Connect with us

Actualitate

Cum merge ziarul?

Publicat

în

cetateanulE intrebarea pe care o aud de aproape 10 luni incoace, cred ca in fiecare zi. Cand ma intalnesc cu cineva, fie ca ne-am vazut sau nu in ultimele luni, primesc intrebarea din titlu. Raspunsul la intrebarea asta nu exista. Ziarul nu merge, un ziar… pluteste, cred ca asta e cuvantul potrivit. Odata ce l-ai adus la un anumit nivel, trebuie sa il faci sa pluteasca, adica sa ramana acolo saptamana dupa saptamana, luna dupa luna, an dupa an. Normal, il facem sa si creasca, dar sub nicio forma nu il lasam, ORICE ar fi, sa scada sub nivelul acela de plutire, de siguranta.

Daca l-ai lasat sa coboare sub nivelul de plutire macar o saptamana, chestia asta se simte imediat in calitatea materialelor, in numarul de cititori si, implicit, in cel al clientilor pe care ii vrei la tine in ziar, care pun reclame acolo si care iti asigura un salariu. E mai greu cu asta, mai ales la inceput si mai ales daca nu accepti favoruri banesti din partea unora si altora, dar nu este imposibil. E vorba de munca, constanta si grija pentru fiecare material pe care il publici. Pentru fiecare CUVANT pe care il publici.

Dupa ce am publicat acest material, acum ceva vreme, am primit un mesaj in care eram facut prost si somat sa il sterg imediat. Mesajul venea de la ziarul concurent, de la unul dintre angajatii acestuia, care imi explica despre cum ar putea el sa scoata adevaratele statistici si sa ingroape Cetateanul imediat (nu va mint, sunt exact cuvintele scrise de acesta) si irevocabil. M-am speriat la inceput. Tot ce facusem a fost sa pun doua tabele cu statistici pe site, foarte clare, foarte corecte (numerele din Google Analytics nu mint, nu au mintit niciodata) si m-am si trezit cu „rugamintea” de a le da jos. Tipul imi explica si de bounce rate, si de alte minuni pe care nici macar nu le intelege, dar venise ciorba, care era calda, asa ca am renuntat la a mai citi si restul mesajului.

Mai un pic si vom implini un an de activitate. Joi a iesit ziarul cu numarul 38, in care am prezentat, asa cum se intampla de 38 saptamani incoace, cele mai arzatoare probleme ale orasului, cu declaratii, detalii si exclusivitati pe care nu le aruncam inainte pe site, doar ca sa incercam sa tinem pasul cu ceilalti. Oamenii apreciaza asta, ne cumpara din ce in ce mai multi, ziarele returnate scad, vanzarile cresc, site-ul e mai citit decat ne-am fi imaginat vreodata ca va fi intr-un timp asa de scurt. Cum merge ziarul?

Ziarul pluteste, acolo sus, pe prima pozitie, unde ai si cea mai mare responsabilitate, dar de unde lucrurile se vad cel mai frumos. Si creste, in fiecare zi, pentru ca vrem. Noi, oamenii care il scriem, vrem asta. Oamenii care il editeaza, care il gandesc, care il corecteaza, care discuta pana la epuizare fiecare detaliu dintr-un material oarecare, noi vrem sa creasca si, inevitabil, se si intampla asta. Nu ne obliga nimeni, nu ne tine nimeni cu forta, nu suntem terorizati sa facem asta. Vrem, asta e secretul, cam ca la orice in viata. Restul nu au scuza, pur si simplu s-au oprit din a vrea mai mult, ceea ce e trist pentru ei si pentru cititorii lor.

Citiţi mai departe
1 Comment

1 Comment

  1. Poja

    23 februarie 2016 at 12:05

    Continua mai departe e un ziar interesant.Gura lumii n-o astupa decat pamantul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Francisc Boldea vorbeşte despre “un mare investitor francez”, care vine la Lugoj

Publicat

în

Fabrica de prelucrare a lemnului ar putea fi deschisă în vecinătatea depozitului LIDL

Primarul Lugojului a declarat într-o emisiune, la postul local de televiziune, că zilele trecute a avut mai multe discuţii cu reprezentantul unui mare investitor francez, care vrea să vină în România şi să deschidă la Lugoj prima fabrică din ţara noastră.

Edilul nu a dezvăluit însă cine este misteriosul investitor, spunând că nu poate face acest lucru până când discuţiile nu se finalizează.

“Este un grup puternic, care are 19 fabrici în Europa, Canada şi SUA. Vrea să intre în România prin Lugoj. Este vorba despre o fabrică de placaje şi ambalaje din lemn, pe 10 hectare. În luna august vom avea o discuţie finală. Le-am oferit teren după depozitul Lidl, pentru că acolo am putea transforma zona în una cu adevărat industrială şi frumoasă. Halele vor avea 220 de metri lungime, pe 70 lăţime, şi vor fi lângă podul de la centură. Au ales Lugojul pentru că suntem aproape de autostradă. Ne studiază de mai bine de un an de zile”, a declarat Francisc Boldea, la TEN TV.

Citiţi mai departe

Actualitate

Canalizarea Lugojului refulează în noul ştrand. Primăria comandă o nouă lucrare, ca să scape de problemă

Publicat

în

Foto lugojonline.ro

Ultimele ploi au scos la iveală o situaţie neplăcută pentru noul ştrand din Lugoj, unde lucrările se apropie de finalizare. Canalizarea oraşului a refulat şi a inundat bazinul şi camera pompelor şi instalaţiilor.

Aspectul a fost sesizat şi de consilierul local Marius Marinescu, care la ultima şedinţă i-a atras atenţia primarului Francisc Boldea şi i-a cerut să explice de ce se întâmplă acest lucru. “ Ne spuneţi, vă rog frumos, aşa ca un sfătos cum sunteţi dumneavoastră, problema asta aţi avut-o în vedere, ca nu cumva să se întâmple şi atunci când va funcţiona ştrandul?”, a întrebat Martinescu.

Francisc Boldea a fost deranjat de modul cum a pus problema fostul primar al Lugojului. “Domnu’ Martinescu! Cred că, începând de astăzi, puteţi să mă jigniţi cât vreţi, eu vă doresc doar sănătate. Nu mai răspund la nicio provocare din partea dumneavoastră”, a spus Boldea, după care, totuşi, i-a răspuns la întrebare consilierului local.

“Există două sisteme de canalizare acolo. La primul sistem, deja am băgat o clapetă de sens unic, ca invers să nu poată să pătrundă din oraş. Cea de-a doua necesită o lucrare destul de mare, pentru că, cei care sunteţi lugojeni ştiţi, canalizarea mare, de 450, a fost sub trambulină şi e la patru metri şi jumătate. Va trebui, obligatoriu şi acolo să facem o clapetă de sens unic, tocmai pentru a proteja de lucrul ăsta. Nu a fost prevăzut prin proiectare.”, a spus Francisc Boldea.

Citiţi mai departe

Actualitate

Sfaturi despre sănătate de la dr. Iren Alexoi. Cum să slăbeşti sănătos şi să te menţii în formă

Publicat

în

Dacă ar fi să faceţi o listă de dorinţe pentru mulţi să slăbiţi sau să ajungeţi la o anumită greutate, ar fi cu siguranţă o prioritate.

Unii visează la o siluetă frumoasă, alţii înţeleg că ţesutul adipos în exces poate însemna un pas mai aprope de boli. Studii medicale demonstrează legătura dintre bolile cronice care au la baza alimentaţia în exces sau consumul  alimentelor nesănătoase. Cancerul, aproximativ 30%, bolile cardiovasculare: 80%, diabetul zaharat, boli neurologice,  Alzheimer etc..

De ce nu reuşim să slăbim?

Pentru că de cele mai multe ori ne grăbim şi avem kilograme de grăsime adunate în mulţi ani de care vrem să scăpăm  în timp record. Acest lucru agresează şi oboseşte organismul şi îl destabilizează. Tesutul adipos reprezintă rezerva de supravieţuire care nu vrea să renunţe la “cămăruţa lui pentru zile negre”.

Cu cât te chinui să slăbeşti mai repede şi agresiv tot atât de repede te vei îngrăşa

Întelege ritmul organismului tău şi fii proriul tău nutriţionist. Dă-i timp să renunţe singur făcând doar alegerile sănătoase şi potrivite.

Se ţin prea multe diete făra fundament medical, sărace în nutirienţi necesari organismului. Se mănânca puţin şi doar anumite alimente, care cu siguranţă nu pot acoperi necesarul caloric de minerale şi vitamine. În acest caz, pe lângă faptul că te poţi îmbolnăvi, organismul va refuza să slăbească. Vezi fenomenul: CAUZĂ –EFECT.

Fii cumpătat şi dă organismului tău toţi nutrienţii necesari!

Mâncăm prea multe alimente procesate şi aditivate, obosim ficatul, distrugem flora bacteriană, încărcăm colonul. Acestea sunt câteva din daunele asupra organismului care blochează procesul de slăbire, toate aceste componente enumerate mai sus  fiind implicate intens în procesul de slăbire.

Nu mai încărcaţi, curaţaţi si deblocaţi drumul de topire al grăsimilor!

Uneori avem impresia că mâncăm puţin, fără să ne uităm însă la valoarea calorică a alimentelor sau mâncărurilor, de contţinutul de uleiuri şi grăsimi. 100 ml ULEI = 4-5 linguri valorează 890 KCAL. Acesta este aprope jumatate din necesarul mediu de calorii. Nici nu ne dăm seama dacă nu suntem atenţi că la o simplă ciorbă de legume sau la o salată, două linguri de ulei în plus pot ridica valoarea caloriilor dintr-o porţie.

Dacă vrei să slabeşti sanatos, urmăreşte filmuleţul cu sfaturi uşor de pus în practică care nu numai că te ajută să fii sănătos şi în formă, dar te ajuta să ajungi la silueta dorită fără prea mari eforturi.Vă sfătuieşte cu drag, Dr. Iren Alexoi.

 

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: