Connect with us

Social

Control DSP în scandalul biberoanelor murdare de la spital. Ce s-a descoperit

Publicat

în

FOTO captura DIGI24

Direcţia de Sănătate Publică Timiş s-a autosesizat după ce un bărbat a postat pe Facebook, marţi, 30 ianuarie, o filmare cu o sticlă murdară, cu care infirmierele spitalului din Lugoj i-ar fi dat lapte copilului său, care era internat.

Medicii DSP au ajuns la Lugoj, încă de marţi seara, şi au verificat toate circuitele din secţia de pediatrie.

“DSP s-a autosesizat şi o echipă de medicii s-au dus acolo şi au verificat tot: circuite, condiţii igienico-sanitare, sterilizatoare, biberoneriile, tot ce există. Au luat probe, au verificat tot şi nimic din ce a fost semnalat nu se confirmă”, a declarat Dana Spac, purtătoare de cuvânt DSP Timiş.

Directorul spitalului, Erwin Floroni, a explicat că este vorba de un caz social(articolul aici) şi o răzbunare a tatălui, care s-a supărat că medicii l-au anunţat că trebuie să ia acasă copilul internat, pentru că s-a făcut bine. Medicii au acceptat ca pe toată perioada internării, mama să stea în spital cu copilul şi ceilalţi doi copii pe care îi are. Când a aflat că trebuie să-i ia acasă, bărbatul s-a supărat şi a încercat să se răzbune postând imaginile respective.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Dedeman a uitat de magazinul de la Lugoj, lucrările fiind programate să înceapă acum două luni

Publicat

în

Una dintre cele mai așteptate investiții ale Lugojului din ultimii ani are un viitor incert. Magazinul Dedeman care urma să se deschidă pe strada Timișorii, în locul fostului IURT, nu va mai fi construit, au declarat surse apropiate proiectului pentru Lugojeanul. Mai multe persoane au declarat că frații Pavăl ar fi renunțat la ideea de a deschide magazinul în orașul de pe Timiș.

De vină pentru renunțarea celor de la Dedeman la investiție par să fie câteva probleme legate tocmai de terenul de pe strada Timișorii. Cei de la Dedeman nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere. Am întrebat mai mulți apropiați ai proiectului despre decizia Dedeman de a nu mai veni la Lugoj.

“Nu știu nimic de când am vorbit ultima dată. Lucrările trebuia să înceapă în mai, e deja iulie și nu au mai început. Vă dați seama că și eu îmi doresc să se facă, să valorificăm zona aceea”, a declarat Titu Bojin, fost șef al CJT, pentru Lugojeanul.ro

Dedeman a anunțat că vine la Lugoj încă din 2016. De atunci însă, nu s-a mai auzit nimic oficial despre magazin din partea fraților Pavăl. 

Citiţi mai departe

Social

Alunecările de teren au distrus casa a doi bătrâni din Lugoj. Au nevoie de sprijin!

Publicat

în

O familie din Lugoj, din Dealul Viilor, trece prin momente dificile. Din cauza alunecărilor de teren, casa în care locuiesc este la un pas de prăbușire. Oamenii nu mai pot să trăiască în respectivul imobil și momentan dorm într-un șopron.

Primăria le-a oferit o cameră până își rezolvă situația, însă Lazăr şi Ştefana Băran nu au banii necesari să-și reconstruiască casa. Ionel Tuțac, pastor al Bisericii Baptiste din Lugoj a făcut apel la membrii acestui cult și nu numai să îi ajute pe cei doi bătrâni.

“Din cauza alunecărilor de teren, casa lor este în pragul prăbuşirii. Dacă vă aduceți aminte, anii trecuți au fost probleme inclusiv cu șoseaua în zona respectivă. Acum, în urma ploilor, apa s-a scurs și terenul a alunecat. Casa e toată crăpată și nu se mai poate sta acolo. Trebuie să-și facă acte pentru demolarea locuinței. Casa este în zona Welcar, chiar în curbă. Cei care doresc să-i ajute sunt bineveniți, oameni sunt în vârstă și nu e simplu. Biserica Creştină Baptistă Harul din Lugoj va face o colectă pentru ei, dar toți cei care doresc să-și ajute sunt bineveniți. Pot să vină la noi la biserică sau pot merge direct acasă la oameni”, ne-a spus Ionel Tuțac.

Citiţi mai departe

Social

O nouă acțiune pentru salvarea celei mai vechi biserici de lemn, din zona Făgetului

Publicat

în

cea-mai-veche-biserica-din-banat

Foto mitropoliabanatului.ro

În perioada 21-30 iunie, voluntarii Asociației “Ambulanța pentru Monumente Banat”, organizează o nouă intervenție la cea mai veche biserică de lemn din Banat, aflată la Crivina de Sus, în județul Timiș. În urmă cu câțiva ani, peste biserică a fost ridicat un acoperiș, dintr-o copertină, ca să se stopeze degradarea.

“Pentru noi, biserica de la Crivina de Sus nu este numai cea mai veche biserică de lemn datată printr-o inscripţie din Banat, ci este locul unde o parte din echipa noastră s-a cunoscut. În timpul atelierelor interdisciplinare organizate vară de vară în jurul bisericii, începute acum cinci ani am învăţat să iubim şi să protejăm patrimoniul nostru, fie el mobil sau imobil, construit sau natural. Edificată în Ilia în 1677, biserica va fi demontată, apoi transportată cu pluta pe Mureş, trasă de boi peste dealuri şi adusă la Crivina de Sus aproape 100 de ani mai târziu. Biserica de la Crivina de Sus, leagă aşadar Transilvania de Banat, aşa cum a ştiut să aducă şi să lege atâţia oameni în jurul său. Facem aşadar, apel la voluntari pentru a da o mână de ajutor bisericii aflată în şantier de restaurare. Toţi cei interesaţi trebuie să-şi aducă cort, sac de dormit şi bocanci. Masa va fi organizată în sat. Cei interesaţi să participe la această intervenţie sunt rugaţi să-şi confirme prezenţa la următorul număr de telefon: stud.arh. Daiana Maciulschi 0756306007; stud. arh. Mădălina Nica 0732156597”, arată voluntarii de la Ambulanța pentru Monumente.

Conform Mitropoliei Banatului, Biserica „Cuvioasa Paraschiva” din Crivina de Sus (TM-II-m-A-06214) este singura datată cu inscripţie – 1676. Se prezintă ca fiind cea mai reuşită realizare arhitectonică păstrată în Banat. Altarul are forma unui poligon cu şase laturi. Pereţii sunt din lemn aparent şi prezintă îmbinări în “coadă de rândunică”, dar şi multiconsole cioplite din bardă, cu efect artistic deosebit. Pardoselile sunt din scânduri de brad, aşezate pe grinzi transversale. Pronaosul tăvănit, naosul acoperit cu un semicilindru longitudinal din scânduri, iar altarul acoperit prin fâşii curbe de scânduri. Biserica este acoperită cu şindrilă.

Citiţi mai departe

Cele mai citite