Connect with us

Administrație

Boldea isi castiga viza de America! Primarul a dat azi interviuri in engleza la ambasada SUA la Bucuresti

Publicat

în

DSC_2387

În luna aprilie a acestui an, vă spuneam că membrii fundaţiei Bashford din Statele Unite ale Americii s-au întâlnit cu primarul Francisc Boldea la Lugoj, pentru a discuta despre construirea unui centru social în Dealul Viilor, care va ajuta în rezolvarea tuturor problemelor sociale cu care se confruntă oraşul nostru.

Acesta va fi amplasat în zona intravilană a Lugojului, pe o suprafaţă de 387160 metri pătraţi. Centrul va fi dotat cu toate cele necesare în rezolvarea problemelor sociale și educaționale de care au nevoie cei ce vor fi cazați aici, precum și de spații de administrare și alte anexe, de la sală de conferinţe cu o capacitate de 100 locuri, până la crescătorie de peşti, microfermă, tipografie, garaje, herghelie cu centru de echitaţie, etc.

Primarul Francisc Boldea, împreună cu Voichiţa Coţolan, au fost astăzi la Ambasada Statelor Unite ale Americii, acolo unde şi-au început procedurile pentru a primi viză ca să poată pleca în America, pentru a discuta mai multe detalii pe tema proiectului celor de la Bashford, dar și pentru a observa cum arată centrul din SUA al asociației. Vizita a fost plătită de către cei de la fundație, doar biletele de avion pentru cei doi fiind suportate din bugetul local.

Citiţi mai departe
5 Comments

5 Comments

 1. stela

  27 august 2013 at 19:14

  In continuare ma bucur ca are sanse proiectul Bashford dar ma intristeaza ca nimeni nu-si pune problema CINE A FACUT PROIECTUL? Presupun ca si Domna Cotolan a uitat….
  Stiti ca exista un arhitect care a desenat si conceput toate functiunile mentionate in articol???

  • victor L

   28 august 2013 at 10:31

   @ stela,
   pai, da-ne tu niste raspunsuri; serios, intrebari pot pune mai multi.

 2. vio

  27 august 2013 at 20:01

  ne distruge orasul ,si o taie in America

 3. boro

  28 august 2013 at 11:42

  Doar de vizite îi arde. Putea să trimită nişte consilierii. Iar dânsul, să se ocupe de oraş…

 4. stela

  4 octombrie 2013 at 11:49

  Imi pare rau dar nu am vazut comentariile la timp. Da, am un raspuns.
  Acest proiect a fost desenat si gandit de sotul meu, arhitectul Mihnea Marcu.
  El a fost contactat de domna Cotolan si a fost platit de fiul dansei (cu greu dar a fost).
  Da, este o munca sa planifici toate functiunile pe care le are viitorul proiect si nimeni nu stie mai bine decat el ce cuprinde, care sunt greutatile, capcanele sau calitatile proiectului.
  Bun raspunsul, domnu’ victor L?
  Nu vi se pare normal ca la discutiile cu cei care investesc sa fie de fata si arhitectul?
  sau credeati ca priectul l-a facut doamna Cotolan?!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primarul Boldea nu iartă și nici nu uită! Directorul spitalului, blocat din nou de către administrația PSD

Publicat

în

Ultima ședință a Consiliului local a înregistrat un nou episod, în scandalul dintre administrația PSD a orașului și conducerea spitalului(vezi aici istoric). Un referat privind modificarea bugetului unității medicale nu a fost introdus pe ordinea de zi de către funcționarii conduși de Francisc Boldea, din cauză că ar fi ajuns prea târziu. Asta chiar dacă documentul are ca număr de înregistrare data de 11.09.2019, iar ședința s-a ținut marți 17.09.2019. Pe ordinea de zi a ședinței au ajuns însă proiecte întocmite și mult mai târziu, cum ar fi aprobarea raportului de expertiză la SPA Lugoj.

Erwin Floroni, directorul spitalului lugojean a cerut Primăriei Lugoj și Consiliului Local doar modificarea unor capitole de cheltuieli, fără să solicite sume suplimentare. Practic, o simplă formalitate care ar fi permis conducerii spitalului să cheltuie niște bani, care oricum vor rămâne necheltuiți la sfârșitul anului, pentru achiziția unor aparate strict necesare și pentru unele lucrări urgente.

“Unitate se află în plin proces de acreditare RENAR, pentru laboratorul de analize și pentru acest lucru este necesar deținerea de aparate mai noi de 5 ani, iar legea nu permite luarea acestora în comodat sau închiriere, vă rugăm să dispuneți de rectificare în vederea cumpărării celor 2 aparate absolut necesare acreditării”, arată reprezentanții spitalului, în referatul transmis Primăriei Lugoj.

Alte urgențe care aveau nevoie de rectificarea cerută de cei de la spital erau: achiziționarea sistemului de producere a oxigenului medical, reamenajarea spațiului în care trebuie să funcționeze tomograful și lucrări la centrala de termică a spitalului.

Solicitarea spitalului ar putea să intre pe ordinea de zi a ședinței din 26 septembrie, asta doar dacă primește avizul executivului condus de Francisc Boldea.

Citiţi mai departe

Administrație

Pasarelele pietonale din Lugoj sunt tot mai degradate. Ce şanse sunt să fie reabilitate

Publicat

în

Refacerea pasarelelor pieto­na­le din cartierul Cotu-Mic și de la gara CFR, prevăzută în obiectivele de investiții ale Lugojului și pentru acest an, este în impas. De zeci de ani acestea nu au mai fost reabilitate.

“Pasarela de pe strada Timișorii a fost vopsită o dată și atât, iar la pasarela care traversează calea ferată, de la gară, nu s-a intervenit deloc. Situația pasarelei de la gară este mai bună, în sensul că am găsit un proiectant care să se ocupe de ea. Am încheiat un contract cu o firmă din Brașov care urmează ca în trei săptămâni să ne aducă proiectul, studiul de fezabilitate, caietul de sarcini și tot ceea ce trebuie pentru a scoate la licitație, repararea absolut necesară atât a căii de rulare, a scărilor, a stâlpilor, într-un cuvânt credem că suntem în linie dreaptă”, spune primarul Francisc Boldea

În schimb sunt slabe șanse să se reabiliteze pasarele din Cotu Mic sau Leucuța, cum este cunoscută de către jugojeni. Aceasta este în stare avansată de degradare, iar soluțiile lipsesc, întrucât niciun constructor nu s-a prezentat la licitație, deși aceasta a fost organizată în repetate rânduri.

“Acolo trebuie reparare și vopsire, însă nu s-a prezentat nicio firmă. Este o suprafață mare, se lucrează la înălțime, este destul de mare pericolul deasupra apei, trec liniile de înaltă tensiune și e destul de periculos de lucrat, este destul de adevărat și asta, dar sperăm  să găsim un constructor care să vrea să lucreze”, afirm[ primarul Lugojului.

Pasarela din Cotu Mic necesită lucrări și la structura de rezistență, dar trebuie și vopsită, trebuie refăcută alea pietonală, dar și iluminatul nocturn.

Sursa TEN TV

 

Citiţi mai departe

Administrație

De ce trebuie să spargă administraţia locală drumurile noi din zona fostei autogări

Publicat

în

Doar ce a terminat constructorul de asfaltat drumurile din fostei autogări, că acestea vor trebui din nou sparte. În mai multe locuri, reţeaua a cedat iar apa a ieşit la suprafaţă. Asta se întâmplă într-o zonă în care s-a executat o lucrare complexă, inclusiv la reţelele de apă şi canal.

„A cedat reţeaua în trei locuri, din cauza utilajelor grele care au trecut pe acolo. A cedat şi s-a spart. Deja se lucrează la reparaţii, au început de azi de dimineaţă cei de la Meridian” a spus Francisc Boldea pentru Lugojeanul.

Lucrările de reabilitare pe Splaiul Morilor au început de un an de zile. Se reabilitează reţeaua de apă, cea de canalizare, se asfaltează drumurile şi se execută marcaje pentru 200 de locuri de parcare. Aici urmează să fie construită şi o zonă în care să fie mutate festivalurile din centrul oraşului.

Citiţi mai departe

Cele mai citite