Connect with us

Food

Crevetii mari de la Lidl, buni sau naspa?

Publicat

în

Crevetii i-am servit cu un sos simplu, smantana, usturoi pudra, sare, piper, ulei de masline, hot&spicy

Crevetii i-am servit cu un sos simplu, smantana, usturoi pudra, sare, piper, ulei de masline, hot&spicy

Lidl, desi exagereaza in unele cazuri cu preturile (30 de lei suta de grame de parmezan ”vechi de 20 de ani”, pe bune?) au produse bune, de calitate si care in majoritatea cazurilor isi justifica investitia. Manat de o dorinta criminala de a manca niste creveti, asa cum am infulecat pe un podet din Venetia acum vreo luna, am dat fuga la Lidl sa cumpar o punga. Erau exact ce cautam, creveti mari, jumbo, cum vreti sa le ziceti, desi nu au intrecut nicio limita a bunului simt.

Am cautat o recenzie pe net inainte sa dau 60 de lei pe 700 de grame de creveti congelati, pentru ca imi era sincer frica sa nu fac vreo prostie si sa cumpar o punga de fructe de mare departe de a fi comestibile, cum am mai patit in cazul celebrului mix de fructe de mare disponibil in toate supermarketurile, la raionul de produse congelate.

Din fericire, crevetii mari de la Lidl au fost absolut deliciosi. Mari, intr-adevar, mai mari chiar decat cei mancati la Venetia, cam cat un deget mijlociu de lungi, fara cap, dar cu venisoara de pe burta si carapacea pe ei. I-am pregatit foarte simplu:

1. Am pus crevetii congelati (jumatate de punga, ca mananc doar eu cu tata asa ceva, restul familiei fuge de ei ca de serpii Mamba) intr-un bol cu apa rece, atentie, RECE, nu calda. Daca ii puneti in apa calda pentru ca vreti sa ii dezghetati mai repede, crevetii se vor „coace” pana cand se vor dezgheta, pentru ca se prepara foarte repede, iar produsul final va fi deloc placut;
2. Dupa doua ore de asteptare, am luat frumos crevete cu crevete si am desfacut carapacea, lasand doar la coada un pic de invelitoare, ca sa am de ce sa prind cand ii dau prin faina si ou. De asemenea, cu ajutorul unui cutit ascutit, am taiat crevetele pe burta ca sa scot si venisoara de acolo, care daca e lasata in crevete, ii da un gust amar. Prima venisoara, cea de pe spatele crevetelui, era deja scoasa;
3. Odata crevetii curatati, i-am spalat din nou si am pregatit crusta, faina cu ce condimente va plac voua (sare, piper, hot&spicy si usturoi pudra din abundenta) intr-un bol si ou batut in alt bol;
4. Am dat crevetii prin faina, am scuturat, dupa care prin ou si inapoi in faina, pentru o crusta crocanta, ca in filme;
5. Uleiul l-am incins bine, dupa care am bagat crevetii la prajit, cam un minut pe o parte si mai vreo 20 de secunde pe cealalta, daca sunt acoperiti cu ulei complet. Se pot face si la cuptor, sunt mai sanatosi, dar pofta a fost muuuult prea mare ca sa incingem cuptoare, sa stam, sa ne uitam, sa bla bla bla;
6. Dupa ce s-au prajit, i-am scos pe servetel si, cand s-au racorit, i-am dat printr-un sos de smantana cu mirodenii si usturoi (normal, nu exista creveti fara usturoi) si i-am mancat calzi, ca asa sunt cei mai buni.

Crevetii au fost dulci, suculenti, deloc atosi sau tari, crusta a fost crocanta si plina de gust de la tot ce am pus in faina, intr-un cuvant, crevetii de la Lidl sunt o idee inspirata cand va vine pofta de fructe de mare. Cumparati cu incredere, nu prea multi, ca dauneaza bugetului, dar macar cand apar prin lazile frigorifice merita luata cate o punga (sau mai multe, sa fie la congelator) si incercat retete noi si delicioase cu ajutorul lor.

Cine s-ar fi gandit ca o sa pun si retete pe blogul asta? Totul are un inceput, asa ca pofta mare sa aveti!creveti mari lidl foto lugojeanul (1)

6 Comments

6 Comments

  1. Alina

    29 decembrie 2015 at 19:56

    Mai vrem retete, sunt detaliate si inspira lumea la gatit, pe bune 🙂

    • Lugojeanul

      29 decembrie 2015 at 21:55

      Voia voastra se va face!

  2. danutzu

    29 decembrie 2015 at 19:58

    incearca inelele de calamar de la lidl, gatantez ca iti vor pica bine de tot. Prajite in ulei incins direct inghetate, crusta se face crocanta si interioru, crustaceea ramane moale si delicioasa. Merg la kil cu lamaie multa, la gustarea de seara sunt ideali

    • Lugojeanul

      29 decembrie 2015 at 21:55

      A mai recomandat cineva calamarul. Cum e Revelionul joi, dam pe ele 🙂

  3. Cristian

    3 octombrie 2016 at 13:51

    AI dat crevetele prin faina cu ou, ai folosit usturoi pudra, intr-un cuvant ti-ai batut joc de ei, unde mai pui ca i-ai cumparat si congelati si cel mai probabil prefierti. Nu asa se gatesc corect crevetii indiferent de reteta pe care o adopti. ,,Ai taiat crevetele pe burta ca sa scoti venisoare” in primul rand aceea nu e venisoara ci intestinul gros iar in al doilea aia nu este burta ci spatele crevetelui. Venisoara de care vorbesti, cea de pe burta nu se scoate! Crusta crocanta ca in filme…te-ai gandit tu ca aia e faina cu ou a? De fapt este un aluat tempura si nu are absolut deloc ou. Cum sa pui ou la creveti?! Am trait sa aud o alta ineptie, creveti la cuptor…ai scufundat crevetele in ulei…Si mai prezinti si altora prostia asta. Stai jos, nota 1 pentru efort. Ramai la ceafa de portc…banuiesc ca i-ai mancat si cu paine ca deh…

    • Lugojeanul

      3 octombrie 2016 at 18:27

      Crevetii merg foarte bine cu usturoi, daca nu stiai asta, imi pare rau despre tine. Faina cu ou e ok pentru orice preparat prajit, nu vad unde este problema. Treaba cu venisoara si pe unde e, ai dreptate, dar important este sa o scoti, nu cum ii zice si ce ai spus acolo, aia ai scris si tu sa te dai mare chef. La treaba cu stai jos, nota 1, ceafa de porc… incearca sa vorbesti cu un specialist, poate poate te va ajuta 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Best

Cea mai buna inghetata (ambalata) din Lugoj

Publicat

în

Aici va spuneam cum a ajuns cea mai apreciata inghetata din America la Lugoj, mai exact la Kaufland. Inca ne mentinem parerea, ca e bine si corect ca au asemenea sortiment de inghetata a ajuns in orasul nostru si ca inca e la vanzare la magazin, fapt ce arata ca e cumparat si apreciat. Totusi, am gasit o inghetata ambalata care credem noi ca este si mai buna decat Ben&Jerry’s.

Se numeste Helado Dulce de Leche de la Sol Mar, o firma care produce chestii doar pentru Lidl, pentru ofertele lor din Saptamana Iberica. Inghetata asta e foarte dulce, asa ca daca nu sunteti mari fani ai gustului extrem de dulce, nu o cumparati. E facuta din dulce de leche, asa cum ii spune si numele, care este un caramel dens si foarte puternic, facut din lapte.

Ca si consistenta, se apropie izbitor de mult cu cea a gelato-ului, ceea ce va va surprinde cel mai tare. E ideala ca desert servita simplu, sau de ce nu, alaturi de alte prajituri sau clatite. Costa 11,99 de lei si o gasiti pana la finalul lunii la Lidl, daca mai aveti noroc sa nu se termine. E delicioasa si e musai sa o incercati!

Cea mai buna inghetata proaspata din Lugoj o gasiti stiti voi unde.

Citiţi mai departe

Best

Saptamana Iberica la Lidl, ce am gasit interesant

Publicat

în

Cu mult curaj si clima data la maxim in masina, de parca eram intr-un avion, am pornit zilele trecute spre Lidl, acolo unde are loc Saptamana Iberica. Daca nu stiati, Lidl are periodic campanii cu produse din anumite zone ale lumii, denumite “Saptamana Iberica”, “Saptamana Scandinava”, Saptamana Americana” si asa mai departe.

De aceasta data, la Saptamana Iberica, adica dedicata Spaniei, au fost mai multe produse care ne-au facut cu ochiul, insa ne-am decis asupra a patru dintre ele: jamon iberic, inghetata cu Dulce de Leche, chorizo si un suc natural din ananas, pepene, struguri si lamaie.

Sa le luam pe rand, incepand cu cele mai bune, adica jamonul si inghetata. Jamonul, la 16 lei sfertul de kilogram, nu poate fi chiar jamon iberico, dinala atarnat prin macelariile din Barcelona, pentru ca acela e mult mai scump. Totusi, la gust, e asemanator cu un jambon (a se citi „sonc de casa”) de calitate facut acasa, asa ca isi merita pe deplin banii. E usor afumat si uscat, asa ca merge de minune la platourile cu mezeluri sau pentru servit alaturi de un vin rosu de calitate.

Inghetata cu Dulce de Lechee, care e un fel de caramel mai gros facut din lapte, este probabil cea mai buna inghetata din cate am gustat la Lugoj. E dulce pana la refuz, dar are si o consistenta speciala, ca de gelato, fapt ce o face deosebita. Costa 12 lei jumatate de kilogram, dar merita banii, parerea noastra.

Am cumparat si chorizo, care e mezelul favorit al spaniolilor. Il pun in paella, in oua la micul dejun, in orice preparat posibil, pentru ca gustul iute si bogat da oricarei mancari o savoare aparte. 5,5 lei a costat si sincer, nu a fost la fel de bun ca ultima data cand la Lidl a avut loc Saptamana Iberica. Gustul a fost mai “linistit”, aroma nu la fel de intensa, parca ii lipsea ceva din aroma.

Cel mai neobisnuit la gust a fost sucul de ananas, pepene, struguri si lamaie. O combinatie nefireasca, care nu a fost neaparat rea la gust, dar de la care, la 10 lei sticla de 0,75 de mililitri, aveam alte asteptari. Macar e suc 100% din fruct, sau cel putin asa spun producatorii pe ambalaj.

Voi ce ati incercat de la Saptamana Iberica?

Citiţi mai departe

Best

PONT: Salata delicioasa cu doar 5 lei, gata in 5 minute

Publicat

în

Pentru ca ne-a certat cineva la telefon ca punem prea multe articole cu pizza, steak-uri si alte mancaruri grele, am decis sa amanam pentru maine episodul 7 din Cea Mai Buna Pizza Din Lugoj si sa va recomandam azi o salata. Mai exact, vorbim despre o salata pe care o puteti face foarte usor acasa sau la birou, iar toata afacerea o sa va coste vreo 5 sau 6 lei.

In toate magazinele din Lugoj gasiti salate spalate si impachetate frumos, in pungi transparente, de la diferiti producatori. Noi am incercat recent salatele Eisberg, care costa in jur de 3 lei si pentru care gasesti si dressing pe acelasi raft, la 2 lei pachetelul. Am luat de la Kaufland, de unde nu am putut pleca fara o bagheta frantuzeasca, pentru crutoane.

Ca sa o prepari, nimic mai simplu: pui salata intr-un bol, adaugi apoi pachetul de dressing, o rosie si niste branza sarata, nu foarte multa, doar pentru gust si amesteci bine. Daca ai timp, prepari rapid o mana de crutoane din bagheta si aia e, ai doua portii mai mici sau o portie uriasa de salata de toata frumusetea.

Daca vreti sa mancati salata in oras, aveti AICI top trei recomandari Lugojeanul. Despre salatele Eisberg cititi AICI. Pofta mare tuturor!

Citiţi mai departe

Cele mai citite