Connect with us

Actualitate

Cea mai modernă puşcărie din ţară se construieşte aproape de Lugoj

Publicat

în

Directorul Penitenciarului Timişoara, cms sef Georgica Alexeev a anunţat amenajarea primului loc de detenţie la standardele impuse de Uniunea Europeana, la Buziaş, acolo unde vor ajunge aproximativ 300 de detinuţi. Acesta a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, că şi o parte dintre deţinuţii de la Timişoara vor fi transferaţi acolo.

PNL Lugoj

„Se doreşte, de la Memorandumul de acum 2 ani, modernizarea Sectiei exterioare Buziaş. Avem acceptul ANP-ului de a construi o sectie exterioara de 300 de locuri pentru detinuţi. Cu tot ce înseamnă condiţiile unui penitenciar, în sensul de spaţii de detenţie, spaţii administrative, terenuri de sport, spaţii de şcolarizare, cabinete medicale. Am şi trimis nota de fundamentare către Administraţia Naţională.

Sigur, acea sectie exterioară de 300 de locuri va îndeplini condiţiile europene. Dispoziţiile Ministerului de Justitie sunt în acest sens. Orice secţie, pavilion, penitenciar care se va construi de acum înainte va trebui să indeplinească condiţiile. Având foarte mult teren acolo în Buzias, într-o locaţie 60 de hectare în alta circa 170 de hectare, putem sa dezvoltăm acest lucru. Probabil o parte din detinuţii aflaţi pe strada Popa Sapcă vor fi transferaţi acolo”, a dezvăluit directorul Penitenciarului Timişoara.

Mai multe pe opiniatimisoarei.ro

 

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Peste 400 de amenzi pentru șoferii prinși fără centură de siguranță

Publicat

în

Timp de o săptămână, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au acționat în cadrul campaniei preventive „SEATBELT”, conform planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL),  vizând purtarea centurilor de siguranța de către ocupanţii maşinii. Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care nu au utilizat centura de siguranţă.

PNL Lugoj

În perioada 11 – 17 martie a.c.,Poliţia Română a coordonat o acţiune preventivă, pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate.

Astfel, poliţiştii timişeni au acţionat în cadrul campaniei preventive „SEATBELT”, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene), pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

În această perioadă, poliţiştii  au verificat 2267 de autovehicule și au aplicat  1378 de  sancţiuni conducătorilor auto care nu au respectat prevederile legale, 463 dintre acestea fiind pentru neutilizarea centurii de siguranță și 66 pentru utilizarea telefonului mobil la volan.

Citiţi mai departe

Actualitate

Un drum important din Lugoj se închide complet pentru lucrări

Publicat

în

PNL Lugoj

Un drum important care pleacă din Lugoj se închide complet pentru lucrări în această săptămână. Este vorba despre bucata de drum care leagă orașul de pe Timiș cu localitatea Jabăr. DJ 592D va fi închis miercuri, 20 martie, între orele 10 dimineața și 14 după-masa.

Blocarea drumului se datorează unor lucrări de reabilitare pe care cei de la CFR le vor efectua la trecerea la nivel cu calea ferată ce traversează drumul județean. Trecerea la nivel cu calea ferată se află la km 517+896, linia 100 Lugoj – Timișoara Nord, la intersecția cu DJ 592D.

Polițiștii vor redirecționa traficul rutier pe rute adiacente. Dacă vor să ajungă la Jabăr, șoferii pot ocoli drumul blocat și pot merge prin Boldur, pe DJ 592 ce leagă Lugojul de Buziaș.

Citiţi mai departe

Actualitate

Cea mai gustoasă pleșkavița din Banat a ajuns și la Lugoj

Publicat

în

PNL Lugoj

Cea mai bună pleșkavița din Banat a ajuns în sfârșit și la Lugoj, spre bucuria gurmanzilor. Începând cu această săptămână, lugojenii pot servi când poftesc o pleșkavița bănățeană bună de te lingi pe degete.

În centrul orașului, chiar la începutul străzii pietonale Alexandru Mocioni, a fost montată acum câteva luni o tonetă a companiei Agil. Săptămâna aceasta, odată cu încălzirea vremii, toneta a fost deschisă pentru iubitorii acestui fel de mâncare. Deliciosul preparat este unul dintre cele mai râvnite feluri de mâncare rapide din întreg Banatul, atât cel românesc, cât și cel sârbesc.

Celebra pleșkavița se face din carne măcinată, ceapă și usturoi, cartofi pai, salată și sos de usturoi. Prețurile mici și faptul că preparatul este gata în doar câteva minute a strâns deja cozi în jurul tonetei din centrul orașului.

sursa foto: facebook.com/agiltimisoara

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: