Connect with us

Educație

Cea mai mare medie la Admitere din Lugoj vine de la o elevă a unei școli private

Publicat

în

Cea mai mare medie de Admitere în urma Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a 8 la Lugoj vine de la o elevă a unei școli private din oraș. Este vorba despre eleva Brianna Nicole Gașpar de la Școala Gimnazială “Harul”, singura școală privată din municipiu. 

Tânăra a reușit să adune o medie de 9,83 la admitere, a 75-a medie din Timiș din 4559 de elevi care au susținut examenul. Brianna a reușit să obțină nota 10 la matematică și respectiv 9,60 la limba română. 

A doua medie din Lugoj este cea a elevei Anda Maria Mateș de la Brediceanu, care a reușit să adune o medie de 9,81 la admitere. Raul Mihai Opriță este elevul cu a treia medie din Lugoj, 9,68. 

Liceele din Lugoj, gata să-și primească bobocii

Cele patru licee din Lugoj, la care se adaugă al cincilea liceu începând cu această toamnă, sunt gata să își primească noul val de boboci. Astfel, aceștia vor putea alege între:

Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” – Tehnologie – Servicii – 28 de locuri;

Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” – Tehnologie – Mecanică – 28 de locuri;

Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște” – Tehnologie – Turism și alimentație publică – 56 de locuri;

Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște” – Tehnologie – Electronică – automatizări – 28 de locuri;

Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște” – Tehnologie – Industrie textilă și pielărie (seral) – 28 de locuri;

Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” – Mate-Info – 56 de locuri;

Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” – Științe ale naturii – 56 de locuri;

Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” – Filologie – 28 de locuri;

Liceul Teoretic “Iulia Hașdeu” – Mate-Info – 28 de locuri;

Liceul Teoretic “Iulia Hașdeu” – Științe ale naturii – 56 de locuri;

Liceul Teoretic “Iulia Hașdeu” – Filologie – 56 de locuri;

Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limbă și literatură română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Elevii unei școli din Lugoj vor avea o „clasă verde” în curtea instituției

Publicat

în

Şcoala Gimnazială „Anişoara Odeanu” Lugoj demarează în această luna proiectul intitulat „Clasa verde din curtea şcolii”, prin programul StartONG, finanţat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

“Scopul proiectului constă în creşterea stării de bine a elevilor din unitatea de învățământ, prin educarea acetora într-un mediu sănătos, natural, astfel încât să-şi petreacă o cât mai mare parte a zilei în aer liber. Prin intermediul proiectului,  învăţământul traditional, desfășurat în spaţii convenţionale, închise va fi înlocuit cu unul modern, bazat pe activități creative, desfășurate într-un mediu deschis prin facilitarea contactului nemijlocit între elevi şi natură. În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, echipa de implementare va creea un spaţiu sigur, în aer liber, în care elevii să-şi petreacă după amiezele, unde pot să îşi conceapă proiectele şi unde pot să citească în linişte. Astfel, beneficiarii proiectului finanţat de către Kaufland, vor fi cei 820 de elevi ai şcolii noastre, cele 65 de cadre didactice, dar şi preşcolarii de la grădiniţele cu care unitatea de învățământ are încheiate contracte de parteneriat”, arată Dana Tipei, directoarea unității școlare.

În vederea îndeplinirii obiectivelor enumerate mai sus, printre activitățile diverse desfășurate sunt: amenajarea foişorului din curtea şcolii în vederea desfăşurării activităţilor educaţionale, dar şi amenajarea unei căsuţe cu cărţi. De asemenea, în incinta foişorului vor avea loc diverse activităţi extracurriculare precum: după amieze de lectură, expoziţii, concursuri etc. În jurul foişorului vor fi plantaţi trandafiri urcători şi arbuşti.

Citiţi mai departe

Educație

Elevii lugojeni au început luni școala. Când au fost programate vacanțele pentru anul școlar 2019-2020

Publicat

în

Elevii lugojeni au început luni, 9 septembrie, un nou an școlar. Festivitățile de deschidere ale școlilor și liceelor din Lugoj au avut loc între orele 9 și 10 dimineața. După întrunirile din curțile școlilor, elevii și-au urmat învățătorii sau diriginții la clase, acolo unde și-au povestit peripețiile din vacanța de vară.

Chiar dacă de-abia au început școala, elevii se gândesc deja la vacanțe. Din nefericire pentru ei, prima vacanță a fost programată în 111 zile de astăzi. Anul școlar 2019-2020 ia prima pauză între 21 decembrie 2019 și 12 ianuarie 2020. Vacanța de iarnă are astfel nu mai puțin de 3 săptămâni.

A doua vacanță este cea de primăvară și de Paști, care a fost programată între 4 și 21 aprilie. În sfârșit, vacanța mare de vară începe pe 13 iunie și ține până în septembrie, data exactă urmând să fie stabilită în cursul anului școlar curent. Anul școlar are 35 de săptămâni structurate în două semestre, semestrul I între 9 septembrie și 20 decembrie 2019 și respectiv semestrul II între 13 ianuarie și 12 iunie 2020.

Citiţi mai departe

Educație

Dezastru la bacalaureatul de toamnă la Lugoj. Liceul cu un singur promovat, procent de promovabilitate de 24,57%

Publicat

în

Au mai încercat o dată, însă nu au avut prea mult noroc. Elevii care s-au înscris la bacalaureatul de toamnă la Lugoj au dat cu bâta în baltă mai rău ca la probele din vară, puțini dintre cei care și-au reîncercat norocul și cunoștințele reușind să promoveze examenul maturității din a doua încercare.

La Lugoj, din cei 175 de candidați, doar 43 au fost declarați admiși, adică 24,57% dintre candidații înscriși în examen. A existat și un liceu la care un singur candidat a reușit să promoveze, mai exact la “Aurel Vlaicu”, acolo unde o singură fată a trecut bacalaureatul din 37 de candidați.

Acestea sunt rezultatele pe licee la a doua sesiune a bacalaureatului la Lugoj:

Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” Lugoj – 15 candidați, 5 admiși;

Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu” Lugoj – 80 candidați, 25 admiși;

Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște” Lugoj – 43 candidați, 12 admiși;

Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” Lugoj – 37 candidați, 1 admis.

Total – 175 candidați, 43 admiși, procent de promovabilitate de 24,57%.

Bacalaureatul toamnei nu a adus nicio medie de 10 candidaților, așa cum se întâmpla la cel din vară. La nivel județean, procentul de promovabilitate a fost de 29,99%, doar 332 de candidați din cei 1404 fiind declarați admiși. Un singur candidat a obținut o medie peste 9.

Citiţi mai departe

Cele mai citite