Connect with us

Divertisment

Cum să faceti drob de pui. Uica Mihai vă spune secretul ca să nu simţiţi lipsa cărnii de miel

Publicat

în

Dacă un drob din carne de miel vă pică greu, bucătarul bănăţean Uica Mihai vă recomandă drobul de pui, despre care spune că este mult mai sănătos şi mai uşor decât cel de miel.

Cu puţine ingrediente, puteţi găti o mâncare tradiţională la fel de gustoasă ca cea originală. Totuşi Uica Mihai foloseşte şi câteva mici trucuri, ca să-i dea drobului gustul de miel.

Reţeta de drob a lui Uica Mihai

„Am fript pe grătar un piept de pui tăiat în felii subţiri. Le-am asezonat cu un ulei aromat cu chimion pisat, piper, sare de mare, coriandru, lămâie rasă şi foarte puţină scorţişoară. Jumătate de kilogram de ficat de pui a fost tras la tigaie cu puţin seu de pe gâtul mielului. Pe acesta l-am dres cu sare, piper şi cimbru, opărit cu vin alb sec şi înăbuşit zece minute sub capac.
Am tocat ficatul cu maşina cu sită deasă de două ori, am adăugat pieptul de pui tăiat mărunt. Le-am amestecat dimpreună cu două ouă fierte tari date prin sită, trei gălbenuşuri crude, pătrunjel verde şi puţin mărar. Nu prea s-a legat tocătura, dar am adăugat şi albuşurile ouălelor. Am mai pus două linguri de smântână închegată şi am format bile cât mingea de ping-pong pe care le-am învelit în bucăţele de prapure de miel.
Bilele tăvălite prin uleiul aromat rămase de la grătar s-au aşezat pe hârtie de pergament într-o tavă şi au stat la cuptor să se coacă până prapurele a devenit crocant. Am lângă ele sos de hrean şi ridichi negre rase, cu sare şi piper“, povesteşte bucătarul.
Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Doru Octavian Dumitru, spectacol de comedie la Lugoj

Publicat

în

Unul dintre cei mai renumiți comedianți ai României poposește la Lugoj în acest weekend, pentru un spectacol de stand-up comedy ca în filme. Doru Octavian Dumitru este un One Man Show care invită, prin spectacolele sale, la destindere și terapie prin râs.

Artistul reușește, prin temele abordate, să îi surprindă plăcut pe toți cei care vin să petreacă o seară relaxantă alături de el. Despre Doru, publicul spune că este un om de calitate, căruia îi place să vadă zâmbete pe fețele oamenilor și care se bucură să audă râsul publicului prezent.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 decembrie, începând cu orele 20, la Grand Corso. Prețul biletului este de 35 de lei de persoană, sau 40 de lei dacă este  cumpărat în seara evenimentului. Rezervările se pot face și telefonic, la 0737.896.110 sau direct la cafeneaua Grand Corso.

Citiţi mai departe

Divertisment

Un lugojean va mânca cei mai iuți 10 ardei iuți din lume

Publicat

în

Concurs de mancat ardei iuti organizat la D`arc Cafe din Timisoara

Fie că îți lasă gura apă sau nu când auzi de ardeii iuți, cert este că un lugojean va gusta din toți cei mai iuți 10 ardei de pe glob. Încercarea nu va fi una prea ușoară, pentru că cei mai iuți ardei dintre cei iuți sunt… ei bine, extrem de iuți!

Lugojeanul, care probabil că nu va fi singurul din orașul de pe Timiș care va participa la încercare, va da tot ce are mai bun din el pentru a face față celor 10 ardei din Iad în cadrul concursului Chilli Eating Contest, programat sâmbătă, 27 octombrie, în curtea interioară de la localul D’arc. Doar 30 de alți fani ai ardeiului iute vor lua parte la concurs.

“Este pentru prima dată când particip și sincer am ceva emoții. Am încercat unii ardei foarte iuți cum este bhut jolokia, care are peste 1.000.000 de unități pe scara de iuțeală Scoville. Cel mai iute ardei are însă 1.5 milioane de unități, așa că… vedem ce putem face”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Emil, lugojeanul care a decis să ia parte la concurs.

Cele zece tipuri de ardei iuți pe care concurenții vor trebui să îi mestece și înghite sunt jalapeno, cherry bomb, serrano, lemon drop, cayenne red, purple haze, cayenne golden, habanero orange, fatalli white, habanero chocolate, naga bhut jolokia și carolina reaper, catalogat ca având 1.590.300 de unități pe scara Scoville.

Citiţi mai departe

Divertisment

Cinematograful din Lugoj a vândut peste 100.000 de bilete

Publicat

în

Cifră importantă atinsă de cinematograful din Lugoj în această perioadă. În urmă cu câteva zile a reușit să vândă biletul cu numărul 100.000 la trei ani și jumătate de la inaugurare. De pe 9 aprilie 2015, atunci când cinematograful își deschidea porțile cu primele proiecții ale peliculei “Insurgent”, zeci de mii de spectatori au cumpărat bilete și au ales să vadă cele mai noi apariții în orașul de pe Timiș.

“Suntem al doilea cinematograf din țară în lista cinema-urilor care nu fac parte din lanțurile mari. Am vândut peste 100.000 de bilete și ne bucurăm că lugojenii aleg să vadă filmele noi la ei în oraș, nu la Timișoara”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Francisc Boldea.

Cinematograful dispune de două săli de spectacole cu 96 și 60 de locuri, cu posibilități de redare 3D. La intrarea în incintă există o stație pentru popcorn, răcoritoare și dulciuri.

Cinematograful funcționează de joi până duminică și are în program două sau trei filme pe zi. Prețul biletelor este de 10 lei pentru filmele fără 3D și respectiv 15 pentru cele 3D. Cinematograful oferă reduceri de 50% pentru copii, elevi, studenți și pensionari.

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: