Connect with us

Social

Eveniment inedit la Cămara cu Arome din Lugoj: Copiii vor învăța cum să mănânce sănătos

Publicat

în


Magazinul Cămara cu Arome este gazda unui nou eveniment inedit. În data de 11 octombrie, invită lugojenii la o ceașcă de ceai sau de cafea. Ineditul constă în faptul că la eveniment sunt invitați și copiii unor clasele pregătitoare, cărora prin intermediul poveștilor li se vor explica efectele negative ale consumului exagerat de dulciuri precum și efectele pozitive ale unei hrane echilibrate și sănătoase. Andreea Gabriela Dobrean de la Libraria Ion Vidu le va citi două povești amuzante și deosebit de educative.

Cămara cu Arome invită lugojenii la o degustare de ceai sau de cafea, în data de 11 octombrie. Sunt invitați de asemenea copiii preșcolari la o prezentare de carte, prezentare realizată de Libraria Ion Vidu Lugoj, prin intermediul Andreei Dobrean.

Consider că educația nutriționistă trebuie promovată copiilor noștri încă din primii ani de viață. Pentru a avea o națiune sănătoasă. Copiii vor fi serviți cu ceaiuri aromate, sucuri naturale și prăjitiri mai puțin dulci. Dragii mei, vă așteptăm la eveniment!- a declarat Ramona Costea, anfitrioana evenimentului.

Librăria Ion Vidu, prin reprezentantul ei, Andreea Dobrean își va aduce contribuția la acest eveniment inițiat de Cămara cu Arome, prezentând copiiilor de clasă pregătitoare, câte o poveste educativă.

Librăria Ion Vidu își va aduce contribuția la acest eveniment inițiat de Cămara cu Arome prin prezentarea copiilor de clasă pregătitoare (de la 11-12h ) și copiilor de grupă mare (de la 12-13h) câte o poveste specifică vârstei. Scopul nostru este de a stimula apetitul pentru o alimentație sănătoasă dar și de a sădi în sufletul copiilor dragostea spre lumea fascinantă a cărților într-un mod cât mai natural posibil.

Am ales două povești diferite: ȘTEFĂNEL ȘMECHEREL ÎNVAȚĂ SĂ MĂNÂNCE SĂNĂTOS de Iren Alexoi și HERMIE, O SIMPLĂ OMIDĂ DE MAX LUCADO. Ambele povești sunt educative. Prima specificată este scrisă într-un stil amuzant dar clar, arătând efectele negative ale dulciurilor precum și efectele pozitive ale unei hrane echilibrate și sănătoase. Iar a doua poveste care va fi citită are scopul de a sădi în inima copilului sentimentul că el este deosebit și unic prin felul în care a fost creat. Copiii vor înțelege că sunt iubiți și acceptați pentru ceea ce sunt ei în realitate.

Dorința noastră este ca acești copii să aibă o experiență amuzantă, plăcută și în același timp dragostea de carte să fie semănată pe ogorul mănos al viitorului nostru – spune Andreea Gabriela Dobrean.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Locuitorii de pe o stradă din Lugoj se revoltă din cauza unei stații de autobuz: “Parcă suntem la balamuc”

Publicat

în

De zeci de ani, pe strada Ștefan cel Mare, la numărul 18 există o stație de autobuz, unde cei care călătoresc spre Tapia-Măguri, cu autobuzele Meridianului așteaptă, de câteva ori pe zi, mijlocul de transport care îi duce spre casele lor. Aglomerația din zonă deranjează foarte mult locuitorii, sub geamurile cărora zilnic are loc un vacarm de nedescris.

După plecarea călătorilor se instaurează liniștea, dar în urma lor rămân gunoaiele. Oamenii cer administrației locale să găsească o soluție în rezolvarea acestei situații neplăcute. Maria Băieșu, o femeie în vârstă de 76 de ani este cea mai afectată de balamucul din zonă.

Eu sunt o femeie în vârstă, am 76 de ani și am nevoie de liniște. Oamenii ăștia fac o gălăgie de nedescris, parcă suntem la balamuc și lasă în urma lor un maldăr de gunoaie. Mi-au murdărit și fațada casei pe care eu cu greu am văruit-o. Mă cert zilnic cu ei. Recent au venit doi funcționari de la primărie, o doamnă și un domn și m-au luat la rost că de ce nu fac curat la stradă. Păi eu zilnic mătur dar nu răzbesc la atâtea gunoaie. Am spus că nu e obligația mea să fac curat după alții dar doamna mi-a spus că s-au făcut restructurări la măturători așa că tot eu trebuie să mătur. Am să-i spun domnului primar că eu nu mai pot și am să-l rog să facă ceva că am să mor cu zile și cu mătura în mână”, spune Maria Băieșu

Nici pentru cei care sunt nevoiți să aștepte zilnic autobuzul, fără un acoperiș deasupra capului nu este prea amuzant și așteaptă și ei vremuri mai bune.

„Iarna ne ninge, toamna și primăvara ne plouă iar vara ne bate soarele în cap ca pe niște vite. Suntem buni numai la vot, în rest nu se gândește nimeni la noi. Există atâta spațiu aici lângă autogara unde s-ar putea amenaja un acoperiș și câteva bănci și pentru noi. E drept că facem mizerie dar nu e niciun coș de gunoi în jurul nostru. Dacă tot vin alegerile poate ne rezolvă și pe noi domnu Boldea“ – spune Vasile P, navetist.

 

 

Citiţi mai departe

Social

O tânără din Lugoj este dispărută de mai bine de o lună de zile

Publicat

în

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează verificări în vederea depistării unei femei, de 35 de ani, dispărută de pe raza municipiului Lugoj, județul Timiș.

La data de 16 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizaţi despre dispariţia unei femei, de 35 de  ani, din municipiul Lugoj.

La data de 13 septembrie a.c., SÎRBU ALEXANDRA VALENTINA ar fi plecat voluntar de pe strada Tudor Vladimirescu  din municipiul Lugoj, iar până în prezent nu a mai revenit.

Semnalmente: înălțime 1.62 m, corpolență atletică, față rotundă, păr negru, tuns scurt, ochii negri.

La data dispariției, femeia purta un tricou alb, pantaloni și jachetă de blug de culoare albastru, adidași albi cu dungi verzi. Este cunoscută cu afecțiuni psihice.

Oricine poate oferi detalii cu privire la persoana dispărută este rugat sa apeleze Serviciul de Urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.

Citiţi mai departe

Social

Ultima hotărâre a Guvernului Dăncilă aduce și la Lugoj trei milioane de lei

Publicat

în

Ultima Hotărârea a Guvernului Dăncilă aduce trei milioane de lei și la Lugoj. Ieri, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a alocat primăriilor 1,4 miliarde de lei, care vor merge la 1.600 de localități.

Banii erau necesari pentru plata asistenților persoanelor cu handicap. Suma alocată Lugojului acoperă restanțele, plătite de la bugetul local și ajunge până la sfârșitul acestui an.

“Am primit trei milioane de lei, pentru a rezolva plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap, pentru a asigura salariul până la sfârșitul anului. Banii alocați prin hotărârea de ieri au fost dați doar pentru funcționarea primăriilor și așa i-am primit și noi. Am cerut 3,4 milioane dar am primit doar trei. O să facem o ședință extraordinară în data de 31 octombrie, pentru rectificarea bugetului local”, a declarat primarul Lugojului.

 

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite