Administrație
Biroul de pașapoarte Lugoj a înregistrat primele cereri pentru eliberarea de documente de călătorie
Mult așteptatul birou de eliberare pașapoarte din oraș și-a deschis joi porțile, în prezența primarului, prefectului de Timiș și a altor personalități locale. Imobilul în care îşi va desfăşura activitatea noul Birou de Paşapoarte lugojean se află pe str. Bucegi, la nr. 21, în clădirea Şcolii Populare de Artă. Pentru deschiderea acestui birou administraţia locală a igienizat şi a dotat cu mobilier două încăperi: o sală de aşteptare şi un birou de preluare acte şi eliberare paşapoarte.
La inaugurare au fost prezenți senatorul PPDD Ioan Iovescu, prefectul de Timiş Eugen Dogaru, primarul municipiului, Francisc Boldea, şeful serviciului de eliberare paşapoarte Timiş, Cojocaru Ionel Dumitru, precum și reprezentanți ai media, dar și doritori care și-au înregistrat cereri pentru eliberarea documentelor. În total, 5 cereri au fost depuse în acest sens, însă reprezentanții biroului spun că lumea trebuie să afle întâi de birou, după care ne putem aștepta la o creștere a cererilor.
Cei interesaţi să-şi elibereze paşaportul la noul birou zonal trebuie să ştie că taxa de eliberare a acestuia este de 244 de lei, la care se adaugă o taxă consulară de 32 de lei. De asemenea, nu doar locuitorii Lugojului pot beneficia de acest serviciu, în competenţa biroului intrând întreg judeţul Timiş.
Administrație
FOTO “Mastodontul” cu care Primăria Lugoj vrea să lupte la iarnă împotriva zăpezilor
Vor deszăpezi toate străzile cu el! Asta spun reprezentanții administrației locale despre noul încărcător frontal pe care l-au cumpărat pentru sezonul rece. Problema? Dimensiunile noului utilaj, care seamănă mai mult cu o jucărie decât cu un echipament cu care să lupți împotriva nămeților, glumesc lugojenii pe internet.
Cel mai nou utilaj intrat în dotarea administrației lugojene este un excavator cu lamă și cupă ce va fi utilizat mai ales pentru a încărca nămeții în utilajele de transport. Utilajul fabricat de Hitachi are atât cupă pentru ridicarea și încărcarea nămeților în basculante, cât și lamă pentru îndepărtarea zăpezii.
“A costat în jur de 50.000 de euro utilajul, este nou-nouț. Este utilajul nostru, va funcționa alături de cele de la Salprest. Acum ne pregătim să achiziționăm sare și nisip, avem deja, însă vrem să refacem stocurile să fim pregătiți în caz că ninsorile vor fi abundente”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Francisc Boldea.
Utilajul va fi administrat de către cei de la Meridian.
Administrație
Imagini dezolante din centrul Lugojului, plin de “boschetari, porumbei și pisici”. Boldea: “Eu de porumbei nu mă iau”
Centrul Lugojului, mai exact aleea pietonală Alexandru Mocioni, a fost din nou subiect de discuție între lugojeni. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de starea în care se află centrul orașului, spunând că acesta este plin de mizerie, de porumbei care fac ravagii în urma lor, dar și de o familie de pisici care locuiesc în tufișurile decorative de pe centru și care s-au înmulțit.
Unul dintre cei care au semnalat problema deloc plăcută din centrul orașului este Oliviu Gaidoș, muzeograf și unul dintre lugojenii care au militat mereu pentru păstrarea cât mai autentică și mai curată a zonelor și clădirilor de patrimoniu din Lugoj.
“Stimați lugojeni, ăsta e adevărul, indiferent dacă vă place sau nu: centrul este plin de boschetari, nu se respectă normele de igienă, porumbeii sunt hrăniți cu sacul pe stradă și pisicile, săracele, s-au înmulțit prin tufișuri. Ăsta este satul Lugoj în 2019, la o sută de ani de la Unire!”, a scris Oliviu Gaidoș pe un grup de Facebook.
Administrația locală a comentat acuzațiile lugojenilor, spunând că nu au ce să le facă porumbeilor.
“Eu de porumbei nu mă iau. Am rezolvat cât de cât problema câinilor vagabonzi, majoritatea sunt la adăpost. Dar la porumbei ce să le fac? Așa sunt și la Timișoara, și în orice oraș mare din lume și nimeni nu se ia de ei. De ciori am scăpat. Pisicile la fel, ce să le fac, probabil sunt ale celor de acolo că le dau de mâncare”, este de părere Francisc Boldea, primarul din Lugoj.
Administrație
Buldozere și excavatoare pe malurile Timișului. Se lucreză la un obiectiv nereabilitat de 40 de ani
Buldozere, excavatoare și zeci de muncitori roiesc de câteva săptămâni pe malurile Timișului. Chiar dacă inițial lugojenii credeau că aici se amenajează faleza cu terase promisă de ani buni de către administrația locală, lucrarea nu are nimic de-a face cu petrecerea timpului liber.
Este vorba despre o lucrare de consolidare a malurilor râului Timiș, cuprinse într-un proiect mai mare al Administrației Bazinale a Apelor Banat. La Lugoj, se consolidează malurile contra sumei de 1.213.000 de lei, suma totală cuprinsă de cei de la Ape pentru întreg proiectul fiind de 2.760.000 de lei.
„Refacerea apărării malului Timiş este, la Lugoj, în lungime totală de 600 m. Dintre aceştia, pe malul stâng sunt prevăzuţi 470 m, din care 320 deja finalizaţi cu dale de tip fagure şi 150 metri liniari sunt pentru refacere pereu de piatră. Pe malul drept, sunt 130 m refacere din care 53 m va fi şi refacerea parapetului de beton.”, a declarat Titu Bojin, directorul Administraţiei Bazinale a Apelor Banat.
După o serie de inundații devastatoare din anul 1970, ultimele lucrări de consolidare a nivelului de apărare împotriva inundațiilor s-au realizat în 1980. De atunci, la Lugoj au mai avut loc inundații severe, ultimele două în anii 2000 și respectiv 2005.
sursa foto: Facebook.com
-
Actualitate5 zile în urmă
Polițiști din Lugoj și Făget, avansați de Ziua Națională pentru performanțele obținute
-
Actualitate3 zile în urmă
FOTO Târgul de Crăciun din Lugoj, vedetă pe Facebook și Instagram. Cine a venit cu ideea amenajării Pieței “Drăgan”
-
Administrație6 zile în urmă
FOTO Lucrări finalizate la zona pietonală “Piața I.C. Drăgan” din Lugoj. Cum arată investiția de 1.000.000 de lei