi mobilat cu fotolii de cea mai bună calitate, cu suport pentru pahare și dotat cu aparatură performantă similară cu cea de la cinematografele din Timișoara și de asemena cu o zonă de bar, de unde lugojenii își vor putea cumpăra tradiționalul popcorn și răcoritoarele înainte de intrarea la film. Deocamdată nu se știe cât va costa un bilet pentru vizionarea unei pelicule, însă tot primăria a declarat că prețurile se vor situa în jurul valorilor biletelor ce se practică în prezent la cinematografele timișorene.

Cinematograful nu este singurul proiect pe care municipalitatea este hotărâtă să îl finalizeze în 2014. Astfel, și podul pietonal va fi inaugurat, a declarat primarul lugojean într-o conferință de presă de la finalul lui 2013, în luna mai, dar și bazinul acoperit, care va fi dat în utilizare în luna iunie, ştrandul, ce urmează să fie deschis în luna august, dar și piaţa agroalimentară „George Coșbuc”, ce se va deschide sub noua înfățișare în luna octombrie a acestui an.

9 Comments

9 Comments

 1. Emil Constantin

  9 ianuarie 2014 at 01:49

  CASA AVEM IN LUGOJ ASA CE VA TREBUIE SA FIE OAMENI BUNI DE ORGANIZARE DE GEABA OS AVEM UN CNM IN LUGOJ SI SA PĂSTREAZĂ CURATINEA CA DE GEABA OS AVEM CNM CU STIMA SI RESPECT

  • bogdan

   9 ianuarie 2014 at 17:34

   omule,tu esti rrom de nu sti sa scri?

   • florin

    14 ianuarie 2014 at 20:37

    sincer nici tu nu prea stii!

 2. boro

  9 ianuarie 2014 at 15:35

  Cinematograful va avea succes la început. Va avea aceaşi soartă precum faimoasele bărci de pe Timiş…Situaţia financiară nu este un roz pentru români, mai degrabă vezi un film pe pc. Acestea sunt vremurile. Şi chiar dacă vor exista contestatori, mai apoi, lucrurile îmi vor da drepatate.

  • boro

   9 ianuarie 2014 at 15:35

   constestatari…Scuze pentru greşeala de redactare.

 3. S.

  9 ianuarie 2014 at 15:57

  Tinerii se duc cand pot la timisoara pentru a vedea un film. Cred ca asa se pot bucura de acest + pe care il are timisoara si in lugoj. Plus ca orasul nostru e destul de curat. De-abea astept sa merg la cinematograful din lugoj!

 4. Maussik

  9 ianuarie 2014 at 21:46

  hehe,daca sunteti cuminti poate terminam mai repede cu finalizarea e multa zugraveala de facut
  :))

 5. Dani

  9 ianuarie 2014 at 22:59

  O sa aibe succes mereu acest cinema, sunt sigur ca trebuie angajați oameni de ordine pentru a scoate afara din sala animalele fara educație in rest sunt sigur ca cinema e cinema speram sa bage noutatile in rand cu Timișoara !!
  Încet ajungem la standarde

  • boro

   10 ianuarie 2014 at 15:49

   Rămâne de văzut :). Nu uită că Timişoara are o populaţie de aproximativ 10 ori mai mare, comparativ cu Lugojul. Nu mai vorbesc de situaţia financiară. Să vedem întâi dacă se respectă termenul de finalizare. Iar mai apoi, după un an de funcţionare, vom putea face bilanţul financiar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Le-au pornit deja, ca să fie siguri. La Lugoj s-au aprins luminițele de Crăciun

Publicat

în

Mai mulți lugojeni spun că luminițele de Crăciun se aprind deja în fiecare seară de aproape două săptămâni. Luminile s-au aprins pe străzile 20 Decembrie 1989 (spre primărie) și Splaiul Coposu.

Nu este prima dată când primăria din Lugoj “fură startul” împodobirii orașului înainte de Crăciun. Și în anii precedenți, luminițele s-au aprins cu mult înainte de 1 decembrie, dată la care marile orașe ale țării pornesc instalațiile pentru sărbători. Ca și acum câțiva ani, explicația autorităților a fost că se fac teste pentru a depista luminițele care nu funcționează.

Luminițele de Crăciun de anul acesta vor fi aceleași de anul trecut. Primăria nu a mai achiziționat alte elemente de iluminat.

Citiţi mai departe

Administrație

Cât costă închirierea patinoarului la Lugoj pentru sezonul rece și unde va fi amplasat

Publicat

în

Lugojenii vor avea și în acest an patinoar în orașul lor. Fanii datului pe ghețuș trebuie să știe însă că patinoarul nu va mai funcționa în locația de până acum, adică Parcul “George Enescu”, ci se mută în Piața “Iosif Constantin Drăgan” din oraș. 

Patinoarul va fi închiriat de la firma din Odorheiu Secuiesc, acolo de unde primăria îl închiriază de ani buni. Suma alocată pentru închirierea patinoarului pentru lunile iernii este de 134.000 de lei sau 28.165 de euro.

Piața “Drăgan” va fi transformată de Crăciun într-un loc special dedicat sărbătorilor, aici urmând să se desfășoare un târg cu lumini specifice, căsuțe cu produse tradiționale și o mică scenă pentru concerte de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Meridian face încă un pas spre faliment. Cum se îngroapă societatea în datorii

Publicat

în

Meridian 22 trece printr-o nouă situație care în loc să o salveze îi agravează situația. Penalitățile date de Apele Române Banat pentru faptul că de la stația de epurare se deversează apă care poluează râul Timiș au ajuns în faza de plată. Doar o parte din ele, cele pentru care Meridian a pierdut procesele în instanță și acum trebuie să le plătească.

În momentul de față, Meridian are de achitat sancțiuni de 583.709 lei.

Conducerea Meridian a obținut o eșalonare pentru plata acestei sume, urmând să achite până în 2025, o rată lunară care să ducă la achitarea sumei menționate mai sus. Problemele au apărut în momentul în care, Meridian a trebuit să depună o perioadă de garanție pentru această eșalonare. Cum nicio bancă nu a acordat această scrisoare, din cauza situației financiare prin care trece societatea, Meridian a apelat la un IFN (instituție financiară nebancară), cu comisioane extrem de mari. De altfel, specialiștii avertizează că împrumuturile de la IFN-uri nu sunt recomandate din cauza dobânzilor extrem de mari.

În momentul de față, se cunoaște doar numele IFN-ului care a acceptat să gireze plata sancțiunilor primite de Meridian 22, însă nu sunt cunoscute exact condițiile, directorul societății urmând să informeze Consiliul de Administrație al societății asupra acestora.

Numai că problemele Meridianului nu se opresc aici. Suma de 583.709 este doar valoarea sancțiunilor pentru care Meridian a pierdut procesele prin care contestă procesele verbale. Penalitățile date de Apele Române sunt mult mai mari, în jurul sumei de trei milioane de lei. În momentul când vor fi pierdute și restul proceselor, Meridian va trebui să achite și restul banilor.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite