Connect with us

Administrație

Amendă usturătoare dată Primăriei Lugoj de la Garda de Mediu, pentru o groapă de gunoi clandestină

Publicat

în

În urma unei sesizări și a semnalelor apărute pe rețelele de socializare privind abandonările ilegale de deșeuri pe un teren viran din municipiul Lugoj, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș au efectuat un control în urbea de pe malurile râului Timiș.

Astfel, comisarii Gărzii de Mediu au constatat că în zona străzii Traian Vuia erau abandonate deșeuri amestecate (deșeuri menajere, deșeuri provenite din construcții etc). În consecință, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au aplicat Primăriei Municipiului Lugoj o amendă în valoare de 10.000 lei, conform art. 59 (1) lit.e) din Legea 211/2011.

„Am plătit 2.500 de lei, jumătate din minim, în 48 de ore. În loc de moloz au aruncat și plastic și altele, și de-aia ne-au amendat”, a ținut să precizeze primarul Lugojului, Francisc Boldea, pentru Lugojeanul.

Totodată, au fost dispuse măsuri de monitorizare a amplasamentului în vederea interzicerii abandonării și îngropării deșeurilor.

1 Comment

1 Comment

 1. Apartid

  28 august 2019 at 12:46

  Serios?! Gardă de Mediu + Agenție pentru Protecția Mediului + ? Cu Cepeha (lugojean care ne rușinează) reactivat?!
  Serios?! Doar 2000 de euro amendă? Dată Primăriei Lugoj (plătită de toți lugojenii), nu primarului de toată jena?
  Pupat Piața… Și PNL își face de cap, de exemplu în curtea UVT, taie copaci în draci – în frunte cu securistul Iepan… păzitor și de Pirtea, și de Blaga… cu nevastă deținătoare de florărie – palmieri în ghivece…
  Serios?! Gardă de Mediu + Agenție pentru Protecția Mediului + ? Cu Cepeha reactivat?!
  Despre ce protecție vorbim aici?! Care mediu? Ce amendă? Proștii plătesc, jegurile prosperă, indiferent de sigla partidului pe care o poartă ca insignă.

  http://www.ziuadevest.ro/dan-cepeha-este-noul-director-al-agentiei-pentru-protectia-mediului-timis/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

FOTO – Imagini dezolante la Lugoj la câteva zile după înființarea noului serviciu de curățenie al primăriei

Publicat

în

La câteva zile după anunțul oficial că primăria a închis definitiv Salprestul și a deschis un serviciu propriu de curățenie a orașului, cu 20 de angajați, rețelele de socializare au fost inundate de imagini din Lugoj cu mormane de gunoaie. Fotografiile sunt din tot orașul, mai ales de pe malurile Timișului, dar și din cartiere.

În pozele realizate de către lugojeni se pot observa adevărate focare de infecție răspândite în tot orașul. Gunoaiele au fost nu de mult aruncate la voia întâmplării, lugojenii spunând că observă zi de zi cum unii dintre locuitorii orașului aruncă gunoiul unde nu ar trebui. Primăria promitea acum câteva zile că gunoaiele vor dispărea de pe suprafața orașului.

„Începând de astăzi am început să cumpărăm mături, lopeți, europubele. Activitatea se va desfășura de la 7 la 3 zilnic. De azi încolo tot se mătură, se va schimba radical pentru că nu plătim o activitate care nu poate fi controlată. Acum poate să fie controlată în fiecare zi”, a declarat pe 17 ianuarie primarul Francisc Boldea.

Situația este la fel și în cartiere, acolo unde gunoaiele nestrânse dau pe afară din pubele. Deocamdată administrația locală nu a anunțat modul în care va funcționa noul serviciu al primăriei, dacă acesta își va mai recupera sau nu clădirile și dacă va mai curăța vreodată Lugojul de deșeuri.

Citiţi mai departe

Administrație

Meridianul şi-a cumpărat primul autoturism nou în ultimii 10 ani. Societatea încă are maşini din 1979

Publicat

în

Meridian 22, societatea lugojeană de apă-canal, beneficiază de la începutul acestui an de o maşină nouă, o Dacia Dokker, cumpărată în rate, prin programul Rabla, care a costat 47 de mii de lei fără TVA. Este singura maşină nouă achiziţionată în ultimii 10 de ani de zile.

Cu o floare nu se face însă primăvara. Parcul auto al societăţii, care are peste 30 de maşini, cele mai multe fabricate între 1979 şi 1990, uzate „fizic şi moral”, după cum spune directorul societăţii.

“Merdianul are în parcul auto peste 30 de maşini, dintre care şase sunt pentru transport de călători, iar restul sunt vidanjele, motoexcavatoare, autospeciale, escavatoare mici. Autobuzele au fost achiziţionate în 2010, anul de fabricaţie fiind 1998-2000, acestea fiind ultimele cumpărate. În rest, vidanjele, tractoarele, autocamioanele au an de fabricaţie între 1979 şi 1990. Tot parcul e depăşit fizic şi moral. Tot le-am înlocuit piesele, dar astea le avem şi cu astea defilăm”, a precizat Florin Iovescu- director Meridian 22 Lugoj.

O altă maşină din parcul auto al societăţi, un Renault Clio, are nu mai puţin de 450 de mii de km şi încă este folosit. În ceea ce priveşte parcul auto, nevoile ar fi multe, posibilităţile materiale reduse.

“Am făcut o solicitare la primărie pentru o vidanjă nouă, dar costă 90 de mii de euro.  Vidanja ne-o trebuie neapărat, apoi mai avem nevoie de o autobasculantă, pentru că cea pe care o avem este ,la fel, veche şi depăşită. Am mai avea nevoie încă o autoutilitară cum este acest Dokker pentru forajele de la uzinele de apă. Ne-ar mai trebui un escavator, pentru că avem doar trei şi ţinând cont că zilnic în oraş sunt trei avarii, este o necesitate. Fără investiţii nu poţi să faci nimic”, a concluzionat Florin Iovescu.

Citiţi mai departe

Administrație

Coadă în prima zi de plată a impozitelor și taxelor locale la Lugoj. Ce reducere oferă primăria

Publicat

în

Lugojenii își pot achita, începând de astăzi, taxele și impozitele locale. La ora 8 dimineața, la casieriile Serviciului de Taxe și Impozite se formaseră deja cozi, zeci de persoane așteptând să-și achite obligațiile. Primarul Francisc Boldea spune că cei care plătesc până la sfârșitul lunii martie beneficiază și de reducere.

„Spre surprinderea noastră totală, astăzi, începând de la  șase dimineața s-a făcut coadă. Chiar și acum, la această oră, sunt mulți cetățeni care așteaptă să le vină rândul să plătească, semn că cetățenii de bun-simț, loiali orașului, care văd dezvoltarea continuă își aduc contribuția. Cei care își plătesc până în 31 martie taxele și impozitele locale, pe întreg anul au o reducere de 10%, fie că sunt persoane fizice sau juridice. Menționez că de câțiva ani nu am mărit taxele și impozitele locale, doar le-am actualizat așa cum spune legea, cu rata inflației.

Primăria Lugoj a rămas cu un excedent bugetar, din anii trecuți, de 75,5 milioane de lei, bani care se vor regăsi în proiectul de buget din acest an.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite