Connect with us

Divertisment

Cum să faceti drob de pui. Uica Mihai vă spune secretul ca să nu simţiţi lipsa cărnii de miel

Publicat

în

Dacă un drob din carne de miel vă pică greu, bucătarul bănăţean Uica Mihai vă recomandă drobul de pui, despre care spune că este mult mai sănătos şi mai uşor decât cel de miel.

Meridian 22 S.A. Luhoj

Cu puţine ingrediente, puteţi găti o mâncare tradiţională la fel de gustoasă ca cea originală. Totuşi Uica Mihai foloseşte şi câteva mici trucuri, ca să-i dea drobului gustul de miel.

Reţeta de drob a lui Uica Mihai

„Am fript pe grătar un piept de pui tăiat în felii subţiri. Le-am asezonat cu un ulei aromat cu chimion pisat, piper, sare de mare, coriandru, lămâie rasă şi foarte puţină scorţişoară. Jumătate de kilogram de ficat de pui a fost tras la tigaie cu puţin seu de pe gâtul mielului. Pe acesta l-am dres cu sare, piper şi cimbru, opărit cu vin alb sec şi înăbuşit zece minute sub capac.
Am tocat ficatul cu maşina cu sită deasă de două ori, am adăugat pieptul de pui tăiat mărunt. Le-am amestecat dimpreună cu două ouă fierte tari date prin sită, trei gălbenuşuri crude, pătrunjel verde şi puţin mărar. Nu prea s-a legat tocătura, dar am adăugat şi albuşurile ouălelor. Am mai pus două linguri de smântână închegată şi am format bile cât mingea de ping-pong pe care le-am învelit în bucăţele de prapure de miel.
Bilele tăvălite prin uleiul aromat rămase de la grătar s-au aşezat pe hârtie de pergament într-o tavă şi au stat la cuptor să se coacă până prapurele a devenit crocant. Am lângă ele sos de hrean şi ridichi negre rase, cu sare şi piper“, povesteşte bucătarul.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Lugojenii, aşteptaţi la Retroparada Toamnei. Pot admira zeci de maşini de epocă

Publicat

în

Zeci de mașini de epocă, motociclete, microbuze și camioane, toate mai vechi de 30 de ani, vor fi expuse sâmbătă, 20 octombrie, în Piața Libertății. Bijuteriile pe patru roți vor putea fi admirate de pasionații de automobilism între orele 10 și 13.

Meridian 22 S.A. Luhoj

După expoziție, vehiculele istorice vor pleca în paradă pe principalele bulevarde ale orașului, cu destinația Muzeul Satului Bănățean de la Padurea Verde, unde va avea loc o vizită, iar de la ora 14 se va desfășura Șueta Colecționarilor.

De la manifestarea nu va lipsi lugojeanul Iulian Zaiba, deţinătorul celor mai multe autoturisme Dacia, din Banat. Acesta va prezenta o Dacia 1100 din 1971 şi două Dacia 1300 din 1977 şi 1978.

Aceasta este cea de-a șaptea ediție a Retroparadei Toamnei, care se desfășoară simultan în mai multe orașe din țară. Evenimentul este organizat la Timișoara de Filiala Timiș a Retromobil Club România.

Citiţi mai departe

Divertisment

Vizi Imre revine la English Pub, cu un concert de excepţie

Publicat

în

Vizi Imre revine la Lugoj, Colțul de Cultură de la English Pub, avându-l invitat pe la sfârțitul săptămânii viitoare. În 2012, Vizi Imre a impresionat cu talentul său atât juriul de vedete, cât și întreaga țară, în marea finală „Vocea României”, iar doi ani mai tâziu a participat la preselecția pentru Eurovision.

Meridian 22 S.A. Luhoj

Artistul compune muzică de teatru, de film și pentru reclame. Vizi Imre a compus o piesă de pe coloana sonoră a filmului „Bilion Star Hotel”, un lungmetraj românesc. 

Artistul a copilărit în judeţul Mureş, locul în care s-a filmat şi produs filmul, astfel că a fost prima alegere a regizorului Alecs Nastoiu şi a producătorului Ovidiu Vasu de a realiza coloana sonoră a peliculei. Piesa interpretată şi compusă de Vizi Imre poartă acelaşi nume ca filmul, “Billion Star Hotel”. Producţia a câştigat 12 premii în cadrul a 7 festivaluri, printre care premiul de “Cel mai bun film străin” la US Hollywood International Film Festival, “Best sound design” la Los Angeles Film Festival Awards, dar şi Best Music la EuroFilm Festival din Spania, plus alte 33 de nominalizări.

De data aceasta, Vizi Imre va concerta alături de Peter Sarosi, un artist talentat și  într-o continuă explorare a stilului său muzical, fapt care îl poziționează în rândul artiștilor inovatori și creativi ai scenei muzicale românești și care a urcat pe scenele unor festivaluri cunoscute de jazz precum Gărâna Jazz Festival sau Sibiu Jazz Festival.

Concertul de la English Pub va avea loc vineri, 26 octombrie, de la orele 20.

Citiţi mai departe

Divertisment

Găigană uriaşă, pregătită de şapte bucătari într-o tigaie de doi metri la Festivalul Papricaşului de la Buziaş

Publicat

în

A zecea ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului va avea loc sâmbătă şi duminică, în Parcul Central din Buziaş.

Meridian 22 S.A. Luhoj

Organizatorii îi aşteaptă pe vizitatori şi cu o surpriză. Sebastian Paul, împreună cu Uica Mihai şi încă cinci bucătari vor găti o găigană uriaşă din 1001 de ouă, care va fi împărţită gratuit participanţilor.

“Omleta va fi pregătită într-o tigaie gigant cu un diametru de doi metri. Vor fi şapte bucătari invitaţi, iar partenerul nostru este Avia Agrobanat, care ne va pune la dispoziţie trei tipuri de ouă: ouă gălbenuş, ouă albuş şi ouă melanj.  Vom folosi ouă fără coajă! Cei de la Avia au o maşină de separat ouă şi sunt primii care au introdus această tehnologie în România. Ele vin în nişte cutii speciale şi va fi pentru prima dată când se vor folosi aceste ouă pentru o omletă gigant. Duminică, Bucătăria lui Paul pregăteşte patru ceaune de delicatese: fasole cu patru feluri de afumătură, varză cu ciolan, gulaş unguresc şi faimosul papricaş gătit în <<ceaunul de aur>>”, ne- a declarat Sebastian Paul, bucătarul care a venit cu iniţiativa omletei gigant şi este cunoscut pentru proiectul Bucătăria lui Paul, din Timişoara, în care găteşte alături de public.

Organizatorii festivalului au pregătit pentru sâmbătă, 13 octombrie, un spectacolul care va începe la ora 16, pe scena din Parcul Central urmând să urce Vest Phoenix Cover, Phaser, Ştefan şi Ana Maria Colombar, Aleksandar Aca Ilic şi Biljana Jevtic, Marinko Kokvic şi orchestra condusă de Misa Mijatovic.

A doua zi începe la ora 9, cu prepararea papricaşului. Între orele 14 şi 14,30 vor avea loc degustarea, jurizarea şi desemnarea câştigătorilor. De la ora 13 va începe a doua zi de spectacolul, pe scenă urmând să urce zeci de ansambluri folclorice şi artişti de muzică popular. În acest an va avea loc şi un show de iluzionism cu Lorenzo Cristian.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: