Connect with us

Administrație

Cum arata un Lugoj in Germania

Publicat

în

coburg_tur_oras_44Sa te lauzi ca Lugojul arata ca un oras din Germania e… o afirmatie deplasata. Bine, nu se foloseste prea des, sunt sigur de asta, in special pentru că nu ține decât poate pe la Nisporeni, dar si cand se mai spune ca avem strazi sau centru sau cinema sau orice altceva ca la nemti, e total gresit. Am gasit astazi un Lugoj de Germania, un oras de 40.000 de locuitori din Bavaria, undeva pe langa Munchen, descris si pozat de un blogger pe care il citesc destul de des, intr-o postare pe pagina lui.

Orasul Coburg, că despre el vorbim, e ceea ce imi imaginez eu ca ar trebui sa fie, in mare, nu in detaliu, Lugojul daca ar fi un oras corect dezvoltat din punctele de vedere importante. Nu ne uitam acum la puterea turistica, orasul avand vreo 4 castele, dintre care vechea cetate pe un deal, o nebunie pentru orice turist, ci strict la facilitati, aspect si ce conteaza la prima vedere. In articol sunt foarte multe poze, va rog sa observati cum arata centrul, strazile, magazinele, aleile.

Va invit chiar sa cautati un gunoi pe jos, ceva rupt, ceva murdar, o masina parcata in piata centrala, o parcela de iarba netaiata (si in Bavaria ploua, dar asta nu impiedica primaria sa taie iarba, ca sa vezi!) sau orice chestie negativa pe care un turist sau un vizitator din alta parte a Germaniei ar putea sa o semnaleze.

Coburg, un Lugoj de Germania pe care Lugojul original, din Timis, Romania nu și-l poate imagina prea curand…

Gammet 2000
Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

S-au încheiat lucrările la toboganul de la ștrand. Când ar putea fi dat în folosință

Publicat

în

Bazinul cu tobogane de la ștrandul din Lugoj rămâne închis cel puțin până la finalul lunii iulie. Reprezentanții Primăriei Lugoj a anunțat că în aceste zile că lucrările s-au încheiat și în prezent se află în probe.

„Pentru punerea în folosință a toboganului din incinta Ștrandului Municipal, precizăm că în această săptămână au fost finalizate probele la bazinul cu topogane, urmând ca săptămâna viitoare să se facă recepția și imediat darea lui în folosință”, au transmis reprezentanții Primăriei Lugoj, printr-un comunicat de presă.

 

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

Șapte familii din Lugoj au primit locuințe ANL. Încă trei apartamente sunt libere

Publicat

în

Primăria Lugoj a anunțat printr-un comunicat de presă că s-a făcut repartizarea locuințelor vacante de la blocul ANL de pe strada Caransebeșului scara 1.

Au fost libere șapte apartamente, dintre care șase cu o cameră și un apartament cu două camere. Acestea au fost repartizate în funcție de pozițiile ocupate pe lista de priorități aprobată de Consiliul Local Municipal Lugoj.

„În ordinea punctajului, persoanele de pe lista aprobată de Consiliul Local, au fost contactate și chemate la sediul primăriei unde au putut să aleagă unul dintre cele șapte apartamente libere. Dintre cele 10 persoane care au venit, doar patru au acceptat repartiția, astfel încat, trei apartamente sunt în continuare libere. În perioada următoare procedura se va repeta astfel încât să se repartizeze și celălalte apartamente”, se arată în comunicatul de presă.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Francisc Boldea:”Până în 15 august, pe drumurile din Lugoj nu va mai fi nicio groapă”

Publicat

în

Starea drumurilor din Lugoj este una dintre cele mai mari nemulţumiri ale lugojenilor, care nu ezită să îşi arate supărarea pe reţele de socializare. Aplicaţia de reclamaţii a primăriei a înregistrat zeci de sesizări pe această temă.

Primarul Francisc Boldea spune că Meridian 22 a început deja lucrările de reparaţii pe drumurile din cartiere şi promite că în aproximativ o lună nu va mai exista nicio groapă pe şoselele din municipiu.

„Am pornit de pe Buziașului și toate cele 93 de străzi din oraș vor fi plombate. Toate străzile cu gropi vor fi reparate, până în 15 august nu va mai fi nicio gropă. Se află ân stadiul de licitație și lucrare de asfaltare a zonei centrale, pornind de la Școala 4, Primărie, Universitate, până la Mol și înapoi, pe centru, la Primărie”, susține primarul Lugojului.

Primarul Lugojului spune că a renunţat la ideea de a mai colora asfaltul de pe străzile centrale a oraşului, în bordo sau verde, așa cum intenționa să-l facă, din cauză că după orice plombare asfaltul ar fi de altă nuanţă.

Citiţi mai departe

Cele mai citite