Connect with us

Social

Ce sa faci in weekend la Lugoj

Publicat

în

Weekend-ul a venit, bine-mi pare! Nu rimeaza, dar stim ca asta nu schimba cu nimic sentimentele tuturor fata de sfarsitul de saptamana. La Lugoj, in weekend putem face o sumedenie de lucruri, mai ales daca ne plac petrecerile in aer liber, muzica electronica, filmele bune si noi sau, de ce nu, sculptura si pictura. Avem si in acest weekend o lista cu ce sa faceti in acest weekend la Lugoj, asa ca, sa inceapa petrecerea!

Vineri – Bowling si pictura

Incepe ziua de vineri cu o vizita la English Pub, acolo unde artista Suzana Fantanariu, expune, incepand de joi, in cadrul colectiei “I Connect”. Seara, continua periplul prin oras cu o tura la Space Bowling. Nu conteaza cat de mult vrei sa te joci, cat te tin bratele sau nu, insa un lucru e cert: daca iti cumperi cel putin o ora de popice, vei mai juca una complet gratuit.

Sambata – Film cu emoticoane si bumti bumti

Dimineata, de la 10, are loc o proiectie a noului film Emoji, cu emoticoanele de pe Facebook, Instagram si de pe unde mai aveti conturi de socializare. Biletul costa 15 lei, filmul e 3D, iar locurile sunt extrem de limitate. Se reda si duminica, tot de la 10 dimineata, daca nu prindeti loc sambata. Seara, de la 22:30, la Club Vegas incepe un nou sezon de party. Canta Addictive Elements si Mika Violin, pentru cunoscatori, sau bumti bumti, pentru cei care stiu doar ca vor sa se distreze.

Duminica – Rugi si festival de folclor

Finalul weekend-ului e dedicat muzicii populare si dansurilor din Banat, Caras, Constanta, Cipru, Macedonia si alte tari. La Lugoj are loc Festivalul International de Folclor “Ana Lugojana”, care tine pana marti. De asemenea, in jurul orasului au loc, in acest weekend si la inceput de saptamana, rugile cu ocazia sarbatorii de Sfanta Maria Mare. Lista cu toate satele in care se tine ruga o gasiti aici.

NOU! Daca vrei ceva departe de Lugoj, mergi spre Orasul de Basm.

sursa foto: Raimondo Mario-Rupp

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Cel mai de succes Târg de Crăciun cu produse hand made din Lugoj, gata de o nouă ediție

Publicat

în


Târgul de Crăciun cu produse hand made din Lugoj la care participă elevi și profesori, părinți, artiști și vizitatori de toate felurile se pregătește de o nouă ediție. Bucurându-se de o popularitate mare în anii precedenți, Târgul de Crăciun organizat de FOA – Fusion of Arts va avea loc și în acest an.

Locația evenimentului va fi Școala Gimnazială “Eftimie Murgu” din oraș. Târgul are loc joi, 12 decembrie, de la orele 18:00. Sâmbătă, 14 decembrie, de la orele 17:00, la Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu” din oraș va avea loc un concert caritabil susținut de aceeași organizatori.

Scopul celor două evenimente este unul caritabil.

Citiţi mai departe

Social

Sfadă într-o ședință de consiliu local dintr-o comună de lângă Lugoj. Motivul? Banii pentru rugile sătești

Publicat

în

Mai mulți consilieri locali dintr-o comună de lângă Lugoj au propus ca locuitorii satelor în care se organizează an de an rugi să nu mai fie nevoiți să plătească artiștii din buzunarele lor. Propunerea a iscat un val de discuții aprinse în ședința de consiliu de pe 9 decembrie la Belinț. Pentru că de zeci de ani locuitorii satelor sunt cei care dau bani pentru organizarea rugii, inițiativa nu a fost primită cu ochi buni de către o parte din consilierii locali.

“Stimați concetățeni, astăzi, 09.12.2019 în cadrul ședinței de consiliul local am propus ca până la aprobarea bugetului local pe anul 2020 fiecare sat de pe raza comunei Belinț să stabilească soliștii și formația care va cânta la rugă, cât și valoarea contractului pe care să îl achităm integral din bugetul local, fără a se mai strânge bani de la populație. Deoarece la o nuntă, botez, se tocmește muzica poate și cu mai bine de un an înainte.

Aceste contracte cât și valoarea lor să fie publicate în monitorul comunei Belinț ca toată lumea să fie informată cât a costat muzica și cine cântă la ei în sat la rugă. Deoarece am avut în cadrul ședinței de consiliul local discuții aprinse cu câțiva consilieri, vă rog să analizați și să vă expuneți opinia dumneavoastră. Opinia voastră contează. Poate unii dintre dumneavoastră ar considera că o zi de rugă ar fi sau nu suficientă în unele sate”, a scris Ioan Jivu, producător agricol și inițiator al propunerii către consilierii locali, pe grupul comunei Belinț de pe Facebook.

Reprezentanții primăriei din Belinț nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere. Propunerea este încă la faza de discuție. Mai multe sate de lângă Lugoj au renunțat deja la a mai pune sătenii să plătească pentru rugile care se organizează în comunele lor. Belințul este o comună renumită pentru artiștii care urcă pe scenă an de an la ruga satului.

Citiţi mai departe

Social

Ce se întâmplă cu clădirea spitalului în care a funcționat secția TBC. Ce planuri are conducerea instituției

Publicat

în

Clădirea în care a funcționat secția de TBC a spitalului din Lugoj, desființată anul acesta, va primi o altă destinație. Erwin Floroni, directorul spitalului susține că există un proiect în care imobilul să fie transformat în policlinică și cabinete pentru activitatea privată a medicilor din oraș.

„Dorim să înființăm o policlinică, la parterul clădirii, care să funcționeze de dimineața în program cu casa de asigurări, iar cine dorește în privat să-și desfășoare activitatea va plăti chirie. Există acum dezinfecție radicală, clădirea poate fi folosită chiar dacă acolo a fost TBC, la nivelul DSP există o comisie specială care ne va spune ce trebuie să facem”, a spus directorul spitalului din Lugoj.

Erwin Floroni spune că lucrările de amenajare nu vor începe până spitalul nu va primi de la DSP toate vizele necesare pentru schimbarea destinației clădirii, mai ales având în vedere că acolo au fost tratați bolnavi de TBC.

Citiţi mai departe

Cele mai citite