Connect with us

Sport

Deplasare grea în Moldova pentru echipa de volei CSM Lugoj

Publicat

în

Echipa de volei CSM Lugoj se va deplasa sâmbătă, 24 martie în Moldova acolo unde o va întâlni pe Știința Bacău, de la ora 17, în etapa a V-a a play-off-ului Diviziei A1.

Meciul se anunță unul dificil pentru echipa lugojeană, având în vedere că formația din Bacău a încheiat campionatul  pe locul al III-lea, iar după jocul rezultatelor din play-off țintește spre ultimul loc din careul de ași, acolo unde principală contracandidată va fi Agroland Timișoara. 

Deși CSM Lugoj va efectua această deplasare cu unele indisponibilități în lot, gruparea lugojeană merge cu gândul de a-și juca șansa și de a lupta până la ultima minge, deși nu va fi ușor, formația moldavă fiind cunoscută pentru jocul bun practicat pe teren propriu.

 

 

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sport

Trei piloți de la Moto Extrem Lugoj, pe podiul la Campionatul Național

Publicat

în

Cei mai mici dintre sportivii Clubului Moto Extrem Lugoj au reușit o prestație bună la prima rundă de Campionat Național de Motocros și la etapa de Campionat Balcanic, ambele desfășurate simultan în weekend la Prundu, în județul Giurgiu.

Clubul lugojean a avut la startul celor două competiții șapte sportivi, dintre care trei s-au clasat pe podium. Cea mai bună performanță a obținut-o Liviu Jigmond junior care deși are a reușit să se claseze pe primul loc, la categoria lui, 50 cmc, juniori II. Acesta a câștigat detașat ambele manșe, în ciuda faptului că înainte de concurs prezenta probleme de sănătate.

Alți doi juniori lugojeni, Marc Luca Ioviță, la 50 cmc juniori II și Mark Szabo la 50 cmc juniori III s-au clasat pe locul al III-lea la general. Ceilalți patru sportivi deplasați, Mihai Stoichescu la clasa de profesioniști MX1, Daniel Chivu, la 65 cmc, Giampiero Borghetti și Marțian Ioviță  la veterani nu au reușit să urce pe podium, unul dintre motive fiind și faptul că au venit mulți piloți din afara țării pentru Campionatul Balcanic, și cum s-a concurat în sistem open, le-au luat fața sportivilor români.

Stoichescu, probleme cu motocicleta

Mihai Stoichescu, pilotul reprezentativ al clubului, a reușit doar un loc șase din cauza problemelor apărute la motocicletă.

“La antrenamente am avut niște probleme de ambreaj. S-a stricat ambreajul motocicletei și am reușit să îl reparăm sâmbătă, dar nefăcând antrenamentele așa cum trebuie nu a luat ritmul cursei și nu a reușit să meargă prea bine. În ambele manșe a avut un start bun, dar a pierdut poziții pe parcursul cursei și nu a putut să reziste în primii trei. Mi-aș fi dorit rezultate mai bune din partea sportivilor, nu pot spune că sunt mulțumit. Singurul care a făcut treaba de nota 10 a fost fiul meu, deși înainte de a pleca de acasă a fost în pefuzii. Mihai Stoichescu nu și-a găsit ritmul, deși în Ungaria a mers foarte tare. Aici a concurat nici pe jumătate la adevăratul lui potențial”, a precizat Liviu Jigmond, antrenorul celor de la Moto Extrem Lugoj.

La startul celor două competiții concomitente de la Giurgiu au luat startul în total în jur de 120 de piloți.

Citiţi mai departe

Sport

Micuţii gimnaşti ai Lugojului s-au întors cu zeci de medalii de la Campionatul Naţional Şcolar

Publicat

în

Micuții gimnaşti de la CSȘ Lugoj au oferit din nou o lecție de gimnastică la Campionatul Național Școlar ce a avut la finalul săptămânii la Buzău. Gimnaștii pregătiți de profesorii Adrian Meleancă, Ioan Bulacu, Aurel Muntean și Alexandru Panait au reușit să câștige nu mai puțin de 32 de medalii la competiția națională, unde au fost deplasați 11 sportivi.

Pe podium au urcat 9 sportivi la diferite categorii de vârstă. Aceștia și-au adjudecat 17 medalii de aur, 9 medalii de argint și 6 medalii de bronz. Echipa de juniori III, nivel I, formată din Flavian Bolkis, Denis Mureșan, Zeno Kiss și David Ene a câștigat titlul național pe echipe la prima participare la o competiție oficială importantă.

Denis Mureșan a mai ocupat locul I la sol, inele, paralele și individual compus și locul al II-lea la bară. Flavian Bolkis a luat locul I la bară și locul al II-lea la cal, inele paralele și individual compus. Zeno Kiss și-a adjudecat medalia de argint la sol și a ocupat locul al III-lea la inele și bară, iar Ene David s-a clasat pe locul al III-lea la sărituri și paralele.

În cadrul catrgoriei juniori III, nivel II, Raul Standolariu a câștigat medalia de bronz la sărituri. Următoarea categorie de vârstă, juniori II, nivel III a avut de asemenea reprezentanți pe podium din partea Lugojului. Norbert Marcu a obținut medalia de aur la cal cu mânere, inele, sărituri, bară și individual compus, argintul la sol, iar Răzvan Mikloș a ocupat locul  al III-lea la inele. Un alt premiant al Lugojului a fost Rafael Szabo, care la juniori I a câștigat medalia de aur la inele. La seniori, Lorenzo Pecie a luat aurul la individual compus, sol, inele, sărituri, paralele și locul al II-lea la cal cu mânere și bară.

Micuţii gimnaşti lugojeni au concurat cu peste 100 de adversari

“A fost un concurs foarte dificil. Am participat cu 11 sportivi și zic eu că ne-am descurcat foarte bine, cucerind un număr de 32 de medalii. Au fost peste 100 de participanți la acest concurs. Sunt în general mândru de toți sportivii pe care i-am deplasat. Cred că toți s-au comportat foarte bine și sunt foarte bucuros că cei mai mici, fiind la primul lor concurs, au reușit să câștige titlul național pe echipe și au luat un număr de 17 medalii din 22 posibile”, a declarant Adrian Meleanc[, profesor la CSȘ Lugoj.

“Avem prilej de mare mândrie că am obținut și anul acesta, în postură de pensionar performanțe deosebite. Mă bucur că nu mi-au scăzut abilitățile antrenor. Am format încă un campion național, pe Denis Mureșan, care a câștigat cinci medalii de aur șii pe David Ene care a câștigat titlul cu echipa la juniori III și un bronz la sărituri și unul la paralele”, a continuat Ioan Bulacu, profesor la CSȘ Lugoj.

De menționat este faptul că trei dintre profesorii lugojeni, Adrian Meleancă, Aurel Muntean și Alexandru Panait au luat parte la această întrecere și în calitate de arbitrii. Următoarea competiție la care gimnaștii vor participa va fi Memorialul Tit Liviu Isar care va avea loc în 5 mai la Lugoj, unde sunt așteptați zeci de sportivi de la cinci cluburi din țară.

 

 

Citiţi mai departe

Sport

Final de sezon la volei. Lugojencele merg în Cupa Balcanică

Publicat

în

FOTO Arhiva

Echipa de volei CSM Lugoj a încheiat Campionatul Diviziei A1 cu un meci, în fața propriilor suporteri, adversară fiind Știința Bacău, echipă care în cele din urmă și-a adjudecat victoria și totodată locul al treilea în clasament.

Băcăuancele au câștigat cu 3-1 (26-28, 28-26, 22-25, 17-25), însă în primele seturi echipa din Lugoj, pregătită de Valerijan Luka a aratat o opoziție puternică, așa cum indică și scorul pe seturi.

„Meciul cu Știința Bacău a fost unul special. Și anul trecut s-au decis medaliile la Lugoj în ultima etapă. Bacăul viza medalia de bronz, lucru pe care l-a reușit, dar nu fără să lupte foarte mult pentru a-și atribui cele trei puncte care au dus echipe pe locul III. Noi am evoluat în nota ultimelor jocuri, curajos, dar nu destul de valoros pentru a obține mai multe puncte, deși în primele seturi, după cum o spune și scorul, evoluția noastră a fost una foarte bună”, a declarant Dan Brudiu, președintele secției de volei a CSM Lugoj.

Final de sezon, obiectiv îndeplinit

Echipa lugojeană de volei a încheiat campionatul pe locul al VI-lea și a obținut calificarea în Cupa Balcanică, performanță obținută în contextul general în care campionatul a fost unul foarte puternic, dovadă fiind rezultatul obținut de campiona Volei Alba Blaj pe plan european.

“A fost un an special pentru voleiul românesc, în care campioana din Blaj a intrat în turneul final al Ligii Campionilor și CSM București câștigă în premieră titlul național. A fost cel mai puternic campionat din ultimii 10 ani. În aceste condiții prezența noastră din nou în play-off, între primele șase echipe și orașe ale țării înseamnă foarte mult, mai ales că activitatea s-a desfășurat în condiții destul de dificile. Per ansamblu am obținut o performanță bună și sperăm că această echipă care reprezintă un nume în voleiul intern să-și poată continua activitatea și anul viitor la acest nivel”, a precizat Dan Brudiu.

Președintele secției de volei spune că echipa lugojeană se va despărți de anumite jucătoare, deși va încerca să păstreze un nucleu de sportive. Rămâne de văzut în ce măsura acest lucru va reuși, având în vedere că este perioada tatonărilor și negocierilor de transferuri pentru sezonul viitor. În același timp, Dan Brudiu spune că se va încerca închegarea echipei mai repede decât de obicei, pentru o participare reușită în Cupa Balcanică, întrecere care va debuta în luna septembrie.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: